Regisztráció Blogot indítok
Adatok
culturewars

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat éjszaka fekete fiatalok egy csoportja megkéselt egy fiút az írországi Carrigaline-ben. Ír nacionalisták adomány gyűjtésbe kezdtek GoFundMe-n, az összegyűlt összeget az áldozat családjának szánták, az oldal azonban törölte a kezdeményezést baloldali aktivisták és médiaszemélyiségek…..
Portlandban az esélyegyenlőség nevében eltávolítják a piszoárokat a városházán. De mit is várjon az ember egy várostól, ami szélsőbalos huligánmozgalmak keltetője?    A Blaze cikke itt érhető el...
A szélsőbaloldali aktivisták jó része helyesli, hogy támadás áldozatává vált a Andy Ngo független mérsékelt konzervatív újságíró - derül ki a Daily Caller tudósításából. A nyilatkozó Antifa tagok épp a sajtószabadságért tüntettek a Washington D.C-ben tartott #DemandingFreeSpeech nevű demonstráción…..
Thinkspot néven indít új közösségi oldalt Jordan Peterson, kanadai pszichológus. Az egyre inkább Szarumánra hajazó Peterson azzal a céllal hozta létre az oldalt, hogy védelmet biztosítson a disszidens tartalomkészítőknek, akiket növekvő számban tiltanak ki a népszerű szilícium-völgyi óriáscégek…..
A YouTube kivizsgálta Steven Crowder humorista videóit a Vox újságírójának kérésére, és megállapították, hogy a tartalom ugyan sértő lehet egyeseknek, de nem ütközik a videó-megosztó oldal szabályzatába. A fősodorbeli újságírók (az Indexes Bolcsó Dániellel egyetemben) nincsenek elragadtatva a…..
Azért valahol megnyugtató látni, hogy nem csak nálunk totálisan elfogult az adófizetők pénzéből finanszírozott köztévé...
A New York Post írása itt olvasható.   Az társadalomtudományi karok boszorkánykonyháiban kifőzött ideológiai kotyvalékok sajnos nem maradnak az elefántcsonttorony falai között, óhatatlanul átgyűrűznek a való életbe. A divatos interszekcionális szemlélet (miszerint a legfőbb kérdés, hogy az…..
  Válasz Csányi Gergely „Rendszerszemléletű, baloldali feministaként a transzkérdésről” című cikkére   Régi olvasója vagyok a Fent és Lent blognak, nagyra becsülöm az irányt és a munkásságot, amit képviselnek a szerzők. Éppen ezért meglepett és elszomorított Csányi Gergely írása, mivel úgy tűnik,…..
culturewars 2019.05.29 15:39:07
@NHLilla: Ez a cikk megtestesít mindent, amitől viszolygunk.
Az amerikai Candace Owens konzervatív aktivista és a brit Carl Benjamin (alias Sargon of Akkad) politikussá avanzsált szólásszabadságpárti Youtube sztár neve is szerepelt a listán, amit a közösségi oldal egy alkalmazottja szivárogtatott ki. A vállalat egyik nem publikus fórumán egy táblázatban…..
Mivel még csak most tanulunk bele a videóvágás művészetébe, sok gyermekbetegségen kellett túllendülnünk a próbaadások rögzítésekor, de úgy döntöttünk publikáljuk a kezdeti bénázásaink eredményeit, lesz, ami lesz. -Trump bombasztikus hete: kikerült a Mueller jelentés -Jussie Smollett kalandjai…..
Andrew Neil BBC műsorvezető leöntötte Shapirot benzinnel, majd FELGYÚJTOTTA, a konzervatív műsorvezető végül KARDJÁBA DŐLT, hogy véget vessen a fájdalomnak. Na jó, ez így ebben a formában nem igaz, legfeljebb képletesen: a brit Neil egy tévés interjú során egész látványosan sarokba szorította a…..
A észak-kaliforniai George Washington High School faláról eltávolítanák a névadóról készített festményt, mivel egyesek szerint lealacsonyító az amerikai őslakosokkal és feketékkel szemben. A san franciscoi iskolakörzet által kijelölt munkacsoport tagjai szerint az alkotás „problematikus” és…..
