Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vodka Narancs

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi év több mint 260 filmjére több mint 13 millió jegyet adtak el, a több mint 200 ezer nézőt érdeklő filmek száma 19-et mutat, és ennyi jelentkező erre a szintre bizony 2002 óta nem volt. Ami az össznézettséget illeti, pár éve még hevesen rebegték az imákat, hogy legyen meg a kritikus 10…..
Vodka Narancs 2017.01.07 23:57:01
@Mr. Rick Blaine: Az RKO-ban semennyi, hiszen 1957-ben csődbe ment...

Egyébként ezen stúdiók egyike sem független vállalkozás, mindegyik valamely nagy médiakonszern (Time Warner, Sony, stb.) tulajdona, akik ugyanúgy rendelkeznek alvállalatként lemezkiadókkal, gyorséttermekkel, moziláncokkal, tévécsatornákkal, internetszolgáltatásokkal, stb.
Csillagidő 2821.5 Az Enterprise új küldetése egy gyógyszerszállítmány eljuttatása a Makus III bolygóra, de épp útjukba esik a Murasaki kvazárszerű jelenség, kihagyhatatlan alkalom ez a vizsgálatokra. A szállítmányt egy flottafelügyelő ellenőrzi, egy bizonyos Farris, akinek…..
Vodka Narancs 2015.02.01 10:57:42
@Pácsó Ármándó: Eredetileg többet mutattak volna belőlük, pl. volt közeli az arcukról, de a csatorna illetékesei (akkori mérce szerint) túl rémisztőnek találták őket és ezért ki kellett ezeket vágni.
ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04. Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm,…..
Vodka Narancs 2013.05.05 23:09:54
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..
Az ELTE BTK diáklistázása kapcsán megszólalt már boldog-boldogtalan, s két nemrégiben hozzászóló kapcsán én is kénytelen vagyok beállni a szörnyülködők sorába. A lista létezése mellett ugyanis az is elborzaszt, hogy szakmájukban elismert, tekintélyes egyetemi tanárok hogyan…..
Vodka Narancs 2013.02.27 11:16:06
bbjnick-hez kapcsolódva és saját tapasztalataimra támaszkodva azt kell mondjam, a bölcsészkar tele van olyan elemekkel is, akik a butaságuk, műveletlenségük és befolyásolhatóságuk okán pont hogy az ott beléjük plántált balliberális ideológiát szívják magukba gondolkodás és kétkedés nélkül, és lesznek melegfelvonulásra járó feminista kisgerillák, akik aztán a romkocsmákban lázítanak a csúnyagonosz elnyomás ellen, de persze ahhoz nincs elég agyuk, hogy belegondoljanak, mit is képviselnek valójában, és miért is kéne azt képviselniük. Tényleg nem akarok lenézni, leoltani senkit, de több ilyen, iszonyú buta, de iszonyú sarkítottan balos világnézettel rendelkező egyénnel találkoztam a BTK-n, akinek fogalma sem volt arról, miért is ez a világnézet és mi a jó benne.

Egyébként pedig a fejkvótáról szóló résszel is egyetértek a cikkben. Régóta szorgalmazom a kreditrendszer eltörlését a bölcsész szakokon, illetve a sokkal szigorúbb buktatási gyakorlatot. A jó tanulókat kell jutalmazni, aki hülye, az meg ne járjon egyetemre, azért hogy szülei pénzéből kibekkeljen egy 3 éves szakot 5-6 évig. A probléma még, hogy a posztmodern neolib elveket vallva, sok szakon már kötelező tananyagot sem írnak elő, így a hallgatók a könnyű tárgyakat felvéve, azokkal teljesítve a kellő kreditszámot bekkelik ki tanulmányaikat. Így lehet az, hogy például a filmszak (sőt, film mesterszak!) olyanoknak ad diplomát, akik életükben egy Godard filmet nem láttak, sőt még Hitchcockot sem talán, és megírják a szakdolgozatukat a képregény- meg szörnyfilmekből.
Vodka Narancs 2013.02.27 11:23:11
@Foray Nándor: A "modern filmelméletek" kurzus például erről szól: marxista filmelméletek, pszichoanalitikus filmelméletek, feminista filmelméletek és "gender elmélet", "queer-elmélet", posztkolonialista elméletek...
Vodka Narancs 2013.02.27 11:53:36
@flora: Persze. Sok ismerősöm van, akit már a "kánon" szó hallatára kiráz a hideg, merthogy ugye mi az, hogy valaki/valakik megmondják, mi az értékes és mi nem az...? Aztán meg majd tanárként a diákoknak Shakespeare helyett Stephen Kinget tanítunk?
A fenti cím talán apró magyarázatra szorulna, ha a mesterek Miamiba érkezésükkor és aztán, a reptéri tisztasági szolgálat egyik vicces kedvű tagjától nem kaptak volna biztos fülest arra vonatkozóan, hogy az egész világ egy hatalmas vécé. Ezen a vonalon, azaz onnan, szemből…..
Vodka Narancs 2013.02.19 22:21:14
Amerikában az a fura helyzet van a kezdetek óta, hogy óriási az export és minimális az import. Külföldi, nem angol nyelvű filmeket egyáltalán nem néznek, csak művészmoziban egy kisebb kör (ez alól kivétel az a pár külföldi film, amit Oscarra jelölnek, stb.), az európai sztárok közül csak azokat ismerik, akik játszottak náluk is filmekben. Jean Reno, Depardieau, régen Lollobrigida, Chevalier például. Louis de Funes is teljesen ismeretlen náluk.

