Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judy Epokit

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reneszánsz nagy mestere remekművének, a Dávidnak ez a részlete 500 évig elkerülte a figyelmet. A nyaki verőér egyébként sok szobron és általában az emberen sem látható. A Firenzében kiállított szobron azonban „kidagad”, ami mutatja Michelangelo különleges megfigyelő képességét. A JAMA…..
via GIPHY Biztos nem csak olvasónk kertjében fordul elő, hogy Dunavarsányban a nagy esőzéseket nem bírja elnyelni a rendszer, hanem egyszer csak feltolja a kertedbe a szennyvízzel együtt. Ilyenkor aztán a szippantásig nem is használható a hálózat, a vízművek viszont fél napokig csak a vállát…..
Judy Epokit 2019.07.08 20:33:55
@FILTOL: Az lehet, de a városi esővíz elvezetők oda vannak bekötve. Szintén DPMV területen a kollégámék ugyanerre is panaszkodnak plusz reggelente nincsen víznyomás. Ilyenkor telefonálnod kell aztán vagy felveszik vagy nem, de a reggeli tisztálkodásod ezen múlik.

Aztán ha esik az eső akkor az utcájukban egyből jön a szippantós, mert a település új részén szar a csatornázás.
A kilencvenes évek második felében alakult, eredetileg nu metal zenekarként induló, mostanában magukat simán csak rockzenekarként aposztrofáló, chicagói Disturbed 2018 őszén egy új nagylemezzel (Evolution) örvendeztette meg a rajongókat. A zenekar friss albumával a címhez illően valóban egyfajta…..
A karácsonyi ajándékőrület balul sülhet el: a minden bizonnyal egyik legnépszerűbb óhaj-sóhaj, az ún. drón könnyen bajba sodorhatja a röptető kiscsávókat, de pláne a jó szándékkal ajándékozó szülőket. Ma a Westend parkolóján áthajtva láttam egy tízévesforma srácot, amint egy több mint félméter…..
Judy Epokit 2017.11.27 07:38:22
@MagyarTarka:
"A repülőmodellezéshez képest a drón annyiban különbözik a veszélyfaktort tekintve, hogy többekhez eljut és képzetlenebbekhez eljut. Mert például jóval olcsóbb az eszköz. ez is egy olyan terület, ahol az eszköz ún "demokratizálódása" fokozott veszélyt hordoz."

Nem. A lényeges különbség, hogy a drónokat bárki tudja irányítani, míg a repüléshez kell némi előképzettség. A hozzáférést tekintve csak egy hangyányit nehezebb repülőhöz jutni és sok esetben nem drágább csak be kell caplatni egy modell/játékboltba.

Ami a problémám a poszttal, hogy az idióta törvényhozói logikát tükrözi, miközban az valóság a leírtaktól távol áll. Éppen ez ellen az összemosás ellen küzd a modellezők jelentős csoportja. Azok akiknél az önállóan tudásnélkül reptetni próbálók kikötnek segítségért.

Minden modellreptéren kint van egy biztonsági szabályzat, az ebben foglaltakat az oda járók be is tartják mert nekik is érdekük. Ezért nem kellene a tescós drónos apukákat, gyerekeket meg a pénzes kivagyi idiótákat összemosni a modellezőkkel.
Judy Epokit 2017.11.27 13:30:07
@Dormán Tamás:" A mostanában ezen a néven futó emelőlégcsavaros modellek semmiben nem különböznek a többi modellrepülőtöl."

Leszámítva, hogy a repvezérlőnek hála bármilyen idióta repkedhet vele. Ugyanezt megnézném akár egy olcsó rtf kis habgéppel. Szerintem ez jelentős különbség.
Judy Epokit 2017.11.27 18:42:09
@Dormán Tamás: Nem ugyanonnan közelítjük meg a kérdést. Nem azt írtam, hogy a játékboltos szeméttel jobban lehet repülni, hanem arról, hogy a bolti multival mindenki mindenféle félelem és felelősségérzet nélkül repked de ugyanezt egy merevszárnyassal vagy egy helivel nem tudja megtenni, mert valószínüleg hamarabb összetöri mint ahogyan gondot tudna okozni. Persze, persze lehet az első és utolsó felszálással is balesetet okozni.

