Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pernilla

0 bejegyzést írt és 5790 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl azon, hogy lassan másfél évtizeddel Magyarország uniós csatlakozását követően alaptételnek kellene lennie annak, hogy nyelvtudás nélkül nem indulunk külföldre munkát vállalni, mégis meglepően gyakran fut bele az ember olyan kérdésekbe, melyek azt feszegetik, hogy érdemes-e…..
Pernilla 2018.08.25 10:24:56
@strucc007: "egyre több helyen elegendő az angol nyelvtudás." hát ez szerintem nagyon nem jó általánosítás, pár szakmában, nemzetközi cégeknél lehet igaz, nem tudom, te milyen szektorban dolgozol. Én a szakmámban nem hiszem, hogy találnék munkát csak angol nyelvtudással. Egyébként az a tapasztalatom, hogy az 50 feletti korosztály itt egyáltalán nem, vagy alig beszél angolul. A mérnök kollégáim legalábbis biztosan nem, de egy majdnem kizárólag az osztrák piacra dolgozó cégnél dolgozom.
Az, hogy a mindennapokban elboldogul az ember a nyelv nélkül, az nem meglepő, bár én biztos nem szeretnék így élni Ausztriában, főleg nem évekig. De persze kinek mi a fontos.
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
Pernilla 2018.08.16 16:54:55
@nyuszigonosz: @_z_: ebben teljesen igazatok van, azt a részt átugrottam, hogy ő még csak 6 éve van kint. Csak mivel ő maga is írja, hogy: "És mivel évek óta kint vagyok, megkapta az állampolgárságot is"
- ebből egyértelműen arra jutottam, hogy ez kizárólag úgy lehetséges, ha ő (apuka) már állampolgár.
Egyszóval vagy nem mond igazat, vagy valami háttérinfót elhallgatott, hogy hogyan lehet ő már állampolgár :)
Pernilla 2018.08.16 17:09:53
@gabors: olvass tovább, senki nem beszélt ius soliról.
Pernilla 2018.08.16 17:13:49
@_z_: de senki se állította, hogy van :)
A magyar iskola olyan, amilyen (némelyik jobb, némelyik gyengébb), ám az biztos, hogy olyan problémával, mint amit a mai poszt két szerzője, Kriszti és Fanni (akik legutóbb az ausztriai szülésről írtak posztot) körbejár, nem nagyon kell szembesülniük. Következzenek tehát egy…..
Pernilla 2018.07.03 12:24:14
@Határátkelő: végig se néztem a videót, de már ezalatt vagy 4x elmondja a csaj, hogy a metró az U-Bahn, úgyhogy annyira nem tudom, mi alapján írtad a posztot. Az S-Bahn pedig német nyelvterületen mindenhol a gyorsvasutat (Hév-jellegű) és nem a metrót jelenti. Utánanézhetsz te is valaminek, mielőtt kioktatod a kommentelőket :)
Az S-Bahn továbbá nem is Bécs város tömegközlekedéséhez (Wiener Linien) tartozik, hanem az állami vasutakhoz (ÖBB).
Szívesen.
Ps. nem látom a szövegben a javítást.

