Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theaterman

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó!  A szinhazatnekunk.blog.hu a blog felületről saját honlapra költözött. Az új oldal elérhetősége: https://szinhazatnekunk.hu A korábbi oldal teljes tartalma átemelésre került az új helyre, de új bejegyzések már csak az új oldalon jelennek meg ezentúl. Így például az Ugrai Istvánnal,…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/05/06/szettepve/ A függőségekről… Egy koncertszínházi este, ahol Szabó Kimmel Tamás nem kevesebbre tesz kísérletet, mint egy személyben bemutatni mindennapi függőségeiteket, bocsánat: függőségeinket. Igen, tudom: Téged nem érint. De ha beülsz erre az…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/06/24/holnap-elott/ Izgatta szívem negyven cigarettám… Kosztolányi soraival nyitnám a recenziót a táncdrámáról, melyben ugyan egy prózai szó sem hangzik el, csakis mozdulatok, dallamok és gesztusok, és amelynek a felütése egyből a halál. Egy áldozat, egy…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/05/04/jo-zsaru-rossz-zsaru/ Nos, egy szakadó esővel tarkított kora májusi esetén kevés jobb program adódik, mint ennek az előadásnak a megtekintése. És kapcsolódva az előző írásomhoz, a helyszín továbbra is Chicago. De más szemszögből. Még…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/02/16/chicago-az-atriumban/ Chicago-ról írni nem könnyű feladat. Sokkal több, mélyebb, rétegzettebb ez annál, mint két lány története, akik boldogok szeretnének lenni. Hiszen mit is jelent a boldogság? Mit jelent az ő boldogságuk? Legitim-e a boldogságot…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/02/22/10-tizparancsolat-a-radnoti-szinhazban/ Az Isten megteremtette ezt a világot és magára hagyta. Még azt a kegyetlenséget is elkövette, hogy egyetlen fiát sem kímélve feláldozta az emberért. És itt vagyunk mi, emberek. Az isteni kegyetlenséggel és az…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/28/patika/ És ismét egy Mohácsi-rendezés. Ez az az előadás, amit többször meg kell nézni, és annyira sűrű és pontos, hogy megnézés után a lehető leghamarabb meg is kell róla emlékezni. Olyan tömény és minden pillanatában aktuális a színpadi jelenlét,…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/26/nora-2/ Őszintén bevallom, nagyon régen jártam a Belvárosi Színházban. Most úgy hozta az élet, hogy ajándékba kaptam jegyeket a Nóra 2 előadásra. Kíváncsian bújtam a színház honlapján az előadás szinopszisát, de sok információt nem tudtam meg…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/23/egy-piaci-nap-a-radnoti-szinhaz-szinpadan/ Mindig megdobban a szívem, ha a Mohácsi testvérek Kovács Márton zenekarával újabb mesterművet alkalmaznak színpadra. Emlékszem, néhány éve volt egy elég hosszú időszak, amikor keresve sem találtam…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/20/12-duhos-ember/ Egy férfit megölnek. Egy fiút megvádolnak az elkövetéssel. A férfi fiát látják, vagy látni vélik többen, majd egyre többen rögtön a bűncselekmény elkövetése után. Az esküdtszék összeül. Egyhangú döntést kell hozniuk. Döntésük csakis…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/19/diplomacia/ Nekem még nem volt szerencsém megcsodálni a gyönyörű Párizst. De rajta van a bakancslistámon. Ez, a történelmileg kevésbé ismert történet, bármilyen megdöbbentő is, azt meséli el, hogyan lehetséges, hogy megnézhessem egyszer Párizst, ha…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/16/egy-ketto-harom/ Egy bankigazgató élete nem könnyű. Mindig résen lenni, mindig több lépéssel előre gondolkodni. Gyors megoldásokat találni, a válsághelyzeteket prompt kezelni, kiváló személyzetet fenntartani, és a gépezetet folyamatosan olajozni.…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/14/kasimir-es-karoline/ Rég hatott rám így előadás. Amikor kijöttem a Centrálból, egy órán át semmit nem gondoltam a darabról. Ez azért lehetett, mert azt hiszem, a jelenből jöttem ki a jelenbe. Egy óra elteltével aztán beindultak a gondolatok. Főleg…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/11/jozsef-attila-szabad-otletek-jegyzeke-ket-ulesben/ Jordán Tamást színpadon látni megtisztelő élmény. És ha van József Attila szakértő ma kis hazánkban, hát Jordán Tamás nagyon is az. Mindig kiváltságosnak érzem magam, ha színpadon láthatom őt,…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2019/01/09/az-orult-nok-ketrece/ Az őrült nők ketrece az Átriumban látható egyik olyan előadás, melyet számtalanszor megnéztem már a 2014-es bemutatója óta. Ehhez kapcsolódó egyik kedvenc pillanatom, amikor az egyik előadás után, a büfé pultnál Stohl András…..
ÚJ LINK: https://szinhazatnekunk.hu/2018/12/27/ev-vegi-szamvetes-2018/ In medias res indítottam a blogot, és szükséges lenne talán némi előzmény az összegzés előtt, hiszen mi is kerül összegzésre?  De talán így jó, egy zavaros kor zavaros történéseinek folyamában hitelesebb a nem tudatosan…..
Tartalom rövidesen.....