Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lohengrin

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 5. Labdabiztos Hattrick-kupa szabályzata A szabályzat csak az 5. Labdabiztos Hattrick-kupára érvényes. (A nevezettek minden kiírás előtt megegyeznek az aktuális feltételekről.) A kupa szabályzata: A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától…..
…és végetére vala az 3. Labdabiztos Hattrick kupa. És látá az Úr hogy ez jó, majd lőn este és reggel. …és elérkeze vala az Augusztus hava(?), és kipereg az utolsó sorja is a kupa vésetéből,és végetér az ünneplés, és látá hogy az hívei unatkozának, ezért…..
A 3. Labdabiztos Hattrick-kupa szabályzata és versenykiírása elérhető a szabályzatokat és versenykiírásokat tartalmazó oldalon. ..
Kínos, gyanús és rendkívül kanyargós az út, ami a 2012-es EB-re vezet, még mindig újranyílnak az ukrán-polák tandem versenyképességével kapcsolatos dossziék, miközben már a 2016-os rendezés van terítéken. Az utóbbi tíz évben oly divatos közösködést egyszemélyes…..
Lohengrin 2010.05.28 08:55:25
@Nűnű: A videjóbirót nem szószerint kel érteni. Egy lesfigyelő rendszer outputja lehetne egy V-chip a spori ánuszába ami enyhe áramütéssel jelzi, hogy helyzet van.
Mondjuk kínos lenne, ha elromlik a kütyü és menetközben cserélni kell.
Lohengrin 2010.05.28 09:05:20
@Lohengrin: kel+l
A témához pedig annyit, hogy a török szúrkolókat egy életre megutáltam a legutobbi VB-n amikor folyamatosan fütyülték az épp aktuális ellent. Nagyjából olyan fogalmaik lehetnek a fair-play-ről mint Véreskezű Görény Pancho mexikói bandavezérnek a szexuális előjátékról.
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
Lohengrin 2010.05.27 10:20:44
@neurotikk!: Gazdasági vonzata nincs vagy minimális. A munkavállalás eddig sem volt túl nehéz. Ha körülnézel magad körül biztos találsz 1-2 erdélyi kollegát.
Amit te pátosznak hívsz az itt a lényeg. Annak a székely bácsinak aki magyar honvédként 4 évet húzott le Szibéria húzatosabb részén ez nemmás mint az elismerés, hogy a Magyar Állam vele közösséget válal. Egy olyan gesztus amit már 20 éve gondolkodás nélkül meg kellett volna lépni.
Te nem is sejted, hogy mi az a bozgor. Tudod így hívják a románok az erdélyi magyarokat. Szó szerint hazátlant jelent. És tényleg Romániában magyar voltam, Magyarországon románnak neveznek. Remélem, hogy végre megértitek a hatalmas különbséget a "román" és az "erdélyi magyar" között és nem akkor korrigáltok amikor kiderül, hogy én is bozgor vagyok.

EU - gazdasági érdekeken alapuló közösség, mely minden egyéb vetületét a közös életünknek aláveti a gazdasági érdekeknek. Nem érdekli, hogy a román gazdaság motorja a korrupció mindaddig míg a 22 milliós felvásárló piacot a közösségen belül tudja. A nemzeti kérdésekben nem érdeke a szerepvállalás. Bármely oldalra áll precedenst teremt ami destabilizálhatja. Ezért inkább a struccpolitika mellett dönt. Mivel a kisebb tagállamok nem képviselnek komolyabb katonai erőt és gazdaségilag teljesen függnek a közösségtől ezt simán megteheti.
Lohengrin 2010.05.27 10:39:45
@soproni1: fasisztavagyol-e?
Mi ez, hogy az üzbégek szimpatikusabbak mint a kazahok? Beszéltél már minden üzbéggel? Láttál te már üzbégett az életbe egyáltalán? Te ott a Habsburgok seggébe ahonnét kifelepofázol?
Megáll az ész, ezekkel az előitéletekkel hozzád képest Fico egy haladó gondolkodású, toleráns úttörő.
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
Lohengrin 2010.05.20 12:07:49
@Zlatan: Nem nagyon érted a lényeget. Tudod a történelmi kiegyezés az a nagy hülyeség, mert mi nem történelemből, hanem földrajzból vesztünk össze.
Egy történelmi esemény megitélése szép dolog csak gyakorlati haszna nincs. (Amúgy a románok 1944 augusztus 23-án fordítottak fegyver amikor az oroszok már rég Moldvában jártak)Udvözöljük Svetoplukot és Decebalt.
A földrajzi hiányosságok viszont, hogy egy állam olyan területre tart igényt amihez a népességi összetétel alapján sem lehet köze és csak erőszakkal tudja érvényesíteni hatalmát bűn ami elöbb-utobb egy véres történelmi tévedéshez vezet.
Ez nem akarom-nemakarom kérdés és az egyetlen stabil felállás egy etnikai alapú területelosztás. Ez sokféle képpem elérhető: népírtással fúszerezett háborúval, egyszerű népírtással, gyorsított asszimilációval, lassú-békés beolvasztással.
A szomszédaink a gyorsított asszimilációt preferálnák,mert a népírtás nem túlzottan EU-konform. Kérdés, hogy Göncz Kingán kivül ez kinek felel meg.
Az hagyján, hogy a hétvégék 80%-án rossz idő van, de most különösen kitett magáért az időjárás, állítólag 40 éve nem volt ilyen vihar, pláne nem májusban. A mérleg: - ketten meghaltak (nyugodjanak békében) - Boldván 150 embert kellett kitelepíteni, Sátoraljaújhelyen…..
Traian Băsescu román és Mihai Ghimpu moldovai államfő   Kétharmad utáni hajnali életkép: a Fideszre szavazó budapesti taxisofőr lazán elküldi az anyjukba az erdélyieket, merthogy most az Orbán állampolgárságot ad nekik, azok meg jönnek, és elveszik a nyugdíját.…..
Lohengrin 2010.05.03 13:21:09
@bs395: a szomszédos államok reflexből höbörögnek. A románoknak könnyen be lehet fogni a puliszkalesőjét a moldáv párhuzammal. A szerbek már semmit sem bánnak - EUba szeretnének kerülni. A szlovákok, meg az ukránok háborognának. Sőt az ukránoknak törvényük is van a kettősállampolgárság ellen. Nem miattunk, hanem a nagy testvér miatt.
Tudtommal az állampolgárság nem elismerés kérdése. Amúgy arra lenne jó. hogy, ha Malina Hedviget megverik nemzeti alapon és ő történetesen magyar állampolgár akkor az már nem szlovák belügy.
Hülyeság eloszlatása végett:
- orvosi ellátáshoz TAJ kártya kell
- szavazáshoz lakcím
- munkaerőpiacot EUban elöbb utobb meg kell nyitni. Az építkezéseken amúgy sincs sok magyar állampolgár. Orvosból, mérnökből folyamatos hiány van. Románia ingyen kiképezi őket és még magyarul is tudnak, de, ha gondojátok inkább importáljunk kinait vagy törököt.
Nem az a baj, hogy a magyar ennyire megvezethető, mert valójában minden nemzet az. A gond, azokkal van akik az elmúlt 70 évben ennyire elhülyítették ezt a népet. A morális kár felbecsülhetetlen. Minden másra ott van a korupció.
Hírek a második kupa szervezési időszakából. [2009. december 7.] Még le sem zárultak az első LB HT-kupa küzdelmei, de a nagy sikerre való tekintettel meghirdettük a 2. Labdabiztos Hattrick-kupát. Az előjelentkező űrlapot eddig 16 manager töltötte ki, valamint a Futó Ladával…..
A poszt írásának pillanatában az már biztos, hogy az aktuális PL-forduló felét nem fogják lejátszani a hétvégén (illetve hétfőig). Hiába a világ legjobb focibajnoksága és a jól működő állam, pár hópihe secperc alatt el tud rontani mindent. Az külön bosszantó, hogy pont…..
  Régi vágyunk volt, hogy átkrúzingoljunk Bánffyhunyadon, Kalotaszeg történelmi központján, amely a Nagyvárad-Kolozsvár főút mentén fekszik. Persze mivel primitív suttyók vagyunk, nem a varrottas kézimunkák, a népviselet vagy a környék Kós Károlyt is megihlető régi…..
Lohengrin 2009.09.25 08:10:39
@holdlátó: Ez így ebben a formában nem igaz. A marosmenti romáknak semmi köze nem volt a délszláv háborúhoz.
A házak egy része, például a radnóti 100+ befejezetlen emeletes ház, a Caritas nevű piramisjáték hozadéka. Ezek kevésbé díszesek és legtöbbjükön még ablak sincs, teljes mértékben lakhatatlanok. Szerintem a bánffyhunyadi paloták is ebből a pénzből épültek és legtöbbjük a Caritas bukás miatt nem lett soha befejezve.
Az alsó-nyárádmenti karácsonyfalvi paloták pedig bádogos Gábor cigányoké. Kalap, mellény, bajusz, pajesz az asszonyokon szines szoknya és szines kendő. Gábor megy elől utánna a rajkók az asszony meg hátul. (Innen a mondás, hogy nem minden cigány Gábor, de minden Gábor cigány. Nem véletlenül nem annyira népszerű arrafelé ez a név mint az anyaországban.)
A cifra tetőt saját maguknak csinálták mint ahogy ők készítik a környék szinte összes csatornáját és bádogtetőjét. Már a szocializmusba, de lehet még azelött is csatornákkal házaltak. A módszerváltás után jövedelemkiegészítésként valutát árultak és "törökbe" mentek csencselni. Jellemzően nem volt sem autójuk, sem jogosítványuk ezért soföröket fogadtak fel.
Azóta persze biztos, hogy más jövedelemforrásokat is találtak.
  Az a latin temperamentum, hajh.   Nemrégiben újra felborzolódtak a román-olasz kedélyek. A (most szombaton véget ért) Velencei Filmfesztiválon mutatták be Bobby Păunescu Francesca című filmjét, amelyben egy fiatal román lány Olaszországba készül dolgozni, és…..
Lohengrin 2009.09.14 11:28:42
@yda: Kedves, te sem tudod. hogy merre van Irónia, tudod ahol dúl a cinizmus.
Az Országos Választási Bizottságban zajló roppant magas színvonalú munkáról már nyerhettünk egy röpke ízelítőt, de tegnap sikerült minden eddigi teljesítményüket alulmúlniuk... Egy magánszemély ugyanis az OVB-hez fordult, hogy a Jobbik szlogenje, a "Magyarország a…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
Lohengrin 2009.03.10 18:43:12
Hogy a fenébe nem veszitek észre?

