Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Populista Pista

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adatigénylések sorát küldtük az elmúlt hónapokban a Számvevőszéknek és a Kincstárnak, hogy képet kapjunk, mennyi pénzt nyúltak le tavaly áprilisban a jogszabályi kiskaput kihasználó kamupártok. A felhalmozott adósság behajtását a NAV végzi, a bürokratikus eljárásról pedig nem kommunikáltak az állami…..
Populista Pista 2019.02.08 11:47:11
@chrisred:
Minden induló párt kamupárt, mert még nincsenek hívei. Nevezzük inkább politikai startup vállalkozásnak. Később derülhet csak ki, hogy mire viszi.

A legtöbb ellenzéki párt linkóci is maradt. Mit lehet például várni egy Juhász Pétertől, aki behajthatatlan tartozást hagyott maga után XX esetben, már mielőtt politizálni kezdett? Vagy a Momentumtól akik képtelenek egy normálishoz közelítő elszámolást határidőre leadni, és még nekik áll feljebb?
Populista Pista 2019.02.08 12:21:23
@MAXVAL bircaman közíró:
Megint csak a régi mese jön elő az apáról a fiúról és a szamárról. Akármit csinálhat Orbán a libsinek sehogyan se jó.
Populista Pista 2019.02.08 21:31:38
@chrisred:
Minden párt közpénzrért hajt. A komolyak ezért cserében cirkuszt csinálnak a népnek, a komolytalanok zebrevágják szó nélkül.
Magyarország világcsúcstartó: az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát.  A trumpi Amerika rossz példával jár elöl a világ autokratái számára, módszereik nagyon is hasonlóak-  Az ököljog az illiberalizmus alapja, ám utóbbi minden, csak nem demokrácia-..
Populista Pista 2019.02.07 11:24:18
@morph on deer:
A liberális állammodell azt jelenti, hogy az állam legfeljebb egyenrangú, de valójában inkább alárendelt szereplője a közéletnek. A valódi irányítók a pénzzel és befolyással rendelkező láthatatlan érdekcsoportok.

Soros egy tipikus példája volna a liberális állam hatalmi tényezőinek. Csak abban különbözik, hogy egyszemélyes szereplőként exponálja magát, részben mivel Orbán erre rákényszerítette. De ha lehet fű alatt hozza be az újításait, és a végeredmény mindenki számára látható. Az EU egy liberális de nem demokratikus szervezet, Soros rögeszméinek a kiszolgálója. Saját vesztébe rohan akarat nélkül mint egy vágóhídra hajtott barom.

Én akkor már inkább az illiberális, demokratikus állammodellre szavazok.
Populista Pista 2019.02.07 11:31:46
@Minden ballib bérretteg:
Az Amnesty olyan, mint az a férj, aki világszerte küzd az elnyomás ellen, odahaza meg veri a feleségét és terrorizálja az egész családját. Nagy álmokból születnek a legdurvább valóságok, lásd még komenizmus.
Populista Pista 2019.02.07 11:39:09
@moloy:
Azért nem menek szavazni, mert félnek a retorziótól! Máskülönben minden nem szavazó az egységes liberálszocialistaoperettnácimigrincspátyolgatóelzavaró platformra adná a szavazatát.
Két korábbi tagja is betért az iszlám hitre a holland bevándorlásellenes, iszlamofób Szabadságpártnak (PVV). Geert Wilders szélsőséges pártja többeket "térít" az igaz hit irányába, mint a legtöbb mecset. Őrület...
Populista Pista 2019.02.06 11:22:53
@_most_:
Nem szükséges személyesen találkozni mondjuk krokodilokkal ahhoz, hogy utáljad őket. Elég volna csak pár darab a Balatonban és máris nagyon más érzés fürödni benne. Muszlimból néhány darab talán még elmegy, de ha egy sincs akkor se fog senki zokogógörcsöt kapni.
Populista Pista 2019.02.06 14:05:21
@_most_:
A muszlimok és a krokodilok is veszélyesek. Az evolúció azért alakította ki a veszélyérzetet, hogy jobb esély legyen a túlélésre. Ha az útálat a veszélyérzet szubjektív kivetülése, az is megfelel a célnak: az egyéni fittség növelése a túlélésért folytatott verseny szempontjából.
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
Populista Pista 2019.02.06 11:00:24
@Igazamvanvagyigazamvan?:
A jobboldali publicisztika gyakorlatilag nulláról indult az Antall kormány idején. Volt az egy szem Bencsik András, aki gyakorlatilag kormányoldali partizánként működött egy töményen ellenséges környezetben, még a kormánytól se kapott biztatást.