Mivel még csak most tanulunk bele a videóvágás művészetébe, sok gyermekbetegségen kellett túllendülnünk a próbaadások rögzítésekor, de úgy döntöttünk publikáljuk a kezdeti bénázásaink eredményeit, lesz, ami lesz. Christchurchi terrortámadás & Twitter leszámolás: Tim Pool vs Jack Dorsey a Joe…..
Május 2-án, csütörtökön, a Facebook megszüntette több „veszélyesnek” kikiáltott médiaszemélyiség oldalát: Alex Jones sültbolond összeesküvés-elmélet-hívő műsorvezetőt, Laura Loomer újságírót, a Youtube-on nagy követettséggel rendelkező Paul Joseph Watsont, a főállású polgárpukkasztó Milo…..
Mivel még csak most tanulunk bele a videóvágás művészetébe, sok gyermekbetegségen kellett túllendülnünk a próbaadások rögzítésekor, de úgy döntöttünk publikáljuk a kezdeti bénázásaink eredményeit, lesz, ami lesz...
Trump 2016-os megválasztása után nem is annyira meglepő, hogy youtube-os trollok is szerencsét próbálnak a politika világában. A majdnem egy milliós követettséggel rendelkező PC-ellenes, antifeminista Carl Benjamin az EU-ellenes UKIP színeiben indul az EP választásokon, hogy Anglia dél-nyugati…..
Mivel lelkes rajongói vagyunk a mémgyártás művészetének, arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy-egy nagyobb visszhangot kiváltó ügy kapcsán csokorba gyűjtünk nektek néhány gyöngyszemet, esetenként pár sor magyarázattal tönkretéve a poént.  A jelenleg zajló Jussie Smollett botránnyal debütálunk.…..
Nagy hullámokat kavart a médiában Jussie Smollett története: a színész vallomása szerint január 29-én megtámadta két símaszkot viselő fehér férfi Chicago utcáin: leírása szerint ütötték és rúgták, miközben rasszista és homofób szitokszavakkal illették, leöntötték fehérítővel és kötelet akasztottak a…..
Jack Dorsey, a Twitter ügyvezető igazgatója nem lazsált az elmúlt héten. Tiszteletét tette Sam Harris podcastjén , interjút adott Gad Saad kanadai polkorrektség-kritikus akadémikusnak   és Joe Rogan műsorában is szerepelt. Rogannal úgy tűnik, hogy újra le fog ülni beszélgetni, mert a hallgatóság…..
A tavalyi év egyik legemlékezetesebb trollkodása James Lindsay, Peter Boghossian és Helen Pluckrose nevéhez fűződik. A három amerikai akadémikus kamu tanulmányok sorozatgyártásába fogott, amiket aztán beadtak társadalomtudományokkal foglalkozó nevesebb akadémiai folyóiratoknak. Az írások jelentős…..
„Közfelháborodás, miután Trump rajongó iskolások kigúnyolták az őslakost!” – harsogta a Guardian, a mértékadó progresszív angol napilap egy vasárnapi írásban. Az Independent a súlyosabb „harassment”, azaz zaklatás kifejezést használta.  A cikk szerint az iskolások egy csoportja körülvette Nathan…..
A Gillette legújabb, enyhén kioktató hangvételű hirdetésében meg szeretné változtatni a világot, és elsősorban minket férfiakat, hogy ugyan már, viselkedjünk tisztességesebben. Egyelőre nem tűnik túl ésszerű marketinghúzásnak: az Internet jóemberei nincsenek túlzottan elragadtatva. A Gillette…..
Itthon sokan az Elon Musk füvezős botrány kapcsán hallhattak először Joe Roganról, aki műsorában spanglival kínálta a techmágust. Ez a kopasz, kigyúrt humorista azonban nem kevésbé meghatározó személyiség a maga területén, mint a dél-afrikai üzletember. 2016-ban havonta átlagosan 16 millió (!) ember…..
KultúrFront Eligazítás 2019.01.07 21:09:37
Mit jelent észak-amerikai meg nyugat-európai kontextusban, hogy jobb, vagy baloldal? Kik a konzervatívok, kik a progresszívek, kik a liberálisok és kik a szocialisták 2019-ben? Ja, és jogos a progresszívek és baloldaliak összemosása a liberálisokkal? Tényleg elnyomó patriarchátus a fejlett világ?…..