A többihez: az elején a Magyarországra "lefordított" példa elég béna.
A videóban beszélő szlovákiai magyar hölggyel pedig nem értek egyet abban, hogy ahhoz hasonlítja a mostani nyelvhasználatát, hogy Szlovákiában nem keverték a nyelveket otthon. Ennek szerintem elég kevés köze volt az életkorához, annál inkább a kisebbségi helyzethez.
Amikor néhány napja megjelent Fanni posztja arról, milyen tapasztalat külföldön szülni, nem hittem volna, hogy így megindulnak az írások a témában. De megindultak, hiszen pár napra rá megjelent Zsófi története arról, miként zajlik mindez Ausztriában, ma pedig Németországba…..
Pernilla 2018.02.12 11:53:13
@libslobsi fuszal: hát a statisztikákban.
Magyarként aligha tudjuk (még sok-sok külföldön töltött év után sem) külső szemlélőként nézni Magyarországot és/vagy Budapestet, hiszen valamilyen emlék mindenkit köt az országhoz. Ezért érdekes kérdés, hogy vajon milyennek látnak minket a külföldiek, éljenek akár mondjuk Budapesten, vagy legyenek…..
Pernilla 2018.01.17 12:52:59
@libslobsi fuszal: pontosan :D
Pernilla 2018.01.17 13:39:00
@adg: egy Starbucksban simán. És nem hiszem, hogy Zsani bárhová máshova be mert ülni :)
Pernilla 2018.01.17 14:20:47
@Golf2: +1. Tényleg nagyon jó a Frei. Ha csomó országban nem is, de pár európai országban + Szaudiban és UAE-ben jelen van.
Nagyon érdekes, fordulatokkal teli Frankfeca története, nem is lőném le a poént, csak annyit árulok el előre, hogy egy londoni kiköltözéssel kezdődik, mint oly sok magyarnak. A folytatás aztán kissé talán másként alakul...
Pernilla 2018.01.12 11:32:21
@Nagy kámpics: és ezt még a Google Street Wiew-n se lehet megszagolni. Még. :)
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
Pernilla 2018.01.11 10:41:11
@libslobsi fuszal: same here :D de azért olvasni jó róla.
Pernilla 2018.01.11 10:53:36
@Nagy kámpics: én csak látatlanban tudok róla nyilatkozni (szerintem puhacica is), még az is lehet, hogy ott nekem is tetszene. De amíg látatlanban nem vonz, biztos mindig lesz kedvemre valóbb úticél, minthogy pont odakeveredjek.
Alapvetően nem vonz se a japán kultúra, se a kaja, se az emberek. Mármint amennyit innen Európából láthatunk belőle.
Pernilla 2018.01.11 11:25:47
@Nagy kámpics: amúgy ez is tök érdekes, hogy rögtön a tájat hoztad fel, hogy az milyen szép, és ebben még valószínűleg egyet is értenék. De a számomra Japánt, vagy a Távol-Keletet meghatározó képben sokadik pontként szerepel a táj, és előbb vannak az általam felsorolt (nem vonzó) pontok.

De ha már így felhoztad, Kelet-Oroszország érdekesebbnek tűnik számomra. De azért nem hiszem, hogy oda elkeverednék a közeljövőben :)
Az ember általában könnyen dobálózik az olyan mondatokkal, hogy „na, ide sem jövök többet”, aztán egyszer csak érkezik egy „visszautasíthatatlan ajánlat”, és máris ott találja magát, ahová nem akart visszatérni. Körülbelül ilyesmi történt Zoliék és New York…..
Pernilla 2018.01.08 10:53:54
@bunny.hu: tapasztalataim szerint egyáltalán nem. Én ezzel a többi múzeumban egyáltalán nem találkoztam.

