Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önállóan gondolkodó

74 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Olvasó! Először is engedje meg, hogy elnézést kérjek a debil és hamis címért! Őszintén. A tartalom remélem kárpótolja majd - még, ha kicsit fájni is fog, vagy hát...nem is tudom. Felolvastam a vázlatot egy külföldi barátomnak, aki azt reagálta a lenti lista hevenyészett…..
Looking for THE real brave men on this planet? You've found them. It's us, Hungarians. Why? Just some numbers to let you understand why we are THE chosen nation.  In 2020, in the middle of the Covid-19 pandemic, Hungary decided to spend: 290 billion Forints on investments being related to sport…..
Én mindent elhiszek. Tényleg. Nem költöttünk annyit a miniszterelnökünk második kedvenc hobbijára eddig, mint amennyit kellene NATO-ilag. Szuper. A csillagok megint kedvezően állnak, így hát nosza, hozzuk be ezt a lemaradást.  44 csúcstechnológiát képviselő új harckocsi, 24 önjáró löveg, eddig…..
Ha "másért nem", hát azért, hogy legyen magad hova tenni, viszonyítani, vagy éppen azért, hogy mások tudjanak Téged hova rakni. Sorolnám: számít minden Indexes. Az is, aki felmondott (és elmehet ahova akar mindenki, aki azt gondolja, hogy ez valami nyomorult baloldali vagy milyen konspiráció),…..
Azt nem állítanám, hogy csütörtök esténként megfeszülve feküdnék le aludni, tudván, és várván, hogy T. Miniszterelnök Úr másnap reggel igét hirdet majd, de az tény, hogy érdemes odafigyelni Bölcs Vezetőnk szavaira a hét utolsó munkanapjának reggelén.  Nem csak azért, mert az ott elhangzottak…..
Már írtam róla a napokban. De nem arról, amit itt hagyott. A tényeket hagyta itt. Illetve...lehet, hogy azokat elvitte magával. Nem a mellébeszélést. Nem az álszent takarózást egy népcsoporttal. Nem a szavazatok vadászatát. Nem a népszerűség keresését. Én nem ismertem személyesen, de tekintve,…..
Önállóan gondolkodó 2020.07.18 14:23:06
@Burgermeister: sajnálom, hogy a nyers gyűlölet mögött nincs érv vagy gondolat.
Önállóan gondolkodó 2020.07.18 14:23:40
@László Bartalis: mindenkinek lehet véleménye. Nekem is van, sok mindenkiről.
  Olvastam és hallottam a szomorú hírt, miszerint Bogdán László, Cserdi polgármestere elhunyt. Épp azon gondolkoztam, hogy nagyon remélem, nem fog az történni ilyenkor, hogy úgy 200 "nagyon közeli" celeb barátja lesz hirtelen, akik majd arról posztolnak, milyen mély barátság fűzte őket hozzá, és…..
...és ez az ország Magyarország. A hazám. Gonosz, néhol aljas, de zseniálisan kitalált kommunikáció, a társadalom zsigerivé vált fásultságának felismerése és maradéktalan kihasználása, közbeszéd tematizálása, egyszerre maximum 2 üzenet folyamatos "beültetése", a jogrendszer valaha tapasztalt…..
2019 október 14-én kissé fáradtan kelt fel a Nap. Fásult, révedező tekintetű munkásemberek gyülekeztek a Pesti úton, egy nagyobb épület előtt, várták a teherautókat. Nagy munka lesz, tudták. Olyan fél 8 magasságában azt látják, hogy elkezdenek érkezni a kocsik. Üresen, egymás után haladnak át a…..
Megfogadtam magamnak, hogy egyszer írok Bayerről, és soha többet, mert egy szint alá nem vagyok hajlandó benézni, de nem megy, sajnálom. Akiknek tetszik annak az embernek (az ő nyelvén: véglénynek) a stílusa, az most lapozzon tovább.  Megnéztem a legutolsó Bayer-showt. Nem kellett volna. Mert ez…..