A blogokon meg hagyni kellene a kimerítő szakmai terminológiát, mert az egyszeri odellezés irán nem érdeklődő csak röhög mert azt látja, hogy papolunk itt mint az egyszeri kisgazda a parlament előtt a szarvasmarha-tenyésztésről.
Már korábban lehetett arról tudni, hogy az Apple sorozatgyártásra adja a fejét, és felveszik a versenyt a Netflix-szel, meg az Amazonnal a kontent versenyben. Ehhez rengeteg pénz áll a rendelkezésükre, de a lassú építkezést így sem úszhatják meg. Mindenesetre a Variety most beszámolt róla, hogy…..
Itt fenn igazából a Magyar Posta hollójának lenne a helye, de szegény szégyenében elbujdokolt, ugyanis egyre világosabb, hogy a cég sajnos képtelen megbírkózni azzal a kihívással, amit az elmúlt években a netes rendelések terén bekövetkezett ugrászerű változás okozott. Ügyfélként elég nehezen…..
Judy Epokit 2017.06.13 17:57:38
@alecwolf: Számomra sok hasznos infóval szolgált a sztori. A CDPS számtól megrettennek...
Judy Epokit 2017.06.15 09:19:54
@pocokgeci: Tulképp igen. Nemzetközi Paotai Kicserélő Központ.
Gombóc mondja Vihar a Biliben 2017.05.25 08:00:00
2 éve egy nagy vihar után írtam meg az első posztot a blogra, de még mindig ugyanott tartunk, sőt, ha lehet mondani, egyre inkább ugyanott tartunk, mint akkor. Miközben a Fővárosi Önkormányzat odáig van önmagával, bizonyos emberek világvárosként emlegetik a fővárost, s tudomást…..
Amint már láthattátok, a legtöbb brushless kvadkopternek fekete, illetve ezüst propellerszorító anyái vannak, egymással átellenben. Illusztrációnak a KGB projectet választottam. A KGB Project a fekete és ezüst anyákkal Aki már cserélt propellert, az már tudja, hogy az ezüst anya az óramutató…..
Judy Epokit 2017.05.09 12:17:55
@Kopter Géza: Mert éppen a prop elforgásának meggátolására van így kialakítva. Próbáltál már ilyen tengelyre "normál" propot tenni? Simán megy. Nekem is van olyan multim ami ezzel a DJI stílusú tengellyel rendelkezik, de gond nélkül használhatók hozzá a BG-ről vagy HK-ról rendelt propok.
Judy Epokit 2017.05.10 20:58:33
@Kopter Géza: Utána olvastam, csak a pontosítás végett és hát a T. bloggernek nem sikerült értelmesen megfogalmaznia a mondanivalóját vagy nem ismerte fel a problémát.

A gond a tengely hossza, mert az XK prop közepe el van vékonyítva. Tehát a nem propetary is rá megy csak nem lehet rögzíteni. Természetesen a végeredmény ugyanaz, bár a méregdrága gyáriból is most 1016 forint a teljes készlet.

Ha már véleményt írsz azt jó lenne szabatosabban, hogy legyen értelme azt másnak is elolvasni.

Egy normális esztergályos párezerből megoldja a dolgot és nem kell motort cserélni, viszont kicsit magasabban lesznek a propok de a motorod is vanilla marad.