Mostanra megváltozott a helyzet, kiegyenlítettek az erőviszonyok. A szakmai színvonalat tekintve szerintem a kormánysajtó se rosszabak a magyar átlagnál. A bajai kamuvideóval, vagy a múlt év végén a kamu "rabszolga" munkaszerződéssel kampányoló HVG mire lehet büszke, a múltján kívül?
A kommunikáció egy szakma, amit tanulni kell. Ha elég sokat beszél félre egy ember, könnyen lehet belőle szómágus. Hogy működik a szómágia? Nézzük egy adott példán! Megjelent a mai napon egy MTI hír, ami így szól: Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin,…..
Populista Pista 2019.02.05 20:19:01
@élhetetlen:
Az összes migrincs atomtudós, főleg a néger. A sebészetet szabadidőben végzik, műtőre sincs szükség.
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Populista Pista 2019.02.04 13:24:04
@lenörd hofstadter:
Te vagy a Nagy Blanka itteni arca. Ugyanabba a körbe tartoztok mind, erőszakra bujtogatók és gyújtogatók.
Blogadó A fiatalok hangja 2019.02.03 01:25:15
Meddig van a határ? Meddig van a határ a véleménynyilvánításban? Meddig számít normálisnak, és mettől számít már túl soknak egy ember véleménye? Ezt a kérdést tette fel magának rengeteg ember, miután látta Nagy Blanka, a 19 éves Kiskunfélegyházai lány beszédét.   Bár a káromkodást a közbeszédben én…..
Ha az utca emberét megkérdezik arról, hogy kit tart a magyar politikai spektrum két ellentétes figurájának, bizonyára sokan mondanák az egyik végletben Gyurcsány Ferencet, a másikban pedig Orbán Viktort. Ez tévedés. Hogy mennyire, azt öt példa mentén próbálom szemléltetni, rávilágítva arra, hogy a…..
Populista Pista 2019.02.03 18:23:38
@élhetetlen:
Gyerekmese amit előadsz.

Ha egyszer a migrincs beteszi a lábát, lehetetlen kiutasítani. Nincs útlevele és emiatt eleve nincs fogadó ország. Megfellebezi a döntést ezer fórumon Soros aktivisták jogi képviseletével, aztán orvosi papírokat szerez, eltűnik a nagyvárosi dzsumbujban és még ezer Sorosék által betanított migrincstrükk.

Ezt még a kisgyerek is tudja.
Populista Pista 2019.02.04 10:41:33
@bekerült:
Németország túlterhelt? Hány migrincs lépett be az EU ba Német határon?

Mürkül saját buta politikája miatt túlterhelt Németország. Ezt a buta politikát nyomatja fullban erről szól a kvótázás, aminek sokféle változatát előadták már. Te azt nyomatod most amelyik megbukott rögtön az elején, amikor a migrincsek nem akartak Magyarországon regisztálni és ujjlenyomatot adni. Bármelyik kreténnek tudni kell hogy ez nem műxik.
"Magyarország diplomáciai ámokfutásának eszközeivé váltunk" – nyilatkozta egy uniós diplomata, miután Magyarország nem volt hajlandó megszavazni a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra. Csak azok számára meglepő, hogy Orbán Viktor kormánya…..
AZ Állami Számvevőszék  héten kiadta a jelentését arról, hogy miképpen vizsgálta a választásokon résztvevő pártokat és ebből milyen következtetéseket vont le. Itt, akit érdekel, részletesen is elolvashatja. A vizsgálat alapja és jogszerűségének az oka amúgy elég…..
Az LMP két társelnöke közleményben ment neki az Állami Számvevőszéknek, mely szerintük már nem független intézmény, hanem a Fidesz bosszúhadjáratának eszköze. A rezsim az ÁSZ felhasználásával szólt és szól bele a pártok versenyébe, és az újabb támadásokkal bizonyította, hogy mire számíthat…..
Vágják a fákat az MTK sporttelepén! - jöttek sorra a felháborodott lakossági telefonok.  Szomorú nézni, a hatalmas "hullahegyet," ahogy 60-70 éve élő fák a földre dőlnek, szétvagdosva elszállítják a valaha lombot, árnyékot adó embernyi törzseket. Nehéz dolga van ilyenkor egy környezetvédelmi…..
Populista Pista 2019.02.03 10:38:18
@Kelly és a szexi dög:
Lebensraumra van szüksége az MTK-soknak.
NemGogol Szellemi polgárháború 2019.02.01 11:51:43
A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék…..
Populista Pista 2019.02.02 12:24:49
@Sir Galahad:
A bunkó tájékozatlan falusi magyar képe a kedvenc vesszőparipája azonak, akik nem bírják feldolgozni a választási vereséget. Pedig pont azért veszítenek, amilyenek valójában.
Populista Pista 2019.02.02 19:02:56
@Tölgyes Péter:
Katona Béla szoci titokminiszter volt, a szoci kormányzás alatt tette a kijelentését a politikába benyomuló maffiáról. A Fidesz akkoriban ellenzékben csücsült, hozzáférése semmihez nem volt. Az volt az olajszőkítés kora, az utcai maffialeszámolások kora.

