Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ArkAngyal

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
ArkAngyal 2014.10.12 21:33:12
ehhez nekem is muszáj hozzászólnom. igaz, amikor a cikket olvastam, még csak fele ennyi hsz volt, ami azóta keletkezett, nem olvastam. mindenesetre kimaradt pár játék, ami a frászt hozta az emberre. ezek nem megijedések, hanem folyamatos parák. ilyen a the legacy, amivel épp most játszok a telómon. most nem olyan ijesztő, mert nem használok hangokat, de amikor csóri főszereplő haja égnek állt a közeledő szörnytől és leblokkolt, sikoltozott, az irányítás kikapcsolt, én is csak nyomkodtam kétségbeesetten a gombokat, de nem hatott semmi. ez félelmetes volt. szintén folyamatos iszonyt és borzongást okozott a sanitarium című kalandjáték. aki nem ismeri, annak ízelítőül csak pár momentum: egy városkában csak gyerekek vannak, féllábú, kar nélküli, torz gyerekek, akiknek mama megígérte, hogy szépek lesznek. némelyiken már látszik a növénnyé válás folyamata. a bújócskaverseny győztese egy halott kislány, aki a föld alá bújt és ez olyan jó búvóhely, hogy mindenki elismeréssel adózik felé. a hideg is kiráz tőle, de nekem nagyon bejön az a játék. és akkor az idegtépés nagymesterei: system shock 2, doom3 és silent hill 2.
system shock 2 leghátborzongatóbb rész a hydroponic gardens, ahol egy ideig csak egy női hangot hallasz, amint azt mondja, hogy "they grow up so soon", meg "he's my little baby" és a többi, aztán meglátod a hang gazdáját, egy félig robot, félig ember nőt, aki aztán rád támad.
doom3 vérestalpas rész, már emlegették, arról csak annyit, hogy utána éjjel le kellett szaladnom a boltba, mögöttem az úton áttrappolt pár fiatal srác, én megpördültem és elő akartam kapni a fegyverem... soha, egyetlen játék sem hatott ki a való életemre, ez volt az egyetlen. ráadásul 5.1 mellett játszottam, valami brutális.
silent hill 2 fülhallgatóval. akkori barátnőm szólt nekem, de nem hallottam, így odajött és megrázta a vállamat. olyat ugrottam, hogy az asztalt majdnem felborítottam gépestül, a fal fogta meg.
és bónuszként: doom2-bajnokságot szerveztem (egész éves, bajnoki rendszerben) és egyik srác fülhallgatót használt. zene nem volt, én meg észrevétlenül felhangosítottam neki, mikor láttam, hogy az ellenfele kilőtt rá egy rakétát. őt is csak a szentlélek tartotta a széken, amikor becsapódott. :)
Minden év július 1-én egy óriási WTF a fejem, mikor elolvasom, hogy ma van a Köztisztviselők Napja, és 69 ezer köztisztviselőnek ma munkaszüneti nap van. Miért pont a köztisztviselők? Mikor lesz a Pénztárosok Napja? Vagy Informatikusok Napja? "A köztisztviselők napját 1997…..
ArkAngyal 2010.07.02 14:16:18
@El Topo (Sgt. Elias): Nem érted te ezt. Igaza van Roltiinak, te vagy az a paraszt, aki szarik mindenre, csak neki jó legyen. Hogy a dolgoknak menete van, hogy szabályok vannak, az téged nem érdekel. De nem is kell, hogy érdekeljen, ok, csak azt fogadd el, hogy ha azt mondja neked az ügyintéző, hogy 1 hét múlva tud neked időpontot adni, akkor 1 hét múlva tudsz elmenni elintézni a dolgot. Igazad van, ne foglalkozz vele, hogy miért. Akkorra van időpont és kész. Mit nehéz ezen megérteni? De, mivel emberek vagyunk (meglepő, ugye?), ha neked valamilyen oknál fogva sürgős, akkor megbeszéljük, és elmondja az ügyintéző a lehetőségeket. Ha van lehetősége szívességet tenni (nem az útlevél maga a szívesség, hanem az, hogy megcsinálja, pedig nem jártad be a szabályos utat hozzá), megteszi. És ilyenkor köszönd meg és ne legyél ekkora tahó, hogy még azt mondod, hogy nem dolgozik és nem csinál semmit. Hálátlan vagy és önző, ráadásul nem akarod felfogni, hogy mindennek megvan a maga menete. Sajnálom.
