Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borathan

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában a rádióban sokat hallottam beszélgetéseket arról, hogy milyen szuperhatékonyan és okosan támad a "háttérhatalom". Pl. a gyerekvédelmi téma körül, hogy máris új módszert találtak ki. Két dolog tünt fel... amikor megkérdezték az illetőt, hogy dehát kik mozgatják itt a szálakat, nem valami…..
Pangea Tengerek Könyve 2022.01.16 20:00:00
Abban az évben, amikor Nándorfehérvárt végül elfoglalták a törökök, de még öt év volt hátra a mohácsi csatáig, elkészült az Oszmán Birodalom első ismert földrajzkönyve. Alkotója egy egykori kalóz volt, akit később, közel nyolcvan évesen már török admirálisként végeztek ki. Hadzsi Muhiddin…..
Nem kérdés, hogy a grunge zeneileg (technikailag) visszalépést hozott a rockzenében, legfőképpen éppen gitározás tekintetében. (Hozzátéve azt is, hogy eltörölni nem tudta a fejlődést, csak megakasztani egy időre – a szellem ki lett engedve a palackból, és nem bújik már vissza sosem.) A dilemma…..
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
Borathan 2021.11.22 19:01:25
@Murometz köztársasági elnök:
nézd, én vacsorázni is minden nap szoktam, pedig tudom, hogy reggelre úgyis éhes leszek
Szóval, ha van jobb ötleted, mint az oltás, akkor elő lehet vele állni, de eddig még ezt senki sem tette meg
Borathan 2021.11.23 00:09:12
@Deansdale:
neked biztos jó ötletnek tűnik, amikor lázas betegen, fájó torokkal, stb. gyógyszert szedsz, nekem meg inkább az tetszik jobban, hogy nem leszek beteg
ÉS igen, a gyógyszereknek is van mellékhatásuk, ha 10-szer szopod be a covidot, és 10-szer szedsz rá gyógyszert (amelyekre még eddig senki sem mondta rá, hogy tényleg olyan nagyon hatásosak lennének, mivel vírus, aminek nincs anyagcseréje, szóval a gyógyszeres kezelések eléggé gyengén muzsikálnak), akkor tényleg megnő a mellékhatások esélye.
Az iráni-szerb származású amerikai énekesnő, Kristina Esfandiari afféle posztmodern zenei kaméleon. Egyformán jelen van a rapszíntéren Dalmatian nevű projektjével, a Miserable keretein belül shoegaze vonalon mozog, de talán legismertebb és legfontosabb zenekara a pszichedelikus stoner-doom King…..
Bár az átlagosnál enyhébb az idő, így is tombol az influenzaszezon. Honnan tudjuk, hogy influenzásak vagyunk, elkaptuk a koronavírust, vagy csak megfáztunk? Mi a különbség a három betegség között és hogyan tudunk ellenük védekezni? Dr. Gudor Orsolya, a Rózsakert Medical Center gyermekgyógyászának…..
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
Borathan 2021.11.02 23:19:56
@Deansdale:
"A VAERS rendszer szerint a nyugati oltások bizonyos gyártási tételeinél az átlagos számú mellékhatások/halálesetek sokszorosa lépett fel"
Nekem ez az oldal egyáltalán nem tűnik hitelesnek (el sem tudom olvasni, a szemem kifolyik tőle), de számokat nem találtam rajta. Mennyivel lett sokkal több haláleset?

"188 országból származó adatok szerint ott a legtöbb a fertőzött, ahol a legnagyobb az oltottság"
Érdekes, a lista élén igen szegény országok találhatóak, valószínűleg azok, ahol a legkevesebb tesztet végezték. ÚGy valóban kevés a fertőzött
Jön a kötelező oltás. "Gulyás: November elsejétől a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés" A cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják a védőoltást a dolgozók számára, Nem tartom elfogadhatónak, hogy előírjanak nekem egy oltást, ami nincs normálisan, hosszú és…..
A magyar egészségügyi dolgozók úgy tűnik megmutatták, hogy nem félnek a kormánytól. Igaz nincsenek felülről megszervezve, mégis a kormány volt az, aki az utolsó pillanatban... félrerántotta a kormányt?! A határidő lejárta előtt épphogy, a kormány meghosszabította a határidéjét, meddig kell…..
