Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borathan

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zack Snyder idei zombis horrorja (mely most  Netflix egyik legnézettebb filmje) kapott már hideget - meleget és rengeteg bíráló kritikát is, így épp itt az ideje, hogy némi pozitív vélemény is napvilágot lásson a témában. Nos, az Army of the Dead nem lesz ugyan esélyes a következő Oscarra és az…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Borathan 2021.04.08 22:56:03
@Deansdale:
a Deansdale név honnan jött? Monty Pythonból?
Borathan 2021.04.09 12:02:31
@Deansdale:
Második évadban volt szó egy emberről, aki arról hallucinált, hogy egy óriási sündisznó követi őt, és animációkban többször is bevágtak egy óriási sünt, ami azt mondja, hogy "Dinsdél"
Ha arra gondolunk, hogy közel negyven éves pályafutása alatt ez az amerikai banda összesen két lemezt adott ki hivatalosan, már sejthetjük, hogy nem jókor voltak jó helyen. Ebből a kettőből egy viszont egészen remek. Nem a zenei tudás, talentum hiánya volt tehát a sikertelenség oka…..
Borathan 2021.04.04 16:57:29
Tartozom annyival – magamnak –, hogy írok végre erről az albumról. Nagyon kevés olyan magyar lemez van, amit világszínvonalúnak tartok, ez az egyik. Jó magyar bandák és produkciók vannak és voltak, de két tényező mindig is hátrányba taszított minket: a roppant gyenge hangzás és az elszigeteltségünk.…..
Nem messze azoktól a vizektől, ahol nemrég több ország hadiflottája és légiereje kereste a Malaysian Airlines 370-es járatát, 66 évig feküdt a hullámsírban a második világháború egyik legnagyobb rejtélyének megoldását jelentő két hajóroncs: a német Kormoran segédcirkálóé és az ausztrál Sydney…..
Borathan 2021.02.23 13:54:30
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.michaelschenkerhimself.com Michael Schenker egyike az utolsó élő első generációs hard rock/heavy metal gitárhősöknek, éppen ezért kitüntető módon kell kezelni minden zenei megmozdulását, főleg annak tükrében, hogy milyen életvitelt folytatott – de én egy másik…..
Már úgy hiányzott egy ilyen "milyen lesz a jövő" bullshit és most végre megkaptam. Ezúttal azt mondták meg, hogy milyenek lesznek a házak 2050-ben. Hát gondoltam elkerülhetetlen, hogy okosházakról legyen szó, de vajon... felmerülrül-e a biztonság kérdése. Elvégre minden neten fog majd lógni és…..
Friss, ropogós hír zanzásítva: a Vatikán leszövetkezett a rócsild&rokkefeller kompániával, meg egyebekkel, hogy új, színesebb-szagosabb kapitalizmust teremtsenek a világi pórnép nagyobb örömére. JUST IN - Vatican enters into a "global alliance" with Rothschild, Rockefeller & Ford…..
Borathan 2021.01.19 19:08:14
itten meg egy ellenvélemény:
alimento.hu/elszabadult-velemenyek/
Szerintem valahol rohadtul szánalmas, hogy ennyi felnőtt ember gyáván vinnyog egy védőoltástól. Én már nagyon unom ezt a bezárt világot, szeretnék már kocsmázni, konditerembe járni, nem bánnám, ha a főnökömnek is lenne bevétele, mert így nem sokáig lesz munkám. Ez ellen egyelőre meg nincs jobb megoldás, mint a védőoltás.
Van kockázata? Van, mindennek van. Nagyobb, mint magának a covidnak? Ezredakkora sem.
Én nagyon szeretnék egy olyan világban élni, ahol olyan emberek szavaznának demokratikus módon, akik tudják, hogy a 0,07% az kisebb, mint a 10-20%. Mert kb. ekkora a különbség a mostani, norvégiai hírekben szereplő oltott emberek halálesetei és az időseket érintő covidos elhalálozás között.
Borathan 2021.01.20 12:07:47
@Deansdale:
akkor szerinted mit kéne tenni?
Ha te lennél Orbán helyében, ha te lennél az EU vezetője, akkor te mit tennél?
Borathan 2021.01.20 23:30:52
@Deansdale:
"mindenki védekezzen a saját felelősségére, ehhez ha kérnek akkor kapnak segítséget"
Most, hogy lassan már van vakcina, amit itten folyamatosan támadnak, akár lehetne is segítséget adni.
De ha még mindig arra várnánk, hogy majd nagy sokára úgy tesztelik le a védőoltásokat, ahogy korábban tették más betegségek esetén, akkor az 2021.ősze előtt nem lenne.
