Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korbelygyorgy

3576 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóban, tíz hónapja nem frissült ez a blog, ami nem azt jelenti, hogy sutba dobtam volna az írást. Már a sajnálatos események idején, azaz amikor az Index nyilvánvalóan NER-befolyás alá került, elkezdtem keresni egy olyan platformot, ahol nem járhatok így. Hosszas mérlegelés után a Wordpress…..
 Az utóbbi hetek történései überelték a Szia uram-világ modorosságát. Az új köszöntés a Szia gazdám és itt már rendszerszintűek a károk.   Szia uram - pár éve fura volt, amikor még Magyarországon így köszöntött egy kolléga, így furán sznobosan, legalábbis akkor még nem értettem, hogy…..
  Elég sok vlogger, illetve informatikai szakújságíró vizsgálta az elmúlt hónapokban, hogy az iPad Pro új generációi kiváltják-e a számítógépeket, hiszen ezek a csodamasinák nem csak árban és teljesítményben veszik fel a versenyt a deszktop eszközökkel, hanem abban is, hogy immár többre képesek,…..
Egy barátom még az offline világban - vagy éppen a kettő határán, úgy az ezredforduló táján büszkén újságolta, hogy a mosdóban két újságot olvas minden hétvégén, egy Magyar Narancsot és egy Heti Választ. Ezzel kívánta érzékeltetni az alapvetően konzervatív érzelmű, de annak a polgári értelmében,…..
Forrás: bunosvaros.hu   Ha már Kálomista Gábor nem intézte el Szíjjártó Péter barátjánál, hogy a kommunista németországi mozik is vetítsék az ElkXrtuk című műremeket, így nem tudjuk igazán megtapasztalni az élményt, legalábbis a legális csatornákon. Mondjuk a lányok szombaton megnézték a…..
Amikor valaki arról kérdez, hogy mi inspirált arra, hogy megpróbálkozzam az újságírással, többnyire elsősorban a korai Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, a rendszerváltás előtti Magyar Nemzet, a rendszerváltás utáni Magyar Hírlap neve hangzik el.     Pedig volt még egy különleges…..
Fotó: Handelsblatt.com Hölgyeim és uraim, a színpadon a magyar Tankcsapda! - a városi legendák szerint így konferálta fel SImi a Depresszió nevű rockzenekart a Hegyalja fesztivál nagyszínpadán jó másfél évtizeddel ezelőtt. A kijelentés a maga abuszurditása mellett jól rávilágít arra, hogy mi…..
Mint az várható volt, Márki-Zay Péter nyerte meg az ellenzéki előválasztást. Mindkét fordulóban én is rá szavaztam, elmondom, miért. Bocs, én is a Fideszre szavaztam - ez volt a felirata annak a kitűzőnek, melyet még a kilencvenes évek végén, néhány hónappal a Fidesz-kormány megalakulása után…..
Az ETA zenekar neve leginkább a mai ötvenes korosztálynak lehet ismerős. A fővárosi csapat a 80-as évek elején itthon is berobbant punk mozgalom, avagy a "szennyhullám" részeként tűnt fel. Az ETA a 80-as évek első felében volt aktív, a kortársak többségéhez hasonlóan az első korszakukban hivatalos…..
A hétfő esti Facebook-leállás felülírta a világ, illetve a hazai közélet lényegében minden fontos eseményét, mind a szerkesztők és az olvasók érdeklődését jobban felkeltette a közösségi oldal, illetve hozzá kapcsolódó hálózat - elsősorban az Instagram, Messenger, WhatsApp leállása, ami hat órán…..
Egyértelműen siker a hazai ellenzéki előválasztás mind a résztvevők számát, mind a (rész)eredményeket tekintve. Én lgalábbis teljesen izgatottan élem meg ezeket a napokat, ha focikedvelő lennék, egy-egy eb vagy vb idején éreznék ilyen másállapotot. Hála a Momentumnak az olyan távol lévő magyarok is…..
