Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egosumquisum

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Rengeteg pirospaprika? Nem túl kedvező előjel egy étteremben. Mostanáig...
egosumquisum 2021.06.21 12:12:05
@Raven!: Itt nem az van, hogy a kacsa nem tud úszni, hanem a kacsa fényképen látotta a tavat és ezalapján határozott és hangos meggyőződése, hogy ez egy száraz izé amiben nem is lehet úszni, ő ebbe bele nem tenné az ülepét.
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
Tudták Önök, hogy nem borban, hanem a fagylaltban van az igazság? És hogy vonatokon lehet rábukkanni olyan nőtörténelmi pillanatokra, amelyek alapjaiban változtatják meg a női gondolkodásról kialakított képet? Mert ugye az a közhiedelem, hogy a hölgyek inkább fiatalítani szokták magukat pláne egymás…..
egosumquisum 2018.05.18 11:28:49
@Étteremkritikus: Én is csak néztem a felsorolás kapcsán, addig majdnem egyetértettem az írással.
Bár társasház, de mindössze két lakással a budai hegyoldalban. 915 négyzetméteren, két lakásban, 11 szobát alakítottak ki, a felszereltség pedig minden „magas élet” igénynek megfelel. Mindez 773 millió forintért. Bár a belső képek látványtervek, az infókból az is…..
Okos (és nem annyira okos) emberek gyakran tesznek erős kijelentéseket a jövőről, az igazán kínos az, amikor utólag kiderül, hogy mindez köszönőviszonyban sincs a bekövetkezett eseményekkel. Ma ilyen jóslatokat mutatunk be, hozzátéve, hogy utólag persze könnyű okosnak…..
Az ősz egyik legjobban várt sorozata a Foxon most bemutatott Gotham, ami Batman és városának előtörténetét dolgozza fel Pingvintől a Macskanőig. Megnéztük a pilotot és írtunk róla egy duplakritikát, egyik részét Batman-laikus, másik részét (valamennyire) képregényes…..
Vendégszerzőnk, a nagyszerű hogyvoltíró,  AaannnaaA megnézte a Foverert, majd a) írt róla hogyvoltot és b) kritikát is.  Új sorozatot kezdett tegnap este az ABC „Forever” címmel, nem is akármilyen tartalommal. Főszereplői viszonylag bejáratott sorozatos arcok, akiknek neve…..
Bővül a DC Comics tévéuniverzuma: a Arrow (CW), a Flash (CW), a Constantine (NBC) és a Gotham (Fox) után jön a Supergirl, ráadásul a CBS-re, így az ABC-n kívül már mindegyik nagy csatornán jelen lesznek (már ha addig nem kap kaszát valamelyik), az ABC-n a Disney-Marvel vonal miatt…..
A beköltözős - egymással alaposan kibaszós valóságshow-k feltétlen híveként kicsit félve várom a nyarat minden évben, pontosabban a CBS műsorán a Big Brothert, mert szinte minden évadban van valami olyan kavarás amitől azt várják, hogy jobb lesz a műsor, miközben nem…..
A CW ifjúsági vámpír nyáldrámája pontosan annyit tudott ebben az évadban, amit egy ifjúsági vámpír nyáldrámának tudnia illik. De egy centivel se többet. Fogalmam sincs, hogy az írók mennyire ragaszkodnak a könyvekhez, mert azokhoz nem volt szerencsém, sőt, "szerencsém", de…..
Magam sem tudom, milyen befejezést vártam a Fringe-től, mert a harmadik évad után kétségbeejtően félrecsúszott történetet talán nem is nagyon lehetett volna normálisan lezárni. Jó, hiába sír a szánk az observeres jövő miatt, és a szürke, lepusztult (CGI) világra gondolva,…..
egosumquisum 2013.01.26 14:14:22
@Llew: Azért ebben erősen benne van, hogy lefogadom, hogy azt a 12 részes berendezést kemény költségcsökkentések mellett kapták meg. Gyakorlatilag minden epizódból sütött, hogy kenyéren és vizen élnek.

