Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vyctoor

9 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat négyzetméteres lakás már szerepelt az Urbanistán - igaz azt Tokióban lehet bérbe venni. Most viszont egy hasonló méretű kéglit kínálnak eladásra a József utcában - mint azt az Ingatlan.net magazinja írja. A  2,9 millió önmagában nem tűnik soknak a "meditációs…..
vyctoor 2010.04.01 16:16:22
@Alikam: 8 kerben élek, nekem gondom nincs vele... igaz, majdnem a Rákóczi úton. 2 napja a 7 ker Magyar Szinház környékén jártam este gyalog, na az 100x durvább volt.
Roma meg a Váci utcában is van, az utóbbi időben egyre több... a rossz arcúak közül. Nyilván nem ott élnek, csak este oda járnak ki bandázni.
A betörések aránya pedig pont nem a 8kerben a vezető... már elég rég óta, de ez vhol logikus is

ha olcsóbb lenne ez a "lakás", sztem vki megvenné a környéken garázsnak :)
Sam Mendes útja az amerikai kisvárosok polgárainak kitaposott ösvényén halad, már ami a filmjeinek tárgyát illeti. Ha a James Bond-film nem téríti el ettől az iránytól, a jövőben megeshet, hogy a téma mesterévé válik. Igaz, nagy kihívás felmutatni azt a színvonalat, amit…..
Frissítve!A verseny végeredményéhez nem férhet kétség. Amint azt minden BKV-t használó rendes ember tudja, a legkényelmesebb ülések a 74-es vonalán közlekedő régi trolikon a menetirány szerinti bal oldalon, elöl lévő négyes ülések. Igen, ez tény. Azokon az üléseken nem csak…..
BuheraBlog Fertőz a BKV.hu! 2010.01.06 15:15:00
23:52: A kártékony kódokat eltávolították a galériákbólZ hívta fel rá a figyelmem, hogy a bkv.hu galériája egy rendesen összekuszált JavaScript kódot is tartalmaz (GPL licensz alatt ;), ami aztán valahogy egy orosz domainről próbál levadászni további futtatható kódokat. A…..
vyctoor 2010.01.06 20:44:56
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
vyctoor 2010.01.03 21:13:16
Úgysem lesz soha olyan bringaút a városokban(nem csak Bp, hanem a világon sehol), ahol 100%-ig biztonságban tekerhet az ember.
Mindig az jut az eszembe, hogy a világ egyes részein (pl Kina, Indonéz szigetvilág egyes nagyvárosai) nemhogy bringaút nincs, de a bringás/autós/motoros/haszonállat:) stb forgalom is úgy össze van eresztve, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen egy bp-inek, hogy ott ne legyen baleset. Pedig a közlekedésben részt vevők arányához képest gyakorlatilag semmi az a baleseti szám, ami az ilyen városokat jellemez. Odafigyelnek egymásra!!!
(de olyen messzire sem kell menni... Olaszo és az autózás kultúrája --> kiröhögtek és ledudáltak, amikor autóval megálltam a pirosnál, és kikerülve átment rajta az illető a kocsijával városi forgalom mellett..., mondván "az csak tájékoztató jellegű" :). Mégsem láttam balesetet!)

A kulcs sztem az egymásra való odafigyelés. Én, ha bringázok, odafigyelek a gyalogosokra és az autókra. Ha autózom, akkor a bringásokra-gyalogosokra. Ha sétálok, akkor az autósokra-bringásokra. Rém egyszerű!
Deák-Oktogon viszonylatban nagyon óvatosan közlekedem, és még semmi, de semmi bajom nem történt ezen szakaszon.

Lehet itt akármilyen csillivilli biztonságos bringaút, ha a hiba bennünk, emberekben van!
Majd ha figyelünk a másikra, akkor kevesebb lesz a baleset, és akkor lassan eljön az az idő, hogy nem nyitnak már rá ajtókat bringásokra, mert figyelnek, ugyanakkor a bringás sem fog 20-szal belemenni egy kereszteződésbe, ahol kanyarodó autók is jöhetnek, mondván, hogy "elsőbbségem van". Igenis lassitsunk, mert az egy dolog, hogy ki a vétkes, de a másik - és fontosabb - , hogy épségben is maradj.

