Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miron

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még novemberben írtunk arról, hogy a Magyar Telekom és az RTL Klub közötti tárgyalások elég csehül állnak, az előbbi nem akar fizetni az utóbbinak a HD adásért, az utóbbi meg nem akarja ingyen adni azt, amit extra csomagban, pénzért ad az előbbi.  Akkor Kolosi Péter, az RTL…..
Úgy látszik tényleg elfogyott a Retz bútorlánc pénze, mert már csak akkor szállítanak bármit, ha előre fizet a vásárló. György sajnos erről egy nappal a 4 hónapos szállítási határidő lejárata előtt értesült, így leginkább anyázni tud. Az előleget azért csak vissza…..
Miron 2011.09.22 15:52:06
Eszedbe ne jusson előre fizetni, már felszámolás alatt vannak.
A kérdés, hogy jutsz hozzá a befizetett 20%-hoz. Én a helyedben ezt az összeget gyorsan levásárolnám, amíg van miből.
Az alábbi hír a mai Origóban volt:

"A Retz bútoráruházakat egykor üzemeltető Poltrend Kft. után a Retz Bútor Kft. is felszámolási eljárás alá került. Az áruházakat jelenleg a Retz Trend Kft. működteti, amely folyamatos akciókkal kínálja termékeit.

A felszámoló Cég Felügyelet Kft. meghirdette az egykor a Retz bútoráruház hálózatát működtető Poltrend Kft. vagyonelemeit értékesítésre – írja a Napi Gazdaság. Eladó a tavaly november óta felszámolási eljárás alatt lévő társaság több budapesti, valamint székesfehérvári ingatlana, 60 járműve és a Duna Energia és Szolgáltató Kft.-ben lévő üzletrészcsomagja, az irányár közel 800 millió forint. A cég egyik telephelyén, Budapest XXI. kerületében, az Orion utcában összesen nyolc, különböző nagyságú ingatlant hirdettek meg mintegy félmilliárd forintért. A felszámoló a vagyonelemeket egyben kívánja értékesíteni, pályázni szeptember 26-ig lehet.

Az 1999 decemberében létrehozott Poltrend folyamatosan terjeszkedve, egyre sikeresebben működött, tulajdonosa a Retz bútoráruház-hálózatot kiépítő és üzemeltető Török Zsolt volt. A bútorbirodalomnak 2006-ban a fővárosban és az ország különböző pontjain 23 üzlete volt. A hálózat üzemeltetésével foglalkozó Poltrend 2007-ben 6,5 milliárd forintos nettó árbevételt produkált, s bár a gazdasági válság már előrevetítette árnyékát, az ekkor közel 300 dolgozót foglalkoztató cégnek még 1,5 milliárddal sikerült "megfejelnie" bevételét a következő esztendőben. Kötelezettségállománya 2008-ban már meghaladta az 1,2 milliárd forintot, s egyre nyilvánvalóbb lett, hogy a válság, döntően az építőipar visszaesésével a bútorkereskedelmet is maga alá temeti. A cég nettó árbevétele 2009-ben 5,1 milliárd forintra csökkent. Török Zsolt 2010 februárjában kiszállt a Poltrendből, és egy hongkongi lakhelyű személy lett bejegyezve tulajdonosként, majd novemberben elkezdődött a cégfelszámolási eljárás.

A Retz Bútor Kereskedelmi Kft. − amelynek a most meghirdetett ingatlanok egyikében, az Orion utcában volt a székhelye − idén februárban jutott a felszámolás sorsára. 2010 márciusában hozták létre a bútoráruházakat most üzemeltető Retz Trend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A honlapja szerint 16 városban 21 üzletet működtet a biatorbágyi székhelyű cég, de hogy ezekből jelenleg hány működik, nem tudtuk meg, mivel a társaság lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre. A cégbírósági adatokból kiderül, hogy a Retz Trend tulajdonosa − alapítása óta − egy Egyesült Államokban bejegyzett társaság, amely feltehetően offshore státusú. A cég tavaly, alapítása évében nettó 2,5 milliárd forintos forgalmat produkált, mérlege szerint több mint kétszáz alkalmazottja volt, kötelezettségállománya elérte az 1,4 milliárd forintot.

