Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh Annamária

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én emelem Másfél év 2021.01.27 16:46:14
Az utolsó bejegyzéseim óta kb másfél év telt el, ezekről tudok beszámolni: - a szingliség továbbra is tart; - majdnem 1 hónapig jártam valakivel - igen udvarias volt, de nem tűnt túl lelkesnek, nagyon megkönnyebült mikor mondtam, hogy én ezt nem tudom így csinálni; - rendszeresen meditáltam egy…..
Ezeket a gondolataimat a lenti idézet kapcsán fogalmaztam meg. Én nem kaptam vallásos nevelést. Mindig is racionális és kiváncsi voltam, sokat olvastam. Mégis egész fiatal koromban titkon reméltem, hogy történik valami ami meggyőz, vagy egyszerűen csak egy nap hittel ébredek - mindenesetre úgy…..
Én emelem Út 2019.04.21 20:11:21
Hiába tudjuk biztosan már, hogy mi az utunk célja, az utat akkor is végig kell járni...
Én emelem Legeslegjobb 2019.04.14 22:23:58
Az utóbbi hónapokban - mondjuk azt hiszem egy élet után - elkezdtem elengedni dolgokat. Egyszercsak beütött, amit már régebben megfogalmaztam, hogy annyi szarral vettem körbe magam, hogy folyton úgy érzem mindenem megvan, ezért nem lépek azok felé a dolgok felé amikre VALÓJÁBAN vágyom és szükségem…..
Én emelem Én emelem 2018.12.27 14:49:18
A blog címe onnét ered, hogy néhány éve, mikor épp volt barátom, elkezdtem felemelni a kanapét, hogy odébb tegyem. Erre elképedve pattant fel, miért nem szóltam neki, kivéve a kezemből a nálam 10szer nagyobb bútordarabot és csak ennyit mondott: - Ancsika! ÉN emelem. Sajnos ha egy nő sok időt tölt…..
Németh Annamária 2019.04.08 22:49:48
Szia! Ez a téma nyomogatja az én gombjaimat is folyamatosan, éppen ezért írok erről.
Én úgy gondolom, hogy a "nőiség"-nek sok dimenziója van, nyilvánvalóan van biológiai/genetikai, azthiszem ezzel kb. rendben vagyunk.
A nem biológiai viszont egy hatalmas katyvasz.
Amit lehet úgy kezelni, hogy rajtunk kívül álló dolgok determinálják pl. a társadalom, civilizáció, élethelyzet, család, szűk környezet. Ebben az esetben valóban nagyon kiszolgáltatottá válunk, főleg ha él bennünk egy elképzelés arról, hogy milyennek kellene lennünk, amit pedig arra vezetünk vissza milyen körülmények kellenének ahhoz, hogy úgy reagálhassunk rá amilyen a gondolatainkban élő NŐ.

Én abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy bizonyos családi veszteségeim után ingatlannal rendelkezem.

Ezt a helyzetet, ha a fenti gondolatmenettel kezeltem volna, akkor valószínűleg megvállok ezektől, mert nem értettem hozzájuk és rettenetes fizikai teher időnként, máskor borzasztó jogi hercehurca, szintén máskor emberekkel való konfrontálódás úgy, hogy mindketten jól jöjjünk ki - szóval nem kifejezetten a fejemben élő női szerepek: kőműves, villanyszerelő, szobafestő, anyagmozgató, jogász, szóvivő, üzletkötő... Mindehelyett az eladásukból jól éltem volna rövid ideig bízva abban, hogy valami szerencse történik és valaki életem állását ajánlja fel mint dizájner, vagy biztosítja a stabilitást egy pasi. Utóbbiakat sokkal jobban el tudtam képzelni egy NŐ-nek.
Ehelyett a "JÓZAN PARASZTI ÉSZ"-re hallgatva (se nem nőként se nem férfiként) inkább vállaltam a kőműves-szobafestő-hobbyjogász-közösképviselő-gondnok-diplomata szerepet MERT VAN. Minden más csak remény és álom lett volna.

Ez sok éve történt és az összes ehhez fűződő tapasztalatom - amikor az alattam lakó halálosan megfenyegetett mert irreális félelmei voltak, amikor a Díjbeszedő másfél milliót akart rajtam behajtani, amikor a szobafestő 300ezret kért volna és inkább megcsináltam egymagam 2 hét alatt... - szóval mindenre úgy tekintettem, hogy éppen ez van és valami apróságot tanít magamról.

