Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yogiatwork

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem számolom már a napokat, az biztos, hogy több, mint egy hónapja itthon jógázom. Nem jelentett ez akkora újdonságot ez az életemben, de ennyi hét után már világosan látom azt a millió okot, miért nem jó otthon jógázni. Hosszú lesz és nagyon őszinte, igy olvasd tovább. Nem tudom megmondani hány…..
A jóga túl lassú, mondják a futók, el sem tudom képzelni, hogy fussak egy kilométert, mondják a jógások. Ez természetesen egy létező sztereotípia, de valóban hallottam már mindkét mondatot. Az igazság az, hogy egyre több futó kezd el jógázni, és van, aki sok év matrachoz kötöttség után keres nagyobb…..
Nemrég átküldtem egy barátnőmnek egy insta profilt, és kérdeztem, emlékszik-e a lányra. Ő visszaírt, hogy nem emlékszik, de abból már nagyon elege van, hogy mindenkiből megmondóember lett. Addig ez fel sem tűnt nekem ezen a profilon, ezért elkezdtem végignézni a posztokat, és nagyon…..
33 leélt évem alatt mindig az volt a tapasztalatom, hogy ha betegen mozgok, akkor felerősödnek a tüneteim, ezért ha beteg vagyok, manapság inkább csak pihenek. Arról nem is beszélve, hogy ha nem kapok levegőt, akkor elég nehéz jógázni. Figyelek a testemre és ez azt jelenti, hogy észreveszem, ha…..
Ugye te is utálod amikor vendégségben nyolcadszor is megkérdezik tőled: biztos nem kérsz sütit? Próbálod tartani magad, és teljesen mindegy, hogy mi az ok mögötte, nyolcadszorra is visszautasítod. Nem vagy éhes, diétázol, bármi lehet mögötte. Más helyzetben viszont azon kapod magad, hogy te is…..
Yogi at Work Póz- fétis 2019.03.12 09:24:52
Ha valaki jógázik, akkor a jógaórán előkerülnek az ászanák, vagyis jógapózok. Megtanuljuk, csináljuk, javítjuk őket (mert mindig lesz mit) és közben próbálunk belelazulni a gyakorlásba. És nekem itt jön a nehéz pont néha: ne akarjak görcsösen egy pózt. De azt mégis hogy? Akarom a pózt, mert nagyon…..
Rengeteg út van a jógaoktatóság felé. Mint mindenben, nem egy abszolút út vagy igazság vezeti az embert éppen erre.  Vigyázat, frissen mázolva, ez jutott eszembe, mert ma kaptam meg az oktatói papíromat. Gerincjóga oktató lettem. Mégsem tudtam neki örülni. Miért nem? Ezt kérdeztem azonnal magamtól.…..
Yogi at Work Tervezett pihenés 2019.01.31 12:18:00
Hogy is van ez a pihenéssel? Elfáradunk, megpihenünk. Ideális esetben legalábbis. De a társadalom, a kor nem ezt diktálja. Menni kell, mindig csinálni valamit, különben valami kimarad, vagy még rosszabb lemaradunk. Miről, vagy kiről?  Most télen észrevettem magamon, hogy jobban…..
Fotó Mivel a héten ismét rendeltem egy jógamatracot, visszatekintve itt volt az idő összegezni a tapasztalataimat. Nem a matractól leszel jobb jógás, tartja a mondás. De valahogy mégis olyan ez, mint a futócipő. Lehet azt mondani, hogy csak egy cipő, de mégis, az alapja az egész futásodnak, ezzel…..
Yogi at Work Insta jóga 2019.01.22 11:17:25
Olyan jól hangzik, hogy lehetne akár egy új irányzat is. Mint például tegnap szembejött vinyasza and vino jóga. Az nem vicc volt persze, van New Yorkban egy ilyen óra. De vissza az instához. Biztosan a saját hajlékonyságom limitáltsága miatt is így van, de engem frusztrál a rengeteg jógás profil,…..
Yogi at Work Mi a jóga? 2019.01.21 13:00:33
Ez az a kérdés, amit nem tudok megválaszolni. Vannak definíciók, értekezések, értelmezések, nem az én tisztem elmagyarázni. Ez nálam sokkal nagyobb, magasabb szinten álló dolog. Azt viszont el tudom mondani, hogy nekem mi a jóga. Életem első jógaórája hatha jóga volt. Talán egy évig jártam, egy…..