Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petitedori

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók Bulgursaláta 200 g bulgur400 ml víz1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db közepes kaliforniai paprika1 db paradicsom200 g feta sajtsó, bors2 ek. olaj1 kis doboz görög joghurt Falafel 200 g csicseriborsó1 db lilahagyma2 gerezd fokhagyma1 ek. zabliszt0,5 tk. római köménysó, bors ízlés…..
A kert nélküli lakásban élők biztosan megtapasztalták már, hogy mennyire lehet sóvárogni egy kis kerti grillezés, egy jó kis csirkesaslik iránt. Valami ilyesmi indíttatásból készítettük el először ezt tepsis zöldséges csirkét, és azóta is a meleg tavaszi napok egyik kedvenc fogása. Az…..
A fél országhoz hasonlóan mi is nagy kovásznevelésbe kezdtünk. Viszont rendkívül zavaró a nagy mennyiségű kidobásra ítélt maradék kovász, ezért elkezdtünk megoldás után kutatni. Eddig ez az amerikai csokis keksz a kedvenc. Ha te sem tudod, mihez kezdj a maradék kovászoddal, próbáld ki ezt a…..
Egyik legnagyobb kedvencünk a családban a chilis bab. Amúgy is sokszor készítjük, de most a karantén ideje alatt még többször előkerül. Az egyik legjobb választás, ha nem akarunk sokat a konyhában pepecselni - akkor is, ha már nincs otthon friss hozzávaló, amiből ebédet varázsolhatnánk az…..
A túrópalacsinta pillanatok alatt elkészül, emellett egy könnyű desszert, nem émelyítően édes és néhány alapanyagot lecserélve pedig bármilyen diétába beilleszthető. Az eredeti recept (amit sajnos nem találtam meg, hogy hol olvastam) egy IR-barát verzió volt, zabpehelyliszttel és negyedannyi…..
Még egyetemista korunkban fedeztük fel a pestos tésztát, mint konyhai remekművet. Egy zacskó tészta, egy kis üveg pesto, jobb napokon rá egy kis sajt és kész is. Olcsó is, gyors is, laktató is. Na, hát ez az étel önmagában is kiváló karanténkaja lenne, de most kicsit felturbóztam tejszínnel és…..
Egy végtelenül egyszerű, gyors és egészséges desszert a tápióka puding.  Hozzávalók (4 főre)100 g tápióka gyöngy3 dl víz6 dl tej, vagy növényi tejédesítő/cukor ízlés szerintvanília aroma Elkészítés A tápiókát egy kis lábasban beáztatjuk 15-20 percre 3 dl vízbe. Ha felszívta a vizet, felöntjük a…..
Egy könnyen elkészíthető, nagyon finom, laktató fogáshoz hoztam receptet hoztam mára. Elvégre mégis csak itt a hétvége, akármennyire is ugyanolyan minden nap otthon. Ezzel a recepttel pedig garantáltan emlékeztethetjük az ízlelőbimbóinkat erre!     Hozzávalók Rizottó1 ek. kókuszolaj20 dkg…..
Egyszerű, könnyen elkészíthető menüsort állítok össze magunknak a jövőhétre, viszont mivel nem vagyok egy nagy tervező mágus, először is alapelveket állítok magunknak a menü tervezéséhez. Íme a tippjeim magamnak és bárki másnak, aki hasonló cipőben jár: 1. Tervezzünk és inspirálódjunkAlapvetően én…..
Ha tészta, akkor nálunk kétféle verzió szokott lenni: paradicsomos vagy tejszínes alapú. A tejszíneset főként azért kedvelem, mert az otthon éppen fellelhető készletek alapján gyakorlatilag teljesen szabadon variálható az alaprecept. Most még kihasználtam, hogy vannak itthon friss zöldségek, de ha…..
petitedori 2020.03.19 11:32:57
@seepheerd: :D hát igen, kinek mi. Mondjuk én akkor már inkább carbonarat csinálnék.
petitedori 2020.03.19 11:34:31
@Host: igen, elsőre soknak tűnhet, de azért ennyi, mert ebben fő készre a tészta, így szerintem sokkal jobban felveszi a szósz ízét, ellenben nem lesz folyós, szépen magától besűrűsödik.
Bevallom őszintén, ez most egy kis csalás lesz, mivel a káposztát a fagyasztóból szedtem ki. Ennek ellenére nem tartom egy bonyolult ételnek, a fűszerezésen és az előkészületeken kívül nagy macera nincs vele, magában elfődögél. A másik, amiért ide illőnek találom a receptet, az pedig az, hogy pont…..
Egy újabb gyors desszert recept ötlet azokra az időkre, amikor csínján kell bánni a hozzávalókkal, ha már a világvégére készülünk. Az alma sokáig eláll, viszont magában egy idő után eléggé unalmas. Ha viszont te sem tonnaszámra vetted meg a lisztet, meg a cukrot, akkor jó szívvel ajánlom ezt a…..
Van egy bizonyos desszert, ami rendkívül egyszerű, ám annál finomabb. Valamiért csak ritkán jut eszembe, hogy elkészítsem, viszont amikor évente-kétévente újra felfedezem, akkor biztos, hogy kilószámra fogy itthon a háztartási keksz, mert az egész család imádja. Ez pedig a kókuszgolyó. Felmerülhet…..
Sziasztok! Régóta sütök-főzök a magam szórakoztatására és a férjem nem kisebb örömére. Mindig is zavart, hogy nincs egy tisztességes platformom - akár online, akár offline - a jól bevált, gyakran (vagy legalábbis többször) elkészített receptjeimnek, amit mindig elővehetek, ha nem jön az ihlet. …..