Poszternek: nekem a 85 dolláros Broadway jegy kifejezetten olcsónak tűnik az Operaház fantomjára. Én októberben kb. 110-ért vettem a Book of Mormonra, egyáltalán nem kiemelt helyre. Nem aznap, kb. egy héttel előtte, és az összes jegy arra az időszakra ezzel a minimumárral kezdődött.
Amikor felvetettem, írjátok meg, mi az a tíz dolog, amiért szerettek ott élni, ahol éppen éltek, akkor a blog jellegéből adódóan elsősorban külföldi helyek merültek fel. Aztán kommentekben is többször felmerült, hogy miért ne lehetne ilyen posztot írni Magyarországról is, ami teljesen igaz. És akkor…..
Pernilla 2018.01.05 12:56:09
@Dikusz: Szia Dikusz! Nekem volt szerencsém bent járni a Törley-mauzóleumban. Tényleg rettenetes, hogy milyen állapotban van, de a "maradékból" még lehet következtetni az eredeti állapotára, fantasztikusan nézhetett ki. Szomorú, hogy így veszni hagyták.
(A többihez inkább nem szólok hozzá, én baromira utáltam budafokon lakni, de erről nagyrészt valószínűleg nem a kerület tehet, úgyhogy ne vedd a szívedre :))
Pernilla 2018.01.05 14:46:42
@Dikusz: nagyon részletesen nem írnám le, de fenn a hegyen, Budafok és Tétény határában.
Az okok? Hát kamaszként, 15 évesen kerültem oda, viszonylag messze volt az iskolámtól (majd az egyetemtől) akkor még elég szar közlekedéssel, a barátaim legnagyobb része Buda másik végében lakott, ami eléggé elszigetelt tőlük, és az én kamasz szememnek Budafok belváros egy ócska és lerobbant helynek tűnt. Én mindig úgy éreztem magam, hogy csak oda kerültem, de soha nem kötődtem oda, pedig vagy 8-9 évig éltem ott, és oda járok "haza" a szüleimhez a mai napig :)
Pernilla 2018.01.05 16:12:28
@Dikusz: ezért írtam neked direkt, hogy ez nem igazán Budafok hibája :) Bár nekem a mai napig nem tetszik a hely, de ezt meg biztos, hogy erősen meghatározták a gyerekkori negatív emlékek. De örülök, hogy te ennyire szereted! Azt én se tagadom, hogy lehet szépségekre, érdekességekre bukkanni, amiket a posztban is felsorakoztattál :)
Érdekes kísérlet a mai poszt, ugyanis nem egyetlen főszereplője van, hanem rögtön öt. Méghozzá öt magyar fiatal Angliából, Németországból, Svájcból és Ausztriából (igen, az egyik országból ketten vannak), akik az év végéig több posztnak is főszereplői lesznek. Arról kérdezte őket Ukume, hogy miként…..
Pernilla 2017.12.15 18:40:10
@szalka240: @geegee: igen, ezzel is akartam folytatni, hogy kíváncsi leszek, hogyan adaptálódnak majd az új viszonyokhoz a megélhetési kéregetők. Én se zártam ki, hogy ne folytatnák a tevékenységüket.
Svédország pont jó példa, ott várható legelőször a készpénz megszűnése.
Mondjuk az újságárus még két fokkal jobb. Azok legalább regisztráltan folytatják ezt a tevékenységet, legalábbis a terminálhoz gondolom csak így tudnak hozzájutni. Egyelőre :D
Pernilla 2017.12.15 22:14:47
@Arthamyr: nekem is pont ez jutott eszembe. :) Csak a táblákat kell kicsit átalakítani. Éhes vagyok, fázom, alább pedig a kriptotárcám QR kódja.