ArkAngyal 2010.07.02 18:57:11
@El Topo (Sgt. Elias): Ez intelligens, építő jellegű reakció volt. Több nem is kell, hogy az ember véleményt alkosson rólad.
ArkAngyal 2010.07.02 19:18:49
Sedux, igazad van, mondhat az ember akármit, ezeknek az a lényeg, hogy övék legyen az utolsó szó. Ész érvek nem hatnak, nyilván nem, csak az észre hatnak ész érvek, ezeknél az embereknél meg az hiányzik. Elhatározták, hogy semmittevésért kapom a pénzem, akkor sem változik az álláspontjuk, ha látják a napomat, vagy mások megerősítik, hogy esetenként fizetés nélkül túlórázunk az ő kedvükért.
Üzenem mindezeknek: tényleg nem csinálok semmit. Maguktól készülnek el az útlevelek, a jogsik, meg a többi, maguktól mennek az emberek a gátra, minden magától megy, ti meg magatoktól jogkövetőkké váltok. Tényleg feleslegesen kapom meg a pénzeteket, amit csak ti fizettek, hálás vagyok érte.
Na, megyek, belefáradtam a hülyékbe, eléggel találkozok az ügyintézés során. Bár, nem tudom, miért jönnek, mert nem csinálunk semmit. Üldögélnek ott, mi kávézgatunk bent, aztán, amikor mindezt elunjuk, hazamegyünk. Amikor akarunk. A bélygzők is maguktól mennek rá az engedélyekre. Ennél jobb munka nincs is. A mi ügyfeleink nagyon elégedettek velünk, jól csináljuk a semmit. Nézik, ahogy kávézgatunk, internetezgetünk, és annyira tetszik nekünk, hogy 50 km-ről is eljönnek, csak hogy minket nézzenek, ahogy beszélgetünk mindenféléről. És mire hazamennek, mindenkinek működik az ügyfélkapuja, érvényes lesz a személyije, stb. És mennyi pénzt kapunk azért, hogy ott ülünk! Ugye, értitek, miért szeretek ott dolgozni?

martonx: te meg olvasd el a hozzászólásokat és utána reagálj rá, amíg azt sem tudod, mire reagálsz, inkább fogd be a "billentyűzetedet".

Nagyon remélem, hogy megvalósul a tervünk abban az esetben, ha további megvonásokkal sújtanak minket és lesz sztrájk. Várom akkor megint a hozzászólásokat arról, hogy minek vagyunk. Tiszteletem.

U.i.: Ebben az országban soha nem lesz rend, ha nem tanuljuk meg megbecsülni egymást.
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) minden segítséget megad az új kormánynak, és egy 76 oldalas szakmai programjavaslatot készítettek. (Persze a legnagyobb segítség az lenne, ha Kolompár végre lemondana vagy lemondatnák, roppant hiteles két büntetőtárgyalás között…..
ArkAngyal 2010.05.02 12:35:40
1. egyenlő esélyek az oktatásban, egyenlő hozzájutás a javakhoz, egyenlő minden, kivéve egyet. a közös terhekhez való hozzájárulás. érdekesen képzelik el a cigányok az egyenlőséget, adjon be a közösbe 1,5millió ember, aztán, amikor el kell osztani, akkor ők is kapjanak belőle...
2. mi ez a megközelítés, hogy cigány és nem cigány? egyelőre magyarországon vagyunk, itt legfeljebb magyar és nem magyar van
3. felszámolni a putrikat? minek? hogy a belvárosból is putrit csináljanak a cigányok? nagyon jó az, ahol most élnek, amíg nincs igényük másra.
4. vajon tiszabőn az ember módjára élő/élni akaró cigányok miért szavaztak a jobbikra?