- az MSZP-nek csak akkor van esélye hatalmon maradni, ha a két kicsi bejut, ha átmenti szavazóit a két kicsihez és ellenörzés alatt bírja tartani mindkettőt anélkül, hogy ez a szavazóknak feltünne
- az SZDSZ a tavaly nyáron megtartott amatörszínész-találkozon eljátszotta maradék függetlenségét és becsületét. Korrupt politikusai véletlenül épp mostanában buknak le, csak hogy lássék - ki az úr a háznál.
- az MDF a Tisztelt Társaságnak köszönheti, hogy létezik és most épp BL-el kampányol, Ibolyka titkos szolgálati segítséggel nyírta ki az ellenlábasát. Aki nem hódol be az így-úgy, elöbb-űtobb távozik.
- MSZP támogatása és engedélye nélkül már egyik párt sem létezne és a csekk be lesz nyújtva 2010-ben
- 5%+5%+X% > Y% ? a várható gyenge részvétel esetén még akár igaz is lehet, 10% az nagyon sok. Van az a pénz és van az a forgatókönyv, hogy mindenki ki tudja majd magyarázni a bizonyítványát. (pl. kisebbségi kormány, kormányon kivüli támogatással - csakis a nép érdekében)

A legjobb az egészben, hogy megint megvezetik a liberálisokat akik 7 éve abban a tudatban élnek, hogy az SZDSZ valójában létezik és hozzácsapják a konzervatívokat illetve a "jóhiszemű szavazókat" akik a megmető BL-re vagy épp a 3. útra szavaznak. Ilyen 3. űt nincs és nem is lesz amíg a tőkét 1:1-ben politikai tőkére lehet váltani Magyarországon.
A hozzászolók többsége is latens szoci szavazó anélkül, hogy tudna róla.
A progresszív modern baloldal magyarországi pártja elővette a rejtegetett(?) pártállami jellemét, felballagott a Sándor-palotához, becsengetett a Magyar Köztársaság Elnökéhez, majd letolta a nadrágját és odaszart a küszöbre. Aztán fogta az Alkotmányt, és még ki is törölte…..
Lohengrin 2008.12.09 10:08:01
Zep,

Amennyiben Sólyom László nem MSZMP barát jelöltet választ a vörösök nem fogják megszavazni. Az alkotmány szerint az igazságszolgáltatás eleve pártfüggetlen, úgyhogy amennyiben egy politikai párt az ugyancsak független Köztársasági Elnök, a szakmai követelményeknek teljességgel megfelelő jelöltjét nem fogadja el, egyben megkérdőjelezi az igazságszolgáltatás és a Köztársasági Elnök függetlenségét, megkérdőjelezi az Alkotmányt és a demokráciát. Azt a demokráciát ahol ők vannak jelenleg hatalmon. Megtehetik, de nem ildomos, sőt egyenesen undoritó.

Sólyom László a módszerváltás utáni Magyarország legrátermetebb Köztársásági Elnöke, akit elsősorban az alapvető emberi jógok betartása és a demokrácia tisztelete vezérel. Ebben az elkúrvult, elzülött politikai rendszerben, sajnos nincs esélye, hogy a jónép felismerje ezt, mivel a szociknak nem érdekük elismerni egy tölük független Köztársasági Elnököt, ezért lépten nyomon kritizálják és leszavazzák a jelöltjeit. Érdemi kifogásuk eddig még soha nem volt. A Köztársasági Elnök kritikus nyílatkozatai, egyes törvények visszadobása mind indokolva volt és nem mondvacsinált kifogások voltak a háttérben. Meggyöződésem, hogy egy FIDESZ kormánynak sem írna alá semmit ami esetleg alkotmányellenes vagy sérti az emberi jógokat.
Csak szörnyűlködöm amikor a kedves választópolgárok köpködnek Sólyomra, holott, a hatáskörét nem lépve túl, megpróbálja a rendelkezésére álló szerény módszerekkel a demokrácia alapszabályait megvédeni az erőssen manipulativ és módfelett erkölcstelen pártpolitikával szemben.

