Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Besther

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul.” (2Kor 9,13) Krisztus követőjeként miért olyan fontos, hogy nagylelkű legyél? Íme…..
„Az által, hogy segítitek egymást bajaitokban, igazán engedelmeskedtek Krisztus törvényének.”  (Gal 6,2 NCV) Amikor nagy csalódáson mész keresztül az életben, természetes, hogy vissza szeretnél húzódni és elszigetelni magad. Szeretnél egyedül foglalkozni vele. Szeretnéd titokban tartani a…..
„Ügyeljetek arra, hogy senki se maradjon le Isten kegyelmétől, hogy a keserű gyökér felnőve bajt ne okozzon, és sokakat be ne szennyezzen!” (Zsid 12,15 NIV) Ha még mindig őrzöl magadban haragot, akkor valaki irányít téged. Mondtad már valaha valakinek, hogy te teljesen megőrjítesz? Ez beismerése…..
„Bízzál az ÚRban teljes szíveddel, és ne a saját megértésedre támaszkodj! Minden módon ismerd el őt, és ő egyenessé fogja tenni ösvényeidet.” (Péld 3,5–6 ESV) Az átadás azt jelenti, hogy Istenre bízzuk a jövőt. A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5–6. verse ezt mondja: „Bízzál az ÚRban teljes…..
„De ha keresni fogod ott az Urat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána” (5Móz 4,29). Addig nem fogod meghallani Istent, amíg valóban, igazán nem szeretnéd.  Isten nem mondja el az életedről szóló álmát, ha te azt meg akarod vitatni. Nem mondja el…..
„A tövisek közé esett mag: ezek azok, akik hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják őket, és nem érlelnek termést” (Lk 8,14). Nem hallhatod meg Istent, ha az elméd zsúfolva van egyéb gondolatokkal vagy aggodalmakkal, különösen ha gondokkal,…..
„Dárius uralkodásának első éve alatt én, Dániel, olvastam az Írásokat. Láttam, hogy az ÚR azt mondta Jeremiásnak, hogy Jeruzsálem üres rom lesz hetven évig” (Dán 9,2 NCV). Az ima nem beszélgetéssel kezdődik, hanem hallgatással. Ahhoz, hogy imáid eredményesek legyenek, először figyelned kell…..
„Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen” (Mt 6,13 AMP fordítás). Az, ahogyan lezárod a napodat, befolyásolja azt, hogy hogyan alszol. Az, hogy miként alszol, befolyásolja, hogy mire leszel képes ébredés után. Ahhoz, hogy céltudatosan élj, jól kell befejezned a napod. Zárd…..
„Bár ő Isten volt, nem úgy gondolt az Istennel való egyenlőségre, mint amihez ragaszkodni kell. Ehelyett feladta isteni kiváltságait; felvette egy rabszolga szerény helyzetét, és emberi lényként megszületett. Amikor emberi alakban megjelent, megalázta magát az Istennek való engedelmességben, és egy…..
Napi remény Isten sohasem siet 2021.07.25 03:00:00
„Ne próbálj meg túl korán kijönni valamiből! Hagyd, hogy végezze a munkáját, hogy éretté és jól fejletté válj!” (Jak 1,4 The Message). Légy türelmes Istennel és magaddal! Isten időbeosztása ritkán egyezik a tieddel. Te sokszor sietsz, de Isten nem. Frusztráló lehet, ha azt érzed, hogy a folyamat…..
„Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele” (Ézs 53,3). Ha ma reggel a magány érzésével ébredtél, akkor Istennek mondanivalója van számodra: „Pontosan tudom, hogy mit érzel.” Isten veled van ebben…..
„Buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg »ma« van!” (Zsid 3,13 NCV).   Ha te házas vagy, akkor Isten egy hihetetlenül fontos feladatot adott neked: légy házastársad legnagyobb rajongója! Ez egy olyan munka, amit csak te végezhetsz Isten óhaja szerint – és a házastársadnak borzasztóan…..
„Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától” (Péld 17,9). Mindannyiunk életében vannak őrjítően idegesítő emberek. Ők azok, akik arra használnak minket, hogy telefonon felhívjuk legjobb barátainkat, és azt mondjuk róluk: „Nem fogjátok…..