A Bud Spencer - Terence Hill filmek mind olasz vagy olasz-német koprodukcióban készültek, olasz nyelven, de később számos nyelvre, közük angolra is leszinkronizálták őket. Ezeknek a filmeknek az volt a "trükkje" - ahogy sok más olasz B-filmnek is a korszakban - hogy amerikai környezetben játszódtak, sokszor eredeti helyszíneken felvéve, amerikai nevű szereplőkkel. Ezért is hiszik/hitték sokan tévesen, hogy ezek amerikai filmek voltak (pl. Kárpáti György is). Meg persze esetenként nemzetközi hírű amerikai-angol színészek is felbukkantak bennük (Donald Pleasance, Henry Fonda). Ez is jellemző volt a korra, sok külföldi színész szívesen vállalt jó gázsiért gyors, egyszerű munkát Itália földjén (Charles Bronsontól kezdve Anthony Perkinsen és Christopher Plummeren át az olyan ZS-kategóriás "sztárokig" mint John Saxon). Ha jól tudom - javítsatok ki, ha tévednék - Terence Hillnek egyetlen amerikai/angol produkcióban készült filmje van, a Menni vagy meghalni. Bud Spencernek szintén, a Quo vadis? amiben még dialóg nélküli kis szerepe volt.
Tanulságos látni, ahogy a Nagy Generáció dinoszauruszai rá akarnak taposni ezekre az izgő-mozgó kis cickányokra, amit úgy hívnak, hogy modern médiumok meg internetek. A szebb napokat is megélt LGT annyira komoly szabályokkal akarja szabályozni a róluk készült koncertfotókat, hogy…..
(Bár szabály, hogy ugyanarról a filmről, könyvről, stb., két írást nem közlünk, a Doktor ellenkritikáját (amely korábbi, pozitív Skyfall-recenziónkkal megy szembe), úgy érzem, hiba lett volna megtagadni olvasóinktól. A cikk egyben a Zárt osztály elnevezésű sorozatunk első…..
Gyakori a bulvárújságoknál, hogy úgy próbálják eladni magukat mintha érdekelné őket az ember véleménye. Az igényesebb termékek tényleg kimennek az utcára, lefotóznak pár embert, majd írnak belőle valamit. Az igánytelenebbek, mint a Metropol, fogják és ugyanazokat a képeket…..
A köztévé napi szappanopera-kísérlete, a Marslakók csúnyán beleállt a földbe, a nézettsége közel van a statisztikai hibahatárhoz, azaz könnyen elképzelhető, hogy nem is nézi senki a rokonokon és a haverokon kívül, csak azt a Nielsen nem tudja mérni. A televíziózás egyetemes…..
  Az ötödik rész, A végső határ sem kritikai, sem pénzügyi szempontból nem lett sikeres és az alkotógárdából sokan attól tartottak, hogy ezek után véglegesen leírják a sorozatból készült mozifilmeket. Azonban szerencsére közeledett a Star Trek bemutatásának 25. évfordulója, ami lehetővé tette egy…..
Vodka Narancs 2012.06.04 13:10:38
Roddenberrynek - aki ironikus módon vadászpilóta volt fiatalkorában - idősebb éveire teljesen agyára ment az antimilitarizmus és a pacifizmus, és nagyon erőltette a "tökéletes jövő" képét, melyben a Csillagflotta nem egy katonai szervezet, hanem kizárólag kutatói és diplomáciai célokat lát el, a hajók belülről inkább luxusszállodáknak és pihenőhelyeknek látszanak, mintsem csatacirkálóknak, mindenki szeret mindenkit és kényelmes, testhez simuló ruhákban járnak-kelnek az emberek. Lásd az első mozifilmet és az Új Nemzedék első évadát.

