Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doktor Kotász

0 bejegyzést írt és 1820 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy valódi őszi téma következik, amikor a túltermeléssel küzdő kertész nem akarja lefagyasztani a petrezselymet és répát, mert elveszti ízét és ropogósságát. Emellett akad még a kertben paprika, karalábé, karfiol. Szerencséseknek paradicsom, amely - a meleg időjárás miatt talán - sokkal korábban…..
Bár az USA geopolitikai érdekei miatt Oroszországot ma mumusként láttatja a nyugati média, az Európa egy részét, köztük Magyarországot is fenyegető ISIS dzsihádistáinak megfékezése lehetetlen lesz az oroszok nélkül. Kárörvendő címet adott a karpatinfo.net annak a…..
Doktor Kotász 2014.09.19 19:41:42
@dr kotász: Azért hagytam el ezt a nickem, mert más is használta. Helyette áttértem a Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharangra, úgyhogy nem téged klónozlak vagy ilyesmi, csak itt banoltak, mert kendőzetlenül voltam oroszellenes, és beléptem a régivel.
Doktor Kotász 2014.09.19 19:48:25
@Tudományos libsizmus: "Ez nem volt jó válasz. A német megszállást relativizáló és az ukrán nácikat támogató "liberálisok" gondolják úgy, hogy rajtuk kívül mindenki náci. Már ne is haragudj."

Te láttál már oroszt élőben?

Össze-vissza fasisztáznak mindenkit, miközben a saját felsőbbrendüségüket ismertetik...
Subba Szeva Viktorom! 2012.10.09 15:46:43
Ezt egy szombathelyi informatikus fiú küldte OV-nek a facebook oldalára, de nagyon hamar törölték. "Szeva Viktorom!!!!!!!! ... Most olvasom, hogy kötelezõen le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a…..
“We are not looking for more fiscal adjustment beyond what the government is already planning, there is no more austerity in our proposals,” Iryna Ivaschenko, the IMF’s representative in Budapest, said in an e-mailed response to questions. “But we think the adjustment can be achieved with…..
Doktor Kotász 2012.10.04 21:31:16
@Wl: Az IMF nem ad listákat a hogyanról. Nem mondja, hogy ezt meg azt csináld, csak azt, hogy a költségvetési hiány, a növekedés ennyi vagy annyi legyen, és vár, hogy ezt mivel érnéd el.

Mellesleg én a helyükben már rég azt mondtam volna, hogy viszlát.
Doktor Kotász 2012.10.04 21:43:53
@butus: Ezt komolyan a Rogán mondta? Nem kevered a Szíjjártó Petikével? Az szokott ilyen agyilag rokkant nyilatkozatokat tenni.
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..
Doktor Kotász 2012.10.04 15:15:40
@eloi: Ha nincs konszenzus, akkor nincs alapod beleszólni, szerintem ez így értelmezhető.
Doktor Kotász 2012.10.04 15:26:39
@eloi: Én meg azt hittem, hogy neked világos, hogy ezekre az izmusokra seggel ráültek a politikai paletta teljes spektrumán. És egyébként is a politikai vonatkozásokról volt szó, mert abból indultunk ki, hogy nincs liberális vagy politikai cikk szerintem, csak igaz és hamis, és a részben igaz az véleményem szerint részben hamis is.

Erre jöttél, hogy hát benne van a cikkíró identitása, ami mindenre kihat.

Nem olyan bonyolult ezt értelmezni. Nyilván nem arra gondoltam, hogy nincs olyan, hogy valakinek a szájából ömlik a pártközponti propaganda, hanem azt, hogy azt a helyén kell kezelni és nem zászlócskákkal tapsikolni neki vagy köpködni a hovatartozásunk szerint.

Egyébként ez a blog is azon tézis mentén próbál evickélni, hogy mellőzzük a felesleges szólamokat, és reálisan közelítsünk a kérdésekhez, és nem érzelmileg.

Erre sokan belebüfögnek, hogy ez a cikk egy liberálistól is silány, hogyan nevezheti magát konzervatívnak a szerző.

Na erre írtam, hogy nincs liberális meg konzervatív poszt, csak igaz vagy hamis. Ha most ezen megint rugóznál, akkor GOTO két bekezdéssel feljebb ebben a hozzászóláshoz.
Doktor Kotász 2012.10.04 15:37:17
@Sadist: Most lesüllyedsz ilyen gyermeki szintre, hogy menet közben változtatod meg a szabályokat. közgázszakok állami költségtérítésének megszűnéséről volt szó, és ehhez is szóltál hozzá. Ha most azzal jössz, hogy a jogiról is szó volt, akkor csak súgok, hogy amire reagáltál, az a hozzászólás meg nem.
Ilyen nincs és mégis van. Tájékozódom így estefelé, és nyakonvág a szalagcím: Orbán: Magyarországon nem lesz tandíj . Kattintok is serényen az egérrel, hátha valami érdekes sül ki belőle. A gyerek hamarosan egyetemérett, nem árt ha figyel az ember. Olvasom a bekezdést, ami…..
Doktor Kotász 2012.10.02 02:46:30
@Чебурашка: "A tandíj nem nemzethalált jelent? Legalábbis 2008-ban ezért hülyenépszavaztunk nem?"