Zep2,

"Nyílvánvaló, hogy Sólyom és a szocik kölcsönösen ki nem állhatják egymást, ami gőggel és sértődöttséggel párosul. Itt mégis az okos enged hozzáállással lehet csak elmozdulni ebből a helyzetből."
A demokrácia alapszabályáról van szó, az alkotmányban szépen leírt a hatalom egymástól független 3 ágáról. Itt nincs okos enged, nincs egyeztetés - az az egyenes út az önkőnyuralom felé. Nemcsak olyan önkényuralom van, amikor fegyveresek örzik a hatalmonlévőket és lepuffantják az ellenzéki tüntetőket, nemcsak Orwell létezik, ott van a Bradbury féle lebutitott és végletekig manipulált társadalom is (Fahrenheit 451)
Valószinű, hogy Sólyom utálja a szocikat, teljesen érthető emberi reakció a szocik viselkedésére, de mindeddig Köztársasági Elnökként nem "szociellenes" megnyílvánulásai voltak, hanem a demokracia sérelmét kérte számon. Nem azért nem egyeztet, mert hányinger fogja el, ha megpillantja Fletót, hanem mert a jelöltje pártfüggetlen kell, hogy legyen és semmi esetre sem lehet alkú tárgya. A poziciókat nem szabad leosztani. Itt többről van szó mint egy bársonyszéről, itt arról van szó, hogy ha az elveinket nem tarjuk és tartatjuk be akkor oda az amit demokráciának hívunk és hosszútávon sérülnek a jógaink.
Szeretnél egy olyan világban élni ahol koncepciós perben elitélnek politikai elveid miatt és a megvásárolt média annyira befeketít, hogy ártatlanságodban már a kedves édesanyád sem hisz?
Nem mintha megingott volna a hitünk az angol bajnoksággal szemben, de azért féltünk egy picit, hogy a múlt heti borzalmaknak lesz következménye most is. Szerencsére nem így történt. Igaz, a szombat most is hagyott kívánni valót maga után, de vasárnap azt kaptuk, amit vártunk. A…..
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
Lohengrin 2008.11.25 08:37:33
Ennyi idiótát egyhelyen ritkán látni! Árpi te vagy a hibás, vonzod a hasonszörűeket.
Vazze, öntsünk tiszta vizet a pofákba.
A nép különböző szellemi képességű egyedek halmaza. Vannak okosabbak és butábbak és nagyon sokan vannak akik okosnak hiszik magukat, pedig buták és vannak páran akik tisztában vannak vele, hogy ők okosak és mindenki mást hülyének néznek. Ez így van Burkina Faso-tól Jakartáig. Zseniális népünk sem kivétel.
Ez olyan mint egy természeti jelenség, azaz ennyi erővel ráfoghatjuk a válságot az árvizre is. Csakhogy létezik olyasmi is, hogy árvizvédelem mint megelöző intézkedés. Meg gátőr aki elzárja illetve megengedi a csapot, ha kell. Mindenki hallott már a Tiszáról és mindenki találkozott zseniális polgártársakkal a hipermarkettben. Mindkettőről el tudjuk képzelni, hogy mire lenne képes, ha magára hagynánk.
Röviden, ki a picsa fog engem megvédeni a sok bunkó paraszttól aki túlköltekezik, adót csal és egyáltalán a társadalom számára káros? Kinek a feladata ezeket az embereket kordában tartani, betartatni velük a törvényt és nevelni? Kinek a búne, hogy lehetőséget bíztosit a felelőtlenségre? Majd én átmegyek a vállakozó fuxosbömbis szomszédomhoz és elmagyarázom, hogy milyen káros, hogy ő minimálbéren van bejelentve és hitelre vesz plazmatévét. Jó ez a liberalizmus, csak ésszel kell vele élni. Mindenki saját sorsának legyen a kovácsa, de akkor ne repüljön el a kalapács feje.
Kinek állt érdekében, hogy ezt a zombihordát kinevelje és fenntartsa? Kinek a fejére szarnak éppen?
A szociális támogatási rendszer Magyarországon egy mesterségesen fenntartott szavazat és zombigenerátor, a pesti "kis"nyugdíjastól kezdve a kényszervállalkozón és a lepukant médiaszemélyiségen át egészen a nyomorban tengödő cigánysorig. Egyetlen célja, hogy mindenáron hatalmon tartsa a zombikirályt és lovagjait. Zombik mindenhol vannak, van ahol megpróbálják kinevelni őket, van ahol egyszerűen sorsukra hagyják, nálunk meg éppenséggel etetik őket az élni vágyok húsával.
Fantasztikus költői képembe még az is beleillik, hogy egy idióta grál lovag, aki bár pár kúrvát már meghágott mindig új szűzességi fogadalmat tesz, szenteltvizzel próbálja lenyomni a zombikirályt.
Egy kérdés a végére, erre remélem kapok választ. Ki a lófax fog engem, tudatos állampolgárt megvédeni a zombihordától? Mi a lehetőségem az adott helyzetben? Tudom el lehet menni.
Fletófanoknak azt üzenem, hogy: Felelőség.
Lohengrin 2008.11.25 10:09:45
is: "sajnos a 2001-2002-es 100%-os minimálbéremelésnek köszönhetjük, hogy a 8 osztályos emberek foglalkoztatási adata akkora, amekkora. tényszerűen nem igaz, amit írtál. 2001-től 2007-ig az összes ilyen gyár Szlovákiába (meg Romániába) ment, amióta végre a minimálbér egyforma lett, mert mi már nem emeltük (a büdös baloldali kormány nem emelte), azóta jön megint Hankook, Mercedes, indiai gumigyár (bár azt lehet, hogy sikerült Gyöngyösről elkergetni). lehet jól megmondani, hogy milyen szar gyárak ezek, de Szlovákiában ezek adják a gazdasági növekedést. kő vagy nem kő? "