Remélem más is közlekedik igy, mint én... mert egyébként jó érzés ám :)! A saját idegrendszerednek is és a másikénak is :).
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
vyctoor 2009.12.15 08:54:02
@wagabound: ne haragudj, én csak egy ostoba srác vagyok, de a a "nem sugaras, hanem körgyűrűs"... Legjobb tudomásom szerint a pesti oldal a sugaras-gyűrűs városszerkezet egyik iskolapéldája... szakértőkém :)

Évek óta egyre jobban kiéleződő vita témája, hogy az ország többsége semmiképpen nem látják kivitelezhetőnek, hogy mondjuk a főváros területéből 100 km2-en ne csak autós, hanem bringásforgalom is biztonsággal lehessen... és már rengeteget mondtam ezzel. Ez szimplán a butaságba, a gőgbe és a hétköznap posványába beleragadt unatkozó emberek boldogságforrása...
Nagyszerű leírása és tökéletes megjelenítése egy egészségügyi szempontokból is rendkívül fontos témának, az elhízásnak. Néhány érdekes adat:Az amerikaiak évente 110 milliárd dollárt költenek gyorskajákra67%-uk túlsúlyosEgy amerikai átlagosan 3767 kalóriát fogyaszt el…..
A "drámai fogyasztói monológ" kategóriában komoly díjakra pályázhat Atis, akiről methetetlenül Latinovits Zoltán versmondása jutott eszünkbe, ahogy az elfúló suttogástól az üvöltésig játszik a húrokon, de a düh, az egyre fokozódik. Atis baja az, hogy két…..
vyctoor 2009.10.20 02:24:20
Hát elég érdekes, de nem meglepő a dolog. Sok ilyenről hallottam már én is.

Amikor kint vtam USAban, vettem egy laptopot, és a papirjait, CD-it, DVD-it feladtam magamnak postán... nem kell magyaráznom, h miért.
A postán NY-ban tanácstalanul állok a 150ezer boriték között, h melyik kell nekem, mire a postásnéni 2-3 perc után kiszökkent a pultból, és kérdésemre olyan készségesen segitett a választásban, mintha épp egy értékes autót vásároltam vna. Meg is volt, beálltam a sorba, ekkor a kitöltéssel voltak gondjaim... ill ki tudtam tölteni, csak nem akartam semmit elbaltázni. Ekkor egy, a sorban ácsorgó srác vett észre, és történetesen ő is magyar volt (csak már x éve kint él). Segitett, majd mondta: "Arra, h mi van a csomagban, ird, hogy használt könyvek... igy nem dézsmálják meg magyarhonban a postán". És valóban --> pár nap alatt meg is jött a nagy boritékom, semmi gond nem volt vele.
Jah, és a postán feladott boritékom kódja alapján még azt is le tudtam követni az interneten (persze csak a repcsiig), hogy éppen Mr. Steve, a posta targoncás embere 1,26m-re a boritékomtól csokis donuts-okat tol az arcába ebédidő után 12 perccel... félelmetes.

Nem tudom, hogy mikor lesz végre a Magyar Posta megbizható, de rengeteg olyan kisebb/nagyobb külföldi internetes webáruház van, ahol a világ postaszolgálattal rendelkező országai közül csak 2-3 ország van a tiltólistán... Magyarország és 1-2 fekete afrikai ország. Ez röhej.