Na elterveztem azt, hogy mit csinálok, van dolgom bőven, erre meghallottam, hogy mi a mostani délutáni "beszélgetős műsor" témája... lényeg az, hogy egyetértesz-e azzal, hogy szétkorlátozzák az oltatlanok életét és hogy Litvánia ment tán ebben el a legmesszebb, és hogy klassz dolog lenne ez itt…..
Borathan 2021.08.26 15:19:15
@GABOR2:
ha szerinted az oltás kockázatos, akkor a vírust elkapni nem az?
Mert de. A vírus mindig SOKKAL kockázatosabb, mint az oltás.
Az egészségügyisek egy elég tág kategória, a csecsemőosztályon dolgozó ápolónők is azok, és a virológusok is azok, szóval nem, az hogy "egészségügyisek" az baromira nem jelent semmit
Ha Föld lakosságát csökkenteni szeretné a hatalom (melyik hatalom? Önmagában egyetlen ország sem akarja csökkenteni az alattvalói számát), akkor nem oltana. Elterjesztené az oltások veszélyességéről szóló dumákat, aztán elindítana egy komoly járványt (nem, a covid nem ez), és nem oltanának
Aki az oltásokkal gondolja a népirtást, az alapvetően buta, és nem érti a biológiai fegyverek működési elvét

De még mindig nem álltál elő jobb ötlettel az oltásnál. Az, hogy nyeljük be a vírust, az nekem NAGYSÁGRENDEKKEL veszélyesebbnek tűnik. Egészségedre, ha neked az kell, én inkább oltást választok
Borathan 2021.09.02 22:12:38
@Le a spammerekkel:
azért az nem árt tudni, hogy az oltott emberek ugyan elkaphatják, és terjeszthetik a covidot, de kisebb arányban, kisebb mennyiségben. Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi, és milyen kontakt kell ahhoz, hogy elkapj egy fertőzést. Szóval, ha a többség be van oltva, a vírus terjedése lelassul annyira, hogy idővel elhal a járvány.
Magánvéleményem, hogy én ugyan nem korlátoznám a oltatlanok mozgását, aki hülye, haljon meg, nélküle is megy tovább a világ. Aki fél, aki aggódik, ma már kb. mindenkinek elérhető az oltás, menjen, oltassa be magát, a többi meg úgy tol ki magával, ahogy neki jól esik
Mai történetünk Tamásról szól. Tamás egy jó nevű cégnél vezető. Jól keres, jó állása van, megbecsülik a munkahelyén. Mindenki irigykedik rá, hiszen a magánéletben is sikeres: egy gyönyörű felesége és két csodálatos gyermeke van. Boldog család, boldog élet.    Fotó: uh.blog.hu   Egy ideig…..
Ennél a cikknél rakhatnék be rengeteg linket, de már több mint egy hónapja gyűlik... rengeteg lenne. Azért lesz egy pár, de feltételezem, hogy az általános helyzetről nagyjából tájékozott vagy. A helyzetről ami... elég katasztrofális. Úgy tűnik, hogy a legtöbb helyen az a szöveg, hogy "nem lesz…..
Deansdale Röpke gondolat 2021.07.30 21:59:29
Kommentbe írtam, de így kiemelve jobban megmarad és talán többekhez eljut: Egyre feltűnőbb, hogy a háttérhatalom alaposan kitanulta a szektásodás mechanizmusát és lélektanát, és a saját céljai érdekében folyamatosan ezzel bombázza a világot. A szó legszorosabb és leghagyományosabb értelmében szekta…..
Borathan 2021.08.01 00:08:18
@Deansdale:
hát, amennyire én látom, a mi miniszterelnökünk és kormányunk is keményen beleállt az oltások mögé, azt annyira mégsem gondolnám, hogy olyan lenne, mint ahogy írod. Meg az elvtársa, Netanjahu miniszterelnök is oltatott ezerrel
Amennyire én látom, a valláskárosult népségek jellemzően oltásellenesek, legyenek azok amerikai keresztények vagy izraeli ortodox zsidók
Persze, amíg Izraelben a zsidó kormányzatok gőzerővel oltják a zsidókat (és nem annyira gőzerővel a palesztinokat :) ), addig én nem hinném, hogy bármi baj is lenne az oltásokkal, ha a zsidók megbíznak benne
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
Borathan 2021.06.18 22:59:31
@KalmanBlog:
de azt nem oltásba teszik, hanem ivóvízbe, élelmiszer-adaléknak
Ha le akarod vinni az emberiség létszámát 500 millióra, akkor mindenképpen meg kell oldanod, hogy irányított legyen a dolog. Méghozzá úgy, hogy ne derüljön ki.