Nagyon fasza dolog a minimálbéres munkaadó. Adóvonzata nuku, legfenebb a munkanélküliséget kicsit visszaveszi, de mivel az a rengeteg gyár pár ezer embert jelent, jupi jáá faxa, örvendezzünk. Zavarnálak el Romániába munkavállalónak, de mehetsz akár szlovákiába is. Pont a minmálbéren foglalkoztató gyárak adják a nagy gazdasági növekedést. Persze. Nem az Audi, nem a Suzuki és nem a Nokia, hanem a szecsői műanyagpalackfröccsentő. Szlovákiában a nagy felemelkedést a kiadások csökkentése hozta el. Megvolt az ára. Románia gazdasági növekedését az az 5 millióra saccolt tömeg biztosítja aki Olaszországban, Spanyolországban keresi meg a pénzt és otthon költi el. A román kormánynak még arra is van stratégiája, hogy mesterségesen felvigye a lej értékét az ünnepek előtt amikor a sok vendégmunkás hozza haza az ocsósított eurót.
Mennyivel jobb lenne, hogyha párszázezer polgártársunk most nem 60E HUFra, hanem csak 30-ra lenne bejelentve. Végülis mindegy, hogy mennyire szürke a gazdaság. Szamár a ködben.
Faszság volt a minimálbér adómentessé tétele, faszság volt az ÁFA csökkentés, faszság volt a járulék növelése. Faszság a feketegazdaság tudatos támogatása. Faszság az alanyi jógú, készpénzben kifizetett szociális támogatás. Faszság a 13. havi illetmény, meg a 14. havi is, faszság a IV. metró körüli balfaszkodás, faszság a völgyhíd és az alagút. Soroljam még?
Hogy ne legyek annyira offtopic az állami lakáshiteltámogatás mint ötlet nem faszság, bár végig szar volt a rendszer és a bankoknak kedvezett elsősorban. Márcsak azért nem faszság, mert a vásárolt lakás a fedezet aminek az értéke mindig jóval magasabb(30-40%-al) mint a felvett hitel. Azért volt faszság, mert, ha a fószer fizetett a bank kapta a pénzt, ha bebukta a hitelt az ingatlan a bankhoz került. Az állam gyakorlatilag a bankrendszert támogatta meg dúrván. Csinálhatta volna ezt bankok bevonása nélkül is, csakhát haverok, buli...Ráadásul annyira tökelütött módon, hogy a többségi állami tulajdonban lévő intézetek ajánlották a legszarabb hitelfeltételeket ás szarták le magasról az ügyfelet.

A gumigyárról tessék tájékozodni. Környezetvédelmi tanulmány nélküli javaslatra, a fidesznyikek, gáncsoló szándékkal, referendumot szerettek volna. Erre a gumigyár lépett. Le. Kivánom, hogy ilyen bátor és jóhiszemű vegyipari vállalatok költözzenek a közvetlen szomszédodba. Nem vagyok naív, fityuszék keresztbe akartak tenni, de ez mindenütt így van. Az ellenzék vagy a zöldek az ilyenbe beleverik az orrukat. Értsük már meg, ez a dolguk, ez a jele annak, hogy némi közünk mégiscsak van a demokráciához. A vegyipar erre fel van készülve, álltalában nemcsak vegyészek hanem ügyvédek is dolgoznak ott. Elég gyanus, hogy kedvező kormányzati és önkormányzati felállás ellenére az indiánok visszaléptek.


Kedves vakapád,

Azt kifogásolom, hogy a versenyszférában az utobbi 4 évben az átlagfizetés reálértéke csökkent. Mivel a munkaerő ára és a bérek még mindig jóval alacsonyabbak mint a célként kitűzött Nyugat Európában, ezt a tényt igencsak agályosnak tartom és attól tartok, hogy valaki itt valamit elkúrt. Hasonló a véleményem az euró mihamarabbi bevezetéséről is. Addig toltuk ki a határidőt, hogy mostmár nem is kell az euró.
Ugyanakkor és mindazonáltal, hogyha figyelembe veszem az adózókra kirótt terheket és ezeknek a teljes lakosságra levetitett számarányát egyből arra a következtetésre jutok, hogy ez lehetne némileg jobb is. Magyarul ne az én hátamról huzzák le az összes bőrt.
Hogy miként kapcsolódik ez a témához? Egyszerűen azért kedves vakapád, mert nekem köszönheted, hogy a svájci frank nem lett 300 HUF. Sokkal jobban szeretnék egy olyan rendszert amiben a te hiteledhez és mások szociális elátásához, valamit egyesek lopikálásához nem ilyen kevesen biztosítanánk a stabil gazdasági hátteret. Kérlek ne vedd személyeskedésnek. Meggyöződésem, hogy te is rendesen teszed a dolgod és fizetsz adót. Sajnos kevesen vagyunk a jó csapatban és ennek az oka, hogy a játékmester a másik csapatnak oszt jobb lapokat, mert ők többen vannak.
Ugye te is jobban szeretnéd, ha 20%-al több pénz maradna a zsebedben adózás után? Talán kevesebb hitelt kellene felvegyél, kisebb lenne a havi törlesztőrészlet. Ugye jobb lenne, hogyha az a 20% nem mások wellness hétvéjéjére és értelmetlen völgyhidakra menne el?
Kételkedem tehát vagyok.

Látom a mester későn kelő tipus.:)
Lohengrin 2008.11.25 16:42:05
Árpádot ellemzve...


" Tóta W. Árpád ·
w.blog.hu 2008.11.24. 09:10:06
elemes2: Nos, a Fidesz konkrétan nem szavazta meg a plafontörvényt. Szerintem erről ennyit. Direkt nem írtam bele a cikkbe, de nyilván a droidnak úgy se jó, mert nincs ott a végén, hogy gyurcsánytakarodj. nem baj, nekik van csintalan bácsi. "

Első beszólás, első Fideszezés. Nem kellett rá sokat várni. Miért kellett volna megszavaznia? Ezer okból agályos egy olyan szervezet ami a kormány munkájának hatékonyságát felügyeli. Erre való a tudatos választópolgár.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 09:38:32
Ch.Charlie: "az emberek felelőssége egyáltalán összehasonlítható a kormányéval."

A kormány az állam pénzügyeiért felel. Az állampolgár a saját pénzügyeiért. De azért igen! És ha faszságokra, nyaralásra, lapostévére vesz fel hitelt, és bukta van, akkor csakis ő a felelős érte."

Inkább azt mond meg, hogy én felelős vagyok-e azért mert a szomszédom lapostévét vesz hitelből és melyik az az intézmény amelyiket én szavazatommal közvetve felhatalmaztam, hogy megvédjen a szomszédom hülyeségétől?


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 10:10:32
"De sajnos a kommentelők nagy része ezt nem érti, vagy nem akarja érteni, vagy gondolom szerinte ez nem fontos."

Akikre gondolsz, azok nagyon egyszerű ki bogárkák, egy-két soros programmal. Benne van a cikkben, hogy monnyonle? nincs, akkor hazudik.

Nekik készül a Magyar Nemzet."

Droidozás, skatulyázás. 0 pont.


bébarabás: "Az ország azért van szar helyzetben, mert az emberek hiteleket vettek fel?"

Nem. Azért lesznek szar helyzetben ők maguk. Akik felvették a hiteleket baromságokra. Alfarómeóra, plazmatévére, karácsonyi ajándékra. Aztán amikor szar helyzetben lesznek, mert a bank türelme elfogy, és a használt kocsi nem ér annyit, mint a hitelhátralék, akkor ezek az emebrek nagyon fel lesznek háborodva, különösen, ha valaki megpendíti, hogy nem kellett volna felvenni.

Mellesleg, többeknek mondom, a cikk témája a plafontörvény, illetve hogy a pszáf/állam végre körülnéz kicsit, és megpróbálja visszafogni az eladósodást.

Mondjuk ha tanítanák iskolában, mi is az a bank, az még jobb volna."

Kúrvára nem az jött át az olvasóknak, hogy itt konkrétan a plafonról lenne szó. Persze mindenki hülye.
Vissza az elözőhöz. A kiindulási pontod, hogy egy ország van szarban, mert egyesek plazmát vettek hitelre, vagy én nem értem?
Különben a cikk értelmetlen, ugyanis azzal mindenki egyetért, hogy aki wellness hétvégére megy hitelből az akár meg is dögölhet. Sajnos a wellnesshétvégét a kormány jóvoltából közösen álljuk. Ez a lényeg.


Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 10:22:10
na végre, megtaláltam.

index.hu/velemeny/jegyzet/orszagteszt/
Rosszul emlékeztem, nem Megyó, már Feri, 2005 feb.

"Ferenctől sokkal többet vártunk(...) Az ásítozás közben elsikkad még az az érdekesség is, hogy egy percen belül mondja ki, hogy a közalkalmazottakat hitelből fizetni helyénvaló, illetve hogy vége a Kádár-korszaknak, amelyben ugye szinte mindenki közalkalmazott volt, és szintén hitelből élvezte a nagy jólétet. "

Akkor ez megvolna. Még megismétlem, kedves droidok: a plafontörvényt, ami arról szól, hogy ne költsön (sokkal) többet a kormány, mint ami van, a droidpárt nem szavazta meg. ne, ne válaszolj. állj fel a géptől, menj el a droidbolyba, és kérdezz meg valakit, miért nem. aztán lehet visszaoldalogni.

Megint droidozás, skatulyázás. Ferenc eddig sokmindent mondott sokszor. A kommentelők többet tudnak tőle idézni mint Adytól és József Attilától együttvéve. Mit csinált? Nem érzed, hogy a fenti sorokban is langyosan simogatod a popsiját? "Sokkal többet vártunk".. haha, mint egy sportoló aki nem hozta el az aranyat, pedig képeségei megvannak rá, de sebaj jó nekünk ez a bronz is, négy év múlva, majd több szerencsénk lesz. Igen, lett - megcsinálta. Gondolom, már akkor is hatott a válság előszele.
Azóta mit tett ennek érdekében? Persze, tudjuk Orbán Viktor keresztbefekütt elötte.
Nevetséges és egyben síralmas az elfogultságod. Kiművelt média DROID.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 10:23:48
hogy5: "Nem sikerül úgy cikket írnod mi, hogy ne sérts meg másokat hitükben."
A magyarok istenére gondolsz? Hol a temploma? (Az egy szólásmondás, te majom.) "

Tényleg, téged nem zaklattak ministráns korodban ez a baj? Ajánlom a South Park ide passzoló részét.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 10:32:56
Trompf: Nem, az MSZP esélye az, hogy a démoni nevű megint húz néhány olyan balfaszságot, amitől minden nemfideszes megy szavazni. "

Ebben egyetértünk. Folyamatosan azt teszi, mert egy tehetségtelen balfasz.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 10:35:35
"Továbbra is az érdekelne milyen jogosításai lesznek a Költségvetési Tanácsnak?"

beárazza az intézkedéseket, egyelőre ennyit találtam. nyilván megkerülhető, mert ahol a pártfinanszírozás konkrétan tolvajlás, ott miért ne. de reméljük a legjobbakat. "

Mi alapján reméled a legjobbakat? Gondolom Feri személye a biztosíték, vagy a szadesz?


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:08:09
"Másrészt ha a Fidesz a droidok pártja, akkor mi a helyzet a maszoppal?"
szerszámgépek? "

A hasznos kis, tudatlan, butyuta eszközök. Olyan aranyos. Nem olyan mint a háborúra termett parancsot végrehajtó gyilkoló DROID.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:17:51
nimzo: "Valaki írjon már az értelmiség árulásáról, leginkább az újságírók árulásáról. A sok szándékosan félrevezető iromány az amivel elhülyítették a népet."

én nem egészen így látom. olyan cikket keveset olvashatott a jónép, hogy "de kurva jó, hogy ilyen nagy a deficit". (TGM mondta, hogy az eladósodás nm gáz, az igaz.)

inkább ott a felelősség, hogy a "politizálás" sajtóban és a nagyközönségben is elsősorban szimbolikus faszságokról folyik, nem konkrét kérdésekről/problémákról. hanem trianon, meg fasisztaveszély, meg gyurcsány vagy orbán, ezek. tény, hogy erre van fogadókészség, mert ebbe aztán könnyen bekapcsolódik az ostoba droid is, nem kell egyrésztmásrésztezni, mérlegelni, csak nagyon kell utálni a másikakat, azokat. "

Nem is tudom, hogy ki írt a hülye fociszurkolókról és Ficoról, ki basztatja állandóan a jelentéktelen szélsőjobbot, hátha szárnyra kap.
A média felelőségéről annyit, hogy Ferit élve kellett volna széttépnetek, nektek liberális újságíroknak Öszöd után. A sajtó felelősége a politikusok és elsősorban a mindenkori hatalom kiméletlen számonkérése. Ehelyett magyarázzátok a bizonyítványukat és kenitek a szart. Lehet, hogy kevésbé lesz látható szépen elkenve, de attól az illata még marad és a ti kezetekre is ragad belőle.
Ráadásul a kedvező anyagi helyzet számotokra és a kereskedelmi tévék számára biztosítják a legnagyobb publicitást.
A Magyar Nemzetről ne beszéljünk, mert ott is a hülyék kerülnek előtérbe.

A jónép, a barmok nem tájékozódnak, nem "érdekli" őket, ezért csak az jut el hozzájuk amit ezerszer elmond Kovács István, Antonovics Antal, Azurák Csaba és az internetidiótáknak Tóta W. Árpád.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:27:07
"A reformok nyílt elgáncsolása Magyarországot sokkalta kiszolgáltatottabbá tették, ezért kellett az IMF."

na most ez ugyanaz, mint amikor a jobbos olvasó berág, mert nincs beleírva, hogy gyurcsány hazaáruló. a népszavazás másik cikkek témája, legutóbb w.blog.hu/2008/10/22/felulnezet , de volt még egy tucat. "

Ez igaz, örvendek, hogy felismerted a szerszámgépet.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:27:54
"A Fidesz előző négy éves politikája másból sem áll, csak hogy a kormányt minél nagyobb költekezésre kényszerítse."

na emmán igaz viszont. "

Persze, gépfegyveresek álltak az Apró villa elött és kényszerítettek. Egy nem kisebbségi kormány azt csinál amit akar az alkotmánymódosítás és néhány 2/3-as törvény kivételével. A ciklusáért ő a felelős. Nem lehet kényszeríteni.
Tetszése szerint hozhat népszerűtlen intézkedéseket, lemondhat, elkúrhat dolgokat. Ja, hogy a hatalmi kényszer? A Fidesz pedig úgy kényszerítette a kormányt, hogy kampányolt? Ha elbasszátok, márpedig úgy néz ki akkor átvesszük a hatalmat. Dekegyetlen. Bazmeg ez a demokrácia. Mars vissza az iskolapadba.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:33:46
"Mi a lóf@sz köze van az államadóságnak, a konzumidióták eladósodásához?"

próbáltam levezetni, de lehet, hogy nem sikerült.

az államadósság egy idő után nem növelhető -> megszorítás, jövedelemcsökkenés -> ember átmegy a bankhoz, ha az állam nem ad, majd a bank ad helyette -> totál szopás. "

Vissza a legelejéhez. Ezért a totális szopásért én nem vagyok felelős és ha a plazmatévés szomszédom okozta, akkor az én szempontomból csakis a kormány a felelős, hogy hagyta, hogy én szopjak a szomszéd helyett.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 12:52:58
Non est: de hát pont ez az, az inaktivitás azért járható út, mert pl hitelből tartottunk fenn egy magas nyugdíjszintet. húzott is mindenki nyugdíjba, ahogy tudott. "

