Regisztráció Blogot indítok
Adatok
natu (törölt)

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ma de.sikerült kijutnom Királyszentistvánra a homokbányához.Szerencsére az utóbbi napok melegedő időjárásának hatására jól megközelíthető volt a terep.Már messziről hallatszott a gyurgyalagok jellegzetes hangja és hamarosan megláttam a partifecskéket is.Helyes kis…..
natu (törölt) 2010.06.28 11:07:11
natu (törölt) 2010.06.28 17:56:27
www.nbj.fw.hu/map1.jpg
A piros uton jössz ki a homokbányától délre.
Balra fordulsz. Lesz két út, mindkettö sorompóval lezárva. A sárga utat nem ajánlom, borzasztó a terep. Lejjebb a zöldön érdemes bemenni. A sorompó mellett böven el lehet férni bicajjal : )
A lila út a 72-es útra visz, majdnem a nitrokémia vasúti átjárójánál ér ki a domboldal szélén.
Nem tudom, hogy zárt terület-e, (engem az ilyen dolgok eleve nem érdekelnek : ) az biztos, hogy könnyen be lehet jutni észak felöl, sehol sincs nyoma annak, hogy örzött terület lenne.
Ja, és 1-2 héten belül a lila úton végig beérik a feketeszeder!!!
Miket töltöttek fel innen a birdingre? Érdekelne.
 A fecskékre szeretnék utalni a bejegyzés címével.Rengeteg megpróbáltatással kell szembenézni az emberi környezethez legjobban kötődő madarunknak.Vannak amivel sikeresen megbírkóznak és vannak amelyekkel szemben esélytelenek.2010 a fecskék védelmének éve.Az MME minden…..
natu (törölt) 2010.06.17 22:31:56
Nem bítram ki, ma megint elmentem az említett helyszinre. Rengeteg parti fecske volt ma is, gyurgyalag nem sok, 10-20. Ez egy homokbánya, mint utóbb kiderült. Ott szóba elegyedtem egy arccal, ö mondta, hogy már nem használják és Litérhez tartozik. Pecások is voltak ott, állítólag keszeg és kárász van a vízben. A tegnapi nagy esö miatt jónéhány szakaszon tolnom kellett a bicajt, de most már tudtam jó fotókat készíteni. Csodálatos a táj. A környéken kaszálni lehet a szamócát, éppen most érik, nyamm.
Képek itt:
www.nbj.fw.hu/homokbanya.zip
(40 MB)
Aztán még délebbre tekertem, behajtottam egy lesorompózott úton : ) és a sportlötér szomszédságában egy tavat találtam, a tetején összefüggöen valami trutyi, azon szaladgáltak a madarak. Csak a távcsövemen keresztül fotóztam, a távcsövet tartó kezem és a fotógépet tartó kezem is mozgott... talán felismerhetö a faj. Amint észrevettek, az egyik szülö a fejem fölé repült és körözött, és folyamatosan próbált a hangjával elijeszteni (vagy magára vonni a figyelmem, mert fiókájuk volt).
(Bocs, nem szeretném szétoffolni a blogot, csak szeretném a helyet népszerüsiteni, tényleg érdemes tenni egy túrát oda.)
B-oldal A KISS Budapesten 2010.05.31 08:00:00
Régi idők rákenrollja. Kitörő erővel és energiájuk teljében adott jó hangulatú koncertet 28-án pénteken a Sportarénában a KISS együttes. Látványos SHOW elemeket felvonultató színpadi produkciójukra régi és új lemezeikről egyaránt válogattak számokat de a 36 év alatt…..
Második napja tombol a vihar Veszprémben,ill.az egész orszában .Árvízek északkeleten,elöntött házak,rengeteg kidőlt fa,letört ágak.A teljes leltár valószínű 100 milliós nagyságrendű lesz!A mai csúcs hőmérséklet Veszprémben 9,7°C-fok volt,1 nap alatt 40mm eső esett…..
Elkészült a mi kis kerti tavunk.Saját tervezés, kivitelezés remélhetőleg a halak is jól fogják érezni magukat benne.Az a baj ,hogy még nem láttam őket enni.Valószínű aklimatizálódási problémáik vannak,új hely, hideg víz stb.Úgy vettem észre szeretnek elbújni,ezért teszek…..
Vár lakók: házi rozsdafarkú és fali gyík..