Másodszori küldésre vagy vkinek nagyon kellett a Narancsvidéked... bár a postai alkalmazottak elég elenyésző hányadából nézem ki, hogy megérti az angolt... vagy nemtom.
vyctoor 2009.10.20 04:19:25
@segfault: ennyi pénzem nincs kisérletezgetni :))
Nem értem. Nem a reklámot, az egyszerű mint a szög, hanem azt, hogy kapcsolódik ez az egész a Raiffeisen kommunikációs stratégiájába. A debil család kalandjai után továbbra is úgy tűnik, nem tudja eldönteni a bank vezetése, milyen irányba is kellene vinni a cég reklámjait.…..
Vezda László, a zsarucar.hu autóvadásza nemrégiben megkérdezett, hogy nincs-e kedvünk indítani egy kis posztsorozatot, amiben röviden és lényegretörően tesz egy-egy javaslatot arra, hogy mire érdemes odafigyelnünk, ha nem szeretnénk autónkat az autótolvajok számára könnyen…..
A legtöbb kreatív összetenné a kezét, ha olyan ügyfélen dolgozhatna, ahol nemhogy nem baj, ha utalásokat tesz a marihuánára, hanem egyenesen kötelező vizuális elem a hirdetéseken. Na, a Weeds című sorozat éppen ilyen, nem csoda, ha már eddig is több spanglis hirdetésük…..
vyctoor 2009.09.23 20:29:51
@enpera: blogolni is divat :)
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
vyctoor 2009.09.08 12:47:56
Kétszakos tanárként fogok végezni januárban az egyetemen, teljesen megértem és átérzem a problémát. Nagy valószinűséggel nem fogok tanitani, vagy ha mégis, azt külföldön teszem.
A tanár nem dolgozik kevesebbet, mint más... de ezt már többen leírták. Ami pedig sokak fejében él az oktatásról, az teljesen más, mint amit egy tanárnak kellene végeznie. Az, hogy bemegyek, lenyomom az anyagot, meg néha dogát íratok, ez nem tanítás. Tudom viszont, hogy nagytöbbségünk ehhez az oktatási formához van hozzászokva, ezen ment keresztül, ezért "olyan jó a tanárnak...".
Már jó ideje azon próbálkoznak a pedagógiai karokon, hogy olyan tanítási módszereket tanítsanak a leendő pedagógusoknak, amelyekkel a diákok is sokkal egyszerűbben, könnyebben felfogják az új anyagrészeket, és nem alakul ki bennük őrült nagy stressz, ha meghallják azt a szót, hogy "dolgozat". Ezek a módszerek viszont csak nagyon sok felkészülést igényelnek. Még az órarendi órákon kívül legalább 1,5x annyit. Saját magam bőrén tapasztaltam szerény időtartamú gyakorlótanításom alatt, hogy bizony 1-1 órára rengeteget készül az ember (persze, még nem volt rutinom, de egy tanár hiteles és naprakész is kell, hogy legyen. Új könyvek, új infók a tantárgy körül, stb, ezzekkel foglalkozni kell)... és nem csak az anyag átgondolása, tervek készítése, hanem esetleg az eszközök beszerzése (amit persze jórészt saját pénzen vesz meg a tanár), stb. Megéri, mert ennek látható eredménye van (volt az én esetemben is)... és boldogan megy haza a nebuló, hogy "Apa, képzeld, ezt és ezt tanultuk, és nagyon érdekes volt a kísérlet, meg a játék...". Aztán apuka este boldogan beül a net elé (a fia/lánya megtanulta, megértette az anyagot, és boldog) és beposztolja, hogy "bameg, ott az egész nyári szünet, mit sírnak, nem is kell nekik 90-110 ezernél több".
Kicsit több pénzért boldogan művelném ezt itthon! Mert jó érzés! Megbecsülést már nem is írom...
Mandiner blog Vízivó 2009.07.15 18:31:00
  Amikor gyerekkoromban egy-egy kiadósabb grundfoci után kölyökkutyákat megszégyenítő módon lefetyeltem a vizet az otthoni csapról, még nem sejtettem, hogy a a H₂O-t meg a hozzá tartozó elemeket műanyag palackba is lehet zárni. És láss csodát: valamikor a kilencvenes évek…..
vyctoor 2009.07.16 02:09:41
Az ivóvizzel szemben támasztott követelmények (ha valakit érdekel):