@geegee: szerintem már otthon se kell átadni a kártyát, legalábbis sok helyen nem kell már. A svédekre mindig irigykedem, én még a magyarnál sokkal kártyaellenesebb országban élek, bár kezd javulni a helyzet. Imádják itt a készpénzt az emberek,ami számomra teljesen érthetetlen, hisz a borítékba kapott fizetésnek nincs erre nagyon kultúrája.
Pernilla 2017.12.16 11:31:16
@geegee: igen, Ausztria. Jááj, még jó, hogy a benzinkúton meg útközben a Lidliben tudsz kártyával fizetni, azért ennyire nem rossz a helyzet :D
De az teljesen alap, hogy egy csomó ilyen hagyományosabb vendéglátóipari egységben, főleg kávézókban, de vannak éttermek is, csak kp-t fogadnak el. És sorra kizavarják az ügyfeleket a bankautomatához. A pékségekben nem lehet tudtommal egyikben se kártyával fizetni, és itt most a csilivili látványpékségekre gondolj. Ez szerintem kész röhej.
A készpénzimádatban másrészt arra gondoltam, hogy indokolatlanul sok embert látok a boltban kápéval fizetni. Ez persze nem az én gondom, de a pénztárosok sokszor furán néznek, ha 10 euró alatti tételt kártyával akarsz fizetni. Bár ebben érzek javulást az utóbbi időben.
Ausztria mellett rengeteg érvet fel lehet hozni (miként ellene is – mindkettőre volt már példa, például itt és itt, érdemes elolvasni), ám ezek az érvek sokszor legalább annyira sokat elárulnak a lista összeállítójáról, mint az országról. Egyebek mellett ezért is tetszik nekem annyira a most futó…..
Pernilla 2017.12.07 18:50:45
@Bredpitt Monika: jaj basszus, biztos? mert így nekem se lett lementve az üzenet.. :/
Pernilla 2017.12.07 20:58:49
@Bredpitt Monika: na, akkor örülök :)
Pernilla 2017.12.08 13:48:31
@exterminador: és ez az átlag magyar bevándorlót mennyiben érinti?
Az amerikai Maine államról a legtöbb embernek alighanem Stephen King jut elsőre eszébe (nem véletlenül kapta ezt a címet Zoli kétrészes minisorozatának előző része), pedig egy kifejezetten gyönyörű, hangulatos országrészről van szó hegyekkel, moose-okkal (még ha láthatatlanok is…) és egyéb…..
Pernilla 2017.12.01 20:18:55
@Zoole Reloaded: teljesen megalapozottan írtam, hogy a kedvencem :D
Pernilla 2017.12.01 20:34:25
@Zoole Reloaded: vigyázz, mert szavadoj foglak! :D (addig jöhet a recept jobb hiján :)))
Pernilla 2017.12.01 21:18:40
@Zoole Reloaded: már épp meg is akartam jegyezni, hogy nem tudom eldönteni, hogy pozitív vagy negatív-e, hogy a nejed teljesítményével tudsz csak őszinte lelkesedést kiváltani a nőkből :)))
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
Felettébb rendhagyó poszt következik ma, hiszen egy Londonban élő magyar kér tulajdonképpen segítséget az álma megvalósításához, én pedig úgy gondoltam, ennyit elbírnak a blog keretei. Pláne, hogy Feri álma nem akármilyen álom, ráadásul ígéretet kaptam arra is, hogy ha…..
Pernilla 2017.11.23 12:47:13
@libslobsi fuszal: áh basszus, pedig akkor még akartam is neked írni, hogy én is tudnék benne segíteni, de aztán jól elfelejtettem. Na majd este meglesem mit produkáltatok nélküle ;)
Pernilla 2017.11.23 12:49:04
@geegee: nézz be a vasárnapi blogajánlóba.
Pernilla 2017.11.23 15:14:47
@libslobsi fuszal: a revenantot nem láttam, úgyhogy nem lesz viszonyítási alap :D
Kevés kellemesebb pillanat van annál, amikor az ember a felpakolt autóval megérkezik jövendő otthonába (lehetőleg sok száz vagy inkább ezer kilométer után) és akkor elkezdenek sorjázni a problémák... Ez (és még sok minden más) történt a Spanyolországba költöző Svájci Sapkával. Aztán ellátogatunk egy…..
Pernilla 2017.11.19 15:29:22
A képen látható ocsmány torta egy ún. "piñata cake". Sikerültebb formájában valahogy így kéne kinéznie:
www.fergusonplarre.com.au/birthday-pinata-cake
(bár számomra így se túl étvágygerjesztő.)

@Hobbiszakács: "Viselője környezetvédő, ”lagom” alternativ és politikailag korrekt."
na pont ez rettent el a vásárlástól :) na meg hogy drága és nem is tetszik. De nem szólok meg senkit, akinek tetszik.
(én egy kevésbé trendi Björn Borg hátizsákkal járok. So 2000...)