 Mostmár hivatalosan is regisztált online ellenzéki előválasztó vagyok, ma délután ugyanis sikeresen megtörtént a művelethez szükséges első lépés: elfogadták a regisztrációmat. A neheze még hátravan: a miniszterelnökjelölt-jelöltről már van elképzelésem, de helyi szinten tanácstalan, mi több,…..
Teljesen véletlenül botlottunk bele egy remek kulturális projektbe: vasárnapi túránk során a Theatre in dem Bergen elnevezésű tájszínház produkciójával találkoztunk többször is. Nehéz pontosan meghatározni, mi ez a produkció, lényegében a színházi előadás és a performansz sajátos elegyéről van szó,…..
Alföldi blog Végigaludtam 9/11-et 2021.09.11 14:37:59
Forrás: Vox.com A húszéves évforduló miatt ismét előkerültek az ilyenkor szokásos kérdések: Ön/Te hol volt(ál) és mit csinált(ál) 2001 szeptember 11-én? Ez volt a rádióban, tévében, neten és podcastben és még ez várható ezen a hétvégén és talán a jövő héten is. Eddig nem találtam túl izgalmasnak…..
   A külföldön élés egyik legnehezebb része az, amikor az ember gyermeke nem tanul magyar történelmet és ennek felelőssége a családra hárul. Csakhogy Szent István, Hunyadi János és Mátyás, Kossuth Lajos és Széchenyi nem Marvel-szuperhősök, illetve karakterek a Star Wars-galaxisből vagy a The Last…..
Törőcsik Franciska (Anima Sound System) Egy év kihagyás után ismét fesztiválozás, a tér és idő szerencsés együttállása ismét lehetővé tette, hogy ellátogassunk a Szegedi Ifjúsági Napokra, azaz a SZIN-re. Az idő értelemszerűen azt jelenti, hogy a fesztivál a magyarországi tartózkodásunkra esett, a…..
Piramis Plusz, Révész mínusz - Forrás: rock-on.hu Kutyasétáltatás közben a Spotify a napokban kétszer is feldobta a Piramis együttes számomra rendkívül fontos albumának egy-egy dalát. Senki ne gondoljon a legendás hetvenes évekbeli stúdióalbumokra, sem a koncertlemezre, sem a későbbi Erotika…..
  Az internet egyik legunalmasabb kontentje a turisztikai látványosságok személyes bemutatása, sőt újabban úgynevezett influenszerek kedvenc időtöltése, sőt megélhetési sportja, hogy kosztért, kvártélyért, néha még készpénzért is reklámoznak ilyen-olyan helyeket. Hát most én is ezt teszem, bár…..
Forrás: https://raidboxes.io Nagy örömmel látom, pontosabban hallom, hallgatom, hogy a podcastok egyre népszerűbbek, mi több, már én is a bőség zavarával küzdök, pedig nekem elég nagy a kapacitásom, hiszen munka, bringázás, kutyasétáltatás és sok minden más közben tudok podcastokat…..
Fotó: Media1.hu Másfél évtizede léptem be a Beol.hu szerkesztői közé, egész pontosan projektvezetőként intézgettem szeretett portálunk dolgait egészen 2014 elejéig, azaz nyolc évig. Nem a megemlékezés, illetve a félig kerek dátum miatt jutott ez eszembe, hanem a drága hazánkban folyó…..
Eggyel több ok, amiért érdemes Klubrádiót hallgatni: a héten ismerkedtem meg egy remek zenei formációval, melynek neve Stinky Bugs, Ezúttal nincs szó az underground muzsikát forradalmasító lánglelkű fiatalokról, sokkal inkább korosabb, rutinosabb muzsikusokról, akik remek mókát csinálnak a zenével:…..
Forrás: Posta.hu A múlt egy újabb jelentős szeletétől búcsúzunk ebben a hónapban. A mai negyven alattiaknak persze már nem sokat mond az, hogy távirat (maximum a Telegram, ami ugyebár egy biztonságos chatalkalmazás), hiszen ők már akkor voltak gyerekek, amikor elterjedt a mobiltelefon, azaz azok is…..