Nem tartalmazhat nem megengedhető koncentrációban egészségre káros anyagokat,
tartalmaznia kell mindazon anyagokat(ásványi anyagokat,nyomelemeket), amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van és amelyeknek a felvétele az ivóvízzel biztosítható.
A vízcsőhálózatból kikerülő ivóvíznek esztétikai szempontból is kifogástalannak kell lennie:
színtelen, szagtalan, friss és jóízű legyen.
A vízszolgáltató feladata, hogy mindenkor megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz álljon rendelkezésre kellő hálózati nyomáson.
Az ivóvíz minősége kezelése során(a víz kivételtől a fogyasztóig)ne okozzon a műveleti egységekben üzemeltetési gondot, és lehetőleg ne keletkezzen a kezelésekor egészségkárosító ill. minőségrontó komponens.(pl.ne okozzon korróziót,csapadékképződést,ne képződhessen robbanóképes elegy, az alkalmazott vegyszerekkel ne reagáljanak a víz összetevői kellemetlen ízű, szagú ill. karcinogén, mutagén vegyületek képződését eredményezve.)

Az országos szabványok a mérgező anyagokra és az egészségre közvetlenül káros anyagokra nézve általában követik a WHO ajánlásait.
Magyarországon az ivóvíz minőségét az MSZ450/1:1989(visszavont) számú szabvány rögzíti. A határértékek némelyikét rendelet módosítja.
Adott komponens határértékét a kockázatbecslés alapelvei szerint állapítják meg. Toxikus anyagok esetén a toxikológiai adatbázis a napi megengedhető dózisértéket veszi alapul(anyag tömege, ug vagy mg mennyiségben 1kg testtömegre vonatkoztatva, amely naponta a szervezetbe jutva még semmilyen káros hatást nem fejt ki). Ez az érték sok esetben csak állatkísérletek adatai alapján becsülhető, ezért a napi megengedhető dózist egy 70kg-os átlagos testtömegű emberre vonatkoztatva, több nagyságrenddel csökkentve ún. biztonsági tényezők figyelembe vételével állapítják meg.

Karcinogén, mutagén és teratogén anyagok esetén a megengedhető napi dózis megállapításakor olyan anyagmennyiséget vesznek figyelembe, amely mellett a kóros elváltozás kockázata 10-5(en)(10 mikrorizikó)nagyságrendű.
A megengedhető napi dózisnak, figyelembe véve az egyéb expozíciós utakon a szervezetbe kerülő anyagmennyiségeket is, a vízzel csak ~20%-a kerülhet a szervezetbe. 2liter/fő, nap vízfogyasztással számolva ez eredményezi a kérdéses anyag határértékként megjelenő koncentráció adatát az ivóvízminőségi követelményeket fetüntető adatbázisban.

Az egészségügyi hatások értékelésénél átlagos alapadatok felnőtt embernél:
70kg testtömeg, napi 1,5kg élelmiszer,
1,4–2 liter víz és 15kg levegő fogyasztása.
autózz! Dobd vissza kenyérrel 2009.06.14 12:34:00
Nem egyszerű hideg fej kell ahhoz, amit László csinált, miután megrongálta az autóját egy idegbeteg biciklis és a mellkasába is kapott egy ütést. Hogy ezek után pillanatok alatt le tudott higgadni és nem azért ment a kerékpáros után, hogy kilapítsa, hááát, én biztos nem lettem…..
ÁSÉS Brigád Körömvágás 2009.05.21 08:10:00
Férfiak bal kézzel körömvágás elsajátítás képtelenség, csipesz alkalmazása, emiatt körömélek, hegyesség kialakulása. Körömvágó ollót használó ügyesebbek, de azzal mindig köröm EGYMENETBEN levágás próbálás! Nem cakkozás így. Ha nem sikerülés, világvége gondolás…..
vyctoor 2009.05.21 10:22:13
A (és ez most nem egy névelő volt, hanem maga a név) érdekes dologra lett figyelmes egy prémium üzemanyagot tukmálós tankolás alkalmával, miszerint a százas benzin nem is biztos, hogy annyira százas. Még inkább fura benyomást kelt, hogy a kutas sem tudott magyarázatot adni olvasónk…..
Fair Mennyi is a visszajáró? 2009.04.13 15:20:00
yokubo kikapcsolódásként elment a barátnőjével a Palace Cinema-ba de a megérdemel pienés helyett inkább megvezették pár ezerrel:A Kossuth moziba indultam a barátnőmmel egy távolról viccesnek tűnő animációs filmet megnézni, amiről az összes kritika elég pozitívan írt. Mint…..
vyctoor 2009.04.14 10:22:21
Én egy nem kis forgalmú ruhaüzletben dolgozom a zegyetem mellett szabadidőmben, és bizony elég sokat kasszázom is munkám során.
Bárki bármennyivel fizet, SOSEM TESZEM BE A KASSZÁBA...! Először előkotrom a visszajárót, leszámolom a kezébe, majd amikor rábiccent, vagy vmelyik arcizma mosolyra rándul kedves vásárlónak, akkor teszem el a pénzt, és jöhet a köv...