5. miért is kell felszámolni az oktatás (vagy bármi más) szegregációját? miért kényszerítik az én gyerekemet agresszív idióták közé? én ezt nem akarom. a szegregáció egy természetes folyamat, a deviancia megszüntetésére irányul. nem csak az embereknél, hanem minden élőlénynél. van egy norma, amit ha egy egyed nem hajlandó elfogadni, akkor a társadalom kiveti. mellesleg a cigányok már megszokhatták ezt, mert több ezer éve vetik ki őket mindenhonnan, mert senkihez és semmihez nem képesek/hajlandóak alkalmazkodni, semmilyen normát nem hajlandóak elfogadni. vajon ez véletlen? és ne mondja senki, hogy a társadalmi el nem fogadás miatt van ez, az én fajtámat miért fogadják el? miért nem fintorog senki, ha rám néz? vagy akármelyik másik népet, aki itt él magyarországon, vagy bármelyik országban, miért csak 2 nép van az egész világon, akiket több ezer éve utál a többi nép? ja, és cigányok, még az olaszok is, akikkel oly előszeretettel azonosítjátok magatokat, is utálnak benneteket, az sem izgatja őket, ha megdöglötök...
Júliustól az útlevélnek tartalmaznia kell a tulajdonos ujjlenyomatát is, Jenőtől is megpróbáltak vételezni egyet az okmányirodában. A scanner azonban nem tudott elfogadható mintát készíteni, sokadszori próbálkozásra sem, pedig Jenő még kenegette is az ujjbegyét előtte. Ha a…..
ArkAngyal 2009.08.07 16:52:53
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
ArkAngyal 2009.02.17 22:27:28
@lenyegtelen:
Most meg megfordult a gondolkodásod. Nem én becsülöm le a te munkádat, hanem te az enyémet. Hidd el, én is túl fogom élni, a sok embernek mind el kell intézni az ügyeit! Még a tiédet is, akkor is, ha kimész külföldre, azt is egy ilyen aktatologató fogja intézni!
ArkAngyal 2009.02.17 23:18:00
@Mille38:
Hát ki ne kiálts már engem bűnbaknak. Elég, hogy saját munkaadóm, az állami apparátus ezt teszi. Úgy beszélsz, mintha nem tennék meg mindent, ami a feladatom, sőt, úgy beszélsz, mintha semmit nem csinálnék, csak gyűrögetem a papírokat. Kikérem magamnak. Az se tudod, miről beszélsz. Fogalmad sincs a munkámról és megítélsz.
Ki segített, hogy a világrajöjj? Egy közalkalmazott. Orvos, produktuma 0. Ki vett nyilvántartásba, ki lát el okmányokkal, ki intézi, hogy dolgozhass? Ki tanított téged, meg a gyerekedet? Kihez mész, ha bajod van, hogy intézkedjen? A termelő jómunkásemberekhez? Ugye nem egy bányászt kérsz meg, hogy csináljon neked személyit, meg útlevelet, meg vizsgáljon meg, ha beteg vagy? Nehéz felfogni, hogy ez nem egyoldalú dolog, nem kizárólag a te munkád, hanem sok ember együttes munkája, amiben neked, nekem, meg a többi dolgozónak is része van, hogy ez működik? Egy nagy rendszer részei vagyunk mindannyian, és nem attól működik, hogy te termelsz, hanem attól, hogy mindenki csinálja, ami rá van bízva. Sajnos azért nem működik igazán jól, mert van 400 ember, meg a sleppje, akik nem akarják, hogy jól menjen, de erről sem én, sem te nem tehetünk. Te mégis minket akarsz bűnbaknak, de tegyed csak, ha jól esik, csak szomorú, hogy már megint olyant marsz, aki veled egy oldalon áll. Na ez a tipikus magyar mentalitás, ezért utálnak minket mindenhol a világon és ezért nem fogunk sose előbbre jutni. Kár érte, nagy nemzet lehetnénk, nem véletlen, hogy 1000 év sem volt elég, hogy azok legyünk.
ArkAngyal 2009.02.18 17:10:37
@hcs57:
A te commented az utolsó, amire válaszolok, olyanokra már nem fogok, akik lebecsülik más ember munkáját, pedig azt sem tudják, mit csinál, amikor meg szüksége van erre a munkára... na ezt a primitívséget már figyelmen kívül hagyom.
Szóval a fogalmak meghatározása egy érdekes téma. Kaotikus, mint sok minden más. A rózsaszín plasztik kártya nemzeti jogosítvány. Minden rajta van, ami a Bécsi egyezmény szerint követelmény. Mivel a közlekedés nyelve a francia, ezért franciául rá van írva, hogy vezetői engedély (permis de conduire). A fenti egyezmény az egész tartalmat szabályozza, ezért van rajta, ami. Fontos, hogy a Bécsi egyezmény országai ugyanazt a kategóriát ugyanazzal a jellel látják el (USA nem írta alá, neki teljesen mások a kategóriák, nem is lehet csak úgy honosítani), így minden országban tudják a tartalmat olvasni, nyelvtől függetlenül. Ezért ez egy nemzeti jogsi, amit nemzetközi szinten is elfogadnak bizonyos országokban.
