Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dfxwarrior

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Botrány. A Fico-féle Smer újra teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának.  Na ilyenkor az MSZP gyorsan kidobja a picsába az Internacionálét meg a testvériséget, és elkezd fideszest játszani. Hogy ezt nem lehet, mert nem engedik be a Sólymot. Meg hogy a…..
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
dfxwarrior 2008.08.17 22:24:14
A tel-avivi egyetem által közölt, a Stephen Roth Instutute által a World Jewish Congress-el együttműködésben készített Antisemitism Worldwide címet viselő 2007. és 2008. évi jelentések szerint az erőszakos antiszemita támadások száma a felsorolt országokban a következőképpen alakul ( a 2006-os adat zárójelben): Egyesült Királyság: 141 (136), Franciaország: 47 (97), Kanada 88 (74), Németország 67 (38), Belgium 9 (15), Csehország (6) 3, Magyarország 1 (2).

Dr. Kende idei afférja – függetlenül, attól, hogy a rokonszenves és művelt dr. Kende önjelölt agent provocateur-ként maga idézte azt elő - sem változtat azon, hogy Magyarországon érdemben tettleges antiszemitizmus, a verbális téren pedig semmivel rosszabba helyzet, mint másutt. Kár, hogy Tótha W. józan értékítéletét - józan szét - elveszi a személyes érintettség. A tényeknek nem néz utána, e helyett cifrázgatja az antiszemitizmus elleni küzdelem álruhájába öltöztetett közhelyes gondolatmenetet. A mi bánatunk szent dolog, a mi fajtánkból való ellen ( id. Morvai) elkövetett bűn egyetemes, sőt kozmikus érvényű, akiket utálunk, azoknak a baja viszont legjobb esetben is tahóság.

A közösségi (nemzeti lét) intézményeinek szétverése az elmúlt 20 évben természetesen vezet a legkülönbözőbb anomáliákhoz, egyebek mellett antiszemitizmushoz is. Az antiszemitizmus elleni küzdelem önmagában nem old meg semmit, hanem a szolidaritásra épített társadalomért kell dolgozni.
w mikola istván áruló 2008.07.15 05:20:00
Re: Kitennék Mikolát, de nem merikAh, Mikola István! Ó, pirsenő morgolosta! De rég volt már, hogy utoljára villantott! Pedig a valóságshow legizgalmasabb jeleneteinek főszereplője volt valaha. Keveset szólt, de olyanokat, hogy hetekig lehetett fetrengeni tőlük. Egy igazi Pongó volt,…..
w Molotov és Ribbentrop 2008.07.07 08:00:00
  Betelt a húgyospohár, mert nem ürítették. De legalább lesz charta. Gázáremelést!   Gyűlölettörvényről korábban: Zsidók és hülyék..
Ez mindenképp Zugügyvéd téma, ezért nem csak linkelés következik: a véleményszabadságba belefér a vörös csillag viselése - mondta ki a strasbourgi bíróság. A döntés lépéskényszerbe hozta a kormányt: ha nem módosítják a Btk.-t, az összezavarhatja a rendőröket, a…..
A Zugügyvéd is közzéteszi az alábbi tájékoztatást az E-cégeljárás kontra józan ész jelenlegi állásáról. A kötelező alkalmazás holnap lép életbe. A Zugügyvéd kíváncsi hány tájékoztatás jön még a közeljövőben és hány kolléga érti meg ebből  pontosan, hogy…..
Egy publicisztika  szerint a Büntetőeljárási Törvény 2003 nyarán mindenféle sajtóvisszhang nélkül életbe lépett módosításai közül az egyik legpofátlanabb az a tétel volt, amit az egyébként liberális színekben politizáló igazságügyi miniszter, Bárándy Péter…..
A bíróság mai ítélete szerint nem követett el szabálysértést az Index munkatársa, amikor a rendőri felszólítás ellenére a Batthyány-örökmécsesnél maradt, hogy egy be nem jelentett demonstrációról tudósítson.  A HVG munkatársa esetében ugyanezen bíróság…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Az alábbi levelet nem sajnálatból, hanem közérdekből teszi közzé a Zugügyvéd.Tisztelt Zugügyvéd! Tehetetlenségemben fordulok hozzád. Péntek este hozzám lépett egy átlagos kinézetu alak, aki azt állította, hogy kirabolták, csak a személyi igazolványa, egy Omega órája…..
Magyarország és a magyar nemzet is komoly válságban van, ezen kár is vitatkozni. Nagyon úgy tűnik, hogy nemsokára teljesen elszakadunk kulturális örökségünktől, és ezt a megmaradt picike földterületet sem tudjuk igazán hatékonyan fenntartani. Feloldódunk a világban, mint forró…..
 Mi a picsáért kell Wass Albert szobrokat állítgatni? A pasas elítélt háborús bűnös, és még írónak is a csupán nagyon nagy jóindulattal középszerű, de inkább pocsék. Van még annyi magyar, akik le sincsenek szarva és sokkal többet tettek hozzá az emberiséghez. Mikor…..
El Mondo blog Szex és szentség 2008.06.27 14:39:00
Sokan kérdezhetik, hogy ennek a kettőnek vajon mi köze egymáshoz. Sajnos el kell ismernem, hogy bizonyos keresztények és keresztény közösségek láttán nem indokolatlan azt gondolni, hogy a keresztény szexuális etika inkább szorongást és frusztrációt okoz, mintsem a személyiség…..
A negatív illeték - bár lehet, hogy a Zugügyvéd rosszul tudja - igazi hungarikum.  Ha valaki elad egy lakóingatlant és olcsóbbat vásárol  egy éven belül, hiába adózza le az így szerzett jövedelmet, még vagyonszerzési illetéket is kell fizetni a különbözet után.A…..
dfxwarrior 2008.06.26 20:51:59
A kérdéses eset az ún. cserepótló vétel. Ennek célja biztosítani azt, hogy aki a lakásingatlanát rövid időközön belül eladja, és új lakást vesz - a sorrend közömbös - az ugyanolyan illetéket fizessen, mintha az eladott lakást és az új lakását elcserélte volna.

