Regisztráció Blogot indítok
Adatok
913291

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten véget ért a tanítás, már mindenkinek csak a vizsgák vannak hátra és sokan már június elején hazautaznak, ezért elérkezett az ideje, hogy közösen lezárjuk a félévet. A gálaestnek az óceánparti Palacio Festivales adott otthont, ami Santander kulturális központja, gyakran tartanak itt…..
Ebben a bejegyzésben egy kis útmutatót szeretnék adni azoknak, akik szívesen látnának világot és ezt a lehető legkevesebb költségből szeretnék megvalósítani. Nagyrészt a saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni, olyan oldalakat tudok megosztani, amiket én is ismerek vagy már használtam is, remélem,…..
A cím egy portugál közmondás, és valószínűleg nem véletlenül találták ki. Ebben a bejegyzésben főleg Bragara fogok koncentrálni, mivel portoi utunk során ide is tettünk egy kis kitérőt. Maga a város nem olyan nagy, bár a lakosok számára vonatkozó aktuális adatot nehéz találni, de több, mint 100…..
Madrid után Portugália felé vettük az irányt és átrepültünk Portoba, az ország második legnagyobb városába. Először kissé meglepett minket a közlekedés, Spanyolországban hozzá voltunk szokva, hogy nem tudunk bejutni a metróhálózatba jegy nélkül, mert úgy van kiépítve a rendszer, hogy ne lehessen,…..
Az egyetemen múlt héten tavaszi szünet volt, de nem lustálkodtunk otthon, hanem útra keltünk és meglátogattunk 3 várost, Madridot, Portot és Bragat. Mindegyik város megér egy külön posztot, most először Madriddal kezdem, mivel ott kezdődött az utazás. Madrid Spanyolország fővárosa, nagyjából az…..
Nemrég ért véget a Nagyhét, ezért úgy gondoltam, írok róla egy rövid összefoglalót, hogy hogyan ünnepelnek itt, Spanyolországban. A Nagyhét neve Semana Santa, amit magyarul Szent Hétként lehet fordítani. Ezen a héten különböző templomi gyülekezetek, vallásos egyesületek minden nap felvonulásokat,…..
Úgy érzem, hogy már elég információt és képet gyűjtöttem ahhoz, hogy írjak egy kicsit a városról, ahol az erasmusos félévemet töltöm, Santanderről. Észak-Spanyolországban található óceánparti város, Kantábria tartomány fővárosa. A kikötő- és iparvárost nagyjából 170 000-en lakják, tehát egy közepes…..
Ebben a bejegyzésben olyan dolgokat gyűjtöttem össze, amik magyarként meglepőek voltak számomra Spanyolországban. Következzen a lista: Az idő értelmezése: Sajátosan értelmezik a megbeszélt időpontokat, általában fél órát rá kell számolni az eredeti időpontra, ha találkozóról van szó, de a…..
5 napos tenerifei kiruccanásunk 3. napján a sziget nyugati része felé vettük az irányt. Sajnos az időjárással nem volt szerencsénk, már reggel esni kezdett, de ez nem állított meg minket. Beültünk a kocsinkba és Garachico városába autóztunk, ahol megálltunk néhány helyen, pár perc alatt körbe…..
Mikor még ősszel megtudtuk, hogy elfogadták a jelentkezésünket Spanyolországba, az elsők között beszéltük meg Pancsival, hogy a kint töltött félév alatt ellátogatunk Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb szigetére. Erre nemrég került sor, 5 napot volt szerencsénk eltölteni ezen a csodás helyen.…..
Néhány hete egy szórólapot meglátva elhatároztuk néhány barátommal, hogy meglátogatjuk a közeli "vadasparkot", a Parque de la Naturaleza de Cabarceno-t. A mai nap tökéletesnek bizonyult a látogatásra, ugyanis ragyogóan sütött a nap és 20 fok körül volt a hőmérséklet (le is barnultunk egy kicsit,…..
Santander egy kisebb város, így olcsóbb itt élni, mint mondjuk Barcelonában vagy Madridban, amik híresek arról, hogy nagyon drágák. A következő listával szeretnék egy általános képet adni, hogy mi mennyibe kerül, így mindenki összehasonlíthatja a magyar megélhetési költségekkel. Az átváltás során…..
Bár néhány fogásról - tortilla de patatas, paella - már említést tettem előző bejegyzéseimben, most több ételről is szeretnék írni, hogy teljesebb képet adjak az itteni konyháról. Személyes véleményem, hogy nagyon egészséges, változatos, ugyanis kevés édességet és több salátát, húst, zöldségeket…..