Akkor az tulajdonképpen egy érvénytelen vagy nemleges népszavazási eredménnyel zárult a vizitdíjjal ellentétben. Tehát önálló kérdésként lett feltéve, és a vezér a népakarat előtt meghajolva módosította az akkori elképzeléseit, és most már a tandíj lelkes híve.

Oersze az a népszavazás önmagában egy vicc volt, ha morbid is. Merthogy tavasszal történt, de a költségvetést nem lehet lenépszavaztatni, így csak háromnegyed év elteltével lett volna jogilag kötelezően eltörölni a vizitdíjat. Fel is háborodott Orbán, hogy mekkora jogsértés történt, amikor pár nap alatt megszüntették a vizitdíjat. Nem is értem, hogy akkor azon a fordulaton miért nem ült le seggre mindenki, hogy milyen káosz is van a felcsúti hajas dúcse fejében.
Hamu és Feltámadás Áramfüggés 2012.09.25 11:04:28
Nemrég volt a premierje egy új amerikai sorozatnak, aminek a hangzatos Revolution címet adták. Nem, egyáltalán nem egy Kommunista Kiáltvány jellegű dologról van szó, hanem arról, hogy a világon mindenütt rejtélyes módon elmegy az áram (ami itt azt jelenti, hogy egyúttal autók,…..
Újabb remekmű a szcientológia PR-géniuszaitól! ..
A nagy divatmárkák általában a standard modellekkel reklámozzák kollekcióikat, ám most a Ralph Lauren úgy gondolta, itt az ideje kilépni a megszokottból. Rachel Green egykori munkaadójától ez azért is meglepő, mert korábban éppen az extrasovány nőiesség mellett voksolt. Akkor…..
Doktor Kotász 2012.09.23 18:33:09
A minapában tízmillió forintra perelte be a közmédia vízfeje, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Balavány Györgyöt, a hvg.hu szerzőjét, amiért azt találta leírni, hogy a közmédia az adófizetők pénzén hazudik az adófizetőknek. Mármost ebbe itt és…..
Csak ők lehettek, mert elképzelhetetlen, hogy ilyesmit valamely hivatásos szerv kiadjon a kezéből. Nem illik kritizálni más munkáját, főleg, ha az láthatóan a legjobb szándékkal készült, de amit a Blaha Lujza téren látni, az sajnos hervasztó. Nem a terület általános…..
Most már hivatalos: az azerbajdzsániaknak eszükben sincs magyar állampapírt vásárolni. Ha a magyar kormány arra bazírozott, hogy a baltás gyilkosért cserébe majd kapunk pénzt, hát nagyot tévedett. Egy egyébként is szégyenletes történet irtózatosan ciki vége.kép:napi.hu A…..
Doktor Kotász 2012.09.04 13:50:43
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Orbánt csak Azerbajdzsánban fogadták, így roppant hálás volt a díszőrsegért, ezért elengedte a nemzeti hős elmebeteg gyilkosukat. Azerbajdzsán is egy mekkora kecskebaszó turbános Tahófalva, ahol ezért hősnek tartanak valakit. Na, itt fogadják az Orbánt egyedül, ami elég beszédes.
Doktor Kotász 2012.09.04 19:52:20
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Ja.. Életében nem járt máshol.. Barom."

Te agyi rokkant, léteznek időintervallumok is ám, és most erről van szó, és nem a régmúltról.
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
A nyári uborkaszezon az augusztusi tűzijátéknál is látványosabb politikai eseménnyel ért véget. A hidegháború lezárulta óta nem látott eseményre került sor: Magyarország kiadta azt az azeri katonát Azerbajdzsánnak, aki baltával megölte örmény tiszttársát 2004-ben…..
Doktor Kotász 2012.09.03 14:24:40
@Ándi bácsi: "30-án háromszoros túljegyzés magyar államkötvényre

31-én mmehet a gyilkos haza

A fideszokosabb mint gondoltam. Brávó."

Gondolom akkor is ennyire átszellemülten tapsikolnál, ha az anyád fejébe baszta volna bele a baltát.
Doktor Kotász 2012.09.03 14:31:34
@Belagezapista: Ha jól emlékszem az esetre, akkor ez egy szimpla baltás fejbebaszás volt egy kollégiumban. Ezt magasztolni nem ugyanaz, mint egy volt politikai szereplőt ferdülten megítélni, mert ez az eset szimplán konyhanyelven leírható.

