Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Vilkó

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szubjektív A diktátor 2019.08.06 11:08:28
Már másodjára néztem meg a Vígszínházban a Diktátor című előadást, és még mindig felejthetetlen az élmény. A darabot Charlie Chaplin első hangosfilmje alapján írták, melyet a II. világháború alatt készített, és ez az első Chaplin-film adaptáció színpadon. A film és a darab is az egyik háborús ország…..
A fóti gyermekvárosként is ismert Károlyi István Gyermekközpont ügyéről sokat lehetett hallani az utóbbi két évben. Idén megszületett a döntés: a gyermekotthonban élő gyerekeket, arra hivatkozva, hogy a hely nem tudja eltartani a gondozottakat, szétköltöztetik az országban – Zalaegerszegen,…..
Az iskolai könyvtárban volt egy „Vakrandi” nevű esemény, aminek programja alatt becsomagolt könyveket kölcsönözhettél. A könyvről nem tudtál mást, csak hogy milyen korosztálynak szól, milyen jellegű (romantikus, akció stb.) és az első mondatot. Egy misztikus ifjúsági regényre esett a választásom, a…..
Szentendrén, a Barcsay Jenő általános iskolában 5.-ben kötelező volt a hittan-erkölcstan választás. A lehetőségekből temérdek volt, mehettem katolikusra, reformátusra, görög ortodoxra, kétféle erkölcstanra, zsidóra, iszlámra és buddhizmusra. Mivel keresztény hívőnek nem mondanám magam és az…..
Még szilveszterkor hallottam a filmről egy barátomtól, megnéztem az előzetest, és tudatosult bennem, hogy ez egy nekem való film. Heten mentünk el a filmre a Puskin moziba. A még novemberben debütált magyar készítésű rajzfilm nagy sikert aratott – díjnyertes lett a trieszti és a sevillai…..