Előre szólok: sajnálom. Nem érdekel ugyanis, hogy mióta van gond a Pesti úti idősek otthonában. Aki azt gondolja, hogy ott tavaly októberig egy 5 csillagos szálloda működött, lakónként dedikált orvossal, naponta bingó-partikkal és személyes gyógytornászokkal, az nem normális. Nem úgy volt, hogy az…..
  Tisztelt Olvasók! Nehéz idők járnak Hazánkra. Olyan idők, amikor a kormányzatnak és az egész államapparátusnak helyt kell állnia. Bizony brutálisan kemény dolog ez, hiszen az elmúlt 10-12 évben eszközeiből "teljesen kiüresített" egészségügyi rendszernek, valamint az elmúlt 10 évben kizárólag…..
  Tisztelt Állampolgár, Honfitárs! Szeretnék feltenni Önnek néhány kérdést. Vagyis inkább ugyanazt a kérdést, csak különböző eseményekkel kapcsolatban.   Ugye tudja, hogy... ...a rendeleti úton történő kormányzásnál nincs hatékonyabb "berendezkedési forma" olyan állapotok megfelelő kezelésére,…..
Sikerült lassítani a vírus terjedését! A tömeges fertőzések időszakában ugrásszerűen fog növekedni a fertőzöttek száma! Június-júliusra tetőzhet a járvány hazánkban. Az a csodálatos, hogy mind a három fenti mondat 1 napon hangzott el. Felénk, hogy tudjuk, hogy képbe legyünk. Nagyszerű.  Nem…..
Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram! Ez a levél, vagy "határozott kérés", Önöknek, Önökhöz szól, és hát tulajdonképpen ... Önöktől. Megannyi fórumon hallhatjuk mennyire fontos ebben a mai helyzetben, hogy Önök minél nagyon számban és minél több ideig maradjanak otthon. Az egészségügyi kockázat elemeit…..
Önállóan gondolkodó 2020.03.24 19:11:50
@ulpius66: te biztosan érted s kommented, mert én nem!
Önállóan gondolkodó 2020.03.25 16:05:15
@Satya54: én köszönöm! A kulturált beszélgetésnél kevés jobb történhet az emberrel a neten.... :-)
Önállóan gondolkodó 2020.03.25 16:07:07
@Pilotax: :-) pedig nyugodtan kritizálhatod is, sőt, aki netre kirak bármit, annak állnia kell a "sarat". Szép napot!
Előre szólok, parázs lesz itt a vita, azt hiszem. A kormány hozott olyan gazdasági intézkedéseket, melyek sokaknak segítenek. Hozhatna többet is, más területekre is figyelve -mert hisz nagyjából mindenki épp elég rosszul jár-,  de hát ez 100%-os lefedettséggel nem várható el nyilván, ezért ezen…..
Naponta közölnek velünk frissített adatokat fertőzöttekről, az elvégzett tesztek, a karanténba kerültek, valamint a halálesetek számáról. Értem. Ezt még igen. Viszont függetlenül attól, hogy most az a helyes, ha boldog-boldogtalant letesztelünk, vagy ha nagyjából csak azokat, akik kaparják a…..
Először is engedjék meg, hogy elismerjem Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, valamint Lakatos Tibor ezredes úr munkáját, vagy hát fogalmazhatnék úgy is, hogy az áldozatvállalásukat! Azt megítélni nem tudjuk, hogy a színfalak mögött pontosan mit is tesznek az operatív törzs…..
Önállóan gondolkodó 2020.03.19 19:52:48
@Barneby: ...ez így van, ezért i kezelem a helyén ezt e lépést, magasztalni sosem fogom. Pillanatnyilag azonban van, akin segít, ennyi. Mondjuk úgy, hogy a kevésbé rossz megoldás.
Önállóan gondolkodó 2020.03.19 20:31:18
@nemecsekerno_007: ez a ballib duma állandóan.....zseni
Önállóan gondolkodó 2020.03.19 20:33:14
@math0: költői kijelentés volt...…..
Ok, nem lehet vitázni, itt meg pláne, de a stílust átvenni biztosan nem kell. ?.)
Kerülném, hogy elemezzem ez miért nem egy szokványos influenza járvány. Nem hasonlítok össze mortalitási rátákat, nem fogom elemezni a betegség terjedésének dinamikáját. Volt erről számtalan cikk mindenféle következtetéssel. Ugyanígy, szót sem pazarolok arra, hogy eddig melyik politikai oldal mit…..