Tilmiréknek sok boldogságot az új otthonban!
Pernilla 2017.11.19 17:40:57
@adg: mindegyik kép ozziföldről bukkant fel...
De ez se tetszik? elég válogatós vagy.
Még szerencse, hogy már kinőttél a szülinapi zsúrok korosztályából. :D
A mai történetnek több különlegessége is van számomra. Az egyik, hogy egy olyan országba visz el, ahonnan még nem volt poszt a blog történetében, ez pedig Bhután. A másik, hogy egy rendkívül kalandosnak indult útról szól, ami aztán kissé más lett, mint aminek indult. A harmadik pedig a szerző,…..
Pernilla 2017.11.17 16:38:47
@London2009: nagyjából ugyanígy. nincs mögötte különösebb történet )
Pernilla 2017.11.17 19:34:41
@London2009: hát mi lenne? Bredpitt Mónika.
Pernilla 2017.11.17 20:04:09
@London2009: Nem tegnap volt. Bár esetedben biztos arra gondolnék elsőre, hogy csak nem tudsz róla, hogy más néven is ismerted :D
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
Pernilla 2017.11.16 14:48:04
@Herr Géza: na egy dologban biztos voltam a poszt olvasása közben: hogy te ma elő fogsz kerülni :D

@nyuszigonosz: sikerült tömören és szépen megfogalmaznod, ami nekem csak kavargott a gondolataimban :)
(=wtf?)
A minap tettem közzé egy felhívást a blogon, melyben arra kértem a vállalkozó szelleműeket, hogy állítsanak össze egy listát arról, miért szeretnek abban a városban élni, ahol éppen laknak, mi az, amit vonzónak tartanak benne. (Az ötletért még egyszer köszönet Gabuschka…..
Pernilla 2017.11.09 12:58:10
@P.Elliot: "Itt olvastam azt hiszem hogy Becsben van belepo peldaul"
ezt nem tudom, hol olvastad, meg kitől, de nem igaz. Ingyenes mindegyik városi karácsonyi vásár.
New York sajnos az elmúlt napokban ismét egy támadás miatt került a hírekbe (erről és ennek az Amerikában vágyó magyarokat is érintő következményeiről terveim szerint hétfőn részletesebben is szó lesz), pedig a város maga egy egészen egyedi jelenség, amihez nehéz semlegesként viszonyulni, vagy…..
Pernilla 2017.11.03 13:07:28
@P.Elliot: bizony, jó mélyen a zsebbe kell nyúlni. Ezek a "kilátótornyok" mosz 35-45$ körül kóstálnak, a múzeumok 25$-nál kezdődnek. Én mondjuk nem bántam meg egyiket se. Lehet ezen spórolni, de nem érdemes :)
Pernilla 2017.11.03 13:36:11
@P.Elliot: tényleg elég húzós ár, de nekem megérte, órákig el tudtam volna nézelődni. Persze lehet, hogy aki nem szereti annyira a nagyvárost, vagy pont, hogy jobban szokva van a felhőkarcolókhoz, annak nem akkora élmény.
A magyarországi ügyintézés sokszor olyan, amilyen, bár szerintem mindig sok függ az asztal túloldalán ülő embertől, nekem például vannak jó tapasztalataim (meg rosszak is, persze). Mindezt csak azért írtam le, mert Gábor (aki vállalkozóként ment ki Nagy-Britanniába – ha…..
Pernilla 2017.10.31 12:57:27
@adg: én elolvastam a bevezetőt (meg a posztot is :D), de azt én sem értem, miért ez lett a cím.
Mire gondolt a költő? :)

Most pedig elmormolok egy hálaimát, hogy tudok online átutalni meg hitelkártyával áldozni a fogyasztás templomaiban.
Ráadásul nem is csak ide a szomszédba, hanem szó szerint a világ túlsó végére, Új-Zélandra. Önmagában már a felkészülés és a repülőút is kész kaland, rengeteg kérdés, praktikus (vagy előtte annak gondolt, utólag már kérdőjeles) ötlet… ilyenkor nem baj, ha akad valaki,…..
Pernilla 2017.10.30 18:25:06
@Nagy kámpics: "az a racionális cselekvés, ha a repülőn igyekszünk elkerülni a budit"
Az lehet, hogy racionális, de a többséget egyáltalán nem hiszem, hogy ez visszatartja, vagy problémája lenne vele.
(amennyire lehet, én igyekszem kerülni a repwc-t, de sajnos egy 2 óránal hosszabb úton nem megy.)
Pernilla 2017.10.30 21:43:32
@Nagy kámpics: úristen, de irigyellek :D
Hm, lassan én is azt hiszem, nem ez a megfelelő blog erre, de ha már felhoztad, láttál már képeket az emberi zsírról?
Pernilla 2017.10.30 21:49:47
@kék madár: én kérek elnézést.
A kérdést a heti ajánló egyik blogja tette fel három Svájcban élő magyarnak, és egész érdekes válaszok születtek ételektől családon át egészen a hétköznapokig. Aztán maradva a kajafronton egészen Okinaváig repülünk, ahol kiderül, mit keres egy távoli japán szigeten a…..
Pernilla 2017.10.29 23:12:45
@Nagy kámpics: "És akkor elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy a szép élmények nem is léteznek, hanem olyan, mint amikor (biztos láttál már ilyet) egymásra vetítenek 1000 koreai arcot, és akkor azt mondják, lám, ez a tipikus koreai arc"
hahaha, ez a hasonlat nagyon betalált... :))

