Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nothing2144

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha minden a tervek szerint alakul, március 22-én kerül a boltokba a Resident Evil 6 PC-s verziója. Hogy mennyire várom? Ehhh. Az Xbox360 verziót már kipörgettem, és nem mondhatnám, hogy életre szóló élmény volt. Sokakkal ellentétben azonban engem nem ért különösebb meglepetés. A…..
Szióka mindenkinek! Hosszabb kihagyás után ismét itt vagyunk, hogy piszokmód jegyzőkönyvezzünk egypár díszpéldányt a "Simpszonusz-tákolmányusz-fordításusz-hungarikus" elnevezésű faj képviselői közül. A 17. évad huszadik epizódjában az egyetemes mintafeleség (gyk.: Marge Simpson) veleszületett…..
Megkésve bár, s kicsit törve is, de újra jelentkezik a Simpson család magyarított változatának kritikája.Sorozatunk ezúttal a 2004-ben induló 16. évadba ruccan át. A tizedik epizódban Homer Lovejoy tiszteletes konkurenciájává válik, miután felszentelt lelkészként - puszta nyereségvágyból - kápolnát…..
Szívélyes üdvözlet a blog olvasótáborának (hadd legyek kicsit optimista a feltételezéssel, hogy van ilyen!).A félrefordítások és egyéb érdekességek leleplezését a Simpson család legelső évadában folytatjuk. Az első négy részt már kitárgyaltuk, jöjjön tehát az ötödik, melyben Bart konfliktusba kerül…..
Üdv Mindenkinek! Tovább robog a magyar szinkronbakikat bemutató Simpson-vonat. Egy olyan epizód kerül ma terítékre, melyben 3 minisztori "Simpsonosodik" meg Homer mesekönyvének segítségével: Az Odüsszeia egy szelete, Jeanne d'Arc története, illetve fináléként Shakespeare Hamlet-je is alaposan…..
A gagyi reklámblokk lement, itt vagyunk hát újra - Üdvözlet az olvasónak!Trehány magyar Simpsons fordításokat bemutató sorozatunk ismét visszatér a legelső évadhoz. Rögtön a negyedik epizódban beüt a családi krízis, amikor is Homer megvilágosodik és rájön: Simpsonék eddig meglehetősen furcsán…..
Szia mindenkinek!A mai témánk a halloween, pontosabban Simpsonék zakkant halloween-je. Személy szerint nekem a "Treehouse of Horror" epizódok a kedvenceim a sorozatból. Ezekben a holiday special részekben a család mindenféle különleges (mármint a szokásosnál is különlegesebb) és félelmetes(?),…..
Rossz hírek: Tél van.Mivel szívből rühellem ezt az évszakot (rohadjon meg az ősszel együtt az is, aki kitalálta!), arra gondoltam, a mai bejegyzéssel csempészek egy atomnyi kis nyarat a monitorra, és egy igazi holiday epizódot választok a magyar sufnifordítások kénköves bugyraiból. Ebben a részben a…..
Sziasztok megint!Hanyagul és hozzá nem értő módon lefordított Simpsonságokat bemutató sorozatunk ezúttal a 12. évadban tesz látogatást. Kedvenc családunk szokásos bevásárló útja egy nem annyira szokásos Afrikai utazásba torkollik, de Homer-ék bambusznád és majomkenyérfa helyett orvvadászokba és egy…..
Üdvözlet mindenkinek!Csupán a sorozat harmadik epizódjánál tartunk, de Homer máris a springfieldi atomerőmű lapátján találja magát - először, de közel sem utoljára (ezt a későbbiekben évadonként úgy átlag kétszer eljátssza). Végül ezzel tulajdonképpen jól jár, hiszen visszatérésekkor egy számára…..
A reklám után visszajöttünk - helló mindenkinek!Mivel hétvége van, egy olyan epizódot veszünk sorra, melyben viszonylag kevés ferdítési eset és fordítási esetlenség található (vagy csak lefizettek, hogy a 80%-át elhallgassam ...:D). Bart munkát kap egy "szórakoztató" házban, miközben Lisa és az…..
Újra itt - Sziasztok!Folytatódik a szinkronos bakivadászat - powered by The Simpsons.Visszaugrunk a legelső évadhoz, amikor is Bart egy zseniknek fenntartott elitsuliba kerül. Nem rossz teljesítmény rögtön a második epizódban...Itt debütál Bart nyitó gegje az iskolatáblára írt szövegekkel. Emlékeim…..
Üdvözlet mindenkinek!Eme blog célja rámutatni a magyar szinkronszöveg-írás és sufnifordítás hibáira, hiányosságaira vagy éppen túlkapásaira a The Simpsons (A Simpson Család) című régóta futó, nagy sikerű rajzfilmsorozat egyes epizódjain keresztül. Fontosnak tartom előre leszögezni, hogy mivel…..
Üdvözlet mindenkinek!Eme blog célja rámutatni a magyar szinkronszöveg-írás és sufnifordítás hibáira, hiányosságaira vagy éppen túlkapásaira a The Simpsons (A Simpson Család) című régóta futó, nagy sikerű rajzfilmsorozat egyes epizódjain keresztül. Fontosnak tartom előre leszögezni, hogy mivel…..
Üdvözlöm a Kedves Olvasókat!A blog célja rámutatni a magyar szinkronszöveg-írás és sufnifordítás hibáira, hiányosságaira vagy éppen túlkapásaira a The Simpsons (A Simpson Család) című régóta futó, nagy sikerű rajzfilmsorozat egyes epizódjain keresztül. Fontosnak tartom előre leszögezni, hogy mivel…..