Önállóan gondolkodó 2020.03.13 19:16:21
@nemecsekerno_007: Hát....nekem édes mindegy, hogy egy nyugdíjas milyen kis zászlócskát lenget az utcán vagy otthon. Az ő dolga. Mondjuk ha édesanyám DK-s vagy Fideszes zászlót lengetne, megkérném, hogy fejezze be ezt az élet-ellenes cselekményt. Erről ennyit. Ez nem politika. Ezek sajnos inkább tények. .... már, ha azok érdekelnek téged. Nem azt mondom nyilván, hogy amit én írok, az tény. Nyilván.
Önállóan gondolkodó 2020.03.13 19:49:29
@white999: Bingo. Azért ilyenkor kicsit visszatér az értelmes vitára nyitott hitem.
Azt gondolom, hogy nem lehet minden szakmában, elvárásban és kinyilatkoztatásban megfelelési vágy. A jelen rendszerbe ez van beépítve. okosan. Okosan, de hibásan - sajnos, Nekem azt tanították, hogy mindegy kin milyen pulóver van, ha jót tesz, jól. Hosszútávon ez kifizetődik, de hosszútávon éhen is lehet halni ebben...sajnos. Ezért Lakatos (?) urat például nem tudom elítélni, erre tette fel az életét, látszik viszont, hogy mire "beért" pozíció szempontjából, a körülötte lévő világ megváltozott. Szerintem ő sem így tervezte....én ma ezt láttam rajta.
Önállóan gondolkodó 2020.03.15 19:09:34
@Wildhunt: ha szerinted ez, amit írtam, az hiszti, akkor olyan világ a tiéd, amit irigyelek.
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
Önállóan gondolkodó 2020.03.10 08:28:04
@Grimbusz Makszimusz: Kedves Kommentelő! Az összes hozzászólásodhoz, így egyben: ha neked a világ 2 csoportból áll, vagyis: 1. a hozzád hasonló elképesztően művelt, szabatosan beszélő és író, saját gondolatokkal rendelkező, mindenhez (is) értő, humánus de egyben vezető jellemű és határozott emberek, akiknek a bármilyen meggyőződése az A MEGGYŐZŐDÉS.
Meg aztán a második csoport, aki ha ezzel nem ért egyet, akkor az lipsi, bolsi, komcsi, ncgi, hazaáruló, néprontó, stb.
Halkan jegyzem meg: nem csak ez a 2 csoport van.
Halkan jegyzem meg, az életben nem fogunk tényleg fejlődni, ha csak ez a 2 csoport van.
Halkan jegyzem meg, vannak helyzetek, amikor kérdezés nélkül kell kivételes döntéseket hozni - és ez teljesen ok.
Hangosan jegyzem meg: sajnálom, ha a poszt olvasása benned ilyen mérvű fájdalmat szakított fel.
Még hangosabban: ha és amennyiben nem tudsz kulturált keretek között megmaradni, akkor kénytelen leszek offolni.
NEM a véleményed miatt, hanem a stílus miatt.
Egy dolgot eldöntöttem: bárki mondhat itt bármit, hisz ez a lényeg, de ha elkezdünk kilépni egy adott szint keretei közül, azt nem fogom engedni. oldaltól függetlenül.
Kösz.
Önállóan gondolkodó 2020.03.10 11:16:51
@Grimbusz Makszimusz: na még egyszer, de tényleg utoljára. Ha pl olyat írsz, mint most utoljára, azzal az égvilágon nincs semmi baj. Az önérzet ebben a műfajban csak hátráltató tényező. Én csak normális hangú beszédet várok/kérek. Ennyi.
Önállóan gondolkodó 2020.03.10 11:18:57
@röf: Nem vagyok a jelenlegi kormány feltétlen híve, ez tény. Ebben a posztban amit róluk gondolok, ki is mondat félmondattal, de azt is, hogy vélhetően ezt kb minden más kormány megtenné itthon. Vagyis: a jelen kérdések kapcsán nálam irreleváns éppen ki kormányoz. Szóismétlésekért bocs.