A hogyan, mit meg tuti kitalálod.
A tegnapi Alien-napot nagyon szerény körülmények között, szűk családi körben ünnepeltük, de ez meghittség tökéletes volt arra, hogy újra rájöjjünk, saját Földünknél nincs furcsább hely a világon. Az alábbi videót elnézve legalábbis nehéz lenne más következtetésre jutni: Nem, ez a valami nem az…..
Judy Epokit 2017.04.27 14:11:44
Judy Epokit 2017.04.27 17:49:22
@Balázs AttiIa: Nincs mit. Báb formában esztelen ronda, de a kifejlett darab szerintem egészen pofás, és a saját testsúlyának több mint nyolcszázszorosát elbírja. Innen a neve.
Judy Epokit 2017.04.28 13:06:50
@Animus et spe: Igen. Amit meg a képeken látsz az a lárvája és a bábja. Hurrá.
A Nintendo egy videóban mutatja be az eddig megjelent Star Fox játékokat. Ahogy egyre közelebb kerülünk a Star Fox Zero megjelenéséhez (április 22.), úgy kapunk egyre több információt az új játékról: a legutóbbi Nintendo Direct során a Nintendo nem csak a széria Wii U-ra megjelenő részének a…..
Judy Epokit 2016.04.06 17:11:01
Kínos, de egyben elképesztően vicces baki a NatGeón: a Morgan Freemannel készített, Isten nyomában Morgan Freemannel című sorozatuk első részének képe alá a technika ördöge egy másik epizód hangsávját keverte, ami olyan (gyerekes vagyok, tudom) vicces jeleneteket eredményezett, mint a fenti,…..
Judy Epokit 2016.04.04 05:56:02
A tetoválás szó eredete a tatau polinéziai szóra nyúlik vissza, Tahitiből terjedt el világszerte. A tetoválás során az emberi vagy állati bőr pigmentálását változtatják meg a bőrrétegekbe vitt színezőanyagok segítségével a legkülönbözőbb célokkal, mint például a test díszítése, vagy épp a törzsi…..
Emily Deschanel és David Boreanaz beszállt a sorozat executive producere, és egyben az alapjául szolgáló regények írója, Kathy Reichs mellé, és peres úton akarnak részesedést kapni a sorozat bevételeiből. A Fox történetének leghosszabb sorozata (11 évad) nem kevés hasznot…..
Judy Epokit 2015.12.02 16:04:05
@Bambano: Mivel feltételezhetően van átfedés a két zseb között, a gyártás költségeit fedezi a licensz díj de nem áll arányban a nézőszámmal és az az által elkérhető reklámbevétellel amit viszont a tv kaszál. De pl. a mesterségesen feltornázott előállítás is haszonként jelenkezik mert az elszámolt összeg egy részét ugye nem fizették ki.
Kábé két hete van még Vitézy Dávidnak, hogy letegye az asztalra a saját maga által készített koncepciót a közösségi közlekedés átalakításáról. Elvileg július 31-ig tart a féléves miniszteri biztosi megbízatása, így bizonyára gőzerővel dolgozik az anyagon, úgy, mint…..
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteri kinevezésével végérvényesen új külpolitikai stratégiája lett hazánknak. A korábbi nyugatos, euroatlanti fókuszt ugyanis az új miniszterrel és a minden jel szerint jelentősen átalakuló apparátussal felváltotta egy keleties,…..
Judy Epokit 2014.10.02 18:45:30
Olvasás közben elindult a szemöldököm felfelé. Miközben a szerző azt ecseteli, hogy az elmúlt időszak diplomáciája többnyire semmilyen volt elfelejti, hogy annak irányát a regnáló kormány szabja meg és nem a szakminiszter.

Ahelyett, hogy a kormányfő kvázi második külügyessé tette Szíjjártó Pétert inkább a minisztériumot kellett volna stratégiával ellátni. Helyette a diplomácia egy részét átvette magához és csak azt láthattuk, hogy Szijjártó hétről-hétre kezet fog és aláír. Ha ez az irány akkor azt miért nem lehetett a már amúgy is létező gazdasági attasékkal intéztetni - nem a kormány vállalásairól beszélek - akik elvileg ezért voltak/vannak ott? Ha külügyeink semmilyenek arról a kormány tehet.

Sajnálattal látom, hogy azt sokan elfelejtik, hogy a diplomácia egy szakma és nem lehet csak és kizárólag a megfelelőnek látszó fellépéssel letudni.

Június óta a diplomáciánk lefelé tart, mert az "új, mindent tudok" brigád nem képviseli az országot olyan eseményeken ahol illendő ott lenni. A tárgyalás előkészítő stáb nem tudja, hogy az adott delegáció vezetője nő vagy férfi. Egy papíroson az Ön nem számít de a she, he elcserélése igen.

Fontos a gazdasági diplomácia de a stabil, megbízható gazdasági környezet kellene, hogy ehhez az alapot nyújtsa. Nem kell szégyenlősnek lenni hiszen ahogyan a bejegyzésben is szerepel az európai államok is üzletelnek a keletiekkel csak éppen ehhez egy normális kommunikáció társul. Ami meg a színfalak mögött köttetik az többnyire ott is marad.

Jelenleg pont azok húznak el KKM-ből akik valamelyest értenek ehhez és maradnak a tapasztalatlan fiatalok akik jórészt sablon szerződéseket gyártottak eddig Navracsics és stábja alatt a Duna túlpartján. Sebaj amikor észreveszik, hogy baj van addigra már nem az ő gondjuk lesz.
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
Judy Epokit 2014.09.07 14:40:38
A KARD Emlékmű-gumicsont 2014.04.09 18:05:57
Hiszti? Handabandázás? Megy az indulatos vita Schiffer András és Kálmán I. V. Olga tegnapi ATV-beli csörtéjén, de véleményem szerint - bár a többi megfogalmazással is egyet lehet érteni - egy faék-egyszerűségű gumicsontról van szó, amire a baloldal bukott része újra és újra…..
Judy Epokit 2014.04.10 08:49:14
@nyünyüge: Részben igazat adok neked de a baloldal 12 éve a jogrend, a demokrácia és az emberi értékek egyedüli védelmezőjeként tetszeleg ami kurvára unalmas mint a farkast kiáltó juhász.