Mivel az nem kivitelezhető, hogy ne derüljön rá fény, hasonló, de mégis eltérő elméleteket kell elhinteni előtte, hogy a sok (hamis) állítás között elvesszen az igazság.
Ha hinnék ebben az elméletben, hogy Háttérhatalom ki akar irtani többmilliárd embert, akkor Andrew Wakefieldet egyértelműen az ő emberüknek tartanám.
Borathan 2021.06.18 23:06:19
@Borathan:
Nem szeretem az "alusapkás" szót, és nem szeretem az összeesküvés-elméletesdit negatív színben beállítani, mert a dolog ennél sokkal összetettebb.
Én két külön csoportra osztom az úgynevezett összeesküvés-elméleteket:
1. olyan elméletek, amelyek megtörtént eseményeket, létező jelenségeket magyaráznak másként, mint a hivatalos verzió.
2. olyan elméletek, amelyeknek maga tárgya is még bizonyításra szorul
Az első csoportba tartozik például a Kennedy-merénylet, Lady Diana halála, de például a Gyatlov-esemény, vagy az Operation: High Jump is. Ezen kettőre bármennyire is meredek válaszokat lehet adni, maguk az események dokumentáltan megtörténtek
A második csoport a klasszikus "alusapkás" halmaz. Ide tartozik a chemtrail, az oltásokba chipek dugdosása, stb. Ezek olyan dolgok, amelyeknek a léte sem igazolt, sőt inkább erős kétely övezi őket
Na, ez utóbbi második csoportot szeretik ráhúzni az összeesküvés-elméletekben hívőkre, hogy ellehetetlenítsék őket.
Borathan 2021.06.19 16:25:36
@Murometz köztársasági elnök:
igen erősen meglepődnék, ha tennének. Tudtommal még senki sem állt elő egy chippel a kezében, hogy ez egy oltásban volt
Ez a második típusú összeesküvés, amelynek a a valóságalapja is erősen kérdéses, de leginkább a 0,001%-hoz áll közelebb
Zack Snyder idei zombis horrorja (mely most  Netflix egyik legnézettebb filmje) kapott már hideget - meleget és rengeteg bíráló kritikát is, így épp itt az ideje, hogy némi pozitív vélemény is napvilágot lásson a témában. Nos, az Army of the Dead nem lesz ugyan esélyes a következő Oscarra és az…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Borathan 2021.04.08 22:56:03
@Deansdale:
a Deansdale név honnan jött? Monty Pythonból?
Borathan 2021.04.09 12:02:31
@Deansdale:
Második évadban volt szó egy emberről, aki arról hallucinált, hogy egy óriási sündisznó követi őt, és animációkban többször is bevágtak egy óriási sünt, ami azt mondja, hogy "Dinsdél"
Ha arra gondolunk, hogy közel negyven éves pályafutása alatt ez az amerikai banda összesen két lemezt adott ki hivatalosan, már sejthetjük, hogy nem jókor voltak jó helyen. Ebből a kettőből egy viszont egészen remek. Nem a zenei tudás, talentum hiánya volt tehát a sikertelenség oka…..
Borathan 2021.04.04 16:57:29
Tartozom annyival – magamnak –, hogy írok végre erről az albumról. Nagyon kevés olyan magyar lemez van, amit világszínvonalúnak tartok, ez az egyik. Jó magyar bandák és produkciók vannak és voltak, de két tényező mindig is hátrányba taszított minket: a roppant gyenge hangzás és az elszigeteltségünk.…..
Nem messze azoktól a vizektől, ahol nemrég több ország hadiflottája és légiereje kereste a Malaysian Airlines 370-es járatát, 66 évig feküdt a hullámsírban a második világháború egyik legnagyobb rejtélyének megoldását jelentő két hajóroncs: a német Kormoran segédcirkálóé és az ausztrál Sydney…..
Borathan 2021.02.23 13:54:30
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.michaelschenkerhimself.com Michael Schenker egyike az utolsó élő első generációs hard rock/heavy metal gitárhősöknek, éppen ezért kitüntető módon kell kezelni minden zenei megmozdulását, főleg annak tükrében, hogy milyen életvitelt folytatott – de én egy másik…..