Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borathan

0 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A geopolitika atyja", "Hitler tanítómestere" - két jelzős szerkezet, amellyel ugyanazt a különös életrajzú és személyiségű, tragikus sorsú német földrajztudóst, Karl Haushofert szokás jellemezni. Munkássága még halála után közel 80 évvel is gyakran végletekben értelmezett, miközben életútja számos…..
Borathan 2024.04.20 21:10:18
A 2020-ban megalakult olasz doom/black metal formáció, a Ponte Del Diavolo tevékenysége annyiban mindenképpen formabontónak számít, hogy black banda lévén hiányzik az egyenletből a hörgés és/vagy károgás, valamint hogy egyszerre két basszusgitárral dolgoznak, ami ismét árnyalja egy kissé a képet,…..
Borathan 2024.04.14 11:48:35
Deansdale Hányszor együnk naponta 2024.02.28 13:00:06
Ez a cikk azért születik, mert a címben feltett kérdésre 2 homlokegyenest ellenkező válasz divatos manapság, én pedig a saját szempontjaim szerint szeretném megvizsgálni, hogy melyik a jobb opció. A modern dietetika álláspontja az, hogy naponta ötször kell enni, csak oda kell figyelni a kalóriákra…..
Pangea A csádi misszió 2024.03.03 08:43:49
Száhel-övezet, éhínség, Toyota háború, a Csád-tó zsugorodása - elsőre talán ezek juthatnak eszünkbe az az Afrika szívében fekvő országról. Az utóbbi hónapokban viszont azzal is bekerült a magyar médiába, hogy egy (legalább) 200 fős magyar katonai/fejlesztő misszió is az országba érkezik, ami persze…..
A magyar rockélet talán legismertebb legendáját „jólértesültek” tömege híresztelte fenntartások nélkül...
Borathan 2024.02.20 19:01:21
Ismét egy vendégcikk: Mindenki tudja, hogy a boltban vásárolható bor tudatmódosításra jó, de csettinteni utána nem szokott az ember. Pedig biztos minden feltételnek megfelelt hogy odakerülhessen, és az is biztos hogy sok feltétel volt. És valahogy mégse olyan mint mikor a barátunk legjobb borát…..
Az emberek 99%-a immunis ötletelésre, gondolatkísérletekre, és úgy általában bármire amihez kreativitás és konstruktivitás szükséges, de én remélem, hogy az olvasóim tábora a maradék 1%-ból kerül ki :) Arra keresek ötleteket, hogy egy életnyi ülő életmódba satnyult embert, aki nem fog kondibérletet…..
Deansdale Nyugaton mindenjobb 2024.02.07 16:37:37
Ha az internetnek hinni lehet, ami kétséges, de ez alkalommal miért ne, akkor ez egy sorbanállás a fogorvosi rendelőhöz Bristolban, Angliában. Két dolog szembeszökő azonnal: egyrészt aki a magyar EÜ állapotán rugózva arról álmodozik, hogy nyugaton mennyivel jobb, annak ideje felébredni. A másik,…..
Borathan 2024.02.09 22:22:00
A belga Wolvennest neve mára a hazai underground megfelelő köreiben is jól cseng. Jelen sorok így figyelemfelhívás helyett inkább csak az emlékeztető szerepét hivatottak betölteni. A Ván Records neve jól működő iránytű a kortárs földalatti mozgalom innovátorai felé. A The Dark Path To The Light…..
Borathan 2024.01.01 19:45:37
@Figy L M 1 ideYEeeah:
a kritikus a kritikai visszafejtésre gondolt, hogy ő, mint a cikk írója fejtse vissza, hogy milyen műfajokar pakol egymásra a banda, nem a Wolvennestre, hogy, ők erőltetnék bármit is
"Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a közösségi média felületén egyre kevesebb a betű, és egyre…..
Pangea 10 éves a Pangea 2023.12.07 11:58:00
Éppen 10 éve, 2013. december 7-én délben jelent meg a Pangea blog első blogbejegyzése. A terv már régóta érlelődött, de volt némi félelem, hogyan fogják fogadni a blog.hu kifejezetten kemény kommentszekciójában, kiteszik-e egyáltalán az Indexre, egyáltalán észreveszi-e valaki a blogok ezrei között,…..