De egyébként egyetértek a többséggel, hogy kidobott lehetőség volt ez az utolsó szezon. Az mondjuk más kérdés, hogy még mindig jobban élveztem mint a mostani mezőny 80%-át. De ez csak a mostani sorozat felhozatalt minősíti. (A gyakorlatilag nem létező sci-fi felhozatalról nem is szólva.)
Julie Keith egy meglepő üzenetet talált a portlandi Kmart üzletben vásárolt Halloween dekorációs készlet dobozába rejtve: Uram: Ha véletlenül megvásárolta ezt a terméket, nagyon kérem továbbítsa ezt a levelet a World Human Rights Organization felé. Több ezer ember akik a…..
A Terra Nera által készített Uchunari a civetmacskákról kapta a nevét és a világ legdrágább kávéja. Annyira drága, hogy csak előjegyzésre kapható és a kávézsákot gravírozott aranytáblával látják el. Ráadásul mostantól a világ egyik leghíresebb luxusáruházában, a…..
E-könyv olvasók Amazon.hu? 2012.12.01 23:06:27
Röpködnek a találgatások a szomszédban nyíló Amazon logisztikai bázis kapcsán. Mivel az érintett még nem nyilatkozott expliciten, a leendő versenytársak spekulálnak hangosan. Biztosat még én sem tudok, végezzünk hát el egy gondolatkísérletet. Adva van egy príma hardver,…..
egosumquisum 2012.12.02 19:19:50
@Konyvmolyolo: De nagyon. Én pl minden vásárlás után azzal kell kezdjem, hogy feltöröm a másolásvédelmet, az epub-ba konvertáláshoz, mert iPaden, Stanzaban (vagy Megareader) szeretek olvasni és kész.
egosumquisum 2012.12.02 19:27:03
@waces: Nyilván tudom, hogy van, de nem szeretem. De ha tök egyforma funkciók lennének se akarnék két vagy több különböző appot használni egyszerre.
egosumquisum 2012.12.02 19:53:54
@waces: Ez nagyon kényelmes, mindaddig amíg csak azt nézed, hogy az épp megvett könyvhöz milyen gyorsan/egyszerűen tudsz hozzájutni.

De ha komolyabb elektronikus könyvtárat akarsz építeni, amiben később megtalálod a könyveidet, gyorsan elő tudod szedni, stb. Na, ez nem a felhő.

Én letöltök mindent, behúzom Calibre katalógusba. Rendesen kitöltöm a metadata adatokat (Amazon könyveknél fertelmesen vannak kitöltve a meta adatok. Rossz mezőbe írnak, üresen hagynak, stb.), tagelek, lefuttatok egy oldal/karakter számlálást, beírom milyen sorozat hányadik kötete az adott könyv. A katalógus bármikor bárhonnan elérhető (dropboxba fel van töltve), kereshető, lehet benne rendesen válogatni ha nem tudod épp mit olvass.

Persze a könyvmennyiségtől függ. Jelenleg 506 könyv van a katalógusomban, meg ugyanennyi neten publikált sztori. Ilyen mennyiségnél rendkívül fontos a rendes katalógus.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
egosumquisum 2012.11.15 15:33:35
@sussudio: Nem csak fix díj esetén ez a helyzet. Ha te engedsz egy milliót egy 10 milliós árból, máris sokkal könyebb eladni. Az ingatlanosnak jóval könyebb a dolga, simán megéri neki az 1 millió utáni jutalék elvesztése.
Nem véletlen bevett gyakorlat, hogy elöször nem nagyon küldenek érdeklődőt, majd 1-1.5 hét múlva felhívnak, hogy engedni kéne az árból.
egosumquisum 2012.11.15 15:44:04
@sussudio: Nyilván elméletileg értem mit mondasz, de a gyakorlatban nem működik. Ha az ingatlanos rá tud venni, hogy áron alul add, nem kell hónapokig hirdetnie, csomószor megmutatnia, hanem minél jobban le tudja nyomatni veled az árat annál kevesebb munkája és költsége van vele és inkább ezt választja.
A magát a demokratáknál is szociálisan érzékenyebbnek valló, veterán stand up komikus, Jon Stewart fergeteges kommentárokkal alázta a Comedy Central The Daily Show-jában a konkurens Fox tévécsatorna amerikai elnökválasztási műsorát, akaratlanul is megidézve ezzel gyerekkorunk…..
Ritkán adódik alkalom arra, hogy betekintsünk egy olyan külön világba, amilyen az amerikai egyetemeké. Ma megtehetjük, köszönhetően Dávidnak, aki párjával, Erikával töltött el egy évet egy madisoni egyetemen ösztöndíjasként. Persze az sem akármi, amit most csinál…..
Eszter most következő írása komoly tanulságokkal szolgál – elsősorban arról, mit kell kiállnia annak, aki arra adja a fejét, hogy hajón dolgozva keresi meg a betevőt. „Hat évet dolgoztam folyami hajón egy francia cég alkalmazásában. Fél évre készültem, de annyira…..
egosumquisum 2012.09.28 21:43:16
@váj mí: Nem véletlenül kerültünk a tápláléklánc csúcsára. Földön, vizen, levegőben egyformán tudunk hülyék lenni. :)
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
egosumquisum 2012.08.28 17:48:23
@egosumquisum: És persze nem kizárólag itt találhatóak meg. Mint látom előttem pont megjegyezték, google képkereső a barátunk.
egosumquisum 2012.08.28 19:07:21
@tomfree: Ismered a vicc poénját. Kedden te vagy a hordóban. :)
egosumquisum 2012.08.29 16:32:58
@ohmyFgod: Googleben képkeresés címén nem csak szöveg alapján, hanem belinkelt vagy feltöltött kép alapján is lehet keresni.

