Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mörk Márta

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így, a sulis pályafutásom végéhez közeledve (amibe már belegondolni is rossz), visszatérnek a tanulóéveim kezdetéről származó emlékeim. Tíz-, tizenkét éve történt dolgokról beszélhetünk, és ha belevesszük, hogy tizenkét évvel ezelőtt hat éves voltam, jelenleg pedig tizennyolc, azért elég sok…..
Szubjektív Óda 2019 őszéhez 2021.12.30 17:42:58
A nyelvi év az AKG egyik legfontosabb különlegessége. A hetediktől tizedikig tartó epochális gimnáziumi képzés lezárulta után egy évig a diákok heti 18 órában a második idegen nyelv (német, spanyol vagy francia) elsajátítására összpontosítják energiájukat. Nyelvórákon kívül még kötelező angol,…..
Szubjektív Tintahaljáték 2021.10.25 23:00:42
Egy esős vasárnap délután az egyszeri diákújságíró felment a Netflixre azzal, hogy megnéz valamit franciául, hogy gyakorolja végre egy kicsit a nyelvet. Nos, ehelyett rákattintott a jelenlegi magyarországi Netflix-toplista élén álló Squid Game című sorozatra, azzal, hogy megnéz egy epizódot – talán…..
Szubjektív Mosom kezeimet? 2020.03.26 00:07:59
Kiskorunkban valószínűleg mindannyiunknak sokszor elmondták, hogy kezet mosni fontos. Bólogattunk, megígértük, hogy igen, rendesen meg fogjuk mosni, és hogy nem fog kimenni a fejünkből, de aztán valahogy mégiscsak kiment a fejünkből. Elég sokunk fejéből ment ki, hogy kezet mosni egyáltalán kell,…..
Szubjektív Északír történetek 2020.02.18 03:29:50
Január 30-án volt a Bloody Sunday évfordulója. Ezen a napon, 1972-ben, Derryben, Észak-Írországban brit katonák lemészároltak 13 civil embert. A mészárlás az északír konfliktus egyik legvéresebb pillanata volt, de ezen az egy tucat ártatlan emberen kívül még nagyon sokan meghaltak a 20. század…..
Szubjektív Van öt másodperced? 2020.01.13 22:42:00
Nem internetezek olyan nagyon régóta, körülbelül négy éve annak, hogy megkaptam az első gépemet, azóta megyek fel napi szinten a netre. Négy év nem olyan sok idő, de valahogy érdekes módon mégis úgy érzem, hogy „régen” a YouTube-on kevesebb, sokkal kevesebb reklám volt. Persze, mindig is voltak…..
Sokszor hallani, milyen rossz a békávé (emlékszem, kiskoromban mindig azt gondoltam, hogy valamilyen kávécég lehet az a BKV), vagy hát most már a békáká, milyen borzasztó a tömegközlekedés, micsoda rémes dolog folyamatosan busszal, villamossal utazni. De vajon tényleg így van-e? Biztosan sokaknak…..
Szubjektív Avasi falfirkák 2019.03.09 01:16:22
A buszmegállók, kilátók és egyéb, nagy falfelülettel rendelkező építmények mindig is remek terepet szolgáltattak a graffitik és egyéb falfirkák lelkes alkotói számára. Természetesen vandalizmus mindig is volt, azonban valamennyit csak-csak változott az idők során – és bizonyára fog is. Ezért…..