Most éppen dolgozom egy projekten és azon kaptam magam, hogy másfél órája rakok rendet a műhelyben - nem a sajátomban. Nem ezért vettek föl, hanem hogy speciális film kellékeket készítsek. De NŐként nekem igényem van a rendre, arra, hogy a környezetem olyan legyen mint a saját veteményeskertem, ahol tudom mit hová ültettem és látom az értékeit.

Azthiszem az a 15 évvel ezelőtti Ancsa számára átláthatatlan felelősség és káosz - ami egyben megélhetést is adott a szűkös időkben - megtanított arra, hogy a világom, a környezetem az én veteményeskertem és én KURVA ERŐS NŐ vagyok.
Mindaz amit korábban a nőkről gondoltam, az egy "gyönge és támogatásra szoruló nő" képe volt - ezt erősíti bennünk a média ez a női sztereotípia.
Én nem ilyen vagyok.
Mi nők sokfélék vagyunk, van akinek a gyöngeségében nyilvánul meg a nőisége és van akinek másban.

És igen, az erős nők olykor nehezebben találnak párt és ezt nagyon nehéz nem kritikaként megélni.
Noha lehet, hogy van ok kritikára, de a kapcsolat nem egy kiérdemelt jutalom a tökéletességünkért, teljesen tropa embereknek is vannak kapcsolataik...