"akkor ezt a társadalomnak be kell nyelnie"
Én a te nagyszüleid nélkül tudok élni, az én szüleimet viszont sajnálnám, ha most elveszíteném őket.
Azt soha, senki nem mondta, hogy maszk meg kijárási tilalom, meg akármi miatt mindenki meghalna. Csak azt a rohadt matekot kéne megérteni:
ma kb. azt hozzák a hivatalos adatok, hogy 100 fertőzöttből 2-en meghalnak, ez 2%-os halálozás. Ennek talán a fele (sem) a reális, mert sok a nem ismert fertőzés, és a halálozások egy része sem valóban a covid következménye.
De ez a 2% nem azt jelenti, hogy pl. eme blog fiatal meg középkorú olvasóinak 2%-át elveszted. Ebben a korosztályban gyakorlatilag nem létezik a halálozás.
Ellenben a meghaltak szinte mind idősek. Ha 100 fertőzöttből 20 idős, mert ez a demográfia, a két halott a 20 idősből fog jönni, ami ott már 10 %-ot jelent. És amíg azt lehet mondani, hogy a nem ismert fertőzöttek száma nagy, de azok túlnyomóan a tünetmentes fiatalok, középkorúak. Az idősek, akik elkapják, azok szinte nagyrészt mind bekerülnek a statisztikába, hiszen náluk a tünetmentesség nem jellemző. Nem 5-10%-kal többen haltak meg, hanem 50%-kal, az utóbbi hónapokban. A halottakat lehet ide-oda pakolni, hogy covidos, nem covidos, covidos, de nem attól halt meg, stb. De a számukat letagadni nem lehet.
ÉN ezért mondom azt, hogy amíg a covid a fiatalokra, középkorúakra még annyira sem veszélyes, mint egy influenza, addig az idősekre meg jobban veszélyes. A halálozások száma csak magas, a statisztikai hivatal szerint jóval többen haltak meg utóbbi hónapokban, mint korábban szoktak. Ezt pedig nem lehet letagadni, mert aki meghalt, az meghalt, az tény.
Én azt csinálnám, hogy most villámléptekkel beoltanám az időseket, azzal, ami van, és utána újra indítanám az életet. Aztán közben menne az oltás, aki kéri megkapja. Az öregek védve lennének, a fiatalabbak meg amúgy sincsenek veszélyben. Márciusra elérné ezt az állapotot az ország.
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2020.12.24 11:12:41
...és egy jobb új évet, mint ez volt :)..
Borathan 2021.01.15 19:43:56
@Deansdale:
Az összes fertőzött 3%-a hunyt el. Ebben benne van a sok, gyakorlatilag tünetmentes fiatal és középkorú.
70 év fölött elég magas a halálozási arány, a 11 ezer halott túlnyomó része 60 év feletti. Az a 2 % "jó" lesz 20%-nak is az időseknél. Ráadásul, ott még a látencia sem igazán játszik, hogy tünetmentes, és észre sem veszik
(vagy súlyosan hazudik a kormány)
@GABOR2:
hol mondtak ilyet a szakértők? ki mondta azt, hogy a 0,07%-os halálozás helyett jobb lenne a 20%-os?
Borathan 2021.01.15 23:13:32
@Deansdale:
azzal már én is találkoztam, hogy sokakat félrekezeltek, hogy a lélegeztetőgép sokaknál többet árt, mint használ.
(Ebből vett egy csomót a kormány.)
Covid esetén nagyon sok a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel járó eset. Közvetlen ismeretségemben is volt nem egy, aki gyanította, hogy elkapta, de tesztelésre nem került sor, a statisztikába így nem került be.
DE!
Az idősek, 70 év felettiek esetében a látencia szerintem nem számottevő. Őket sokkal jobban elkapja, ők sokkal nagyobb eséllyel bekerülnek a "rendszerbe". Náluk biztos, hogy nem igaz, hogy tízszer annyian estek át, mint amennyiről nem tudunk. Időseknél nagy eséllyel, aki elkapja, az komoly tünetekkel jár, és kezelésre szorul (és tesztelik is).
Amit mondasz, a CDC 99,5%-os adata, az azt jelenti, hogy szinte az összes haláleset az idősek körében történik. Akkor ott csak kijön az, hogy a fertőzött öregek közül minden negyedik-ötödik meghal, nem? Mert csak meghalnak sokan, a statisztikák szerint az utóbbi hónapokban nagyon megugrott a halálozások száma.
