Regisztráció Blogot indítok
Adatok
legtornasz1

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #188 (Április 2020) 184 perc   Beszélgetnek: Sorter, Gergő, freddyD   Téma: -Préda [Crawl] (00:51:40)-Dóra és az elveszett aranyváros (01:03:22)-Just Mercy (01:27:00)-Vivarium (01:39:10)-The boat [2018] (02:05:40)-Segítség, felnőttem! (02:22:40)-A túlélő [The Survivalist]…..
legtornasz1 2020.05.12 19:38:24
@freddyD:
köszi a választ.
Spoiler
Elismerem, túlgondoltam a filmet, a te értelmezésed a helyes. A kakukkfiókás utalásról valahogy megfeledkeztem, pedig a gyerek betelepítése idegen "fészekbe" (ami egyébként nem is a szülőké, upsz), a fiú sivítása, a "nem vagyok az anyád" mind erre utal.
Sőt, még az is csak így nyer értelmet, hogy a felnőtt fióka még a házból is kirakja őket az utcára.
Biceg az egész utalásrendszer, a madarak azért etetik a kakukkot, mert azt hiszik, az övék. Ezt emberekkel nem lehet megismételni, vagy okosabb forgatókönyvet kellett volna írni.

Ez a film továbbra is egy ritka taszító darab. Bírom a weird dolgokat, ha van értelme, legalább áttételesen. Itt nem volt.

Ezzel szemben a Platform szenzációhajhász naturalizmusa ellenére megérte, már csak az utolsó fél óráért is, mely minden forradalom gyönyörű és teljes paraboláját adta, ahogy vasrudakkal verték végig az ártatlan szerencsétleneket.
És hogy még egy dologban kiélezzem a helyzetet :))
Az eredeti Kocka nagy film. Legalább 15 éve láttam, és még mindig emlékszem rá, ami nagy szó, mert nekem nem olyan a filmes memóriám, mint nektek, hanem sorra pörögnek ki belőle a dolgok. Nagy kár, hogy folytatták a Kockát, a többi mind csak lerontotta és profanizálta az élményt. Elkezdték megmagyarázni, és ezzel lerombolták a szimbolizmusát.
A Jóbarátok főszereplői 2004. május 6-án, az utolsó rész sugárzásának napján Jay Leno műsorában / Fotó: Getty Images Hungary Meghosszabbította a Jóbarátok című sitcom forgalmazására vonatkozó szerződést a Netflix és a gyártó stúdió, a Warner 2019-re is. Ezzel még tovább nőhetnek az amúgy is…..
legtornasz1 2018.12.28 14:56:52
@idiesel:
Azzal tisztában vagyok, hogy nem egyezik az ízlésem a nagy tömegével, hiszen a sorozat kétségtelenül sikeres mind a mai napig. Erre is csodálkoztam rá. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül bennem lenne a hiba.
Bizonyos bugyutaságot elviselek, pl az IT CROWD sem volt mentes ettől, mégis elég jónak tartom.

A világban vannak jelenségek, melyek nem tetszenek, de érteni vélem, miért tetszik sokaknak (Pl. a Facebook). És vannak olyanok - ilyen a Jóbarátok is -, ahol ezt nem értem, nem tudok értelmes modellt alkotni a sikerére anélkül, hogy nem túl pozitív dolgokat gondoljak az emberiségről.