Éppen ezért az Itv. 21.§. (3) bekezdése szerint lakástulajdonok egymás közötti cseréje esetén az illeték alapja az elcserélt ingatlanok - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének a különbözete. Az (5) bekezdés analóg módon rendelkezik akként, hogy (5) Lakástulajdon vásárlása esetén, ha a magánszemély vevő a másik lakástulajdonát a vásárlást megelőző vagy azt követő egy éven belül eladja, az illeték alapja a vásárolt és az eladott lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének a különbözete.

A cserepótló vételnél kiegészítő szabály, hogy ha az (5) bekezdés szerint megállapított értékkülönbözet nagyobb a vásárolt lakástulajdon forgalmi értékénél, az illeték alapja a vásárolt lakástulajdon forgalmi értéke.

Mindebből következik, hogy az EU kifogásolhatná azt is, hogy miért nem vehető figyelembe két EU-s ingatlan cseréje. Az a cserénél és a cserepótló vételnél is kétségtelen, ha a jogszabályalkotó számszakilag gyenge produkciót nyújtott, hiszen úgy a cserére, mint a cserepótló vételre vonatkozó szabály egyértelműen akkor értelmezhető csak, ha egyenértékű csere folytán az értékkülönbözet „0’ és ekként az illeték-alap is nulla. A jogalkotó vélhető szándéka szerint a helyzet a következő:

Ha egy 10 milliós lakást egy 10 milliósra cserélnek, úgy az illeték mindkélt oldalon nulla.
Ha egy 10 milliós lakást egy 1 milliósra cserélnek, úgy az illeték kisebb értékű lakás megszerzőjénél nulla, míg a nagyobb értékű lakás megszerzőjénél 9 millió. Amennyiben cserepóló vétel esete áll fenn, úgy a kiegészítő szabály szerint az illeték kedvezmény csak akkor alkalmazható, ha az értékkülönbözet nem haladja meg a vásárolt lakás értékét, azzal jelen esetben legalább 5.000.000,-Ft összegben vásároljon a kedves ügyfél új lakást. A vásárolt lakás lehet kisebb értékű mint az eladott– helyes felfogás szerint – de meg kell haladja az értékkülönbözet összegét. Pl. Az eladott lakás 10 millió a vásárolt pedig 6 millió, úgy ebben az esetben az illeték alap 4 millió forint. Épp erre vonatkozik a kiegészítő szabály, mely azt mondja a vásárolt ingatlan értéke akkor képezi az általános illeték szerinti illetékalapot, ha az kisebb mint az értékkülönbözet.

dfxwarrior 2008.06.27 10:58:25
Az EBH1999. 161 sz. eseti döntés szerinmt "az Itv. 19. § (1) bekezdése szerint a megszerzett vagyon forgalmi értékét akkor kell az illeték alapjául tekinteni, ha maga az Itv. eltérően nem rendelkezik. E felhatalmazás alapján az Itv. a lakástulajdon visszterhes vagyonátruházási illetékének mértékét szabályozó, cserepótló-vételre vonatkozó 21. § (5) bekezdésében az illeték alapjául nem a forgalmi értéket, hanem a törvény kifejezett rendelkezése folytán az értékkülönbözetet határozza meg. Arról azonban maga a törvény nem rendelkezik, hogy a forgalmi értékek különbözeténél a vásárolt lakástulajdon forgalmi értékéből kell levonni az eladott lakástulajdon forgalmi értékét, vagy fordítva, tehát melyik szám a kivonandó és melyik a kivonó. Ugyanakkor a törvényalkotó is figyelemmel volt arra, hogy a két összeg különbözeteként olyan összeg is adódhat, amely nagyobb a megvásárolt lakástulajdon forgalmi értékénél. Ezen esetben - az Itv. 21. § (6) bekezdésében írtak szerint - az illeték alapja a vásárolt lakástulajdon forgalmi értéke."

A helyzet az, hogy a cserepótló vételre vonatkozó szabály a 21.§. (6) bekezdése szerinti kiegészítő szabállyal értelmes és alkalmazható, még ha nem is teljes szabatos ( Szabatos jogszabályokat az OMM idején írtak ) Egy 10 millió és 1 millió lakás cserénjéél az egymilliós szerző illetéke az egymillió után 2%, és ez meg is állapítható a jogszabályból, mivel a kiegészítrő szabály a cerére magára nem vonatkozik, így a negatív illeték alap ebben az esetben vetődik fel. Ebben az esetben ugyanis felmerülhet, az illeték alap - 9 milió lehet. Az ügy heléyes megoldása: -9 millió illetéke -460.000,-Ft, fizessen tehát a Magyar Állam, vagy szíveskedjenek jogban járatos személyek által jogszabályt alkotni.

Kiváló tárgyalótermi tudósítást jelentetett meg Anyánk az Index: A Fővárosi Ítélőtáblán másodfokú, jogerős ítélet született annak a két rendőrnek az ügyében, akiket védekezésre képtelen emberek bántalmazásával vádolnak. A 2006. őszi tüntetés-, és zavargássorozat…..
Egyik publicisztikai meközelítés szerint nem történik más, mint hogy lenézett részleges "adómegkerülő" vállalkozóink gazdaságilag racionálist döntést hoznak egy irreális, regionális szinten versenyképtelen rendszer egyéni szinten történő kiigazításához az…..