Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.oszto

48 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog egyik legsikeresebb cikke a kis milánói kitekintő, ahol alapvetően pozitív élményekről számoltam be. A hazatértem után szembesültem vele, hogy bár ott sétáltam a környéken a Starbucks Reserve mégis kimaradt a látogatásból. Azóta viszont rengetegszer szembejött mindenféle csatornán, már…..
Kávézó blog Új podcast! 2023.12.21 19:01:55
A régi podcastunk abbamaradt, cserébe itt a Kávékalandok csatornája, amit egy régi kedves barátnőmmel Tinával készítek. Megyünk kávézni A podcast legújabb epizódja  itt érhető el:      ..
“Do you like it hot or cold?”. Ez volt az a kérdés, amit körülbelül hússzor feltettek nekem az első napokban Bangkokban, mire rájöttem, hogy megspórolhatjuk ezt a kört az “I want a hot flat-white please” rendeléssel. Szóval majdnem minden italnak megvan a jeges verziója, 2 oszlop HOT ill COLD…..
 A tejet én gyerekkorom óta nagyon szeretem az UHT tejet viszont mindig is utáltam. (Azt hiszem gyerekkoromban nem is volt UHT tej, hanem ez is valahogy a rendszerváltozás után jelent meg). Ideje rendet tenni tej témábanForrás: https://blog.aurumlight.com/2013/05/28/milk-pinup/..
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
Aki Budapesten él vagy mozog, annak már a könyökén jön ki, hogy a Bartók Boulevard így meg úgy, és tényleg szinte minden héten nyílik egy új hely a Gellért tér és Móricz között. A körteret elhagyva azonban már kevésbé színes az utcakép, az Addicted to Caffeine mellett még ott van a Semmi Extra nevű…..
A Goosebumps Mechwart liget mellet fekvő pazar showroomjáról már korábban született egy lelkendező cikk és egy podcast epizód is.  Ha valaki lusta kattintani: A Goosebumps forgalmazza Magyarországon az extravagáns Modbar és a szuper automata Everest kávégépeket, valamint saját pörkölőjük is van, és…..
Kávézó blog The Nook 2021.11.16 18:07:48
Nincs könnyű dolga annak, aki Pesten a Nagykörúton kívül akar jó kávét inni. Míg a Belvárosban sétálgatva lépten- nyomon belebotlunk a jobbnál jobb kávézókba, addig a Körúttól távolodva már célirányosan kell haladnunk egy-egy jó hely felé. Igen ott, az autó meg a kukák mögött..
Kávézó blog Berlini kávézók 2021.08.25 21:41:46
Az elmúlt hónapok utazási korlátozásai miatt már nagyon hiányzott egy néhány napos városlátogatás (mint a korábbiak Kijevben vagy Milánóban), ahol az adott város nevezetességei mellett, természetesen a kávézók sem maradhatnak ki a napi programból. Izgalommal teli várakozás a szokásos Costa kávé…..
Kávézó blog Nor/ma Grand 2021.07.22 22:14:36
A fenti filmcím jutott eszembe, amikor beléptem a nemrég nyitott Nor/ma Grandba, ugyanis nemes egyszerűséggel csak úgy definiálják magukat, hogy északi stílusú kézműves pékség és kávézó. Fontos, hogy tudjuk, hogy hova érkeztünk..
A Freyja the croissant story néhány éve nagyot durrant a magyar gasztróéletben, amikor megnyitott a Szövetség utcai boltjuk, mindenhol dicshimnuszokat zengtek róla és hosszú sorok kanyarogtak az üzlet előtt. Természetesen én is alig vártam, hogy megkóstolhassam, de a barátságunk nem indult valami…..
Sajnos mivel a kávézók még mindig csak elvitelre vannak nyitva és az otthoni kávézást már elég jól körüljártuk, ezért újabb és újabb témák után kell néznie a blognak. Szerencsére a másik projektünk, a Sztorik a kávézóból podcast kapcsán érdekes helyekre jutok el, ezért azt gondoltam, hogy a…..
