Regisztráció Blogot indítok
Adatok
könyvnekem

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így lettemMichelle Obama Na ez az a könyv, amihez úgy álltam: annyira felkapták, hogy nem vagyok hajlandó elolvasni. Butaság! Soha ne csináljatok ilyet! Nem is bírtam sokáig ellenállni.És most tekintsünk el a Nincs időm olvasni kihívástól, meg Szabados Ági könyvajánlóitól...
Könyv nekem Rutinológia 2019.05.13 21:41:47
A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy vanRaphaelle Giordano   Ez pontosan az a könyv, amire azt mondtam, hogy én bizony nem vagyok hajlandó elolvasni... Aztán valahogy mégis az utamba került. Egy jó barátom említette, hogy ő már kétszer is magáévá tette - gondoltam mégis…..
Könyv nekem Utálok suliba járni! 2019.05.06 17:31:23
35 kiló reményAnna Gavalda Egy kedves ismerősöm ajánlására, valamikor 4 évvel ezelőtt olvastam az első Anna Gavalda könyvet, a Billie-t. Rögtön rádöbbentem, hogy ezek a könyvek kiemelkednek a többi közül. Számomra legalábbis. A francia írónő olyan érzékenyen nyúl kényes témákhoz, hogy első…..
Örökölt sorsOrvos-Tóth Noémi   Az utóbbi néhány évben nekem is volt dolgom saját magammal. Az örökölt sorsommal, ha úgy tetszik. Lehet, hogy ezt a kor hozza. Talán az ember egy bizonyos idő után nem úszhatja meg a munkát saját magával. Sosem könnyű, de sok mindent sikerül megérteni és elfogadni…..
Könyv nekem Két piros kötet 2019.04.08 21:42:45
Náray TamásAz utolsó reggel Párizsban I-II. kötet   Hol is merjem kezdeni?Náray könyvet olvasni számomra mindig valamiféle csoda. Talán elfogult vagyok. Meglehet. ..
Könyv nekem Görög mitológia 2019.03.24 21:08:31
Madeline MillerAkhilleusz dala     Középiskolás korom óta rajongok a görög mitológiáért. Már nem emlékszem, hogy az Iliászt vagy az Antigonét olvastam-e hamarabb, de beleszerettem a görögökbe egy életre. Kötelező olvasmány volt nyilván. Azon kevesek egyike, amelyet nem teherként éltem meg.Ami…..
Könyv nekem Méltóságot vesztve 2019.03.08 22:07:55
Elena FerranteAmikor elhagytak   Ó, hol is kezdjem. Ez a könyv...Ha nincs a NIOK, akkor biztos nem ezt veszem a kezembe. Eredetileg a Brilliáns barátnőmet terveztem elolvasni, de ha már jött ez a kihívás februárban - gondoltam "miért is ne"...
Könyv nekem A családregény 2019.03.01 22:14:07
Min Jin LeePacsinkó   Éreztétek már azt egy könyvnél rögtön az első mondatoknál, hogy "ez az!"? Biztosan. Nálam nagyon ritkán fordul elő. Ha jobban belegondolok, nem is tudnák most másik ilyen könyvet megnevezni. De a Pacsinkó ilyen volt...
Gárdos PéterHét mocskos nap   Ezt a könyvet már nagyon vártam! Felkeltette az érdeklődésemet az összefoglaló és nagyon megszerettem Gárdos Péter első könyvét, úgyhogy ez sem hiányozhatott a polcomról. ..
Vakrandizz egy könyvvel!   Az úgy történt, hogy február elején beugrottam a helyi könyvtárba és kacsingatott rám a polcról 12 darab sejtelmes üzenetet rejtő, gondosan becsomagolt könyv...
Murakami Haruki Miről beszélek, amikor a futásról beszélek?     Hogy mikor alakult ki köztem és a futás között valamiféle érzelmi kapcsolat?..
Könyv nekem Nincsenek szavak... 2019.02.02 22:20:27
Olivier Bourdeaut Merre jársz, Bojangles?   Ha gyors reakciót kellene adnom erre a könyvre, ennyi lenne:Ó. Te. Jó. Ég. ..
Könyv nekem Turistának lenni jó! 2019.01.29 22:26:14
Tittel Kinga Mesélő Budapest   Történt egyszer, hogy születésnapi ajándékot kerestem egy 12 éves fiúnak - és találtam. Úgy adódott, hogy bele is lapoztam, végül el is olvastam. És milyen jól tettem!..
Jack Kerouac Úton - Az eredeti tekercs Ez a könyv legyen a nulladik az évben. Tavalyról maradt a nyakamon, nem bírtam vele az év végén. Mit is mondhatnék? Keservesen megszenvedtem, mire végigvergődtem magam az Úton...