Azt meg csak félve merem megjegyezni, hogy ugyan szükséges néha bizonyos erkölcsi és elvi minimumuk mellett kiállni csak éppen ez a többség ingerküszöbét nem üti meg, mert vagy ideje nincsen ilyesmivel foglalkozni vagy éppen nem érdekli a mindennapi küszködés mellett. Az ország lakosságának nagyjából az ötöde a fővárosban él de ott sem mindenki értelmiségi aki napi szinten talál magának ilyen fontos dilemmákat.

És igen, azért erősödik a jobbik vidéken mert a magukat demokratának nevezők szűk csoportja olyan dolgokon rugózik ami az ország maradékának nem éri el az ingerküszöbét.

Mindegyik f@sztolvaj a saját pozíciójával van elfoglalva ahelyett, hogy felfognák, hogy a legjobban az önkormányzatok felől tudnának építkezni és nem fentről lefelé "meeee maj' megkeressük személyesen a választókat". Jahh egészen a kampány végéig.

És mélyen egyetértek Schifferrel, mert ugyan az említett emlékmű szerintem felesleges de a körülötte való ilyen fajta siránkozás méginkább.

Tessék kormányra kerülni - isten ments!!! - és el lehet vinni. Az is egyfajta konfrontáció lesz aminek az ellenpólusát most éppen Orbán vállalja fel. Tessék, a lehetőség adott.
Judy Epokit 2014.04.11 10:34:50
@nyünyüge:
A Jobbik azért erősödött vidéken, mert az ott élők látják, hogy mit művel hatalomban a fidesz, hogyan építik minden gátlás nélkül a saját hatalmukat az önkormányzatok kiüresítésével, a trafikkoncesszió ürügyén, a földpályázatokkal, földbizottságokkal, ....

Szerintem ez elhanyagolható. Mármint a Jobbik erősödését illetően, erkörcsileg semmiképp.

Ha csak a nálunk kialakult helyzetet nézem az egyszeri polgár úgy van vele, hogy úgyis lop mind. Leegyszerűsítő de az általános vélemény ez. A földmutyik szerintem eléggée elhanyagolható hányadát érdeklik az embereknek, mert a többség alkalmazott beállítottságú ettől nem hinném, hogy a Jobbik felé fordul.

Viszont ha megnézed pl. romaügyben a ballib oldal és a jobb kommunikációját akkor a jobb szinte kussban van semmi érdemlegeset nem tettek - lásd Balogh Zoltán a semmilyen miniszter - viszont az esetleges atrocitások után a ballib erők és az őket támogató média veszettül jajong hosszan.

Elvi síkon és az emberi jogokat tekintve még meg is értem de azért más ha egy fasza irodából szemléled ezt és más ha testközelből nap mint nap. Innen kezdődik az egyszeri pógár frusztrációja és a Jobbik kurva jól kihasználja, hogy az ügyben igazán érdemleges lépés nem történt.

Személyes példa - meeee az mindenkinek van - az egyik srácom volt ovis társa akinek az anyukája roma. Na őneki senki nem szólhat be, hogy útálja a romákat. A gyerekeit nem engedi a rokonokhoz, elhajtja őket a vérbe. Van is szép házuk színötös két fiúk akik sportolnak és örömmel látom őket nálunk. Abszolút szinten is két olyan udvaria tisztelettudó gyerek, hogy le a kalappal.

Na most a másik fiam osztálytársa szintén roma csak más szülőkkel. Leginkább a nagymamával találkozom a szülőket csak néha látni. Jó anyagiak - seftelnek az utcán - normális ruházat valahol félúton a romapop és az átlagos között. A gyerekkel nem nagyon foglalkoznak. Szoktam a kissráccal beszélgetni. Rém értelmes de harmadszorra járja az elsőt és más szülők rendszeresen látják éjjel az utcén csavarogni. A tanárokkal viszont arrogáns, lekezelő a leckéjét jó esetben a szülők csinálják meg - sokszor hibásan!!!. És ez a gyerek simán el fog kallódni,m ert a szülei olyan normák szerint élnek ami mentén nem fog a többségi társadalomba illeszkedni maximum vele/mellette élni.