A covid másként viselkedik, mint a sima influenza. A sima influenza sem halálosabb, mint a covid, de a hatvan év alattiakat sokkal jobban ledönti. Aki velem kortárs vagy fiatalabb 20-40 éves, azok többsége lóf@sz tünetekről számolt be, míg egy influenza napokig ágyban tart minket.
De idősebb korban a covid lényegesen veszélyesebb, úgy hoz sokkal magasabb halálozást, hogy a fiatalokat, középkorúakat nem bántja, a nyugdíjas korosztályt meg megtizedeli.
Borathan 2021.01.16 13:56:38
@Wildhunt:
persze, azokra veszélyes, akik komoly alapbetegséggel kínlódnak. De az oltás is csak rájuk veszélyes
Na hi! Elég mozgalmas időszak van most, ugye tegnap történt sok érdekes dolog, amivel kapcsolatban lesz majd sok találgatás... Én viszont az ünnepi időszaknak megfelelően lazán vettem mostanában a politikai mérgek és bullshitek fogyasztását, tehát ne számítsatok most feltétlen teljeskörűségre, sőt…..
Borathan 2021.01.08 12:01:44
@Madarász Henrik:
azért óvatosan ezzel a 11 millió illegális bevándorlóval, mert a választások azt mutatták, hogy azok az emberek bizony Trumpra szavaznak. Nagyon nem fognak beállni a szivárványos zászlót lengető demokraták mögé
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt - adja hírül a 24.hu, és itt nyilván csak a kisebbik gond az újságírói takonygerincűség, mivel "vírustagadó" nem nagyon létezik, és ha mégis, Gődény garantáltan nem az. Sokkal nagyobb baj a tény amiről hírt adtak, ugyanis…..
Borathan 2020.12.13 17:27:08
Sajnos nincs élet a youtube-on kívül
g7.hu/vallalat/20201213/nem-jott-be-az-onallosodas-visszatert-a-youtube-ra-a-legnagyobb-magyar-csatorna/
A Kerekmeséknek milliós nézettsége volt a youtubeon. Csináltak saját oldalt, leléptek a youtuberól (amikor az meg akarta szüntetni a reklámozást a gyerekeknek szóló tartalmaknál, vagyis nem tudtak volna vele pénzt keresni).
Aztán az embereknek kevesebb, mint tizede követte őket, pedig az is szintné ingyenes volt.
Vagyis, lehet, hogy együttesen, tömegesen lehet, hogy menne, de egedül, lehetsz te bármilyen nézett, nem fogsz boldogulni a youtube nélkül
Borathan 2020.12.13 18:49:25
@Frederick2:
én csak annyit mondok, hogy egyedül nem megy
Igaz, ma elképzelni sem tudjuk, hogy megbuknak ezek a cégek. De, ahogy jöttek a semmiből, úgy el is mehetnek a semmibe. Mint ahogy az összes birodalom (kivéve a kínai, az valahogy soha nem fog megbukni.)
Borathan 2020.12.02 17:19:29
@Deansdale: autót nem csak gyártani kell, hanem eladni is
A nagy autógyárak, bejáratott márkanevekkel is bukdácsolnak, mit gondolsz, ki venne egy teljesen ismeretlen autót? Aminek nincs márkaképviselete, márkaszervize, alkatrész-ellátottsága?
Annyit nem tudnál eladni, hogy nyereséges legyen
Borathan 2020.12.02 18:37:30
kiszamolo.hu/elmult-tiz-ev-es-a-szamok/
Nem, gazdasági szempontból az Orbán-kormány nem teljesít jobban, mint az azt megelőző nyolc év, ami javulás volt, az tőle függetlenül történt, a környező országokkal együtt mozgó tendenciák jelentek meg nálunk is. LEginkább az országot elhagyó tömegek miatt nőtt itthon az életszínvonal, az ő hazaküldött pénzük, és a munkaerőhiány miatti fizetésemelések miatt.
Eközben az egészségügy és az oktatás leromlott.
Az államadósság ugyanott van, mint 10 éve (pedig a szocik abból növelték a gazdaságot, vagyis tolták fölfelé ezerrel), miközben a magánnyugdíjpénztári pénzeket ellopták Orbánék.Igen, ellopták, azt mondták, az államadósságot fogják vele csökkenteni, de az nem csökkent érdemben. Akkor is, azóta is, nálunk a legmagasabb az államadósság a környéken, csak most éppen alacsonyak a kamatok, és ezért nem fáj annyira.

Nacionalista gazdaságpolitikát lehet folytatni USA-méretű gazdaságokban, de már a németek sem erőltetik. Nálunk ez egyértelműen öntökönlövés lenne
Deansdale A választásokról 2020.11.01 09:19:07
Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán…..
