Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modern Mommy

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig azt hittem, hogy lányos anyuka leszek, így amikor megtudtam, hogy fiam lesz, kicsit kétségbeestem, el sem tudtam képzelni, hogy mit lehet egy kissráccal játszani. Aztán persze, ahogy először a kezembe fogtam a nagyfiam, minden félelmem elszállt. Fiús anyának lenni a legszuperebb dolog a…..
A Norbi-botrány hétfői kirobbanása óta annyian elmondták már a véleményüket erről az ügyről, hogy sok újat már én sem tudnék hozzátenni. Meg nem is akarok még nagyobb feneket (haha) keríteni a dolognak. Amiről viszont szerintem érdemes beszélni, hogy milyen pozitív hatása van ennek a…..
Manapság annyira túlszervezzük nem csak a saját, de a gyerekeink életét is, hogy szabad játékra egyre kevesebb idő jut. Foci, sakk, balett, gitár, dob, furulya, kézilabda, tánc, szakkörök, különórák, korrepetálás és a sort még lehetne folytatni. Heti 2-3 délután megy el ezekkel a programokkal, a…..
Gyakran érzed úgy esténként, hogy annyira fáradt vagy, hogy nincs már egy értelmes gondolatod sem? Nálam ez majdnem mindennapos volt. De még most is sokszor előfordul, hogy a nap végére totál agyhalottnak érzem magam, nem jutnak eszembe szavak, összevissza beszélek, és elég gyakran azon kapom magam,…..
Számomra az év legcsodálatosabb időszaka a karácsony, és az azt megelőző készülődés. Már novemberben feldíszítem a lakást, beszerzem és becsomagolom az ajándékokat, és ilyenkor természetesen végtelen számú karácsonyi filmet meg tudok nézni. Egyszóval tényleg minden a ráhangolódásról szól. Szinte…..
Mostanra a "várj egy kicsit" kifejezés szitokszóvá vált nálam. Ha csak kiejtem a számon, bűntudatom van. És ugyanez érvényes a "máris", "azonnal", "pillanat" vagy a "mindjárt jövök" szófordulatokra. Rengetegszer mondom ezeket egy nap. Túl sokszor. A fiaimnak és a férjemnek is. Mert épp mosogatok,…..
A mindfulness vagy tudatos jelenlét nem más, mint tudatában lenni annak, ami itt és most történik, jelen lenni a pillanatban, anélkül, hogy félpercenként elkalandoznának a gondolataink. A tudatos jelenlét gyakorlásával képesek lehetünk a figyelmünket egy adott tevékenységre összpontosítani, és nem a…..
Mi, nők, állandóan szuperhősök akarunk lenni, mindent mi szeretnénk elintézni, és persze a lehető legtökéletesebben. Mintha a vérünkben lenne, hogy mindenkinek és minden szerepünknek kifogástalanul megfeleljünk. Talán pont ezért a legnehezebb feladatok egyike számunkra a segítségkérés. Nekem…..
Gondolkodtál már azon, mennyi "láthatatlan" munkát végzel el egy nap alatt? Ami csak úgy előkerül a semmiből, nem volt betervezve, pl. amikor észreveszed, hogy tele van a szennyestartó, és indítasz egy mosást, vagy színültig van a mosogató, és bepakolsz a mosogatógépbe. Ezek pár perces feladatok,…..
Ahhoz, hogy a gyerekeink igazán boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek, szükségük van egy legalább nagyjából kipihent anyára. Azt hiszem, ezzel senki nem fog vitatkozni, persze az más kérdés, hogy kinek van erre ideje? Nos, remélem, hogy mindenkinek. Énidő nélkül ugyanis nagyon hamar lemerülnek az…..
Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak főzéssel kapcsolatos időspóroló trükkjei, hisz az otthoni teendők közül talán ez az egyik legidőrablóbb tevékenység. Mindig őszinte csodálattal néztem azokat az embereket, akik mindennap meleg vacsorával várják haza a családot. Ők vajon hogy csinálják?…..
A legtöbb embernek nincs arra ideje, hogy könyveket olvasgasson időgazdálkodás témában, és ez alapján az egész életét újratervezze, kiépítsen egy hiperszuper rendszert, és még be is tartsa a hatékony időbeosztásra vonatkozó "játékszabályokat". Hát persze. Kinek van erre akár csak egy szabad…..