Az utobbi 6 évben mennyivel nővekedett a reálkereset és mennyivel a nyugdíjak? Persze a Fidesz kényszeritette.
Tudod te hol a baj, csak nem akarod elismerni, hogy védenced egy tehetségtelen, hatalommániás hazudozó, pont mint a másik. A különbség, hogy Feri van most hatalmon, tehát az ő anyukájának kellene folyton csuklania.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:43:04
kalapjakab, neked is, h örülhess: w.blog.hu/2006/11/14/hitel_alma

mellesleg: szomorú ez is, ahogy azonnal személyeskedésbe fullad az a pisla láng, ami pedig már majdnem felgyulladt az agyadban. RIP. "

Az első hozzászollásodban droidoztál, nem tudom miért várod el olvasóidtól, hogy jólnevelten viselkedjenek.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:44:21
omgwtf: ezt mantrázom évek óta. és igen, az általános iskolai kémia anyag SOKKAL durvább, mint a basic közgáz/pénzügy/állampolg. ism. "

Aláírom.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:45:10
egyébként hamarosan csinálunk egy kutatást néhány harcostársammal a hazai pénzügyi kultúráról/ismeretekről."

Csak akkor látom hasznát, ha kurvanagy publicitást csináltok neki. Terepre ki sem kell menni, az eredmény boritékolható.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:46:30
Bambano: leverhetjük, de attól még nem terem pénz a káposztaföldön. másrészt "Ha a kormány jól működik, akkor miért ne költhetne annyit, amennyit akar, kell?" - ha többet költ, mint ami van, akkor nem működik jól. "

Mindig többet költ, sőt így tervez. Költségvetési hiánynak hívják. Az EU meghatározza, hogy mennyi lehet. A számokal persze nagyon is lehet játszani. Már egyszer hamisított valaki jelentést. Ki is volt az? Megúszta? Ki a hibás, hogy megúszta?


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 13:52:56
Dekatlon, feloldoztatsz. A lakásod értéke nem fog úgy megzuhanni, mint hogyha egy alfarómeót vettél volna, ezenkívül az albérletet váltod ki vele.

Hasonlóképp nem gond, ha hitelt veszünk fel lánctalpas kotrógépre, amennyiben az a kotrógép termelni fog, és visszahozza az árát, nem pedig a diszkó előtt menőzünk vele.

Nem a hitel gáz, hanem a hülyeségre, feleslegesen felvett hitel. Mert mondjuk jelzáloghitelből nyaralni, az azért a töksötétség. "

Egyet értek, nincs vele baj, ha a baromállat bukik rajta és nem nyúl alá az állam.


" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:01:08
Tozonborz, gyaníthatóan pártmegrendelésre ostobáskodsz itt, eszedből ítélve egy széldzsekiért meg egy gombóc fagyiért. "

Torzonborzot nem olvastam, ha barom volt akkor rendben. Ez legalább vicces. Kell az ilyen, nevelő szándékkal. Többet ér mint a droidozás.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:04:03
"Sokaknak ment a Tesco áruhitelbe iskolakezdéskor. Soroljam?"

Uh oh. Vezessük már ezt le. Tegyük fel, hogy szeptemberben felveszek 50 ezer áruhitelt, 1 évre, laza kis 30%-os kamattal. Tehát egy év alatt visszafizetek - mert nincs olyan opció, hogy nem - 65-öt. Vagyis benne van a bevételeimben ez a tartalék. Vagyis akár félre is tehettem volna előző évben, és akkor nem 65 a vége, csak 50.

Azt most hagyjuk is, hogy Bionicle-tolltartó nélkül is van élet. "

Még túl fiatal a fiad. Megismered még a Magyarok Istene és a Bionicle tolltartó közötti kapcsolatot. :D


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:07:51
ahogy az autófinanszírozás ment a végén - önrész nélkül, mezítláb - abból már hiába adod vissza, még mindig marad tartozásod (mert a kocsi közben használtautóvá változott...) "

Az autó az egy nagyobb darab eszköz és sokba kerül. Az írtó hatékony, kényelmes és olcsó MÁV, Volán, BKV mellett pedig nem lehet meglenni nélküle. Ha arra gondolunk, hogy a használtautó kereskedésben nem sok bizodalmunk lehet, igencsak kevés opció marad. Suzukit hitelre.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:29:23
Pincode, hidd el, van élet Bionicle-tolltartó nélkül. Tudományos tény. Nem azt mondtam, hogy zsákruhában kell járatni a gyereket, de ha a standard tolltartó 1000 forint, a Cars-os meg 4000, akkor meglesz anélkül. "

Már mondtam, várj még pár évet és megtudod mennyibe is kerül a Bionicle. Ne becsüld alá egy hatéves inteligenciáját. Simán megoldja az ilyen problémákat, úgy hogy te csak a pénztártól való távozás után eszmélsz.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:40:36
G.f.P.: nem, az előbbire gondoltam, ez eső után köpönyeg már sajnos.
Amellett látszattevékenység. Azt nézném jó szemmel, ha kiszállna a PSZÁF a Providenthez, és ha kell, törvénymódosítással megszüntetnék ezt a gyakorlatot. Na az egy Üzenet lenne. "

Egyetértek. Aktivabb PSZÁF, Fogyasztó védelem, ÁNTSZ. Szélesebb jógkör. Durvább büntetések.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 15:01:21
hát lehet, hogy a Lassú hajnal után jön a Sötétség délben. "

Oda a kezdeti optimizmus, pedig milyen szép volt Feri, szadeszes politikusok körében virágos réten át vezeti népét a rózsaszinű hajnalban. Háttérben halk zene szól.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 14:40:36

Olyan nagy baj azért nincs, tekintve, h a bankok a kisebb értékű áruhiteleknél beárazták a nemfizetési kockázatot (nem véletlen a 30%-os kamat!), a jelzáloghiteleknél pedig eléggé óvatosan becsülték meg az ingatlanok fedezeti értékét.

Ha a bankbetétesek pénze nincs veszélyben, akkor sztm nem kell beavatkozni a PSZÁF-nek - nyugodtan lehet hagyni a bedőlt hitelek végrehajtás útján történő behajtását, elvégre az teljesen normális dolog kapitalizmusban h mindenki saját felelősségére vesz kölcsön és ha nem tudja fizetni, akkor viseli a bukás következményeit. "

A bankrendszert nem is a hazai eladósódás fogja beborítani. Abból rövid távon még nyer is, hosszútávon esetleg gond lesz, mert kevesebb lesz az ügyfél.