Egyébként mikor délután olvastam a kommented az ősz hiányáról, kinéztem az ablakon a csodálatos magyar őszbe: 6 fok, szakadó eső, tornádószerű széllökések. Csak egyre tudtam gondolni: vigyed, b.meg, VIGYED!!
:D
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Pernilla 2017.10.28 12:23:46
@upgrade: ezt a karton cigarettát nem értem, hogy tudták félreérteni. Budapesten még mindig így kell mondani :-)
Ha úgy mondod, hogy "cigaretta kartont" kérsz, esetleg félreérthető.

Körmöt nem szoktam venni, ahhoz nem tudok hozzászólni :D
Pernilla 2017.10.28 12:33:02
@upgrade: itt szerintem az eladónál voltak nyelvi gondok, nem nálad :D
Pernilla 2017.10.28 13:47:25
@upgrade: Nos szerintem ezen kár aggódnod, mert nekem az a benyomásom, hogy nincs egy bevett szokás erre Magyarországon manapság, hanem teljesen össze-vissza van. Én is kicsit gondban vagyok néha otthon az Ausztriában jobban bevett udvarias magázódás után.
Engem pl. totál ledöbbent, hogy amikor a most már majdnem 60 éves (bár tényleg nagyon fiatalos) anyámmal bemegyünk egy boltba, ránkköszönnek a fiatal eladók, hogy "sziasztok". Nem egyszer fordult elő ez az elmúlt években. Ez őt egyáltalán nem zavarja, de nekem egyszerűen tiszteletlen.
Ezzel szemben egy szintén még 20-as évei vége felé járó barátnőm meg pont arra panaszkodott, hogy rosszul van tőle, hogy köszön egy fiatal eladónak, hogy "szia", és az meg visszaköszön, hogy "jó napot". Mondjuk ő szerintem kifejezetten érzékeny épp a múló fiatalságára, de szerinte ez egy új jelenség. :-)
Határátkelő A pokol, ami nem az 2017.10.23 06:30:00
A legtöbb országról él egy kép az emberekben, ez a kép persze a legtöbbször torzít. Mégis más a helyzet az olyan esetben, amikor egy nyitott, nyugati társadalomról van szó, és megint más, amikor egy olyan helyről, mint például Afganisztán. Eleve nagy kérdés, miért akar valaki…..
Pernilla 2017.10.23 11:28:48
@puhacica: "van az, amikor allsz a nyitott huto elott, es hopp, 1 szelet bacon, hopp 1 kanal baracklekvar, hopp, 1 kis savanyuuborka, hopp 1 darab sajt, hopp 1 kanal vaniliapuding... :D"

vagy terhes :D
Pontos számot nem tudok mondani, de az biztos, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hány poszt érkezett a több mint 6 év alatt Oroszországból. Úgyhogy Gábor posztja már csak ezért is érdekes, ráadásul sajátos formát is választott, hiszen öninterjút készített. Egy magyar…..
Pernilla 2017.10.21 18:58:03
@lucullus: nem tudod, ki csinálja a céged honlapját?
Pernilla 2017.10.21 22:55:48
@kék madár: ahhoz képest akkor végülis egész jó.