Valószínűleg minden szülő azt szeretné, hogy gyereke felnőttként sikeres legyen, jól bánjon a pénzzel, hatékonyan be tudja osztani az idejét és az energiáját. Ehhez időben meg kellene tanulniuk, mi az a THM, hogyan kell egy egyszerű költségvetést összeállítani, és egyáltalán: miért fontos, hogy…..
Voltatok már úgy, hogy igazán túl akartatok lenni egy szörnyen unalmas, de maximum félórás feladaton, mégis órák múlva is ugyanott ültetek bármiféle előrehaladás nélkül? Pedig már legalább tizenhétszer nekikezdetek? Általában ebben az esetben a kontextusváltás okozza a legnagyobb problémát, ami a…..
Köztudott, hogy mi nők sokkal jobbak vagyunk a multitaskingban, mint a férfiak, egyszerre akár 2-3 dolgot is el tudunk intézni. Nos, az igazság az, hogy nem tudunk. Vagy legalábbis nem hatékonyan. Sem a nők, sem a férfiak. Jó pár évig áltattuk magunkat azzal, hogy ha több feladatot…..
Modern Mommy 2019.07.07 12:57:18
@István Torma: A kivétel erősíti a szabályt :) Biztos vagyok benne, hogy a nők és a férfiak közt is vannak olyan zsenik, akiknek a multitasking nagyon megy. Van, amikor alkalmazom én is, de sajnos észrevettem, hogy a hatekonysagom a legtöbbször romlik.
Modern Mommy Rend a lelke mindennek 2019.06.20 20:30:00
Nagyon sok időt és energiát tudunk elpazarolni, ha nincs rend a fejünkben és körülöttünk. Van néhány szétszórt ismerősöm, akik azért késnek mindig mindenhonnan, mert indulás előtt sosem találják a kulcsaikat, mobiljukat vagy a pénztárcájukat. (Én teljesen más miatt kések…..
El sem tudjátok képzelni, mennyi ideig toltam ennek a blognak az elindítását. Nem vagyok egy halogató típus, de ez kifejezetten sokáig tartott. Volt a fejemben egy álomkép (a dizájnról, a tartalomról), és nem viseltem volna el, ha nem tudok ennek megfelelni. Ezért mindig volt valami…..
Már unásig hallottuk, hogy a gyerekek milyen sokba kerülnek. Tanulmányok, kutatások, bloggerek fejtegetik, milyen összegeket költünk az utódokra, mire felnőnek, és mindig olyan számok jönnek ki, amiktől majd' lefordulunk a székről. Most végre egy amerikai apuka, J. Money, a Budgets Are Sexy blog…..
Egész nap csak loholunk a feladatok után, este mégsem érezzük úgy, hogy utolértük magunkat. Ismerős? Utálom, amikor elalvás előtt ugrik be két-három dolog, amit meg akartam aznap csinálni, és még délelőtt az eszemben is volt, de aztán a nagy felfordulásban egyszerűen elfelejtettem. Pedig gyakran…..
Gondolkodtál már azon, hogy mennyit dolgozol egy nap? És itt most nem a fizetett munkáról beszélek, hanem arról, amit a családodért teszel, legyen szó a főzésről, mosásról, takarításról, rendrakásról, amikor a gyerekeket viszed edzésre vagy tanulsz velük. Amiről még így is állítod, hogy nem teszel…..
Sokan gondolják úgy, hogy az időmenedzsmentre születni kell, hogy akinek nincs érzéke hozzá, úgysem fogja megtanulni. Ez óriási tévedés, igenis fejleszthető készség, csak sok gyakorlás és következetesség kell hozzá. Ebben a rohanó világban pedig pont erre lenne szükség, amikor nincs egy percünk sem…..
Azzal talán senki sem vitatkozik, hogy amikor megszületik az első gyerkőc, a feje tetejére áll a világ. Anyának és apának egyaránt. Hiszen anya foglalkozik a babával, de anyáról apának kell gondoskodnia, leginkább megnyugtatnia, hogy minden rendben lesz, különben anya még gyorsabban kétségbeesik…..
Világéletemben szerettem magam körül a rendet. Anyukám szerint már egészen kicsi koromban elpakoltam magam után a játékokat, a szobámban nem voltak a ruhák szétdobálva, ha tökéletes nem is, de azért egy elfogadható állapotot tartottam. Nem voltam tisztaságmániás. Rendmániás? Talán egy kicsit, de nem…..