Regisztráció Blogot indítok
Adatok
George Jung

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úrvezető Újrakezdés 2010.09.24 23:26:33
Sziasztok! Csitul a kampány, kicsit több az időm, ezért elkezdtem feldolgozni a már régen lementett videókat. Először egy békés autózsra hívlak benneteket az M7-esen a Balatontól Budapestig mintegy 8,5 percbe sűrítve. Gyönyörködjetek a tájban, a majdnem üres útban, és az ennek…..
Úrvezető Egy kis magyarázat 2010.08.22 08:09:20
Sziasztok!Elnézéseteket kell kérnem, de több oka is van annak, amiért az utóbbi időben nem tudtam blogolni. Egyrészt begyűrűzött a válság a cégemhez is, ezért amint lett egy kis munka, azt kellett csinálnom - gyakorlatilag éjel-nappal -, hogy ne csődöljünk be. Ez az állapot…..
Úrvezető Elmélkedés sávokról 2010.07.08 08:38:00
Néhány klipp arról, hogy hogyan lehet közlekedni a szélső sávban Budapesten. Az első pont azt mutatja be, miért nem szeretjük ezt választani: az autósok egy része flegma, figyelmetlen - legalább is a másikra nem figyelő -, ami sok nehézséget okoz. Itt azt látjuk, hogy az elöttem…..
Úrvezető Türelmetlen 2010.07.09 08:00:00
 Nem is oly' régen elmélkedtem az autó műszaki állapota és a vezető viselkedésének összefüggéseiről. Íme egy újabb példa. Figyeljétek a fehér Golfot! Index, záróvonal, buszsáv ... no és a jó levegő? Kit érdekel?!  ..
Úrvezető Nem szeretem viselkedés 2010.06.29 14:11:00
Ez is jellemző székesfővárosunkban: hiába minden előzékenység, és lassítok első jelzésére, hogy beférjen az elkanyarodó sávba, rövid gondolkodás után úgy dönt, hogy: "lóf@szt sorolok én be, amikor meg is előzhetem az egész sort!" Így is tesz ... s többek között…..
Úrvezető Szoros küzdelemben ... 2010.06.22 08:00:00
... végül alulmaradnak a szabálytisztelők:   Ugyanerre a témára hajaz 'matyohimzes' által több, mint egy éve készített videó is. A YouTube-on sokan kommentezték is az elmúlt év során az anyagot. Érdemes beleolvasgatni abba is.  ..
Úrvezető Kamion az M7-esen 2010.05.18 08:00:00
Kicsit hosszú a bevezetés - igazság szerint elfelejtettem megvágni -, így jól látszik, hogy lenne azért alkalom előzni bőven. Ehelyett:  ..
George Jung 2010.05.26 19:20:45
@Deluxe the ForumTroll:
Nem csak forum troll vagy Te, hanem az utak trollja is.
Az igazán veszélyes az, aki meggyőződésből csinál hülyeséget, szerintem ez vagy Te.
Inkább abban bízz, hogy nem lesz annyi pénzem, mint szeretném, mert akkor ha jobb kedvemben leszek, akkor csak paraszt leszek, és megyek 180-nal a belsőben, ha rosszabb lesz a hangulatom, akkor leszubaruzlak és ott hagylak.
Mint főokos tudhatnád, hogy rutinból sosem vezetünk, mert abból is nagy bajok lehetnek.
Haragszom az olyanokra, mint Ti.

Kellemes böszmeteg középsőben korzózást kívánok,
George
George Jung 2010.05.28 08:12:56
@Qkac:
Szia!
Köszönöm a választ, így egy kicsit árnyaltabb a dolog. Továbbra sincs meg a "péterkém", de ez az utolsó szempont.
Pár gondolat tőlem:
-hidd el, hogy figyelembe vettem, és elhiszem, hogy Te nézed a tükröt, és ha jött volna valaki, a külsőben lettél volna. Készséggel elhiszem, hiszen az egész blog arról szól, hogy tudsz vezetni. EZÉRT lepődtem meg nagyon ezen a videón, és akartam kitörölni kapásból a könyvjelzők közül.
-amiért feltetted ezt a videót -nevezetesen, hogy a kamionos nem jól csinálta, amit csinált- abban igazad LENNE. De az én szememben (tudom, ez vajmi keveset ér és számít) a magatartásoddal elvesztetted a jogalapodat arra, hogy a kamionost kritizáld.
