Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V.I.Kun Béla

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc történelmi korszakom az 1880-as évektől közel negyven éven át tartó nagy magyar kivándorlás, melyről ezt megelőzően az “Amerikából jöttem, mesterségem címere:...” című bejegyzésben már részletesen írtam. Bár abban a szösszenetben egy viszonylag átfogó, általános képet próbáltam adni az…..
V.I.Kun Béla 2019.08.04 10:46:49
@Puller István: Olvasva szösszenetét , eszembejutott a kevéssé boldog emlékű mostohaanyám , aki immár vélhetően Lucifer készséges segédjeként ténykedik a pokolban . No vagy negyven éve apám farmján dolgoztam Dél Kanadában British Columbiában s megszólít a szipirtyó - eriggy má' le kőne tinóni a picseszt - azt értettem hogy valamit tennem kéne ,mert hozzám kizárólag akkor szólt ha valamit dolgoznom kellene, de a picsesz hallatára némi gyanakvás fogott el , hátha valami piszkos hátsó tartalommal bír , gondoltam jobb lenne tisztázni . mondom neki , tudom hogy megerőltető hogy az anyanyelvén szóljon , de elmondaná hogy mit jelent magyarul is , marha szólt hozzám negédesen , menj le a farmra és ritkitsd ( tinód meg ) meg az őszibarackot ( peaches ) !
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
V.I.Kun Béla 2019.06.12 14:43:03
@különvélemény: " sós részt ki kell szivattyúzni " khm . ez a sós rész vajon hol lehet , alul , felül vagy netán nagyobb tömbökben ? :)
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
V.I.Kun Béla 2019.05.27 05:28:08
@Bambano: A no. 2 -re , ahogy Moldovát sem lehet antikommunistának tekinteni a kritikus könyvei miatt !
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
Olaszországról sok szép és jó jut az ember eszébe (fantasztikus kultúra, gyönyörű városok, tengerpart, nagyszerű ételek), de az már számtalanszor bebizonyosodott, hogy egy dolog valahol nyaralni és egy teljesen másik ott élni. Mint mindennek, ennek is két oldala van –…..
V.I.Kun Béla 2019.05.09 09:44:11
@Buchhalter: Mint egykori autó márkereskedés tulajdonosaként megjegyezném , tudod hogy mi adja meg magát a leggyakrabban a szidott s emlegetett olasz járművekben ? Nos a német csúcstechnika , a brilliáns Bosch termékek , amely ugye nem olasz ! Hozzáteszem, az életünket napi szinten megkeseríti még számtalan autó márkában ( tehát nem csak az olasz autókban ) az EGR szelep , a levegőmennyiségmérő és még számtalan kiegészítő egység , csak ha ugyanez egy Mercedesben hal be azt szemérmesen elhallgatja a gazdája , hisz biztos hogy a dolog egyedi eset és csak vele esett meg :) , míg ha ugyanez egy Fiatban történik , a szlogen " Nem megmondtam hogy ne vegyél szar olasz autót ? " :) Zárszónak , anno még a 90 ' es évek elején kedvenc autóm az Audi 200 Turbó volt annak mindhárom verziója egész a Quattro -ig , na mi volt bennük a közös ? Nos mindegyikben beszart a csúcstechnika a Bosch gyártmányú levegőmennyiségmérő !
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
V.I.Kun Béla 2019.01.06 12:36:47
@Michel Djerzinski: Ne mímeld a műparasztot , hisz láthatóan megy neked az eredeti is zsigerből ! :)
V.I.Kun Béla 2019.01.06 11:47:31
@Michel Djerzinski: No Mihály büdöszájú egy paraszt lehetsz !
Van az úgy, hogy néha megkérdőjelezi az ember azt, ami eddig sokat jelentett neki. Felmerül a kérdés: miért fontos ez nekem? Számomra az Apple termékek jövőjének kutatása egy hobbi. Valami, amit élvezek csinálni, nem jelent plusz megerőltetést. De van olyan is, akinek az…..