Félreértések elkerülése végett, azt semmilyen módon nem tartom jónak, erkölcsileg elfogadhatónak meg végképp nem, hogy olyan jogerősen elítélt bűnözők, akik mások életét szánt szándékkal, előre megfontolt módon kioltották, embereket fizikailag és/vagy lelkileg megnyomorítottak, családokat tettek…..
Önállóan gondolkodó 2020.03.04 18:25:06
@morph on deer: van benne valami
Önállóan gondolkodó 2020.03.05 08:42:01
@Kukubenko: köszönöm dicsérő szavaid. Ha nem esett le, hogy ez NEM a börtönökről szól, hanem a közpénzekről, és egy igen torz, de direkt torzított összehasonlítással, akkor ez bizonyosan az én hibám.
Önállóan gondolkodó 2020.03.05 08:43:15
@randomgenerator: direkt volt torz és nem 1:1 az összehasonlítás, de ezt gondolom látod.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
Önállóan gondolkodó 2020.02.29 10:42:35
@eqlessootista: Na hát ez az.... "eltaláltad"... :-(
Önállóan gondolkodó 2020.02.29 10:50:17
@korxi: bingo
Önállóan gondolkodó 2020.02.29 11:47:29
@Nincs közöttünk csicska: valami egészen parádésan látod a gazdaság-társadalom kérdéskört. Nyilván teljesen mindegy a környezeted, ha neked jobb. Itt környezet alatt nem csak a szomszédjaidat értem. Viszont nincs kedvem ezt elmagyarázni. Mindig jó érzés valakihez képest elhelyezni magad...
Annyit javasolnék, hogy akkor print screen, és mehet a megbízódnak a bizonyíték, hogy jól odaszóltál a lipsiknek. Bár nem tudom, itt mennyi van közülük, de szerintem kevesebb, mint gondolnád.
ÁFÁ-s számlát állítasz ki, vagy csak úgy? :-)
  Amit most Ön olvas, az egy több írásból álló sorozat első része. Nagyon régóta foglalkoztat a cigányság helyzete ma hazánkban, és az utóbbi időszak eseményei megadták a kezdőlökést, hogy elindítsam ezt a sorozatot. Jelesül az alábbi főbb gondolatok körül:  1. Értjük azt, ahogyan ők látják…..
Önállóan gondolkodó 2020.02.26 18:37:44
@buraip: értem, hogy elkapkodottnak gondolja, mert ez most direkt lett sarkítva, és ennek megfelelően kérdezve. Ez csak egy sorozat első része. Természetesen nagyon messze van az alaposságtól. Ez egy mondat elején az első szó - nem több. A célom a, hogy egy olyan szemléletet képviseljek, ami se nem védi, se nem támadja a cigányságot. Tényeket szeretnék feltárni, de leginkább kimondani olyan dolgokat, amiket nem nagyon szoktunk - egyik oldalon sem. A "ballib"-hez, mint eddig már sokszor elmondtam, nincs közöm. Attól, hogy nem értek sok mindenben egyet a jelenlegi Fidesszel, még nem vagyok ballib, főleg úgy, hogy a szocialistákkal ugyanígy állok. Engem az érdekel, ki mihez, és hogyan áll vagy ért. A szín, mögötte, nem érdekelt soha.
Önállóan gondolkodó 2020.02.26 20:34:21
@moszkvicssluszkulcs: én mindkettőt elsősorban magyarnak tartom. Minden véleményt és gondolatot köszönök, fontosak a további részekhez.
Önállóan gondolkodó 2020.02.26 20:56:03
@Nyírjeslakó: na hát többek között pont erről (is) szól majd a többi rész. Érdekes lesz, meglátod. A nélkül, hogy -bármely oldalon- nem mondunk ki dolgokat, sok minden nem fog változni.
Nos, ide is eljutottunk.  Kerülném én a szenzációhajhászást, meg a populista felhangokat, de a helyzet az, hogy nem megy. Tehetetlenségi alapon sem, mert tulajdonképpen nincs mit kerülni. Ez önmagában egy erős gyomros. Napvilágot látott ugyanis, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az idei év…..