„Vegyétek fel az egészen új életmódot – az Isten-mintázatú életet, amely egy belülről megújult élet, és amely beépül a magatartásotokba, amint Isten pontosan kiformálja bennetek az ő jellemét.” (Ef 4,22–24 The Message) Sok vallás és filozófia hirdeti azt a régi hazugságot, hogy az emberek…..
„Nézd, az ajtónál állok és kopogok. Ha valaki hallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, akkor be fogok jönni, és mi együtt fogunk enni” (Jel 3,20 GW). Isten szívet adott neked, és ő szenvedélyt, vágyakat és álmokat helyezett el benned. Viszont, ha nem ő irányítja ezeket, akkor rossz célra lesznek…..
„Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?” (Zsolt 118,6). Isten hív téged mint gyermekét, hogy légy az ígéret embere. Kicsoda az ígéret embere? Egyszerűen olyasvalaki, aki figyelmét Istenre összpontosítja és az ő ígéreteire. Ha megpróbálsz valami értékeset csinálni az életedben,…..
„Az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőségének gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (Fil 4,19 NIV). Egyik legnagyobb aggodalmunk, hogy képesek vagyunk-e szükségeinket kielégíteni. Nem kellene ennek így lennie. A Biblia azt mondja: „Az én Istenem be fogja tölteni minden…..
„Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében.” (ApCsel 20,32) Követed Jézust? Olvasod a Bibliát? Ha mindkettő igaz rád, akkor örökséged lesz. A Biblia azt mondja Az apostolok cselekedetei 20 fejezetének…..
„Amikor azonban [Péter] látta a szelet, megijedt, és süllyedni kezdve felkiáltott: »Uram, ments meg!«” (Mt 14,30 NIV). Mikor egy viharon mész keresztül, Isten akkor sincs távol, nem kívülálló. Veled van, és dolgozik az életedben a javad érdekében. Ha úgy érzed, hogy elsüllyedsz egy viharban,…..
„Ha visszatérsz hozzám, helyreállítalak, így továbbra is szolgálhatsz engem” (Jer 15,19 NLT). Amikor Krisztusban hívő leszel, akkor újjászületsz Isten családjába, és nem lehetsz újjá nem született. Noha az Istennel való közösség sérülhet a bűn miatt, de a kapcsolat továbbra is megmarad. Csak egy…..
„Taníts meg arra, amit nem láthatok: ha rosszat tettem, nem fogok újra úgy tenni” (Jób 34,32 NIV). Természetes hajlamod, hogy hazudj magadnak. Hiszel az érzéseidnek, pedig azok nem mindig pontosak. Hiszel a gondolataidnak, pedig azok nem mindig igazak.  Ez azért van így, mert mindannyiunknak…..
„Dicsőség Istennek, aki az ő bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet képes tenni, mint amit valaha is kérni vagy akár álmodni mertünk volna végtelenül meghaladva a legmagasztosabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket” (Ef 3,20 TLB). A hiten keresztül az Istentől…..
„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek, mert nem hittél szavaimnak, amelyek be fognak teljesedni a maguk idejében” (Lk 1,20). Ismered a napkeleti bölcseket, de a karácsony történetéhez még három bölcs asszony is hozzátartozik: Erzsébet, Mária…..
„Mert meg vagyok győződve, hogy soha semmi nem választhat el az ő szeretetétől. A halál nem képes rá, és az élet sem. Az angyalok nem fognak, és maga a pokol minden hatalma sem képes távol tartani Isten szeretetét. A mai félelmeink, a holnapi aggodalmaink, vagy hogy hol vagyunk – magasan az ég…..
„A mi törvényünk szerint nem ítélhetünk el embereket, mielőtt meghallgatnánk őket, és megtudnánk, mit tettek” (Jn 7,51 GNT fordítás). Nehéz úgy ítélkezőnek lenni, miközben könyörülettel, nyíltan, őszintén és pártatlanul próbálsz figyelni. Jakab levele 1. fejezetének 19. verse mondja: „Mindenkinek…..