Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Török Szultán

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Török Szultán 2011.02.12 12:09:14
@baromarc: mivaan? Az autósokon élősködnek? Hagyjuk már ezt a baromságot. Talán a kerékpárosok tehetnek arról, hogy drága a benzin a sok adó miatt???
Egyébként már ezerszer lerágott csont ez a fizessenek a kerékpárosok baromság, de azért a kedvedért leírom én is amit már annyian megtettek itt korábban:
- sok kerékpáros maga is vezet autót, esetükben a fizessenek a kerékpárosok is duma eleve értelmetlen.
- a kerékpárosok is fizetnek adót, max. azt nem ami a benzin árába van építve. Nem tudom hallottál-e az egyéb adókról, mint pl. szja, ÁFA?
- az autók sokkal több kárt okoznak az épített és természetes környezetnek, mint a kerékpárok, ezért jogosan fizetnek extra adókat az autósok.
- több ezer olyan kerékpáros van, (nagyrészük a fővárosban él) akik Kerékpárosklub tagok. Ők rendelkeznek baleset- és felelősségbiztosítással.
- mindezektől függetlenül a szabályokat lehet és kell is kritizálni, de mindenképp be kell tartani őket autósnak, kerékpárosnak egyaránt. Senkit sem mentesít ez alól az, hogy más közlekedők esetleg nem tartják be őket.
Fighter Kudo: ütős japán MMA 2010.07.08 07:08:00
Az első nyílt kudoszeminárium Budapesten egy sajátos, modern japán MMA-rendszerű budoirányzatba engedett bepillantást. Tudom furcsán hangzik így együtt, hogy "budo" és "modern" és "MMA", de remélem, mire ez alábbi beszámolót befejezi a kedves…..
Milyen egy szabadságpárti keresztény ember?Olyan, aki korlátozná az online véleménykifejtést szabadságát. Hogy fér össze ez a kettő? Erről kérdezzétek a Magyar Narancs címadóit, és Pálffy Istvánt.Pálffy István hungarikumügyi főattasé ismét hallatott magáról. Gondoltam…..
Török Szultán 2010.07.24 12:13:47
@Alkoholista Blogger: a tisztességet és a jóizlést nem a kommentelők veszélyeztetik ebben az országban. Ők csupán elmondják a véleményüket, akkor is ha az néha kicsit (nagyon) ordenáré. Inkább a politikustársai miatt aggódjon Pálfy úr, oldaltól függetlenül...
Elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk az elmúlt tíz év SF filmtermésére, és kiderüljön, mik voltak azok az alkotások, amiket nem szabad elfelejtenünk. Mivel a műfaj határai nem szögesdróttal vannak körülvéve, megpróbáltam viszonylag tág spektrumon mozogni. A lista - és…..
A bohócköztársaságielnök afféle, mint a bohócdoktor. A szándéka jó -de mióta periplaneta plumbum a fejembe ültette a bogarat, azóta agyalok egy jó bohócdoktorok szócikken [-> spindoctors]. A bohócköztársaságielnöki rendszer kidolgozásában alaposan vette ki a részét…..
Török Szultán 2010.06.29 15:07:56
@ifsz: aztán leszedi torrentről és megnézi a "Sólyom végveszélyben"-t :)

Egyébként Árpi bácsi forevör. Pedig nem vagyok Gyűrűk Ura fan.
Michael Knight Mutyiország 2010.06.13 22:10:00
"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a hazugság az alapja. Mint ahogy…..
Török Szultán 2010.06.21 14:30:00
 Bekerül az alkotmányba a Szentkorona-tan. Legalábbis így értelmezhető a kereszténydemokraták módosító indítványa, mely szerint át kell tekinteni, hogy a hatályos alaptörvény megfelelően tartalmazza-e ,,alkotmányfejlődésünk történeti értékeit”. Boross Péter,…..
A béka marad Csak a cigi 2010.03.24 10:57:00
Érdekes hír jelent meg a dohányos blogon:Ismét újabb tudományos kutatás eredménye látott napvilágot a tüdőrák kapcsán - kiderült megint, genetikai okok miatt alakul ki elsősorban, és nem csak dohányosok között. Én mindig örülök az ilyen híreknek, hiszen segít…..
Török Szultán 2010.06.16 15:14:51
A rák oka mindig valamilyen genetikai változás, defektus. Az esetek többségében több lépésben, hosszú idő alatt alakul ki. A genetikai hajlam tulajdonképpen azt jelenti, hogy valakinek veleszületett mutáció miatt eleve nem hibátlan valamelyik génje, amelyik közvetlenül v közvetve pl. a sejtosztódásban , differenciációban, a génhibák javításában, vagy az apoptózisban (programozott sejthalál) játszik szerepet. Ehhez jönnek a környezetből származó kémiai, fizikai, vagy biológiai mutagének, amelyek folyamatosan károsítják a génállományt. A szervezet javító apparátusa ezeket a károsodásokat igyekszik folyamatosan kijavítani, de ez a mechanizmus sem tökéletes. Így az idő előrehaladtával egyre több hiba halmozódik fel, egyre nagyobb zavarokat okozva a sejtek működésében, aminek következtében a szervezet öregszik, és bizonyos esetekben rák alakul ki. Ilyenkor olyan génhibák keletkeznek, amelyek hatására a sejt elkezd korlátlanul osztódni, kikerülve az ezt korábban megakadályozó szabályozás alól. Az osztódó sejt minden utódja is osztódni fog, számuk így exponenciálisan növekszik, egy idő után a daganat betüremkedik a környező szövetekbe, és áttéteket képez.
Ez most persze nagyon le van egyszerűsítve, részben mert nincs hely részletesen kifejteni, részben mert én csak egy egyszerű biológus hallgató vagyok, nem szakértő.
