Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MoraKatalin

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg számtalanszor hallottuk már, vagy épp mi magunk is valljuk azt a nézetet, hogy a bántó szavakolykor sokkal jobban tudnak fájni, mintha fizikailag megütnének. Bizonyára mindannyiunkat értek már életünk során degradáló, sértő megjegyzések, becsmérlő bírálatok, melyek jelentősen negatív…..
Bizonyára mindannyian hallottuk már a „klisé-szerűen” unalomig ismételt mondatot, hogy „az ember társas lény”. Való igaz, mi, emberek mások társaságának keresésére vagyunk programozva. De vajon mi a helyzet azokkal, akik nem részesülnek a többi ember által nyújtott társas kapcsolódás érzésében?…..
„Nem lennék a mai fiatalok helyében”…„Nagyon sokat változott a világ, manapság nehéz elkezdeni az életet”…Bizonyára nagyon sokan vagyunk, akik ehhez hasonló mondatokkal találkoztak már, illetve akár saját bőrünkön is tapasztalhattuk (vagy épp most tapasztaljuk) a „nagybetűs életbe lépés”…..
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy egy-egy előadás megtartásakor, vagy vizsgahelyzetekben, amikor ránk szegeződött a közönség tekintete, lámpalázas szorongás fogott el minket, izgultunk a teljesítményünk miatt. Ilyen félelmek természetesen az egészséges emberek mindennapjait is…..
Bizonyára sokan tudunk olyan személyekről, (vagy akár a jellemzés alapján magunkra is   ismerhetünk) akiknek életük során számos nehézséggel kellett szembenézniük, mégis tartalmas életet élnek, jól boldogulnak mindennapjaikban. Ők azok, akiknek ugyan nemcsak „nyerő lapokat” osztott az élet, ám úgy…..
Ahogy korábbi cikkemben ígértem, következzék néhány fontos szabály, amit érdemes betartani, hogy a futás ne csak fellángolás legyen, hanem hosszú távon életünk részévé válljon. A világos célokra és szándékokra épülő, úgynevezett SMART modell segítségünkre lehet futással kapcsolatos kihívásaink…..
Beköszöntött az új év. Sokan vannak, akik tiszta lappal szeretnék indítani a 2019-es esztendőt, és  ennek érdekében fogadalmakat tesznek. Önmagunknak tett ígéreteink az egész éves túlhajszoltság és a nagy ünnepi vacsorák időszaka után gyakran vonatkoznak az egészséges táplálkozásra, a stresszkezelés…..
A táplálékfelvétel nemcsak a hétköznapi értelemben vett, éhségre válaszként jelentkező evést jelenti. Egyrészt szorosan kapcsolódhatnak hozzá társas kapcsolati tényezők, mint a közös, családi vagy baráti körben folytatott étkezések, másrészt kapcsolódhatnak hozzá intenzív érzelmi reakciók is,…..