Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Körmendi Anita

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két család összefogott. Eldöntötték, hogy a másodikos kistesókat nem hagyják bent az iskolában, az ebéd utáni napköziben. Kerestek egy nagyon helyes egyetemista lányt, aki minden nap elhozta a fiúkat a suliból és tanult velük délután. A lány szelíd és kedves volt. A fiúk…..
Köszönöm, hogy befáradt hozzám így kora este. Igazán nincs mit! Én köszönöm, hogy informál engem! Miről lenne szó? Mostanában kezelhetetlen a gyermeke és szeretném Önt tájékoztatni, beszélgetni erről a helyzetről, esetleg tanácsot kérni, mert ez így tarthatatlan. Hallottam a konfliktusról, a…..
  Nyári táborban a tanárnő mosogatni kezdett. Egy lány mellépördült, hogy segíthet e? - Persze, köszi! - Kérdezhetek valamit? - Hogyne, bátran! - Miért ilyen furák a felnőttek? - Óhóó! Én is az vagyok! - A tanárnő más! Nagyon is. - Miben vagyok más? - Hogy például most is meghallgat engem.…..
Most mondd meg! Tényleg bajuszom van ezen a képen? Dehogy van! Ez csak egy árnyék! Remek! Mert közben észrevettem, hogy tényleg van bajuszom. Persze hogy van! Mindenkinek van! Nőknek is? Azoknak is! Csak nem kackiás! De akkor most mit kezdjek ezzel? Szőkítsem, vagy gyantázzam? Figyu!…..
Fontos dolgot szeretnék veletek megbeszélni! Áll a nagy lakli kamasz a szüleivel szemben. Apa épp olvas, becsukja a könyvet, felegyenesedik a fotelben. Anya kikapcsolja a zenét, közelebb ül a fiúkhoz. Semmi zavaró tényező! Komolynak tűnik a helyzet. Rég óta érlelgeti, emésztgeti amit mondani…..
A lány csak mondja és mondja a magáét. Most éppen mindenki hülye és levegővétel nélkül szidja a világot. Néha a hangja is felszalad a magas C-ig. Ez így megy percekig. Az öccse ül az asztalnál és hihetetlen nyugalommal falatozik. Kizárja nővére idegesítő hangját. Igaz, a mögöttes történetet sem…..
Sokszor láttam már ezt a bandát. Lányok, fiúk vegyesen. Barátok. Látszik egyik-másik kapcsolaton, hogy közeli a viszony, de semmi több. Próbálom találgatni a személyiségeket. Nézem hogyan kommunikálnak egymással.   Az egyik fiú például nagyon helyes. Még női szemmel is szép. Magas, izmos…..
Képzeld! Elválnak! Sajnálom! Mit érzel most? Nem is tudom. Te érted miért válnak el? Igen, asszem értem. Vannak kérdéseid feléjük? Vannak, ...azaz nem fontosak. Figyu! Fontosak! Minden kérdésed fontos. Szoktál velük beszélgetni? Ritkán. Mi lenne, ha megfogalmaznád a kérdéseidet és feltennéd…..
Minden ok? Aham! A kérdés rutin, a válasz is.  Pontosan mindig ugyanúgy és az egész nem tart 3 másodpercig. De ahogy fordulok, a szemem sarkából látom a mozdulatot. Kibővítené az „ahamot”. Visszafordulok. Jól vagy? Téblábol, elnéz. Mondom! Minden ok!  Rendben!  Pár nap múlva ismét…..
Csak ült. Nem nyomogatta sem az instát sem a snapchat-et. Gondolkodott. - Helló, mi a helyzet? - Semmi. Leültem mellé. Nem szóltam. Eltelt vagy 10 perc így csendben. Aztán megszólalt: - Volt már olyan érzésed, hogy valamibe csak egyedül teszed bele az energiát és akkor ad neked és másoknak is,…..
Girl talk – boy talk. Tudod mit jelent? Amikor hasonló korú lányok és fiúk megbeszélik az őket épp izgató kérdéseket egymással. Lányok a lányokkal, fiúk a fiúkkal.  Pár hete jöttem rá, hogy én is „girl” vagyok ám. Tehát tulajdonképpen a gyerekek anyukái is jogosultak bizonyos speciális „girl…..
Mi ez? Egy szerelemprojekt, amely a kamaszokról, fiatalokról és fiatal felnőttekről szól. Pontosabban nemcsak nekik, hanem róluk is - egy módszertant, egy világnézetet, egy rálátást igyekszünk átadni, amellyel több önbizalmuk lesz, könnyebben hoznak döntéseket és a közösségeik is megerősödnek, hogy…..
61-es villamos. Idős hölgy felszáll. Fiatal lány ül. A hölgy azonnal elkezdi a szokásos monológot. Ezek a fiatalok! Bezzeg az én időmben! Mi tudtuk mi a tisztelet meg az udvariasság! Érdeklődve figyeltem mi fog történni. A lány felnézett a hölgyre és azt mondta neki: Semmi akadálya nincs annak,…..