Először is, mi is ez az étel? A fő összetevői a krumpli, a hagyma, a tojás és az olaj. Nagyon népszerű  Spanyolországban, Santanderben szinte az összes bárban lehet kapni, főként ital mellé fogyasztják. Kör alakúra sütik és úgy vágják fel, mint a pizzát, így egy-egy "szeletet" tudunk vásárolni.…..
Az egyik észak-spanyol öbölben helyezkedik el Santoña, egy kis település, Santandertől mindössze 45 km-re. Ide látogattunk el a hétvégén 2 busszal tele erasmusos diákokkal. Hogy miért? A városban minden évben rendeznek egy fesztivált, ami tulajdonképpen egy össznépi farsanghoz hasonlítható. Mi csak…..
 Otthon megszoktam, hogy vannak napok, mikor reggel 8-ra kell menni órára vagy dolgozni, így átlagos volt, hogyha fél 7 körül keltem. Mivel már kicsivel több, mint egy hónapja én is a spanyol idő szerint élek, ezért nehezemre esik 8 előtt felkelni. Az egyetemen az első órák 9-kor kezdődnek, ráadásul…..
Múlt kedden éppen ültem az egyik órámon, mikor felvillant a telefonom, hogy valakitől üzenetet kaptam. Rápillantottam a képernyőre és láttam, hogy Pancsi az, egy Ryanair-es linket küldött. Egyből tudtam, hogy újabb olcsó repjegyet talált és ez eléggé felkeltette a kíváncsiságomat ahhoz, hogy 5…..
Ahogy az egyik korábbi bejegyzésemben említettem, a héten rendezte meg az ESN az Olimpiadas Solidarias sportrendezvényt, amin én is játszottam a röplabda kategóriában. El is mesélem az élményeimet! Alapvetően egy jótékony célú rendezvényről van szó, a nevezési díjat nem euróban kellett fizetni,…..
A múlt hétvégén egy, az ESN által szervezett túrán vehettünk részt a többi erasmusos diákkal, amely keretében meglátogattuk a Trónok Harca sorozatból híres Sárkánykövet (eredeti nevén Gaztelugatxe, de azt kicsit bonyolultabb kimondani és megjegyezni is), azután pedig Bilbao felé, Baszkföld…..
A University of Cantabria sokszínűségét többek között az is bizonyítja, hogy kiemelt figyelmet fordít a sportra. Aki szeretne mozogni, az könnyen megtalálja a magának való sportágat, amit az egyetem által szervezett órákon ki is próbálhat. Már az orientációs napon a kezünkbe nyomtak egy színes…..
                                                                    Bár a fenti képet nem én készítettem, hanem az internetről szedtem (forrás: www.eldiarioalerta.com), jól látszik, hogy akárcsak Pécsett, itt is egymás mellett, egy épületben kap helyet a University of Cantabria közgazdasági (balra)…..
Véget ért az első egyetemi hét, de nem mondhatnám, hogy nehéz volt. Összesen 4 tárgyam lesz valószínűleg, de 2 hetet kaptunk arra, hogy véglegesítsük a tantervünket, így még lehet, hogy ezen változtatni fogok. A 4 tantárgy összesen heti 8 tanórát jelent (egy tanóra nagyjából 1,5-2 óra), így nem…..
Ez az 5. napom itt, Spanyolországban. A mai nap ért véget az orientációs program, így mesélek róla egy kicsit, milyen is volt.  Maga a program 3 napig tartott, előtte 2 napig felfedeztem a várost, sétálgattam és bevásároltam Pancsival, aki szintén a pécsiközgázon tanul és Santanderben tölti ezt a…..
A mai nap volt a nagy nap. Elérkezett az utazás. Tulajdonképpen semmi okom nem lehet panaszra ezzel kapcsolatban. Santanderbe közvetlen járat megy Budapestről, így még csak a reptéren sem kellett várakoznom órákat a csatlakozásra várva. Az otthoni repülőtéren is könnyen el lehet igazodni, aki…..
Sziasztok! Ezt a bejegyzést azért írom, hogy kicsit megismerjétek az Erasmus Student Network-öt, ami nagy segítség a kint töltött félév során. Számos lehetőséget biztosít, amiket érdemes kihasználni. Először az ESN kártya kapcsán találkoztam a szervezettel. Ezt a kártyát az Erasmusos diákok…..