A Retz hónapok óta jelentős akciókkal hirdeti termékeit. Az interneten elérhető fórumbejegyzésekből kiderül, hogy több vásárló is elégedetlen a bútoráruházzal, mert jelentős késéssel szállítanak megrendelt bútorokat, illetve egyes áruházai nem érhetők el telefonon."
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
Miron 2011.05.19 10:32:06
@jzs: Ez az átnevezgetés szerintem is pitiáner és valóban súlyos identitási válságot okoz.
Moszkva a cárok alatt is Moszkva volt, ma is az. Beteg az, aki még ma is a kommunistákat sejti a Moszkva szó mögött.
Egyébként az USA-ban is van több Moszkva nevű város (Ohio, Idaho, Pennsylvania, Missouri) és Moszkva nevű utca (San Francisco).
Úgy látszik őket nem zavarja, mi meg pápábbak vagyunk a pápánál.
Miron 2011.05.19 11:28:40
@Csokis: @rejen blogjára reagáltam, amit viszont azóta nem találok. Ott úgy szerepelt, "50 év miután lerohantak bennünket" (elnézést a pontatlanságért).
Nos, az utolsó lerohanás 1956-ban volt, így jött ki az azóta eltelt 50+5 év.

Lehetséges, hogy el lett távolítva a bejegyzés? Arra nem látok lehetőséget, hogy vissza lehessen ugrani arra az üzenetre, amit megválaszoltunk.
Az alkotmányozás folyamata alatt megváltozott a Fidesz jelmondata: egy mindenkiért, mindenki Meggyes Tamásért. 262 igen szavazattal állt ki a nariszekta elkóborolt báránya, és a példaértékű életből fakadó következmények eltussolása mellett. Alaptörvényünk immár…..
Miközben Pintér Sándor belügyminiszter nemkívánatos személynek minősítette, és a település elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, továbbra is fekete egyenruhás hordák masíroznak a hajdú-bihari kisváros, Hajdúhadház utcáin. A…..
Aki először jár IKEA-áruházban, biztosan nem talál ki rögtön a legrövidebb úton - egy angol kutatás szerint ez nem véletlenül van így. Ian Penn, a University College London professzorának számításai szerint az IKEA-vásárlások 60 százaléka a pillanat műve, vagyis…..
"Egy egyszeri british airways utas" nevű felhasználónk fel van háborodva, mert 150600 forintért foglalt repülőjegyet a British Airways weboldalán, ám végül 155311 forintot vontak le tőle. A kimutatást megnézve kiderült, hogy euróban terhelték meg a számláját és…..
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
Miron 2011.01.19 15:24:27
@krisztina69:
Biztos nagyon fiatal vagy és ráadásul tájékozatlan.
1988-ban és előtte nem úgy működött az adó és TB rendszer mint most, első sorban a cégektől vonták el a pénzt, ami pl. nyugdíjra, egészségügyi ellátásra ment. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de Áfa sem volt.
Ettől függetlenül elvonták azokat az összegeket, amiből kórházat, rendelőt építettek.
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
Miron 2011.01.14 18:03:54
@Fell Bandi:
Ezt úgy kell érteni, hogy az oroszok nem tudnak metrót építeni?
Csak Oroszországban már 12 városban van metró.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy nálunk már lassan hagyomány lesz az aranyat szarrá változtatni.
 Paródiát láttunk tegnap, nem mást. Stílusparódiát a Megasztár döntőben. Mert mi, a magunk részéről pótvizsgára küldenénk erősen a műsor stylist gárdáját. Elképesztő amatőr és olcsó volt minden, mint egy vidéki búcsúban. A megmérettetés hetei alatt is…..
Szemétkednek az üdülési csekkel a debreceni termálfürdő pénztáránál, ami levélírásra gerjesztette Évát. De nem csak ott megy a piszkálódás. Levélírónk egyszerűen nem érti, mi értelme van, hogy a gyereknek csak akkor vehet valamit a szülő a kicsi nevére szóló üdülési…..
Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet,…..
Igazán nem várunk sokat a MÁV-tól, de Gergő története a mi praxisunkban is kivételesen kegyetlen. Olvasónk online vett jegyet Nyíregyházára, de Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve, a pénztáros pedig azt állította, ő nem tud online…..
Nincs mese, most már tényleg megérkezett, menthetetlenül és visszavonhatatlanul a radikális adócsökkentés kormánya!Nyolc tized százalék... "Eszement, felfoghatatlan" adócsökkentés ez. Persze van aki jól jár, de én abban a cseppet sem kiváltságos helyzetben vagyok…..
Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem…..
Egy testben, leküzdhetetlenül, megtelepszik egy másik. És senki sincs ott, ebben az egyszerre kettős és különös térben, hogy jelzést adjon róla."Megtörténik, pedig nem értem" vagy: "Elgondolni se tudom, de megesett". - Az anyaság lehetetlen szillogizmusa. (Julia…..
Miron 2010.10.19 14:48:12
@zenooo: Kedves zenoo!

