Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Besther

123 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Indulj, menj Ninivébe, a nagy városba, és mondd el, hogy feljutott hozzám gonoszságának híre!" (Jón. 1,2) Amikor Isten először bízta meg Jónást küldetéssel, az hatalmas hitlépést kívánt Jónás részéről. Valójában olyan nagyot, hogy Jónás először elfutott előle. Akkoriban Ninive volt a világ…..
"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" (Márk 12,30)  A mai ige megfigyelésének egyik módja, ha arra összpontosítasz, hogy szeresd Istent mind beszédeddel, mind érzéseiddel, mind gondolkodásoddal és viselkedéseddel. Isten elsősorban…..
"Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására." (Jsir 3,25-26.) Amikor úgy tűnik, hogy az élet szétesik, a legjobb és leginkább "lelki" válasz meglepő lehet: maradj egyedül Istennel és várj. A Biblia ezt mondja nekünk a Jeremiás…..
"Ezért tehát mi is, akiket a hitben élt életről tanúságot tevő emberek ilyen nagy sokasága vesz körül, vessünk le magunkról minden akadályozó terhet, különösen a bűnt, amitől olyan könnyen elesünk. Állhatatossággal fussuk meg a versenyt, amit Isten elénk helyezett."  (Zsid. 12,1   NLT…..
"Akinek pedig ti megbocsátotok, annak én is megbocsátok. Mert amit én megbocsátottam, ha volt mit megbocsátanom, az tiértetek volt Krisztus színe előtt, hogy rá ne szedjen minket a Sátán. Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk." (2 Korinthus 2,10-11.) Nem tudod legyőzni a kísértéseket,…..
"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az Úr vagyok a te Istened." (Ézsaiás 43,2-3a.) Amikor kereszténnyé váltál, arra számítottál, hogy az élet hirtelen könnyebb lesz? Ha igen, akkor…..
"Jó hírt hozok nektek, ami nagy öröm lesz minden népnek. A mai napon Dávid városában megszületett Megváltótok – Krisztus, az Úr ." (Lukács 2,10-11 GNT) Karácsonykor Jézus azért jött el, hogy begyógyítsa fájdalmainkat, beleértve az elrejtett fájdalmakat is. Nem számít, kivel találkozol a világ…..
"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott." (Róma 8,28.) Legtöbben nem tudják, hogy tortakészítő "mester" vagyok (a családom legalábbis ezt gondolja).  Évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy megtanulok tortát…..
"Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban." (Péld 24,16) Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem fog megölni. Nagymértékben eltúlozzuk a kudarc hatásait. Aránytalanul felfújjuk a bukás lehetőségét. Kudarcot vallani nem a világ vége. A…..
"Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón." (ApCsel 27,24.) Néha egy kudarc a saját tetteidben vagy döntéseidben gyökerezik. Hibáztál. Olyat tettél, ami valaki mást megbántott. Nem engedelmeskedtél Istennek. Ennek…..
"Az ostoba ember kiönti a haragját, de a bölcs csendben visszatartja azt." (Példabeszédek 29,11 - NLT fordítás) Ha meg akarod szelídíteni a benned lévő indulatot, el kell döntened, hogy uralkodni fogsz azon. Ne mondogasd, hogy "nem tudok uralkodni rajta", hanem ismerd fel, igenis képes vagy rá.…..
"Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." (Lukács 18,27.) Talán most úgy érzed, hogy kilátástalan helyzetben vagy. Talán a házasságod a válás szélén áll. Esetleg a csőd már  a küszöbön van. Az is lehet, hogy a krónikus betegséged határozza meg az életed minden területét. Lehet,…..
"Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni." (Jak 4,3) Isten meg akarja áldani az életedet és nézni, ahogy te is megáldod mások életét ugyanazokkal a jótéteményekkel, amelyeket ő ad neked. Valójában, az egyik feltétele a…..
"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." (Zsoltárok 119,105). Minden nap az egyik döntést hozzuk a másik után és kemény tud lenni az, hogy miként hozzuk meg azokat a döntéseket. De van egy egyszerű alapelv: Ha jó döntéseket szeretnél hozni, akkor halgass Istenre. A Biblia azt…..
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket fogja gyűlölni, a másikat pedig szeretni, vagy az egyikhez ragaszkodik majd, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Mt 6,24) Egyetértesz azzal, hogy az anyagiasság kultúrájában élünk? Cél az, hogy egyre többet és…..
"...és tanúim lesztek..." (Apostolok Cselekedetei 1,8.) A leghatékonyabb módja annak, hogy az emberek megtudják, hogy Isten milyen nagy dolgokra lenne képes az életükben az, ha elmeséled a saját történetedet arról, hogy mit tett a te életedben. Ez az, ami számít. Jézus azt mondta az Apostolok…..
"Ezért tehát nem csüggedünk...Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk." (2Kor 4,16-17) Amikor az élet valóban keménnyé válik, a legtöbb ember végül megkérdezi, "Miért történik ez velem?" Ez viszont rossz kérdés, amikor a dolgok…..
"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsolt 119,18) Isten Igéjének tanulmányozása megváltoztatja az életedet, ha a tanultakat a gyakorlatba is átülteted. Viszont mindez azzal kezdődik, hogy hajlandó vagy az Igéjét tanulmányozni. A Biblia azt mondja, "Nyisd…..
"Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét." (2Korinthus 5,18-19.) Ha helyre…..
  "Emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet kijelentettél a te szolgádnak, Mózesnek: Ha ti hűtlenek lesztek, én szétszélesztelek benneteket a népek közé, de ha megtértek hozzám, megtartjátok parancsolataimat, és teljesítitek azokat, akkor ha az ég széléig űztelek is el benneteket, még ott is…..
"Pál így szólt a századoshoz és a katonákhoz: Ha ezek nem maradnak a hajón, akkor ti sem menekülhettek meg." (Apostolok cselekedetei 27,31.) Amikor gondokat, nehézségeket vagy fájdalmakat tapasztalsz az életben, azok egyaránt tehetnek jobbá vagy keseríthetnek meg téged. Valóban van választásod.…..
"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen." (2Timóteus 3,16-17) Jézus ezt mondja a János evangéliuma 17. részének 17. versében: "Szenteld meg…..
"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Fil 4,6-7.) Mi lesz életed középpontja? Más szavakkal,…..
"Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében."  (János 1,12.) Tegnap arról beszélgettünk, hogy miért fontos az, hogy megismerd életed célját. Azért mert így, amíg a földön vagy, Isten használni tud. Ez az élet…..
"Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára." (Zsoltárok 23,5.) Dávid király tudta, hogy mit jelent az érzelmi, verbális és fizikai támadás. Ifjúként felkente őt Sámuel próféta Izrael következő királyának, miközben Saul még mindig király volt. Annak ellenére, hogy Dávid hűségesen szolgálta…..