Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tackle

101 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Me rögtön elköltöztem. No. Az jobban tetszik...
Tackle blogja Tanulni. 2013.01.02 20:42:03
Ugyan hadd kezdjem már Lenin apánkkal: Államapparátusunk megújítása érdekében a következő feladatot kell mindenáron magunk elé tűznünk: először - tanulni, másodszor - tanulni, és harmadszor - tanulni, és aztán ügyelni arra, hogy tudásunk ne maradjon holt betű, vagy divatos…..
Kemény egy világ. Visszaolvasva a blogomat amit anno nem töröltem, 2010-ben érdekes dolgokról írtam. Akkor még az ELTE Programtervező Informatikus karára jártam, most már nem. Nem diplomáztam le, otthagytam, hánykódtam, aztán elkezdtem dolgozni, jó helyen. Viszont amiket írtam,…..
Tackle blogja Blogolási bajom 2010.12.24 20:40:00
Rájöttem! Heuréka! Geronimo! Satöbbi!A lényeg, hogy ahogy észrevettétek, már egy ideje eléggé lankadt a blogolási hajlam, pedig alig több mint 30 hetes a blog. A probléma leginkább az, hogy az egész blogot átvittem egy "én megmondom nektek mi a tuti" stílusú blogba, ami…..
Az előbb írtam arról, hogy mi lenne ha erősen lekorlátoznám a játékkal töltött időmet. Aztán azon gondolkodtam el, hogy vajon csak én vagyok ilyen hülye helyzetben? A Hírszerző egyik cikkére alapozva a nagy magyar átlag szarabb helyzetben van mint én.Napi négy és fél…..
Nem fogok hazudni, az ötlet nem bennem merült fel, viszont annál inkább elgondolkodtam rajta. Az eredeti ötlet így hangzik:Január elsejétől kezdve egy éven keresztül nem fogok játszani.Ez nem az én ötletem, és nálam kicsit nehezebben lehetne kivitelezni, főleg hogy az eredeti…..
Vége az egyetemen a szorgalmi időszaknak, gondoltam megírom így utólag hogy mit gondolok róla - mert miért ne.Információfrissítésként: ELTÉn tanulok, Programtervező Informatikus BSC szakirányon, első félév. Összegezve 3 dologra fektették a hangsőlyt; Matek, Programozás,…..
Tackle 2010.12.18 15:06:54
@HardRic: Ne aggódj, mi sem első naptól kezdve ugrottunk a mélyvízbe.. érthetően és logikusan lett felépítve, csak kicsit masszív a mennyiség.
Nemrég egy kommentben fel lett téve a kérdés: hogy ha a konzolokon nem kell telepíteni, akkor PCn miért igen?Ennek az oka egészen a kezdetek kezdetéig megy vissza. Azt tudni kell, hogy a PC-t nem elsősorban játékra találták ki, sőt, igazából irodai használatra lett fejlesztve.…..
Gran Turismo 5, ajánlatos telepíteni. Aki esetleg nem tudná, egy első generációs 60 Gb-os PS3-mam van, tökéletes állapotban. Szuper gép, imádom, semmi bajom nem volt vele.Most sincs. Bár a kezdeti gondolatok, miszerint 60 (aztán később 40!) gb elég lesz, tévesnek bizonyult. A…..
Tackle blogja Szemüvegmentes 3D TV 2010.11.22 16:24:11
Voltam Alleeban, mivel a telefonom volt szives kinyírni az ősöreg Sim kártyámat (Még Pannon GSM volt rányomtatva, narancssárga háttérrel.. ijesztő milyen régi.)Telenoros csajszi jófej volt, meg is történt a kártyacsere. Időközben kifelémenet láttam hogy épp állítanak fel egy…..
Tackle blogja Droid lettem 2010.11.17 14:14:05
Most eltekintve attól az apró ténytől, hogy eddig is az voltam, azért mégiscsak hírértékű. Beruháztam egy Samsung Galaxy S telefóniára, amiről egyesek már hamarabb is értesülhettek. Aki szemfüles, az twitteren észrevette a "Twitter for Android" kiírást, de…..