Te el vagy tévedve.
Majd néhány év után gondolj rá vissza, mekkora szakadék van az elméleted és a való élet között.
Persze négy áldozatkész, közel lakó, nem dolgozó nagyszülő sokat segíthet az utópiád megvalósításában.
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Ez a brutális videó jött szemben velem az interneten, naná, hogy ezt mindenkinek látnia kell! Igen, ez tényleg nagyüzemi rongálás (mielőtt kommentben felhívná bárki erre a figyelmünket), de graffiti is a javából! Belegondoltam, hogy milyen félelmetes lehet a vonatban ülő emberek…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Miron 2010.08.12 15:10:40
@bundesliga: Szerintem a lényeget fogalmaztad meg.
A szétvert magyar nagyüzemi mezőgazdaság elaprózódott, nem tud versenyképesen termelni.
Innen van az ár és minőségi különbség.
Aki még nem látott olyat, kéredzkedjen be egy korszerű tehenészetbe és meg fog lepődni.
Sajnos lehet, hogy sokat kell utaznia, mire megtalálja a legközelebbit.
A világért sem szeretnénk negatív képet festeni a Rádió Taxi 2777 forintos akciójáról, de újabb olvasónk levele szerint - aki persze lehet, hogy pont ugyanazzal a taxissal találkozott - a taxisok alternatív megoldásokat kénytelenek bevetni, hogy ne ők fizessék meg az akció…..
Miron 2010.08.11 08:21:54
@hagyma: Egyáltalán nem meccsnull.
Ha megemelik a pizza árát a borravalóval, akkor annak az adótartalma befolyik a költségvetésbe.
Vagyis több lesz a közcélra (Tiedre is) felhasználható keret.
Én személyesen ha ugyanannyit fizethetek számlára vagy zsebbe, a számlás megoldást választom, mert tudom, hogy ezzel én is hozzájárulok a közterhekhez, nem csak X.Y. jólétéhez.
Uff.
B.J. szerette volna csoportos beszedéssel intézni a közüzemi költségeit, ám szolgáltatója szintén a Budapest Banknál van, a bankon belüli utalás pedig valamilyen oknál fogva térgörbületet okozna, így nem vállalják: Történt, hogy nemrégiben az egyik közüzemi szolgáltatóm…..
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
Tudom, ez nagyon kis problémának látszik, talán tényleg az. De valamiért szerintem olyan lépés, ami beleillik egy nem éppen pozitív trendbe. Némelyik élelmiszeren a lejárati dátum a magyar helyesírás szerinti év-hónap-nap sorrendben, másokon az angolszász (illetve EU)…..
Miron 2010.07.19 08:21:29
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Messze nincs rajta mindegyiken, de én kötelezővé tenném. A legnagyobb káoszt valóban az amerikai változat okozza. A külföldi turista sem tudja, hogy kellene kikódolni a dátumot. az év két számjeggyel történő jelölését pedig betiltanám, a mai nyomtatási technológiák már semmiképpen nem indokolják a két karakter lespórolását.
ez: Aki nem ismerné fel, annak megmutatom az űrből is. Szóval ez:Az M3-as bevezetőjénél, vagy kivezetőjénél vagyunk, itt bonyolódik az Észak-Kelet-Magyarország, meg Szlovákia és Ukrajna felé tartó forgalom jelentős része, meglehetősen terhelt útszakaszról van tehát szó.…..