-ami engem végtelenül bosszant, és nem tudok túllépni rajta: az olyanok, akik mindezt tükör nélkül csinálják (itt jegyezném meg, hogy Rólad elhiszem, hogy lehúzódnál, ha kéne, de az előtted szólókról a buta érveik alapján egyáltalán nem!!!), meggyőződésből, akkor is ha sokan vannak a pályán, és 70-nel, 90-nel, 110-zel, stb. Az ilyenek miatt élhetetlen az autópálya, különös tekintettel a három sávra. Nagyon sokat járok erre, és nagyon utálom, mert 130-cal konvojok mellett haladok el jobbról. (Most majd megint jönnek az okosok a jobbról előzéssel, hangsúlyozom: én elhaladásról beszélek.)
Egyszerűen nem találom a megoldást, hogy kéne mennem nekem, aki 130-cal szeretnék...
Ez a videó pedig -úgy érzem- adja a lovat a helytelenül gondolkodók alá (itt nem Rád gondolok).
Lehet, hogy más ízlésének sokat beszéltünk erről, de nekem ez vesszőparipám, és a legnagyobb gondom az utakon (M7).
A legjobbakat!
George Jung 2010.05.28 08:18:50
@Qkac:
Ja és bocs, én is kifelejtettem egy gondolatot...
Te ezt írod: Igen, szabálytalan, hogy nem tartasz teljesen jobbra.
Mit ír gery555? Ő úgy tudja, jobbratartási kötelezettség csak két sávon van.
Mit ír Deluxe? Teljesen jól csináltad, ha a megengedett maximummal mentél a középsőben.
NA EZ A KÜLÖNBSÉG közted, és azok között, akik (TÉVES!!!) meggyőződésből közlekednek az utakon.
"Lehet, hogy azért állnak így, nehogy rájuk nyissák az ajtót" - mondta Winkler, amikor hétfő reggel, a parkolóházunkban azon kapott, hogy kivont Nikonnal lövöm az autókat."Akkor menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres. Ez…..
..
George Jung 2010.04.03 11:01:20
@Qkac:
Kb három hete csörög a telefon VASÁRNAP délben. Szokásos, gépi üdvözlő szöveg az LMP-től... Nyomjam meg az egyest, ha visszahívást akarok. Ledobta az agyam az ékszíjat (hogy egy autós hasonlattal is éljek, ha már egyszer autós-közlekedős blogon vagyunk), és megnyomtam az egyest.
Azóta is hívnak.
"Lehet más."
Tényleg lehet? Ha ezt a kis dolgot sem sikerül betartaniuk, hogy akarnak máshol rendet tenni?
(Még egyszer mondom: ha elmegyek szavazni, inkább rájuk voksolnék, mint az eddigiekre.)
autózz! Kakaóbár - off topic 2010.03.09 16:19:00
A sztriptíz bárt is hamar leamortizáltátok, úgyhogy büntetésképpen most kakaóbárt nyitottam nektek. Meg azért is, hogy az előző vendéglátóipari egység által az erkölcsömön keletkezett sötét foltot tisztára moshassam. Vagy amit akartok. ..
Bolti tolvajok a lopás után pakolják az autójukba a lopott holmikat Budapesten, Kőbányán.  ..
George Jung 2010.03.06 11:53:58
@EnZo75:
Igaz, ha a sarki boltból loptak.
Ezt tudjuk?
És továbbra is tartom: aki kitakarja a rendszámot meg az arcukat, az segíti őket, aki levideózta, és ült a seggén kussban, az meg egy beszari kis buzeráns.
A szituáció egyértelmű. Látom, hogy be szeretne kanyarodni a főútvonalra balról, és mivel akkor fejezek be egy előzést, gyorsan le is húzódom a szélsőbe, hogy mielőbb beférjen - szerintem - a belsőbe. Ő nem így gondolja, hanem balról egyenesen a külsőbe kanyarodik. Miért?…..
George Jung 2010.03.02 18:41:13
@Qkac:
:-) Köszi!
Jó ember is vagyok, és Budapest csak félig a terepem...
OK, akkor csak simán pék volt.

Egy dologban azonban nem értünk egyet, és valamelyikőnk téved: a második pontod.
Szerintem a KRESZ szerint a külsőbe is kanyarodhat.
Tudod, hol írja ezt a KRESZ? Én nem, de ha lesz időm, utánanézek...
Úrvezető Figyelmetlen, agresszív 2010.02.23 08:00:00
Nos, Ő az általam egyik legjobban utált vezető-típus: Relatíve erős és nagy, ugyanakkor nem méregdrága autóval közlekedik. A nagy kocsi kényelme eltompítja az érzékeit, ezért rendre késve veszi észre a kínálkozó lehetőségeket. Nem akar azonban semmi jóból…..
George Jung 2010.02.24 19:22:42
@Qkac:
A Prielle-Szerémi sarok az, ahol a fehér teher elé megy be index nélkül?
A tehernek semmi keresnivalója a belsőben, remélem jól tudom a KRESZ-t.