Amikor kézhez kaptam a lengyel Dopelord új lemezének sajtópéldányát, akkor két dolog fogalmazódott meg bennem. Az első, hogy talán több időt kéne töltenem a stoner/doom zene társaságában, ugyanis egyre gyakrabban kötnek ki nálam ilyen alkotások, és még ennek ellenére sem tudnám azt mondani, hogy…..
Borathan 2023.11.10 15:51:47
@Nevem senki.: nekem is ez szúrt szemet. Az ismertető alapján ez egy nagyon jó lemez, de a 7.5 pont nem ezt sugallja. 7,5 pontot egy olyan lemezre adunk, ami nem rossz, amíg szól, tetszik is, de amúgy elvan nélküle az ember
Pangea Erdogan német szavazói 2023.10.15 10:11:51
A májusi törökországi elnökválasztás kapcsán egy érdekes adat járta be mind a magyar, mind az európai (ezen belül különösen a német) sajtót, miszerint a Németországban szavazó, ott élő törökök nagyobb arányban szavaztak Erdoganra, mint a Törökországban élők, ennek kapcsán pedig egyre több szó esett…..
Elegant Weapons: Horn for a Halo (2023) Faulkner, Romero, Travis, Brown. Mi ez, ha nem egy szupergrúp? Olyan is a lemez, zeneileg nyilván odaér, szól is, ahogyan kell (Sneap), ráadásul változatos, mindenki hozzáteszi a magáét. Romero hozza a késői Whitesnake kőkemény hard rockját, felteszem Rex…..
Ausztrália belsejének végső felfedezésére az 1860-as évek elején került sor egy nem annyira tudatos, de tragikus kimenetelű "versenyfutás" eredményeképpen, ami egyben azt is megmutatta, miért nem jó ötlet állami bizottságokra bízni bizonyos típusú kockázatos vállalkozásokat. Sorozatunk befejező…..
Borathan 2023.10.28 15:02:21
@Zelmo: nekem megvan a könyv, gyerekkoromban sokat olvasgattam, és ma, 2023-ban plusz élmény, hogy egy ablak a múltba
Ha a KK's Priestre gondolok, nehéz elmenni a sok szerencsétlen körülmény mellett, melyek a zenekarnév kapcsán eszembe jutnak. Először is itt van az ohioi születésű Tim "Ripper" Owens, akit a '90-es évekbeli Judas-béli szereplése okán ismert meg a világ, és akit azóta több helyre is hívtak énekelni,…..
Aki egy kicsit jártasabb a dinoszauruszokkal kapcsolatban, annak feltűnhetett, hogy a közismert fajok igen nagy része élt a korabeli Észak-Amerikában, a Diplodocusok, Triceratopsok, Tyrannosaurusok lelőhelyei pedig nagyrészt a Sziklás-hegységben és annak keleti előterében csoportosulnak. Mi lehet…..
A német Primal Fear a hagyományos heavy metal (esetleg power metal) műfaj megbízható másodvonalába tartozik, legalábbis eddig így gondoltam. A kisebb kihagyás után megjelent Code Red már a 14. nagylemezük, és sikerült alaposan meglepniük vele...
Kiadó: Steamhammer Record Honlap: www.virgin-steele.com Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a…..
Végre elkészült, és pénteken meg is jelenik a svéd Orbit Culture új albuma, a Descent. Abban a szerencsében van részem, hogy már hetek óta emésztgethetem, amire szükség is volt. Titkon reméltem egy minimális kommercializálódást, aztán pont ellenkezőleg…..
Borathan 2023.08.18 12:27:35
‘91-ben a mostohabátyám, akivel leginkább csak nyaranta a nagyszülőknél találkoztunk folyamatosan azzal flexelt, hogy jegyet kapott a Monsters of Rock showra. Na és aztán? Gondoltam én, egészen addig, amíg el nem kezdte egymás után lejátszani az AC/DC és Mötley Crüe kazettákat nagyapám Videoton…..
A koronavírus előtti pillanatban a kormány örülhetett. Sok-sok akadályon volt túl, sok szerencsével, vagy inkább isteni segítséggel ahogy egyesek hiszik. Ez viszont tán olyanná tette mintha arra számítana ezután, hogy mindig így lesz. Ez az alap, ez a természetes... hogy valahogy a dolgok jól…..