Ugyancsak ilyen kereső a www.tineye.com is, bár nagyon sokszor elmarad a google találataitól.
Elöljáróban Bevallom férfiasan, rettenetesen nem szeretem az Apple dolgait. Sem a cégfilozófiáját, sem a termékeit. iPhone-om sose lesz, ha rajtam múlik, MacBook-kal csak egyszer volt dolgom, és nem volt kellemes az élmény. Valaha még billenytűzetet is ragadtam, a jó öreg…..
egosumquisum 2012.07.14 13:26:58
Rendszeresen olvasok iPad-en (értsd, havi 2-5 könyvet). Sokáig volt Kindle-m is, de alig használtam, mert az iPad sokkal praktikusabb, ha olvasás közben eszembe jut valami, egy másodpercen belül a böngészőben vagyom és guglizhatok. Ha levelem jött, meg tudom nézni majd egy gesztus után olvashatok tovább.

Egyetértek, hogy könyvolvasónak, mobilitás szempontjából túl nagy, valamint félnék elővenni a buszon az ára miatt. (Megjegyzem megkérdeztem öcsémet aki Münchenben dolgozik, napi 4 órát utazva, hogy nem fél-e előszedni tömegközlekedve, mire nevetett, hogy minden második embernek van valami a kezében, köztük nem kevés ipad.)

Emiatt nagy esély van rá, hogy az októberben szinte garantáltan érkező 7 colos (vagy ahhoz közeli méretű) mini ipadból is beszerzek egyet. Ez egy könyvolvasó embernek sokkal ideálisabb lesz mint a mostani ipad.

Appok: igazad van a Kindle app és sajnos az iBook is fapados borzalmasan. Továbbra is a Stanza a messze legjobb könyvolvasó (csak éppen jó eséllyel véglegesen megszűnik működni az iOS 6 érkezésével). Jelenleg legjobb alternatívának a Megareader látszik, viszont jelenleg nem ismeri fel a szövegformázást. (se kiemelés, se vastag, vagy dőlt betű, stb) A készítő már dolgozik rajta, ha ez menni fog, már érdemes lesz használni.
Mindenesetre ezekben az appokban nem gond betűtípust, méretet, sorközt, háttérszínt, fényerőt állítani pillanatok alatt. Többi alkalmazás felejtős. (Harmadik helyen talán az i2Reader áll, de erősen fejleszteni kéne még és nem teszik.)
egosumquisum 2012.07.14 14:41:22
@untermensch: Kezdjük ott, hogy nem képes kezelni OPDS katalógust. Emiatt az új könyvek feltöltése (különösen akkor, ha egyszerre sok könyvet akar feltölteni az ember) több mint körülményes, nem is szólva a saját könyveidhez való hozzáférhetőség sebességéről (persze ha nem itunesban vetted mindegyiket). Nekem pl van egy Calibre által generált 1421 könyv méretű katalógusom ami Dropbox segítségével könnyen hozzáférhető bármely eszközről, appból ami kezeli az OPDSt.

Úgy gondolom a saját és egyéb nyilvános és privát katalógusok hozzáféréséből adódó számos előny hiánya alapból elegendő ok, hogy ne használjon iBooksot aki sokat használja olvasásra az iPadet.
De ezen túl:

Bookmark rendszere nagyon alap, hasznosnak találom pl. Stanzában, hogy el lehet nevezni a könyvjelzőket.
Háttér, és font beállítási lehetőségek minimálisak iBooksban.
Nyilván ezek egy habituális olvasót nem érdekelnek különösebben, de nekem pont elég volt, hogy rá se nézzek többet az iBooksra.

Ezen kívül még van számtalan apróság. Lista nézetben nem látszik, hogy melyik könyvben hol tartasz, nem lehet a feltöltés szerint időrendbe rendezni a könyveket (vagy hozzáférés szerinti időrendbe).

Azt még kihagytam, hogy ugye, ha Amazonnál megveszed a könyvet, akkor azt csak a Kindle alkalmazás fogja vinni, ami viszont tényleg nem az igazi. (Arról nem is szólva, hogy nem ideális, ha a könyveid szétszórva több appben foglalnak helyet.) Ezzel szemben, Amazonnál könyv megvesz, Calibre-be behúz, konvert, majd katalógusból Stanzába letölt.

Nem azt mondom, hogy az iBooks rossz, Apple jellemzően nem gyárt rosszat, de a limitált testreszabhatóság és hozzáférhetőség már a cég filozófiájának kvintesszenciája. Ez a legtöbb esetben nem zavar, de a könyvolvasás terén pont nem felel meg.
Nem sok mindent kell hozzáfűzni, április 1-jén jön a folytatás, addig simán be lehet pótolni az első évadot. A videó alcíme Nyersz vagy meghalsz, tessék belőle nyugodtan messzemenő következtetéseket levonni. ..
egosumquisum 2012.01.30 13:09:17
@hirtelendi: Viszont nem lesz gond filmre vinni oket. Negyedik tortenesei max harom epizodban elfernek az otodike kettoben is.