Éppen ilyen gyakoriak azok a statisztikák is amik arról szólnak, hogy az egyedülállók boldogabbak mint a párban élők.
Igaz, hogy a szerető környezetnek pszichésen jó hatása van az emberre, de a párkapcsolat nem mindig egyenlő a szerető környezettel.
Én emelem Erő 2019.04.08 20:25:10
Nem tudsz másnak erőt adni, amíg ahhoz nem vagy elég erős, hogy magadat felemeld. . Addig nem az ő valódi szükséglete határozza meg a segítségedet, hanem az, ahogy az ő tükrében látni szeretnéd magad. Ha elég erős vagy, hogy magad felemeld, nincs már szükséged kedves tükörképre és távolabb tudsz…..
Én emelem Mármegin' 2019.03.18 21:56:16
Említettem a facebook oldalamon egy jó Esther Perel előadást - ezen a linken nézhetitek meg angol nyelven - itt jegyezném meg, hogy imádom Perel latin akcentusát, többek közt azért mert élő bizonyítéka annak, hogy ma már igenis lehet érvényesülni akcentussal is. Természetesen ő a párkapcsolatokról…..
Én emelem Párkeresés 2019.03.04 17:20:38
Ennek a bejegyzésnek 3-szor futottam neki. Egyrészt mentegetőzéssel kezdtem (mert elhatározásommal ellentétben egyáltalán nem írom rendszeresen a bejegyzéseket), majd hosszas kifejtéssel folytattam, hogy mi mindennel telt az elmúlt 2 hónap (munkával és tanulással). Azután belekezdtem, hogy leírjam,…..
Ma egy dizájner csoportban valahogy kipattant ez. Kitaláltam, hogy útjára indítom a mémet :D Tervezőként, egyébként tényleg sokszor létszükséglet, hogy legyen legalább egy gazdaságilag stabil "erős" megrendelő...
Én emelem A csúcs 2019.02.17 13:57:02
Most, hogy "kapuzárási pánikom" van, egyszercsak megfogalmazódott az is, hogy életem (eddigi) leghangsúlyosabb időszaka valahogy 16-30 éves korom közt volt. Ezt úgy kell érteni, hogy nem csak akkor történt nagyon sok igazán izgi dolog az életemben, de akkor még sok dolog történt először az…..
Én emelem Ez is emelés 2019.02.03 21:30:29
A múlt héten sikerült kimondanom valamit - "felvállalnom magam előtt" - azt, hogy fukar vagyok a dícsérő szavakkal. Illetve amikor dícsérek, gondosan ügyelek, hogy minnél személytelenebb és elkentebb legyen, például nem egy konkrét dologért dícsérek, vagy úgy, hogy abban ne legyen benne, hogy nekem…..
Ahogy várakoztam ma az 5-ös buszra a Ferenciek terén, egyszercsak megpillantottam a teliholdat a templom mellett. Olyan hatalmas és tökéletesen kerek volt, hogy először nem is fogtam fel a látványt, hogy az nem egy reklámtábla, se nem közvilágítás, hanem a Hold. Beragyogta az ég alját a tetők…..
Én emelem Addigis 2019.01.15 23:16:45
Én imádom az ilyen levegős belső tereket, meg a fényt. Simán el tudnám képzelni, hogy ilyenben éljek. De fogalmam sincs mit csinálnék a cuccaimmal, amik vannak! Most komolyan elgondolkoztam ezen. Mondjuk valakinek úgy áll a szénája, hogy tervez neki mondjuk ez a Tomas Sciskala egy kéglit, meg van…..
Van úgy, hogy dühös vagyok és ocsmányakat gondolok mindenkiről (aki épp szembe jön), meg olyan is, hogy úgy érzem, ott vagyok ahol a part szakad (nincs értelme az életemnek). Csakhogy van úgy is, hogy alig hiszem el, ami épp megtörtént velem és bizonygatom mindenkinek (aki épp szembe jön), hogy a…..
Én emelem Tükröm, tükröm... 2019.01.09 21:50:49
Már én is gyanakodtam, hogy túlságosan belelovalltam magam a férfiak hibáztatásába. Aztán az egyik zárt fészbúk csoportban valaki mesélte, hogy egy 50-es pasas azt találta mondani neki, nem ismerkedik 40+-os nőkkel, mert "ráncos az arcuk mikor nevetnek". Elszabadult az üzenőfal és ehhez hasonló…..
Én emelem Kapuzárási... 2019.01.06 21:13:51
Tegnap vendégségben voltam. Tüntetni indultam, de lekéstem, így kerültem helyette síelős aláöltözetben, 3 rétegben egy jól fűtött lakásba. Mondhatni csak párok voltak, de ez nem teljesen igaz. Mindegy, ezer éve ismerjük egymást mind, szóval mint egy nagy család... rájöttem, végleg kivontak a…..
Bár már tavaly is a látómezőmbe került, akkor más módját választottam az évem rendezésének. Lehet, hogy ez is korral jár, vagy csak a mostani megkésett magyar new age hullám következménye, új szokás nálam. Mire eljön december vége, már tényleg semmi kedvem bulizni, sokkal jobban vágyom egy kis…..
Én emelem Az úgy volt... 2019.01.02 18:30:00
Az a jó a blogolásban, hogy már most kaptam olyan visszajelzéseket, gondolatokat, amiket amúgy nem kapnék meg. Közeli barátoktól jött a kérdés - tényleg többen is megkérdeztétek -, hogy jó de mi a célod ezzel, mi értelme van, mit szeretnél kifejezni, kiknek írsz? Egy idegennel…..
TE MIT KÍVÁNSZ MAGADNAK 2019-RE?Ma van az év utolsó napja. Az elmúlt év kicsit döcögős volt, talán erre volt szükségem, hogy "sávot váltsak". Van még bennem keserűség, kishitűség és bátortalanság, ezek húztak vissza eddigi életemben. Ma reggel az volt az első gondolatom, hogy boldogságkutató…..
Én emelem Önismeret 2018.12.29 10:00:00
Kb. 10 éve mentem először terápiába, mert nagyon megviselt anyám halála és 3 gyors egymást követő szakítás. Akkor is tudtam, hogy a pszichoterápia nem betegséget gyógyít. Nagyon örülök, hogy elmentem, mert végre elkezdtem a közelembe engedni valamit, ami serdülő korom óta környékezett. Az…..
Én emelem Ünnepi csillogás 2018.12.28 14:02:41
Idén nem csináltam adventi koszorút de még egy nyamvadt fenyőágat sem tettem keresztbe az ünnepért. Amúgy változó, hogy melyik évben mennyire teszem oda magam, bár áttekintve, egyre kevésbé, ami idén tetőzött - vagyis inkább fogott padlót. Mivel amúgy is ripityára van törve a szívem, inkább nem is…..
Már korábban említettem ezt a cikket, ami végül a Love Gap című könyv ajánlójává válik. Mindenesetre előtte bőven hoz példát arra, hogy vannak a férfiak az okos/sikeres nőkkel. Röviden: a férfiak többsége igenis okos, intelligens, sikeres párt szeretne. Csak aztán - ahogy a kísérleti helyzetek…..
Én emelem A rettenetes! 2018.12.27 17:14:45
Nagyon nehezen ment az idei év utolsó hónapjának a második fele. Ilyenkorra esik a születésnapom és karácsony - számomra mindkettő szeretteim körében nyer értelmet. A születésnapomon megleptek a barátaim, ami sokat javított az amúgy gyászos hangulatomon. Sajnos idén ismét búcsút kellet…..
Én emelem 0.0 (Magam adom) 2018.12.27 13:43:57
Most úgy érzem, ez a cím nagyon sok értelemben fekszik. Még a dalt ismerve is. Egyedül (is) az ember csak magát adhatja, illetve magamnak adok, magam adok másoknak. Azt hiszem az elmúlt '10-en x' évben olyan szingli rutinra tettem szert, amit ideje kamatoztatnom. Bár én sokáig nem…..