A Portik hangfelvételekből máris kibukott az MSZP egyik akkori tagozatvezetője, Hagyó Miklós főnöke. Persze majd mondhatjátok hogy hamis, meg a többi szokásos terelés, de Gyurcsány óta tudjuk mit csinálnak a szocik reggel éjszaka meg este.
Populista Pista 2019.02.03 09:53:04
@Tölgyes Péter:
Ne akarj már Gyurcsánynál is gyurcsányosabb lennl. Még szerencse hogy nem te mondod meg a frankót, hanem a választók. Pont ez a jó a demokráciában.
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
Populista Pista 2019.02.01 13:16:39
@Aquincum:
Egy kilométerről látszik hogy Magyarországról jöttél ezzel az indulatosan csapkodó vitakultúrával, hiába hiszed magadról hogy valami felsőbbrendű "nyugatit" képviselsz. A hazai ellenzéknek sikerült ebből a kocsmai stílusból egy metasztázist csinálni Brüsszelben, ezért olyan ismerősek az ottani vitanapok.

Ha majd ott is ellenzékbe kerülnek (remélhetőleg) az EP választás után kíváncsi vagyok viszik-e majd a sípjaikat, hangosbeszélőjüket a brüsszeli ülésterembe.
Populista Pista 2019.02.01 13:23:21
@eloi:
Nagyon sokat kaptunk usák bácsitól! Legfőképp hogynem bírálja a State Department nyíltan Magyarországot (bújtatott csatornákon persze pénzelik a zellenzéket). Azt kapjuk tehát, hogy nem annyira baxogatnak, cserében nem sok a valójában 20% nál jóval nagyobb felár az amerikai gázért.
Populista Pista 2019.02.01 17:35:28
@eloi:
Amit az amcsik játszanak most velünk az a "jó zsaru-rossz zsaru" színjáték. Egyelőre lehet még a jó zsaruval bizniszt csinálni:

- Kirúgjuk az oroszokat, jutalomképpen megkapjuk sokkal drágábban az energiahordozókat tőlük

- Csak amerikai fegyvert vásárolunk hátrányos feltételekkel

- Aláírjuk az új védelmi szerződést, ami gyakorlatilag bármikor szabadon használható felvonulási területté teszi Magyarországot. Ezt még Hitler se kapta meg Horthytól annak idején.

Milyen lehet ezek után a rossz zsaru?
A populisták az európai választás előtt még rátesznek egy lapáttal a (csörgedező) migráció elleni kampányra; Orbán, a szorgos kleptokrata, aki legfeljebb csak saját háza táján tűri el a korrupciót; Nagy kár, hogy az Európai Tanács nem hallgatta meg az EP aggályait a magyar jogállam ügyében -…..
Populista Pista 2019.01.31 15:26:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Állítólag mexűnt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége, ehhez képest bárki pert nyerhet a kormányoldal ellen.

Persze fordítva is ugyanúgy pert lehetne nyerni, csak valahogy a fassisztaelnyomóorbáncos oldalon nem szokás beperelni a gecizőket, pedig szinte biztos hogy ugyanúgy megnyernék.
Populista Pista 2019.01.31 15:32:35
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nagy zseni lehet ez a Birni, ha másfél évre előre meg tudta jósolni hogy lesz majd tömeges migráciö a balkáni útvonalon, és ebbe szügyig bele fog majd állni a Soros.