Borathan 2020.11.23 14:27:33
na, az Indexen:
index.hu/tudomany/til/2020/11/23/az_usa_a_kbg_arnyekaban_volt_ki_volt_jurij_bezmenov_es_miert_lehet_erdekes_napjainkban_is_figyelmeztetese/
"

A KGB feladata az volt, hogy hasznos idióták homogenizált tömegévé változtassa őket.

Bezmenov az „aktív lépések” folyamatának négy szakaszát nevezte meg.

Demoralizálás
Destabilizálás
Krízis
Normalizálás.
"
Borathan 2020.11.26 18:27:00
@Deansdale:
azt azért vedd hozzá, hogy az influenza ellen nem védekeznek
Páran beoltják magukat, meg a kórházakban szokott lenni látogatási tilalom, és ennyivel kimerül.
Az átlagember influenzával két napot döglik az ágyban, aztán megy dolgozni, mert nem teheti meg, hogy otthon maradjon.
Ehhez képest azért most maszk van, zárvatartás van egy csomó helyen, home-office, stb.
Pangea Őfelsége kaszálója 2020.09.20 20:00:00
Nagy fába vágta a fejszéjét a természetszeretetéről is ismert Károly walesi herceg, amikor azt a célt tűzte ki, hogy édesanyja koronázásának hatvanadik évfordulója alkalmából mind a 60 brit megye jelöljön ki egy úgynevezett koronázási mezőt. A kezdeményezés részben a Plantlife nevű szervezet…..
Borathan 2020.11.12 15:33:39
Borathan 2020.11.12 23:48:46
@Tranquillius: ez egy ritka goromba válasz, kérem szépen
Ezen blog posztjaiból heti ötöt is elolvasnék
Borathan 2020.11.19 14:54:55
@lezlidzsi84: köszi :)
Deansdale Sorosozzunk egy kört 2020.09.18 09:24:05
Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan…..
Borathan 2020.11.05 22:42:17
@Gazellla:
ha szerinted az Isten akarata, hogy valaki ne essen teherbe természetes úton, akkor miért gondolod, hogy az nem Isten akarata, hogy lombik útján essen teherbe? Miért gondolod, hogy Isten akarata ellenére hozták létre a lombikozást, mint módszert, és miért fogan meg úgy a gyermek? Ha Isten úgy akarná, nem létezne ez a módszer, és nem is működne. Márpedig létezik, működik, akár Isten akarata is lehet, hogy XY ilyen úton jusson el a gyerekig.
Én leginkább csak azt tudom elképzelni, hogy a lombik-baba történet erősen hasonlít Jézus fogantatására, márpedig, ha a mai ember tud ilyet, akkor esélyes, hogy semmi rendkívüli, semmi isteni csoda nem történt Jézus esetében sem. És ezt féltik a keresztény egyházak
Borathan 2020.11.06 07:36:58
@Gazellla:
mi az élet értelme? Mi az én életem értelme?
A válasz az, hogy: semmi.
Nincs értelme az életnek, nincs semmiféle célja. Te magadnak tűzhetsz ki célokat, de amúgy nincs, nem rendelt semmiféle felsőbb hatalom senkinek semmiféle célt.
Nálunk nem annyira elterjedt módszer, az amerikai filmekben látott papírzacskóba légzés, talán mert a papírzacskó se annyira jellemző. Viszont aki eddig azt hitte, hogy a zacskóba lihegők a pánikrohamukat igyekeznek legyőzni, az nagyot tévedett. Amit láttunk az szimplán csak annyi hogy a következő…..
A hollywoodi új szokás, miszerint régi kedvenc filmjeinket újra forgatják, csak női főszereplőkkel ismét lecsap! A célkeresztben ezúttal A Karib-tenger kalózai. Láthattuk már a Ghostbusters, az Ocean’s 8 filmeket is teljes női főszereplőgárdával, és ez a lista csak bővül, hiszen úgy tűnik ez ma…..
Borathan 2020.10.17 21:20:44
@midnight coder:
van ez a női főhős, a girl power, mint érdekes jelenség.
Eredetileg nem a nők, nem a feministák találták ki, hanem a fiú olvasóknak/nézőknek, hogy egyfajta szexuális fantáziát elégítsenek ki. Az akkori feministák ezt értették is, utálták is érte rendesen.
Aztán ezt mostanra mégiscsak a magukévá tették, és amolyan feminista, férfigyűlölő szuperhőst akarnak faragni a női akcóhősökből.