És ő még egy viszonylag enyhébb eset. Mindaddig amíg pl. ezügyben a mérsékelt ártok nem lépnek hathatósan -és itt nem a kóterezésről van szó - addig ennek a farvizén a Jobbik elúszkál és erősödik.

Hozzá teszem, hogy pl a romák sem azért lopnak mert romák hanem mert muszáj de ezzel nem védeni akarom őket, mert igen kevéssé látom az erőfeszítéseket a részükről. Az meg egy vicc, hogy elnöki kegyelemben részesül politikus lehet és az egyik nagy roma szervezet feje...
Mégsem LMP Nem jut be az LMP 2014.04.03 10:50:24
"A hosszúra nyúlt szavazócédula vesztesének látszik az LMP is: jelenleg a választani tudók 3 százaléka támogatja, tehát enyhén szólva bizonytalannak látszik, bejut-e a következő parlamentbe..." A legmegbízhatóbb kutatócég, a Medián szerint csak 3%-nyian támogatják…..
Judy Epokit 2014.04.07 13:07:01
Igen, pontosan ennyi időbe telhet kb. 600 potenciálisan új vendéget elveszítened. Hogyan?  Ingyenes gyorstalpalónk nem csak étterem tulajdonosoknak. (A mellékelt képek a valóságot ábrázolják, viszont sietősen mobiltelefonnal készültek, így a minőségük sajnos nem lett a…..
Két héttel ezelőtt írtunk egy cikket a kiszivárogtatott Windows 8.1 Update 1 képernyőfotókról, amiket WZor tett közzé a blogján. Nemrég pedig kiszivárgott egy picivel régebbi verzió képfájlja, amit rögtön fel is telepítettünk, hogy kipróbáljuk. És videóra is vettük…..
Judy Epokit 2014.02.07 19:03:00
@Szabolcs Horváth: win+f es mukodik.
Alapvetoen az ms-nek sikerult segget csinalnia a szajabol mikozben szivatja a felhasznaloit.

Arra vagyok kivancsi, hogy a winexplorer mikor kap egy egyszerubb feluletet es hany evet kell varni a nativ tobb desktop kezelesre. Az mar csak hab lenne a tortan ha csinalnanak vegre egy expose szeru segedappot.

Szamomra egeszen szeretheto os lenne ha ezeket megcsinalnak. Most kenytelen vagyok dualbootolni egy program miatt...
Szeptember 20-án Esztergomban adjál át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét. A teljes hálózatot és kerékpárokat is az egyébként Esztergomban működő Neuzer Kft. fejlesztette. Az első ütemben 6 állomást adnak át 80 dokkoló egységgel és 50 kerékpárral. A…..
Legkedvesebb internetes közlekedési portálom az iho.hu, az Indóház webes változata VO: Nincs új a nap alatt címmel cikket közölt nemrégiben, amelyben egy szakmai berkekben jól ismert közlekedési szakember, Arató Balázs fanyalgó véleményét osztja meg az olvasókkal a kormány…..
Judy Epokit 2013.08.14 09:28:46
@is: Hát ha szerinted az egyes villamos fasza akkor vagy nem sűrűn használod vagy fiatal vagy. Amíg csak a Thököly útig tartott a vonal addig eszméletlen jó volt vele közlekedni ami a vonal bővítésével romlott, aztán a pálya romló állapota miatt egyre lassabban közlekedett. Legutóbb amikor mentem vele akkor a Kacsóh Pongrác úttól az Árpád hídig több mint 15 perc volt. Ez négy megálló plusz a folyamatos lassítások. Öt kilóméterre azért ez nem annyira jó.
Judy Epokit 2013.08.14 13:10:40
@is: Koncepcionálisan az örökmozgóval sincsen probléma az elképzelés jó, támogatom.

Demszky Budapestjével van/volt probléma. Nem vélem felfedezni a rendszerszintű gondolkodást. Ha szerinted az egy koncepció, hogy kitalálok és megépítek valamit amit aztán nem nem tudok megfelelően üzemeltetni akkor bizony igazad van.

Lehetet volna, hogy a földalatti emlékművét nem erőlteti és helyette a kötöttpályás közlekedésre fordítják ezt a rettenet pénzt.

Tehát a koncepcionálisan remek villamos vonal a gyakorlatban szarul működik.