1x nálam is állitott ilyet egy vásárló, h rosszul adtam vissza, m többet adott (akkor még kezdőként betettem a pénzt rögtön a kasszába). Kassza leszámol, stb, nem volt eltérés, minden rendben volt, a vásárló elnézést kért, én meg hogy "semmi gond"...de télleg, mi gond lenne... én is megtenném ugyanezt a helyében :).

Sokszor fáradt az ember, akkor az átlagosnál jobban is oda kell figyelni! Pl irta srác, hogy 4-en álltak még mögötte a sorban... na most ha sietni kell, márpedig az én melóhelyemen sem lehet tököt vakarni, akkor tempósan, de mégis pontosan kell dolgozni. Ha még a tetejében fáradt is vagy, akkor néha-néha elrontasz dolgokat. A jófej vásárló ezen csak mulat, és segit (jah, Bp központi helyén van az üzlet, kb 70%-ban külföldiekkel), de sosem fesztiválozik... nekem meg sosem jutott eszembe senkit átverni.

A kasszás előre kivette a pénzt? (ezt vmelyik kommentelő irta...)
Nálunk a zsebekben nem lehet pénz. Az sem jó, ha - és az sem, ha + van este a kasszában, szóval elég nagy hülyeség lenne kivenni 2ezret, és várni a jószerencsére, h kit verhetsz át... ha nem jön össze (és ott marad a hiány), a második alkalommal nálunk mehetsz új munkát keresni...

A délelőtti posztunk után most egy másik Gábor történetét osztjuk meg veletek. Ha ez pontosan a leírtak szerint történt, akkor talán levélírónknak érdemes volna erről bejelentést tenni a rendőrségen, hisz elvileg videófelvétel is van arról, ami történt. Az én esetem azt…..
vyctoor 2009.04.07 23:07:54
@Ro3: ... jött a büntetés csekk, ők meg kikérték a kalibrálási jegyzőkönyvet levélben... nos ennek már jó ideje... nem az út menti trafipaxosokhoz gondoltam odamenni, mer azok valóban találnának a kocsimban vmi hibát.
Jah... és összes műszer kalibrálva van? Meglepődnél ha tudnád az igazságot... nagy átlagban...
vyctoor 2009.04.07 23:08:07
@Ro3: ... jött a büntetés csekk, ők meg kikérték a kalibrálási jegyzőkönyvet levélben... nos ennek már jó ideje... nem az út menti trafipaxosokhoz gondoltam odamenni, mer azok valóban találnának a kocsimban vmi hibát.
Jah... és összes műszer kalibrálva van? Meglepődnél ha tudnád az igazságot... nagy átlagban...
vyctoor 2009.04.07 23:31:14
@Ro3: csak hogy szépeket álmodj --> NEKED VAN IGAZAD :D
joccakát :)
  Kedvenc városmindenfélékkel foglalkozó blogunk tagadhatatlanul a Belváros, melynek skizoid Lem-rajongó szerzője (Trurl és Klapanciusz) úgy döntött, egy remekül megírt posztját most önzetlenül az Urbanistának ajánlja. Örök hálánk érte, annál is inkább mert egy elég…..