A kis rozsdafarkú már reggel 5-kor rákezdett,jó kezdet volt a mai napra.Délelőtt körülnéztem a Séd-völgyben,hogy haladnak a munkálatok..A Vár-lépcső lezárva, 2 hónapig nem lehet hátul a Benedek-hegy felé lemenni.Teljesen felújítják mindkét irányba.Különféle…..
Tele van a tököm azzal, hogy az iPhone (3G, nem a 3Gs) egy-egy hívás után eldobja a hálót, és mindegy milyen sw-frissítést hajtok végre rajta, akkor is ezt csinálja. Tele van a tököm azzal is, hogy ha egyszer hozzáláncolom a kibaszott telefont egy számítógéphez, akkor egy…..
Ahogy a főcím is mutatja megjött a "madarunk".A hím érkezett szokás szerint elsőnek,körül repülte a kertet szemrevételezte a megszokott helyet.Énekére még várni kell egy kicsit,de hívó hangját már hallatta többször is.A történésekről mármint a párja…..
natu (törölt) 2010.03.18 22:26:56
A Séd-völgy és madarai Kis-tó 2010.03.07 20:56:00
Az etető forgalma emelkedett feltehetően a hideg időjárás hatására.Csízek,zöldikék,meggyvágók és persze cinkék fogyasztják a kitett eleséget.Délután megnéztem hogy haladnak a munkálatok a Séd-parton.Eddig csak fakivágás és rombolás látszik a területen.A kistavat is…..
Ma délelőtt a tél nyomait szemrevételeztem a konyhakertben,szerencsére minden rendben.Az utlolsó hófolt is elolvadt.A szederbokor,a málna,ribizke,eper jól vészelték át a kemény telet.Az etetőkön jócskán megcsappant a madarak száma,alig fogy a kitett eleség.Minden irányból…..
Csikós küldött egy levelet a szerkesztőségi levelezőlistára a héten. Egy prezentáció csücsült benne. Ritkán szoktam megnyitni az ilyesmit, de tudom, ő se küld naplementés tengerpartot meg kétfejű macskát, így megnyitottam. Megnéztem a képeket, de mielőtt önök is megnézik,…..
Már megint a Minutia, a hülye és/vagy aranyos miniautók gyűjtőhelye. Ma reggeli villámpostjukban a Ferves Ranger a főszereplő. Ferves: FERrari VEicoli Speciali, azaz Ferrari Speciális Járművek) A Ferves Ranger 1966-ban mutatkozott be a Torinói Ipari Vásáron, mint az olaszok…..
A Negyedik Köztársaság ismét akcióba lépett: péntek este érdekes dolgok jelentek meg több székesfehérvári üzletközpont, hipermarket, drogéria polcain. A Boltbalopás névre keresztelt akció a lopás fordítottja: nem kiviszel, hanem beviszel az üzletbe bizonyos dolgokat.…..
natu (törölt) 2009.11.10 20:59:54
Megszakadt Nick Heidfeld nagyszerű sorozata a Szingapúri Nagydíjon, amikor Adrian Sutil kiütötte a versenyből. A BMW-s az előző 41 futamon, 2007 júniusa, az Amerikai GP óta mindig célba ért, F1-rekordot állított föl. Versenyben volt a 42.-ért, amikor kipördült társa miatt fel…..
f1 Le kell fojtani a Mercedeseket 2009.09.22 09:40:00
Kiegyenlíthetik az F1-es motorok teljesítményét a szezon végén a csapatok, közölte hétfőn a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA). A riválisok a monzai és a spái futam után panaszkodtak, amikor a német gyár csapatai, a McLaren, a Force India és a Brawn láthatóan előnyben…..
brit ale Vasárnap estére ismét a KK egy pajtása hozományát időzítettük - épp, mint tegnapelőtt, ma azonban a változatosság kedvéért nem Ukrajnából, hanem Angliából. Olyan helyről tehát, ami bár a lehető legjobban különbözik az előbbitől, a KK-nak éppúgy nincs…..
Legalábbis az Appleinsider azt állítja, hogy a csökkenő keresletet és a gazdasági világválságot szemlélve a kaliforniai cég 100-150 dolláros árcsökkentés mellett döntött. Ennek értelmében az 1000 dolláros MacBook akár már 850 dollárért is elhozható lenne. Ez nagyjából 255…..
natu (törölt) 2009.05.04 19:35:48