Linda még egyértelműen az első elképzelés "leánya"
Borathan 2020.10.19 00:07:16
Az önmagukat egységes nemzetállamként definiáló országok jelentős része a kisebbségek területi autonómiáját mindig is egyfajta nemzetbiztonsági kockázatnak tekintette és olyan, elutasítással vegyített gyanakvással tekintett erre az intézményre, mint Kövér László a kettessel kezdődő személyi számú…..
Deansdale Kontraszt 2020.08.31 15:29:44
...hogy ne csak mindig az amcsi lázongásokról beszéljünk, 2020. augusztus 28-án volt egy kis buli a svédeknél: https://www.rt.com/news/499381-malmo-riots-koran-burning/ Kíváncsi vagyok ki mennyit hallott erről a médiában (érdekes módon se a HVG, se az index nem említi), illetve mennyien…..
Borathan 2020.09.01 12:49:45
@megamovieboy:
asszem, csináltak is egyet, a Midsommar című film forgatásához :)
Borathan 2020.09.01 12:52:15
@Frederick2:
cigányok jó nervtársak, ahol sokan vannak, ott megszavazták a Fideszt, majd pont őket fogják bántani?
(Már csak ezért elgondolkodtató, hogy szavazzon-e az ember a Fideszre, hiszen a cigányoknak tetszik, és az akkor már gyanús)
Kanadában, ahol sosem volt rabszolgaság vagy különösebb rendőri erőszak a négerek ellen, a Carleton egyetem kriminológiai tanszéke felbontotta a kapcsolatait a rendőrséggel, és a diákjainak megtiltotta, hogy a rendőrségen szerezzék meg a kötelező gyakorlati órákat...
Borathan 2020.08.17 19:21:44
@Lorrh: csúsztatni csak ügyesen, szépen, ahogy politikus a tévében :)
Borathan 2020.08.26 20:17:38
@Madarász Henrik:
vagy csak mondta, hogy BLM-támogató
Mondani sok mindent lehet, tenni már nem olyan könnyű :)
Borathan 2020.08.31 15:02:16
@Gazellla:
erről a paphiányról nekem a hittan szakosok jutnak eszembe.
Tanárképző főiskolára jártam, történelem szakra, és ott sokat lógtam együtt a töri - hittan szakosokkal.
Jófejek voltak, vidámak, fiatalok, akik élni akartak, de hinni is, és a hitet terjeszteni is.
Régen, amikor még szegény világ volt, és az egyház tagjai jobban éltek, akkor még volt valami vonzereje a papi hivatásnak, de ma?
Szentesi Zöldi László Ne tapicskolj az őstörténetben! c. cikkére reagálnék, szokás szerint csak a lényegre. Mindig meglep, amikor teljesen felkészületlen, műveletlen és alapvetően elfogult emberek szellemi ügyekben mutatnak irányt. Egyszer László Gyula professzorral készítettem interjút. Mutatta…..
Borathan 2020.08.06 22:13:41
@Deansdale:
én meg inkább attól tartok, hogy aki elindul a szülőföldjéről, az nem Magyarországra fog jönni, hanem Nyugatra, ahol jóval magasabb az életszínvonal. Ha már költözik, elhagyja rokonait, családját, a közvetlen szülőföldjét, akkor már költözzön nagyot.
Én attól tartok, hogy a határon túli magyarok nem ide fognak költözni, hanem nyugatabbra. Főleg azok, akik használható szinten beszélnek románul, szlovákul, ukránul, stb.
Borathan 2020.08.13 20:54:26
@GABOR2: én úgy tudom, ügyész volt Kamala Harris
Szerintem Joe Biden baromira nem az az ember, akinek a Trump ellenesek látni akarják
Sokszor mondjuk, hogy nem tudjuk mit esznek ezek a svédek, de annyi remek zenekart termelnek ki, mint égen a csillag. Ebbe a sorba áll most be, vagy állt be igazából már pár évvel ezelőtt az Orbit Culture, akik szó szerint lefújják a fejről a hajat...
Deansdale Egysoros 2020.07.19 15:32:01
Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott: A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. - Edmund Burke..
Borathan 2020.07.21 12:50:58
@Wildhunt:
nem akartam én minősíteni az amerikai választási rendszert, csak azt a tényt akartam emlékezetben tartani, hoy 2016-ban több ember voksolt Clintonnéra, mint Trumpra
Borathan 2020.08.01 13:38:12
@aldum:
de van jobb ötleted?
Borathan 2020.08.01 13:59:16
@don Fefinho: hát, ha én vagyok a diktátor, az biztos jobb