Érdekes kérdés merült fel a minap bennem. Az összehasonlítás könnyítése képpen egy igen ismert termékcsaládra szorítkoznék, de igazából nem csak az Apple iPod Táccs és az iPhone 4-re gondolok, hanem minden más, hasonló termékre is.Nézzünk egy kontroll terméket, mondjuk az…..
Ha jól számolom, akkor konkrétan 0,2% és 0,6%. Nem tudom hogy vagytok vele, de én rohanok megvenni...
Tackle blogja Mindenki tévedhet.. 2010.11.08 20:16:00
Linux Torvalds, a Linux kerneljének (magjának) megalkotója amikor először a nyílvánosság elé tárulta kreálmányát, hogy egy kis visszajelzést kapjon az emberektől, ezt az üzenetet fűzte hozzá 1991-ben:Helló mindenki, aki minixet használ -Csinálok egy…..
Zoly: ajánlom figyelmedbe :D..
Rögtön kettőbe! Holnap hajnalban indulunk és Kriszti nagyszüleit látogatjuk meg, majd hétfőn átballagunk az én nagymamámhoz és kedden jövünk vissza.Addig nem lesz bejegyzés, pedig azért valamennyire terveztem.. gondoltam leírnék pár ötletet amit szivesen megvalósítanék…..
Tackle 2010.10.26 21:51:05
@MacZoly: azért próbálom majd moderálni magam xD
Értem én, nagyobb = jobb. Sorra kapjuk a híreket, hogy kifejlesztettek olyan lemezt, ami félig a blu-ray technológián alapul, 26 rétegű és 1 Terabyte-nyi adatot képes tárolni. Aztán a minap felhívott egy ismerősöm, hogy az ő egyik ismerőse 6 TB-s külső vinyót kapott (torrentre),…..
Tackle blogja Kicsit lelassultam 2010.10.15 10:03:00
Egyetem van, egyetemi élet, vagyis tegnap meg ma pont volt egy-egy zéhám. A tegnapi egész jól sikerült, nem volt túlságosan nehéz, a maival azonban meggyűlt a bajom, ahogy az egész egyetemnek megszokott (Diszkrét Matematika)A blogra mostanság keveset írok, mert nincs túl sok…..
Az iSupply nevezetű oldal szivesen széttépi a mindenféle kellékeket, hogy megtudja: igazából mi is van benne, mennyibe is került?Így tett a második generációs Apple TV-vel is, amin szépen összeszámolta az egyes egységek árát. Az amerikai ára az eszköznek 99$, míg az…..
Lezajlott az OW buli, jó volt erőst, mindenkivel jó volt ismét találkozni. Jófejek vagytok na, gyertek legközelebb is. Ezzel szorosan összefügg a Move kipróbálása. Két dolgot mondanék rá, rögtön három lesz belőle; Egyrészt (szinte) rémisztően prontos (precíz + pontos),…..
És a legjobb, hogy a bank írta jóvá. Erről természetesen kaptam smst. Az tudjátok nekem mennyibe került? 20 ft-ba.Nem értem ezt a bankot.. Inkább ne is írjon jóvá nekem semmit, minthogy egy ilyen miatt veszítsek 19.25 ft-ot. Nem nagy szám, de ha számításba vesszük hogy mondjuk…..
Szívás van ezerrel, mert belefáztam a járványba, vagy mi a franc. Az egytemen (és ahogy hallottam, több egyetemen is) terjed valami járványszerűség, ezért könnyű elkapni. Egy 250es előadóban ahol legalább 200an ülnek, ebből 50 köhög.. háát..Namindegy, holnap parti van,…..
Gyorsan repül az idő.. 3 éve és egy napja, vagyis 2007 Szept 21-én regisztráltam az Otherworld fórumára, és nem sokkal az után már szerkesztő is lettem.Az oldalt általános iskolás volt osztálytársam alapján találtam, aki akkor ott épp szerkesztő volt (gondolok itt Acidra, ugye).…..
Tackle blogja Ez van 2010.09.20 14:21:00
Sok dolog történik mostanság, azonban egymagukban egy-egy bejegyzést nemigazán érnek meg.. Jöjjön hát egy kis ömlesztés:Előszöris: Az Otherworld történetesen töretlenül tör felfelé. Ennek én csak örülök, és köszi mindenkinek :)A mai számítástechnikai alapok…..