Aki nem tart jobbra, azt nekem jobbról kell előznöm (tudom, hogy szabálytalan, de a gyomromnak egészségesebbnek érzem, mint az idegeskedést), és azok elé én is index nélkül megyek be.
Ezzel nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt, hogy én ezt -nagyon rossz szó- "fejlesztettem" ki, máskülönben szíjjel b***na az ideg...
Egyszóval: én a videón látható autóst megértem.
Neked pedig soha nem kell kivédeni egy ilyet, mert nincs mit- Te tudod a KRESZ-t, be is tartod, és ahogy lehet, jobbratartasz.
  Nehezen tud beállni egy parkolóba? Lehet, hogy ön tényleg béna, de sokkal valószínűbb, hogy a parkolóhely rettentően kicsi. Vélemények azonos című írásunkról...
George Jung 2010.01.29 11:23:43
@önkéntes rendőr:
ezzel most minek mondtál ellent, mit cáfoltál?
(tudod, az egy neuron nem nagyon tudja feldolgozni...)
én azt mondtam, hogy 1) felváltva kéne állni, 2) nekem ez nem probléma
George Jung 2010.01.29 11:36:05
@záporjózsi:
aha, kösz, Te egy kincs vagy. Gondoltam, esetleg emléxel, hogy mégis merrefelé. A "keresés" funkció általában egy nagy fos. De igyekezni fogok. ;-)
George Jung 2010.02.01 11:05:51
@mlt3:
Miért kell a kultúrembernek orral a fal felé parkolnia?

(Hozzám már jött oda lakó, amikor ismeretlen helyen parkoltam -Pesten- hogy itt az a szokás, hogy felváltva parkolnak, és ha nem nagy kérés, akkor legyek szíves.)
Úrvezető Tévelygők 2010.01.27 11:30:00
Az alábbi klippen két olyan szitut láttok, amit elsőre nehezen tud hova tenni az ember. Megy a jóember, szabad előtte az út, a saját sávja, de nem akarja elfoglalni. Tévelyeg. Ráadásul azzal, ahova tart, nem kerülne jobb helyzetbe, sőt ... Még akkor sem értem, ha a rendszámra nézva…..
 ..., mert föl kellett újíttatnom a fűtőmotort a kocsiban. Az utóbbi hideg napokban olyan mesésen működött: hol volt, hol nem volt! Remélem jó lesz, és a jövőben nem kell belül használnom az ablakkaparót, mint tettem azt mostanság nem egyszer reggelente. Hétfőtől újra van…..
Úrvezető Figyelj, s haladsz! 2010.01.20 13:20:57
Kedves Autóstársaim! Ma reggel gyönyörű példáját láttam a rutinból, megszokásból vezetés hátrányainak. Szerencsére ez nem idézett elő balesetveszélyes helyzetet, viszont tömegesen álltak miatta nagyjából teljesen fölöslegesen a reggeli dugóban Újbuda egyik legforgalmasabb…..
Nyilván mindenki előtt - aki ismeri ezt a kereszteződést - ismert már az alábbi jelenetsor. A címben hivatkozott 100 autó eddigre már mind mögöttünk van:  ..
Ruskyy tőletek várja a választ arra, hogy mit tegyen azzal a jóképességű autóssal, akiről könnyedén kiderítette, hogy ki az illető. Az biztos, hogy az ilyenek megérdemelnek valamilyen büntetést, de kérdés az, hogy önbíráskodással levélírónk mennyire süllyedne ugyanarra a…..
Úrvezető Reggeli egyveleg 2009.11.04 09:46:00
Kezdődik azzal a jóemberrel, aki zebrán, záróvonalon, Előzni tilos hatálya alatt előz - ráadásul velem szemben! :-) Utána jön egy piroson átrongyoló teherautó, majd egy erősen gyaníthatóan pirosban érkező Corsa, aki utána is megy, mint a meszes. Az 5-ös felhajtóján a…..
George Jung 2009.11.08 13:20:34
@Qkac:
Megkövetlek (és nagyon utálom érte magam, hogy ezzel beálltam a sorba): fogggalmam nem volt, hogy ott negyvenes tábla van. (Legközelebb azért leellenőrizlek. :-) )
Én azon voltam, hogy minél előbb hetvenen legyek.
Teljesen természetes, hülye nem vagyok: esőben más a helyzet.
Subba Ma nem kúrsz- linkkel! 2009.09.24 07:55:00
Aranyos kis weblapra bukkantam, rövid sztorikkal arról, hogy a userek miért nem voltak kettesben, olyan gyöngyszemekkel, mint például: "Én és a barátom egy játékot játszottunk, amiben szexuális kérdésekre kell őszinte választ adni. Egyszer csak megkérdeztem tőle, hogy mi a…..