Az már más kérdés, hogy a rendőrök, tisztviselők, stb. felkészültsége más országban sem jobb, mint nálunk, így van, amelyik kiröhögi egyik vagy másik jogsinkat, okmányunkat, akármit. Ott ő az úr, úgy szívat, ahogy akar. Ennyi az egész. Hiába röhög egy ilyen szürke füzeten, az ő országában is ilyet állítanak ki, ez az ő tudatlansága. Egyébként vannak országok, ahol, Bécsi egyezmény leszarva, például nem fogadja el a régebbi, kék-rózsaszín jogsit, mert nincsenek rajta csillagok. Kötözködnek, amivel tudnak.
Vastagbőr Ján Slota Top 10 2008.10.07 13:01:00
Jan Slota a Szlovák Nemzeti Párt elnöke újra rúgott egy pörgőforgót Göncz Kingába, aki szemlátomást nem nagyon tudja megvédeni magát. Ezúttal Hitlerhez hasonlította hazánk külügyminiszterét. "Amit ezek (magyarok) művelnek, az már az arrogancia csúcsa. Henleinhoz és ahhoz…..
Az Index csinált egy szociálisan érzékeny "doku" kisfilmet, összehasonlította a legszegényebb és leggazdagabb magyar települést, vagyis Csenyétet Budaörssel. Budaörs nem ismeretlen, mivel ott dolgozok, de tegye fel a kezét, aki már jért Csenyéten, vagy egy hozzá hasonló…..
Vastagbőr Ezt mégis miért kell? 2008.10.01 14:59:00
Tényleg nem értem ... Lesz ugye a Tarka Magyar felvonulás az Andrássy úton a Hősök terére szombaton. X ezer emberrel. Erre: "Ellenvonulást jelentett be egy magánszemély a rendőrségen, a Tarka Magyar! néven szervezett civil demonstráció elleni tiltakozásul; a két csoport a…..
ArkAngyal 2008.10.01 18:08:06
Legközelebb bejelentem a rendőrségen, hogy a családommal el akarok sétálni a plázáig, ott megeszünk egy kínait, aztán hazasétálok. Szerintetek lesz ellensétáló? Be nem jelentett ellensétáló mindig van... nekik üzenem: www.youtube.com/watch?v=tjTO-KrFG3k
Amúgy ez a felvonulás most divat lett, a kartaalakítással együtt. Mindenféle szervezetek jönnek létre, és mind felvonul és mindig szerveznek ellenvonulókat is, mert anélkül nem buli.
Azt hiszem, a világon kétféle mókusvakítás létezik. Az egyik, a "nyugati" minta, hogy befogjuk az emberek pofáját, mindenük megvan, amit akarnak, így szarnak rá, hogy én, a politikus mennyit lopok. A másik, amibe sajnos mi is kerültünk, hogy szarunk rá, hogy az emberek mit gondolnak, mit mondanak, úgyse csinálnak semmit, 50 éve arra tanítjuk őket, hogy ne lázongjanak, nem is fognak. Majd elcsámcsognak azon, hogy milyen szar nekik, meg nyakukba szabadítjuk a cigányokat, el lesznek ezek foglalva. Most meg szervezik nekünk az utcai bulikat, sajnos nem úgy néz ki, hogy a szélsőjobb csinálja a fesztivált, ez bizony máshonnan szerveződik...
Nos, minden munkahelyen van egy munkahelyi vezető, a Főnök, aki elvár bizonyos dolgokat a beosztottjaitól. Pontosan, munkaidőre érkezz, egész nap lehetőleg a munkáddal foglalkozz. Azután szokás, hogy évente értékeljék a munkádat, fejlődési tervet állítsatok össze, hogyan tudsz…..
Gyurcsány Ferenc, 2008.09.15, a magyar Parlamentben: "A miniszterelnök végső célja, hogy minden gyerek, mire kiteljesedik az Új Tudás program, addig minden gyereknek legyen hordozható számítógépe." Mi a fasznak nekik laptop, Feri? Ilyen gigantikus pofátlan osztogatással még…..