Alapvetően két típusú cég van a világon: az egyik a jól működő, sikeres vállalat, a másik meg az a másik fajta, ahol valószínűleg a kedves olvasó is dolgozik.  A cégek működésének gyökeres megváltoztatásának modern eszköze a vállalati transzformáció. A kifejezés a Transformers című…..
k.oszto 2021.02.11 17:22:28
A wunderplan.hu/hu/esemenyek/ oldalra is kéne egy kis SQL transzformáció :)

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 4
k.oszto 2021.02.15 10:01:34
Ezekben a lezárásokkal és korlátozásokkal terhelt időkben nincs könnyű helyzetben a blog. Nehéz arról blogbejegyzést írni, hogy milyén szép papírpohárban adták a kávét az XY kávézóban, ahol akár 3 percet is eltöltöttem. Kávézó helyett kezdődjön itt a nap..
k.oszto 2021.02.03 16:29:20
@Kávéház Magazin: Én egy Kenya espressót probáltam ki 10/10
A bejegyzés korábbi első részében azt taglaltam, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha jó kávét szeretnénk inni és a kedvenc kávézónk éppen zárva van. A filtertől a Nespresso-n át a kotyogóig sok mindent végignéztünk, de nem tértünk ki arra, hogy lehet-e otthon jó eszpresszót készíteni. Innen…..
A blogban szerepelt már néhány I. kerületi kávézó, de a Budai Várban található 4minutes cafe egy igazán különleges színfoltja a budapesti kávézóknak. Maga az elhelyezkedése is speciális, hiszen a Budai Vár kellős közepén az Országház utcában találjuk meg. Visszafogott, de könnyen felismerhető…..
Kávézó blog Podcastot indítunk 2020.11.20 20:57:16
Egy régi kedves ismerősöm Szilvi (akivel korábban a kerekasztal beszélgetések szerveztük a Premier Kultcafeban meg a Kávébár Bazáron) felhívott, hogy csináljuk podcastet. Ő most éppen kávézót  tervez nyitni és ez neki is egy nagyon jó tanulási lehetőség, hogy tapasztalt emberekkel beszélgethet...
Kávézó blog Café Maran, Siófok 2020.10.22 20:57:26
A siófoki Petőfi sétány nem az a hely, amiről az igényesség vagy a magas színvonalú gasztronómia jut eszünkbe. Először ezért is indultam félve a Café Maran-ba, megmondom őszintén sok jóra nem számítottam. Csak egy kávéra akartunk beugrani ..
A Bartók Béla út szerintem az elmúlt évek legdinamikusabban és legszimpatikusabban fejlődő utcája Budapesten. Mivel az itt található vendéglátóhelyek szinte teljes mértékben a helyi lakosokra építenek, ezért szerencsére az elmúlt hónapok sem nagyon viselték meg őket, szinte mindenki újra tudott…..
A blog történetében először köszönthetünk egy vendégszerzőt, Tina a coffeetips.hu nevében mesél a kedvenc helyéről, és arról, hogy neki mit jelent a kávézás (Az írás egyébként azon az oldalon is megjelenik)   A Kávézó Blog néhány Insta üzenetváltás után személyes beszélgetésre invitált és még neki…..
Nem is emlékszem már hogy mikor jártam előszőr a Batthyány téri csarnok felső emeletén lévő Steamhouse kávézóban, de az biztos, hogy nem magamtól tévedtem be. Sokszor megfordulok a Batyin de a hatalmas diszfunkcionális csarnok számomra sosem volt hívogató, mint ahogy a bejáratnál a falnak támasztott…..
Kávézó blog Piknik Coffe & More 2019.11.19 21:19:47
Az ember hajlamos azt hinni. hogy Budapest kávézó epicentrumában - ahol az egy főre jutó kávézók száma, már meghaladja az egészségügyi határértéket - nem érik meglepetések, és mégis. Innen nézve még bármi lehet..
k.oszto 2020.08.22 22:09:42
@Kávéteacsoki: köszönöm. A Cherubinót már Beniczki Szilvi is ajánlotta, jövő héten benézek :)
A Double Shot (DS) kávézót még a Pozsonyi utcában ismertem meg és a mai napig azt gondolom, hogy simán benne vannak a budapesti top 3-ban, ha kávéról van szó. Azt tudtam, hogy van egy másik üzletük is, de nekem valahogy mindig a Pozsonyi esett útba. Aztán amikor az újlipótvárosi DS hirtelen Partisan…..
Már oly sokszor dícsértük a multifunkcionális kávézókat (legutóbb itt, korábban meg itt), és ezúttal sem lesz másképp. A Mester utcai Mesterbike & Coffee project szerintem a legjobb dolog ami egy kávézóval meg egy bringásbolttal történhet. Belépve ez fogad..
Kávézó blog NOS 2020.06.01 21:37:01
Ahogy lassan visszatér az élet normál kerékvágásba, az otthon kávézós cikk után a blog is végre folytathatja az eredeti tematikáját. A blog által olyan nagyra tartott ByBeans oldaláról értesültem, hogy nem elég, hogy nyitnak egy új üzletet a Fény utcában (természetesen majd jól megnézzük), még a…..