Mindebből valami olyasmit akarok kihozni, hogy:
- egyértelmű, hogy a dohányfüst tele van mutagén anyagokkal
- ha tehát dohányzol, a jszervezeted javító mechanizmusainak sokkal több dolga van, ezért nagyobb az esély hogy előbb-utóbb hibázik
- nemdohányzó is lehet rákos, és erős dohányos is megúszhatja rák nélkül, de ha dohányzol, a rákra nagyobb esélyed van, mint a nemdohányzóknak.
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
Török Szultán 2010.05.26 16:32:49
@ZF2: nem adtunk állampolgárságot senkinek. Csak úgy módosult az állampolgársági tv., hogy "kedvezményesen honosítható lesz az a külföldi, akinek felmenője magyar állampolgár volt vagy valószínűsíti magyarországi származását, és igazolja, hogy tud magyarul. Ez azt jelenti, hogy a törvény már nem szabja feltételül a magyarországi lakóhelyet és azt, hogy a kérelmező magyar nemzetiségűnek vallja magát." (Index)
tehát továbbra is kérni kell, nem lesz minden szlovákiai magyar automatikusan magyar állampolgár. Máshol se csinálják különbül.Máshol se csinálják különbül.
Döbbenten olvastam Zsolt levelét, ugyanis sohasem kerültem olyan helyzetbe, hogy megmaradjon okmánybélyegem, így el sem tudtam volna képzelni, hogy az ilyesmit nem váltják vissza ott, ahol vettem. Zsolt szerint olyannyira nem, hogy elképesztő procedúrát kell végigcsinálnia annak, aki…..
Török Szultán 2010.05.21 09:21:09
@sidney young: szívemből szóltál.
Május elején jártam Tokióban a világ legnépesebb városában, ahol a főváros nappali népessége a városba érkezők miatt (egy egész Budapesttel) 2,5 millióval, kb. 14,5 millióssá nő. Itt is nagyon népszerű a kerékpár, mint közlekedési eszköz, a metró után a 2., és…..
Török Szultán 2010.05.19 14:39:27
@Tajszon: Én sosem járnék ilyen cuccokban, de nem is zavar ha másnak ehhez van kedve. Milyen jogon szólnék bele? Árt az nekem, ha a másik így néz ki? Ezért én remélem, mihamarabb ez lesz nálunk is. Mert ez összefügg azzal, hogy figyelnek a másikra. Hogy nem lopnak. Hogy hagyják a másikat élni. Egyszóval hogy TOLERÁNSAK. És ez nagyszerű dolog.
Legalább harmincezer fontot, több mint tízmillió forintot ért az a kormány, amit a brazil kidobott autójából monacói balesete után. Az érkező Karun Chandhok ha akarta sem tudta volna kikerülni, átment rajta, sőt, magával is sodorta, nem valószínű, hogy a kocsi egyik…..
Én bizony a Mad World eme eredeti verzióját kedvelem jobban, bár kétségtelenül zseniális a Donnie Darkóból ismert Gary Jules-féle átirat is. A két barát által alapított angol Tears For Fears gyakorlatilag ezzel a nótával robbant be a köztudatba 1982-ben, aztán a későbbiekben a…..
Tegnap hajnalban Fót mellett okozott balesetet a szinész-műsorvezető, aki a másik kocsi utasaitól csak egy cigit kért ahelyett, hogy megkérdezte volna, hogy nem történt e bajuk. Te Buci, tudom, hogy drága, de nem kéne visszaállni megint a kólára? A videót köszönjük SoDInak, a…..
Ha valaki meglátja Ed O'Neill-t, azonnal Al Bundy, a szerencsétlen cipőárus jut eszébe, a Rém rendes család című sitcomból, pedig a színész a számára kiugrást jelentő vígjáték előtt és után is inkább drámai szerepeiről volt ismert. O'Neill főleg rendőröket és…..
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
Slash – Slash  (Roadrunner) Saul Hudson, azaz Slash, a Guns 'n Roses egykori tagja korunk egyik legkiemelkedőbb gitárosa, ízes játéka és bluesos szólói szinte azonnal felismerhetők egy-két taktus alatt, és pont ez benne a jó. A csávó nem változik, ugyanazt a mocskos…..
A flightradar24.com oldalon néhány másodpercenként frissül Európa légterének képe, rajta az összes polgári repülőgéppel. Nem tudom, hogy a polgáriként nyilvántartott izraeli vadászgépek is rajta vannak-e, de például kis kitartással mindenki követheti szerettei útját a…..
Török Szultán 2010.04.09 12:52:41
@mikka: kipróbáltam mindkettőt, egy véletlenszerűen kiválasztott járattal (Royal Jordan, Amman-Frankfurt, RJ125). A flightstats szerint még Szerbia felett van, a flightradar szerint pedig már éppen elhagyni készül a magyar légteret. Tehát ez utóbbi tűnik frissebbnek. a flightstats viszont nyilván sokkal több infót ad.
Egyes újságírók és autósok szerint életveszélyes az itt található kialakítás. Szerintetek?..
Török Szultán 2010.03.16 11:42:37
BtheBest KRINK x Alife T-shirt 2010.01.05 12:31:00
Sokáig gondolkoztam, hogyha mondjuk nem lenne pénzem, vagy nem nagyon kapnék zsebpénzt, és egy dolgot vehetnék mi lenne az, hogy azért cool legyen, de praktikus. Természetesen egy póló lenne az, mert egy póló mindig kifejezei az embert, és fel lehet venni akár zakóhoz is,…..
Török Szultán 2010.01.26 15:40:08
@Over: na itt bukott le a csóka. Ekkora állatságot csak kamuból lehet leírni :)
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..