ArkAngyal 2008.09.16 18:00:57
Ti mit dolgoztok, hogy ilyenkor van időtök commentelni? Én ktv vagyok, nekem nincs időm ilyesmire. Jut eszembe ktv 13. havi fizu. Én jól fizetett ktv vagyok, mert diplomám, nyelvvizsgám is van, ezeket mind beszámítják, így lesz 110k nettóm... felvehettem 100% hitelt a lakásomra, amit 20 éven át fogok fizetni havi 43k-ról indulva, most már csak 42k + az OTP által kötelezően megkötött életbiztosítás 7k. Asszonynak munkája nincs, rezsi 30-40k, a maradékból éljünk 3an a lisztérzékeny gyerekkel (1200ft/kg a kenyér). Bocsánat kihagytam az emelt cspt mint jövedelem. Lehet sajnálni tőlem a 80k 13. havit, persze, amikor az ügyeket kell intézni, akkor álljak oda maximális hozzáállásal, hogy amikor a kedves ügyfél nem érti meg, hogy 5kor hazamegyek a családomhoz mert lejárt a munkaidő és nem fogok a kedvéért 7-8ig ott maradni, írjon emileket a főnöknek, hogy mekkora kocsog vagyok.
Ja, és mivel nem abban a városban lakok, mint ahol dolgozok, így jár 9t/km ktségtérítés... 16km a munkahely. Ennyit engedélyeznék amúgy a képviselő uraknak/hölgyeknek is, akik szolgálati kocsival és benzinnel furikáznak a parlamentbe (ha egyáltalán) és felmarkolnak 2-300k adómentes térítést. (Mellékesen: a képviselőknek a munkahelyük a parlament? Mi is lenne, ha én nem járnék be a munkahelyemre, mert saját vállalkozásom ügyeit intézem? Ktvként amúgy nem vállalhatok más munkát...)
Na a laptopos buli. Ez megint jó program, minél több gyereket szülsz, annál több laptopod lesz. Hasonlít kicsit a "szüljél sok gyereket és hivatásos anyaként kapsz egy valag pénzt a semmiért". Múltkor olvastam azon a cigány blogon, ami be volt ide linkelve, hogy az írója panaszkodik, hogy nincs pénze eltartani a gyerekeket, emelni kellene a segélyen. Meg se fordul a fejében, hogy munkával is lehet pénzt keresni. A segélyt meg arra költi, hogy szgépet meg internetet vegyen és blogozzon. Emeljünk a segélyen, hogy lehessen 100Mbit/s netje a szerencsétlennek, mert így nem veszik őt fel feltöltőnek a darkside-ra...
Szóval laptop. Annak van igaza, aki aszongya, hogy ez akkora üzlet, 100ks gépet megvetetni közbeszerzésen 180ért. Én már láttam ilyet élőben. Csak annyit hadd mondjak róla, hogy gépeket telepítettek, darabja nagyonsokpénz, csak 1 funkció használható rajta, a munka. Csakhogy ha már van gép, akkor a hivatalos levelezést is azon kellene, ez nem megy, nincs olyan nyomtató hozzá. Nyomtatót csak a Karalábé zRt. ad, 53k (boltban 26) telepítése 11k+kiszállás nemtomennyi/km+óradíj, telefonos segítséggel 17k. 17k azért, hogy elmondja nekem, rendszerinformatikusnak, hogy tegyem be a cdt és mondjam, hogy nextnextnextnextfinish... Na erre megy el az ország pénze... De tudnék még írni ide... meg a többi posthoz...
Ja, egy kis cigányozás a végére, az nem maradhat ki. Az mondjon róluk véleményt, aki tudja milyenek. Én nap mint nap találkozok velük. Se sorszám, se ügyfélfogadási idő, se jónapot, se semmi csak jön, neki ez kell az kell és fel van háborodva, ha kiküldöm és nem tudja kivárni a sorát... biztos csak rövid időre engedték el a munkából...
Egy hónapja már volt ilyen jellegű bejegyzés , most "down.nola92" küldte nekem a Need For Russia(!) nevű Cool Games-es játék hátsó borítóját. Szerintem a meghökkentően lelketlen kinézet mellett a rendszerkövetelmény sem semmi... ..