"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.24. 16:09:49
Drága malacka, beugró kérdés: Hány darab kormányt tartalmaz a naptárad? "

Ha jól számoltam 4-et. Ebből 3 MSZP és kettő Fletó. Ha hozzácsapjuk Viktor teljes ciklusát akkor is 10 évből az utolsó 6. 2002-ben még 2007-es Euróról beszéltünk, ma már inkább nem beszélünk róla.
Ez is csak olyan érv nélküli válasz.
- Tóta te kérdésre mindig kérdéssel válaszolsz?
- Miért, nem szabad?"

w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
Lohengrin 2008.11.24 09:06:16
Mohácsi Viktória az esélyegyenlőtlenségi és nemzeti széthúzási megbizott, aki áldásos tevékenységével sikeresen terjeszti a rasszizmus pártpolitikailag oly hasznos eszméjét. Ha a roma kisebbség soraiban bűncselekmény történik tüstént hazarepül Brüsszelből és bő nyállal elkezd rasszista gárdázni. Persze a végén kiderül, hogy családonbelüli viszály, vagy uzsorás leszámolás. A kisebbségi kérdés lényege nála, hogy az minnél többet szerepeljen a médiában, ha kell akkor akár azon az áron is, hogy egyes embereket, esetleg közösségeket, sőt az egész országot lebüdösrasszistázza. Ezzel ki is merült a romavédelem.
Szerintem a legkárosabb EP képviselő mind közül, mert megnyílvánulásaival árt a romáknak és árt az országnak és mindezt a saját és pártja népszerűsége érdekében teszi. Úgy sejtem, hogy elég okos ahhoz, hogy mindezt tudatosan csinálja. Ha majd tényleg bekövetkezik ami előbb utobb sajnos befog akkor elmondhatja, hogy ő előre megmondta, pedig, mindezt ő és a többi megélhetési roma fogja összehozni. Nemrég volt, hogy a másik zseni elmondta a tévében, hogy alig várja, hogy rasszista támadás érje a romákat végre, hogy aztán jól tudják őket megvédeni. Államtitkárhelyettes bazdmeg.
Röviden: a büdös ringyója nem a saját testét árúlja, hanem a népét, a cigányokét és a magyarokét egyaránt. Hozzá képest Kovács és Schmidt ártatlan bácsikák.
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
Lohengrin 2008.11.18 11:57:47
"például 2 millió szlovák felsorakozna a határon háttal, mögéjük állna 2 millió magyar - lehetőleg futballszurkoló - és elkapná őket... ". Rámhoztad a frászt.
Engedtessék meg szeretett vezetőink felelőtlenségét kiemelni a helyzet eszkalálódását illetően.
Hamarosan évfordulót ünneplünk. Nem azt amit Medggyesy szokott, hanem a 4 nappal későbbit amit a Mikulás hozhatott volna, de szerencsére a 22 millió romántól megvédett minket pártunk kormányunk. Ha akkor gondolkozunk egy pindurkát és felismerjük, hogy a nemzetközi helyzet éppen lehetővé tette volna azt amit 80 éve nem, most máshol tartanánk, ugyanis berken belül tudnánk kezelni hasonló helyzeteket. A térképen húzott határokat nem tudjuk és nem is akarhatjuk felülírni, de nemcsak azok a határok léteznek. Ha Malina Hedvig magyar állampolgár lenne akkor nem üznének belőle gúnyt a szlovák hatóságok. Szörnyű botrányt csapnánk és Fico kapná az ennye-bennyét. Így persze szlovák belügy és nekünk kuss.
Fel kellett volna ismerni, hogy a környező országok nacionalizmusát politikai érdekek tápláják és a józan belátás nem fog neki egyhamar gátat szabni. A helyzetet kezelni kell. Romániában 90 óta minden választáson eredményesen játszották ki a nacionalista kártyát. Az RMDSZ azért támogatta az enyhén nacionalista Iliescu kisebbségi kormányát, mert a második legnagyobb politikai erő 4 éven át a Nagyrománia párt volt.
A magyar külpolitika partiképes játszótárs lehetne. Ne csesztesd a magyar állampolgárokat és mi ellehetetlenítjük a magyar szélsőjobbot. Könnyű dolgunk lenne, mert csökkenne a támogatottsága. Akár hatóságilag betilthatnánk a Nagy Magyarország szimbolum publikus használatát. Semmi értelme, hiszen egy a nemzet. Követelőzhetnénk, mert lenne mit cserében felmutatni. Viselkedhetnénk úgy mint a háború utáni NSZK ahol a náci eszmékkel való szimpatizálás megbocsáthatatlan bün. Ma attól tartunk, hogy egy kemény fellépés olaj lenne a tűzre és a kispolgár is elgondolkodik, hogy őt tényleg megalázzák, gúnyt üznek belőle és nincs aki megvédje. A nacionalizmus ideális táptaáalja a megalázott, lenézett, semmibe vett nemzet.
Lehetnénk tökösek és családi program lehetne a hétvégi Fradi mecs.
Ugyanakkor kevesebb politikai tőkét adnánk Fico kezébe, mert a Nagy Magyarország zászlók hozzák a szavazatot és nem a külügyminiszteri találkozók végkimenetele.
Persze a baloldal félt a politikai következményektől, félt az általános választójógtól. Pedig a határontúliak sem hülyébbek a pesti polgárnál. Meg lehet őket is győzni, hogy Orbán csak kirándulni jár oda. Föleg, ha 4 évig mást nem csinál. Az összes határontúli politikai szervezet komoly válságokat élt meg, mert eredmények nélkül hiteltelenné váltak. A határontúli magyarok, akik általában kényszerhelyzetben választottak, hamarabb bevállalták a rizikót, hogy esetleg nem lesz képviseletük, mintsen ugyanarra a társaságra szavazzanak amelyik már bizonyitotta tehetetlenségét. Hol van ettől a Demszky imádó pesti panelproli? Lehet, hogy a Ferkó attól félt, hogy tudatos választókat hoz be a rendszerbe?
Utólag már lényegtelen és sajnos visszafordíthatatlan. Még egy bejegyzés az elqurta listára. A gazdasági zsenialitásával együttvéve nagyon rossz helyzetbe sikerült hoznia Magyarországot a regióban.
Ferire nagyon haragszok, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Fityesz sem ismerte fel a lehetőséget, sokáig úgy gondolták, hogy ebből jól nem jöhetnek ki és csak immel-ámmal a kötelező nemzeti vonal miatt álltak az ügy mellé. Pár bolondtól eltekintve, mint a Balaszt Mikola, mindenki bevolt szarva, hogy ebből most mi lesz és örvendezének vala, hogy semmi sem lett. A politikai tőke irányitotta őket is, ahogy ma is a közvélemény hullámain lavirozva köpik szembe magukat és minket naponta, minden egyes adandó alkalommal.
Tóta szerintem több értelme van egészében tárgyalni a helyzetet mint egy egyedi és erősen vitatható esetet kivesézni.
Aki a buzikat idekeverte, na az is kezelésre szorul.
Mint a tésztaszűrőből a víz, úgy ömlik ki az állami pénz... 2009-ra Honvédelmi Minisztérium éves költségvetése 322 milliárd forint! El sem tudom képzelni, mire megy el ez a rengeteg pénz ... illetve kezd összeállni a kép: A Magyar Honvédség létszáma 23 950 fő. További…..
Lohengrin 2008.11.13 10:59:47