Fe értem mit mondasz, csak ugye az egyik esetben egy összetett folyamatrendszert egyszerűsítünk le, hogy helyesen értékeljük, addig a másikban egy szimpla egyszerű történést emelnek folyamatrendszerbe, hogy ne értsük.
Doktor Kotász 2012.09.03 14:59:01
@refakcia: Be légy naiv, tudják fejből.
Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor…..
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
A jelek szerint pénzen szerelmet venni nem lehet, a börtönt viszont jogerős ítélet ellenére is elkerülheti, akinek van elég pénze. Legalábbis Kínában. Úgy néz ki, a gazdagok Kínában (is...) mindenre találnak megoldást, még egy esetleges börtönbüntetésre is. Ahelyett,…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
Poldi bácsi megmondója Alsógatya 2012.08.27 11:17:48
A korszerű tájékoztatás magasiskolájának példáját valósította meg a mostanában egyébként is sok dologban élenjáró hvg.hu hétfőn reggel.Óvatlanul beleklikkeltem a "Martonyi kemény tárgyalásokra számít az IMF-fel" címbe és ez a látvány fogadott:A kormány hagyományosan…..
Doktor Kotász 2012.08.28 09:54:28
Most megmondjuk 690 ezer 2012.08.24 17:00:00
  Túlestünk ezen is. Megvolt az éppen aktuális nemzeti konzultáció, miközben már úton van - egyesekhez pedig már meg is érkezett - a miniszterelnök legújabb levele, ezúttal a munkahelyvédelmi akciótervről, amit pár nappal ezelőtt már kiveséztem itt a blogon. Több mint…..
A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai…..
Doktor Kotász 2012.08.21 11:28:10
@Rémbódess: "Meg a találmányok is csak valami régi cucc feljavitása? Biztos igazad lehet.
Tv. Rádió. Táviro. Gőzgép. Dinamit. Ezek mind léteztek a középkorban, csak másra használták."

Na akkor sorjában. A rádió a telefon vezeték nélküli változata, a TV a rádió kibővítése képátvitellel, egy módosított oszcilloszkóp beépítésével, a távíró a világítótornyos fényjel kommunikáció elektronizálása, amiből kifejlődött a telefon, amiből a rádió, amiből a tévé. A dinamitot a lőpor kiváltására kísérletezték ki a bányászathoz és a hadviseléshez. A gőzgép pedig a vízkerék és a padlófűtés házasításából jött létre. Észrevették, hogy a padlófűtéshez használt gőz nyomást fejt ki.

Szóval az összes példa, amit cáfolatnak hoztál fel, az ellenvéleményt igazolja...
Doktor Kotász 2012.08.21 11:46:22
@Long R3 IGF-1: A széljobberekben az a meglepú, hogy fejben egyeztetik a Szentistváni keresztéyhagyományogaz a bőgatyás fütyülős barackpálinkás sámándobpüffölést, holott az egyik kizárja a másikat, mint ahogyan az ezer éve meg is történt.
Doktor Kotász 2012.08.21 11:55:49
@Putyilov gyári melós: Annyira nem.
  A közmédia, kisfiam? Amikor a pénzünkből hazudnak nekünk. Hallgatom a híradót, hogy hadd tudjam már, mi van; gyalogost gázoltak a fővárosban, torlódás az M7-en, a hűvösebb időben kevesebb jégkrém fogy (!), ukztvuz89t ígér a kormány, őüpö89 fordulatra van szükség,…..
Doktor Kotász 2012.08.15 07:08:26
@énisfélek: "2006 szeptemberében is ezrek ordítottak a közTV előtti téren, autó lángolt, rendőröket próbáltak más rendőrök mártírrá tenni - csak az ablakig kellett volna elsétálni egy kamerával... de valahogy nem sikerült.
Szerintem azóta nem változott semmi, a szolgáltatás színvonala ma is ugyanolyan magas szintű."

Merthogy kiosontak a hátsó ajtón, hogy nehogy rájuk égjen az épület. Tudom, te maradtál volna közvetíteni, de azok a hülyék hazamentek.

És ne nézz olyan na ívnak, hogy elhiszem neked, hogy te ezt nem tudtad! Egyszerűen csak azt csinálod, amit a közszolgálati. Hazudsz... Csak te nem munkaköri kötelességből, hanem szervilis aktivizmusból...
Doktor Kotász 2012.08.15 07:11:56
@ggaborx: "Majd az aki mégnagyobb hazugságot tud kitalálni, amit a kedves választópolgárok áhítattal ismét beszopnak. Nem értem, hogy mi itt a probléma, mikor minden választáson a nagyobb hazugság nyer, akkor miért is kéri bárki számon a további hazugságokat a kormányon?"

2006-ban a kisebbik hazugság nyert, és bukott a 14-ik havi nyugdíj, meg a kolbászból a kerítést, hiszen rosszabbul élünk, mint négy éve hazugság. Azért egy kicsit próbáljunk meg emlékezni, aha a múltról van szó, ne csak úgy durr bele!
"... a kommunizmus nem a szocialista törvényesség győzelmét jelenti, hanem a szocializmus győzelmét a törvény felett."Pjotr Sztucska Amint hogy az orbánizmus is. Kartelleztünk, és akkor mi van, mondta Budai. A rendszer marad, mondta az izmus névadója, és ebből legalább értett…..