Na most, Meyernek épp a totális ellenkezője volt a véleménye, és minél inkább erőltette ezt a "hadihajó" jelleget, illetve nála a Star Trek univerzum is sokkal sötétebb, sokkal árnyaltabb. Roddenberry valószínűleg a haját tépte, mikor olvasta a forgatókönyvet és látta hogy mennyire rasszisták a klingonok irányába a szereplők.

Ami a kivágott jeleneteket illeti: Roddenberry tényleg kivágatott pár részt a filmből, többek közt azt, amikor Scotty "klingon kurvának" nevezi a kancellár lányát, meg mikor a Csillagflotta parancsnoka ellentámadást javasol az elnöknek, stb. Ezek az eredeti mozis változatba nem kerültek bele, de később, Roddenberry halála után visszatették őket a filmbe és VHS-en, illetve DVD-n már így jelent meg. Gondolom te is így láttad. A magyar szinkron is úgy készült, hogy ezek a jelenetek is benne vannak.
  Megint Star Trek. Az előző két részt (a harmadikat és a negyediket) nem tudtam megnézni, mert sem pénteken, sem múlt hét vasárnap nem voltam itthon, de a negyediket adni fogja nemsokára az HBO, a harmadikat meg ki tudom venni kölcsönzőből vagy letöltöm. Egyébként a most tárgyalt ötödik epizódban…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem érdekelnek a nagy bukások színészek, zenészek, filmek esetében, ezért sokat tanulmányozom az ezekkel foglalkozó listákat. Például így akadtam rá a wikipedia szerinti Legrosszabb Filmek Listájára, ami évtizedekre lebontva tartalmazza a legnagyobb mozgókép-ipari…..
Vodka Narancs 2012.06.04 12:55:43
Kérlek szépen, a szcientológiának köze nincs Istenhez, vagy bárminemű istenekhez. Igazából nem is vallás, mert semmi szakrális dolog nincsen benne, csak próbálják magukra erőltetni ezt a titulust, hogy jobban hangozzék agymosó és pénznyelő tevékenységük.

Hubbard ugyebár sci-fi író volt, annak is pocsék, és mikor kitalálta ezt a kamu-vallást, akkor számtalan ötletet korábbi munkásságából merített. A szcientológusok hiszik (vagy legalábbis híveikkel elhitetik), hogy sokezer évvel ezelőtt egy Xenu nevű galaktikus hadúr száműzött egy csomó ellene fellázadt űrlényt a Földre, ahol vulkánokba dobta őket. Az ő megmaradt lelkeik szállták meg aztán az őskori embereket és vannak jelen bennünk mind a mai napig. Ezeket kell kiirtanunk magunkból, hogy megtisztuljunk, persze folyamatos "auditálás" során, melyek egyre nagyobb és nagyobb összegekbe kerülnek...

Igen, és vannak akik ebben hisznek, többek közt Travolta és Tom Cruise... No comment.

A szcientológia a legfőbb ellenségnek a pszichológusokat/pszichiátereket és általában az orvostudományt tartja, nem véletlenül, hiszen ezek (talán) képesek az emberek lelkének valódi mélyébe látni, ellenben az efféle agymosó szektákkal. Ezen egyéneket, akik a gonoszt képviselik ők csak egyszerűen "pszichóknak" hívják, mely szó kísértetiesen emlékeztet eme film "psychlonjaihoz" - ugye, máris milyen csavaros?

Travolta amúgy több más kvázi-szcientológus projektet is pénzelt, lásd még a Csodabogár című, szintén elég gyengére sikeredett opust.
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
Vodka Narancs 2012.05.13 10:51:40
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
A minisztérium már keresi a megoldást, hogy az elvándorló orvosok helyett kik végezzék a műtéteket. A hentesek, műszerészek, kidobók és gogo táncosok előnyben. Az egyre nagyobb méreteket öltő orvoskivándorlás miatt humán erőforrás hiány mutatkozik a kórházakban, ezért A…..
Az Eurovíziós Dalfesztivál a világ egyik legviccesebb, de rohadt komolynak szánt zenés seregszemléje, aminek az egykori keleti blokkban az egészségesnél jóval nagyobb figyelmet szentelnek, de érdekes módon az északi országokban (svéd, norvég, finn) is azt hiszik, hogy ennél…..
Kocsmablog Két kobra Pub 2011.11.09 15:20:00
Helyszín: 1042 Bp., Árpád út 54. Látogatás: 2011. november 3. 17:15-22:00 Bezárt, megszűnt!  > Szinten tartani? Illene. Mert egy kobra sem örökéletű, nemhogy két. Adatlap Elérhetőség: - Web: http://ketkobra.uw.hu/ Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 11-24; P: 11-02; Szo, V:…..