Kedves Szakemberek. Pro Patria et Contra!
Egy tökös Gönzova többet érne mint a teljes létszám, csakhát olyanunk nincs. Hadsereg kell, de nem azért mert támadnak a tóthok vagy az oláhok. Meg van nekik a saját bajuk, meg ráadásul a szövetségeseink. A románokról annyit, hogy 89-ben a bukaresti utcákon lavirozó katonákat a civilek látták el kajával, szóval ök a Tiszáig sem érnének mert éhséglázadás törne ki. Azért nem sorozták be a fiatalokat az elmult években, mert nem volt pénz egyenruhára. Volt egy időszak amikor két havonta csaptak oda egy Mig-et. Kicsit szélsőséges módja a leépítésnek, dehát ők tudják. Általában sajnos a nyugdíjt sem kellett már fizetni a pilótáknak.
A magyar honvédelem lényege, hogy a NATO kötelékében a teljes NATO terület védelmében részt vegyenek. Ezért vagyunk Afganisztánban. Cserében ha a szerbek megindulnak Pécs felé kulturális főváros építeni, a Phantomok megindulnak Belgrád felé kráteresíteni, kinai nagykövetséget bombázni. Mivel túl sokan nem vagyunk, nagy erőt nem képviselünk, szuperfegyvert mostanában saját célra nem találtunk fel, ezért érthető módon speciális feladatokat bíznak ránk. Egészségügyis, utász, bombaszakértő, stb. És ez jól van igy. Emelett van egy két játékszerünk, hogy jobban érezzük magunkat. Ezzel ugyanigy vannak a szlovákok, de még a románok is.
Törökök, görögök pont azért NATO tagok, mert a szövetségen belül nem lövik egymást. Amúgy NATO-ból ki lehet szorni valakit, a törökökkel szemben felmerül ennek a lehetősége amikor saját szakállra kezdték szívatni az iraki kurdokat.
Jópár éve erőszakkal nem nagyon sikerül területeket foglalni és megtartani, hála a gerillaharcnak meg a terrorizmusnak. Tessék szépen elfelejteni a huszáros rohamokat, dicsőséges bevonulást meg az igazságos háborút. Ugye okosabb vagy mint egy amerikai?
A cikkbe bele lehet kötni, de sok értelme nincs. Az ország legnagyobb örző-védő vállalata a hadsereg. Mivel állami intézmény, ezért nem költséghatékony. Biztos olcsóbban meg lehetne oldani saját erőből az ojjektumok védelmét, de szervezeti és belpolitikai okokból (értsd ki korumpál el nagyobb darabot a kifliből) ez nem lehetséges. Ez igy persze felháboritó.
A nyugdíj erkölcsileg talán súlyosabb kérdés. Egy javaslatom lenne, hogy ha valaki korengedményesen megy nyugdíjba akkor hasonló munkát utánna ne vállalhasson. Értsd úgy, hogy ha azért mentél nyugdíjba, mert veszélyes a fegyveres járőrözés akkor ne vállalhas utána örző-védő feladatot.
Azoknak az észkombájnoknak akik többre tartják a katonásdit mint egy másik szakmát csak azt kivánom, hogy egy jó kiadós babgulyás után egyszerre duguljon el otthon a klotyó és fogyjon el a budipapir. Kiméletes voltam, mert orvost, tűzoltót, rendőrt, pizzafutárt és kábeltévé/internet szerelőt nem említettem.
Semmi nem jár annyi felháborodással, semmit nem övez annyi ötlet és kétkedés a labdarúgás világában, mint a lesek megítélését. Próbálkozhatunk öt játékvezetővel, gólbíróval, vagy egyéb technikai megoldással, de egy egyszerű felfogásbeli váltással talán ki lehetne…..
Lohengrin 2008.11.12 14:36:51
Az elektronikus lesfigyelő megvalósításnak ma már nincs technikai akadálya. Nagy csapatok vagy világrendezvények számára anyagi akadálya sem lehet.
Politikai okok miatt nem kerül bevezetésre.
A videobiró bevezetése a topligákban, ahol minden mecset több kameraállásból közvetitenek, mégcsak nem is anyagi kérdés. Leültetni 5 arcot a tévészobában és kezükbenyomni egy gombot nem lehet pénz kérdés. Persze ez, ha lehet mégnagyobb politikai ellenállásba ütközik.
Az eredmény nem lenne befolyásolható és tudjuk, hogy a nagycsapatok, nagy nemzetek több pénzt hoznak. Képzelhetitek mekkora anyagi kiesést jelentett volna 94-ben egy bolgár-román döntő. Nem véletlenül kevesebb a hiba az EB-n, mint a VB-n általában, mert míg Europa focikultúrája elvisel egy görög győztest addig a japcsiknak, koreaiaknak, kinaiaknak kell a brazil, argentin, olasz, német a döntőbe és, ha lehetséges az ő csapatuk is jusson ki a csoportból. Tudom, hogy VB-n kell az üzbég játékvezető, de 1. miért is?, 2. szerintem jó szemű és jólábú, fociszerető üzbégek is léteznek akiket pár hónap alatt tökéletesen fel lehet készíteni a feladatra.
SZvsz a jelenlegi szabályok jók, én a szinészkedéssel és az utólagos eltiltásokkal foglalkoznék inkább. Egyszerüen élni kellene a rendelkezésre álló technikai lehetőségekkel. A konzervatizmus csak kifogás.
Legyünk komolyak, egy megye 1-ben(NB1-ben akár) mi a franc múlik az aszisztens tudásán? Sokkal több múlik a tottofogadáson, bundákon, a játékosok és klubtulajdonosok mentalitásán.
A félreértéseket elkerülendő, a lest nem videóval kell detektálni. Erre egy helyzetmeghatározó renszer kell, a mezekben és a labdákba beépített adóval és egy jó szoftverrel. Nem lenne tévedhetetlen, de a leshelyzetek 95%-ban instant ki tudná értékelni a helyzetet és csipoghatna a spori fülére.
Vaze, felcsigáztatok, már tervezem is a szoftver részt. :) Majd épitek bele cheat kódokat és jópénzért eladom a FIFA-nak. :) pl. bepötyögöd, hogy "pippo mio" és máris fél métert téved a rendszer a te javadra vagy "Panucci e morto" és figyelembe veszi a pályán kivüli játékosokat is(ha kell még a kispadot is), esetleg "pinball ruud" és a lepattanóknál nincs többé les.
Garcia, ezt a "mindenkit ugyanúgy érinteneket" elmagyarázhatnád a 2002-es spanyol és olasz vállogatottnak vagy bárkinek aki emiatt zúgott ki egy rangos kupasorozatból. Mivel a játékosok erönléte ma már teljesen kiegyenlített a mezőny is annyira az, hogy nüanszokot múlhat a mecs, így nem mindegy, hogy az első gól leshelyzetből születik vagy sem. Sirtunk már eleget a fotbalgyilkos, védekező-kontrázó csapatok miatt.
Hétvégén sikerült egy újabb adag földet kihányni a magyar-szlovák kapcsolatokat jelképező gödörből, gratulálok minden résztvevőnek.   Haladjunk sorban: 1, Szombat délután a MeH előtt tüntettek a magyar drukkerek a múlt heti dunaszerdahelyi focimeccsen zajló rendőri…..
Vastagbőr Mozgássérült taxisok 2008.11.10 09:31:00
Egy kedves olvasói levéllel indítanánk ezt a hetet:   "Nádor utcai cégbíróságra vitt az utam tegnap, de előtte leültem egy kávéra, mert punnyadt voltam. Hamar feltűnt, hogy a környék valami taxis találkahely lehet, mert ameddig a szem ellátott, mindenütt taxik…..