Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HitetLAN

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt okoskodok már megint, rólad beszélek, de csak magamból indulok ki. Biztos, hogy tévedek, de azért csak lássuk...
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
Mész az utcán, nagyon fiatal vagy és nyitott. Megszólítanak, szimpatikusak, meghívnak. Eljárogatsz, végiggondolod és nahát, korrektebb világkép bontakozik ki előtted, mint az eddig használt, ki is ez az Isten? Jézusról magyaráz egy kedves, hitelesnek és szabadnak tűnő ember és erre hinni kezdesz,…..
Szerelmetesfeleségársam alátámasztható véleménye szerint a népmesék terápiás jelleggel is bírnak. Ugyan én most nem népmesét mondok (írok), de abból kettőt is. Mindkettő pompásan példázza ennek a könyvnek a tartalmát.  1. mese Ez a mese Paul White keresztény indíttatású, de minden transzcendens…..
HitetLAN 2019.01.18 13:23:50
Itt van egy alakulóban lévő meritokrata társulat:
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiAs_bzm_ffAhWHhaYKHR_OA94QFjAGegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fhu-hu.facebook.com%2Fmeritokrata%2F&usg=AOvVaw1CpM2nn4HrliA6Lf_MqsKk

Meg van wikipedia szócikk, csak a magyar nagyon szűkszavú: hu.wikipedia.org/wiki/Meritokr%C3%A1cia
Az angol változat Criticism fejezete jogos szerintem.
Sokan ugranának arra, hogy alapvető joga kell legyen az embernek a választásokhoz. Hát, meg is van az eredménye, de ha ezt korlátoznánk (ahogy a modern meritokrácia tenné), azzal kapcsolatban is lehetnének komoly aggályok. Szerintem eleve nem azt kéne nézni egyben, hogy egy ember mennyire okos, tisztességes vagy bármilyen, hanem azt, hogy ért-e annyira az adott kérdéshez, hogy a szavazatát legyen értelme figyelembe venni. Az ügy-alapú kompetenciát vizsgáló meritokráciának látom értelmét, nem az egyik embert a másik fölé-alá értékelő tesztelősdinek.
 (munkanélküliként olvastam fel egy irodalmi találkozón)   Igék, igék – cselekvő szavak. Igék, amikre felfűzöd magad. Hordoznak, löknek, életet adnak. Igék, amikben elrejtheted magad.   Ige, amivel naponta élsz. Kenyér, amiből naponta törsz. Ige, amiben megmaradhatsz. Élet, amivel…..
Biztos, hogy mindent azért hiszünk és teszünk, mert mi jónak látjuk? És ha kényelmesen igazodunk, az erény? Nem hinném...
Vannak örök viták. Amik persze a legtöbb esetben vitatkozássá silányulnak. Ilyen vitakérdés például az abortusz, a homoszexualitás, a demokrácia, a holokauszt lefolyásának egyes részletei, Isten és a vallás, a feminizmus és az evolúció vs. teremtés, tervezettség kérdése. Mindegyik vitatémának…..
Joggal kérdezheti bárki, hogy miként veszem a bátorságot ahhoz, hogy más emberek hitét, hitéleti gyakorlatát elemezgessem, bíráljam? Hát, először is, a saját hitgyakorlatomat fogom a leginkább bírálni, az sem jobb a többinél, sőt. Másrészt meg azt hiszem, hogy szólásszabadság van és újra megkérnék…..