Vagy inkább csak utólag akar sütkérezni Orbán sikerének a fényében.
Populista Pista 2019.01.31 15:56:55
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Olvasni lehet hogy tudsz de értelmezni már nem vagy képes. Kritikusan értékelni pedig a hozzád hasonló szinten nem is lehet.
Új paradigma Szavak aurája 2019.01.28 15:35:33
Mit is jelent valójában a disztingválás? Vagy hogy szavainknak megvan a maguk aurája? Ha kimondok vagy leírok egy szót, nem csak annak jelentésével, tehát a szótár szerinti meghatározásával kell tisztában legyek, hanem azzal a politikai-társadalmi környezettel is, amelyben az adott szó…..
Most olyan témáról beszéljünk, amitől a legtöbb ember szemérmesen elfordul. De elfordul a kormányzat is. Nem is beszénekl róla, azt gondolva, hogy amiről nem beszélnek az nem is létezik. A magyarországi hajléktalanok számáról nincs pontos adat, de a legutóbbi kutatásában mintegy tízezren vettek…..
Fordított arányosság van az urambátyám-rendszer megerősödése és a demokrácia leépítése között  - állapítja meg a Transparency International. Populisták! Vigyázó szemetek Caracasra vessétek! Persze csak, ha látni akarjátok, hogyan végzitek.  28 tagállamból már 20 támogatja, hogy az uniós…..
Populista Pista 2019.01.30 19:12:27
@Ms.Cunnesburry:
Független sorosmédia, ez tetszik nekem.

Soros maga a függetlenség, mikor fantaszta elképzeléseivel és felvásárolt eszközeivel felforgatja a világot. Azok is mind függetlenek akik tőle függnek, rájuk még a gravitáció sem hat hanem csak a levitáció.
Populista Pista 2019.01.30 19:23:49
@John Brennan:
A TI függetlenségének záloga a Sorostól kapott támogatás.
Populista Pista 2019.01.30 19:26:02
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A zöldhatáron talpaló néger meg arab meg paki is van olyan magyar patrióta mint Soros. Pont egy húron pendülnek.
Nem viccelnek. ..
Populista Pista 2019.01.28 22:49:37
@camilló:
Ugyanazok osztják az észt, és semmit se tanulnak hiába igazìtják ki akárhányszor őket. Kedvencem a "Paks geológiai törésvonalon fekszik" mantra, miközben Paks a leginkább földrengésbizots övezetbe tartozik Magyarországon (vízszintes gyorsulás 1. zóna).
Populista Pista 2019.01.28 23:32:42
@BiG74 Bodri:
Ezt a Birnbaum találhatta ki, de ha nem ő akkor az Applebaum.
Populista Pista 2019.01.29 00:41:51
@BiG74 Bodri:
Akkor a lemezzel jön a néger és nem a Soros hozza?
Az egyenirányúsított Fidesz-propagandamédia egyik tagjában jelent meg egy, a NER-rel és az Orbán-rezsimmel, sőt, magával a miniszterelnökkel szemben kritikus interjú. ..
Populista Pista 2019.01.28 16:18:00
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Magyarország nettó bevándorlóország, ez a fogalmatlan Gugyerák meg fel akarja találni a spanyolviaszt, a szabályozott bevándorlással.

Menjen magyarázza el a libbant haverjainak. Lilaködös bölcsészeknek nem való a politizálás.
Populista Pista 2019.01.28 18:42:29
@Comte de Gippaud:
A Mandiner szemléz erősen balos vagy libsi írásokat is, tartalmi változtatás és kommentár nélkül. Soha életében nem látott Mandinert a poszter ha azt állítja hogy azon csak az egyik oldal véleménye jön át.
Orbán Viktor piszok mázlista egy pali.  Ravasz is, az tény, de mindenekelőtt elképesztően szerencsés. Már ha annak lehet nevezni valakit, aki azért tud ilyen elsöprő fölénnyel politizálni, és "azon belül" miniszterelnök lenni egy adott országban, mert a népesség döntő többsége belefásult abba, és…..
Egy sorozat, amiben történelmi folyamatok elemzésén keresztül próbálok eljutni a mai politika lehetséges következményeinek előre jelzéséhez. 1. Magyarország bukásai             A honfoglalással letelepedési helyet szerzett magyarság és a népvándorlás során hozzácsatlakozott népek képeztek akkora…..
Populista Pista 2019.01.28 11:43:11
@Brix:
Látom nagyon fáj hogy a kedvenc pártod lecsúszott az 5% os küszöb alá. Nehéz lenne olyan szabályokat kitalálni, amivel még labdába rúghat egy ilyen formáció.
Populista Pista 2019.01.28 11:50:11
@Brix:
Németországnál elrettentőbb példa nincs. Szavazhatsz bárkire, az idióta nagykoalíciót és merkel anyót kapod. Váltásra nincs lehetőség, de ez sem tartható fenn. Csak a német feltétlen engedelmesség miatt nem dőlt már rég össze a nagykoalíciós tákolmány.