Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xoxoxkapitany

158 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani informatív intro témája legyenek a lovak és a lovi, azaz a lóverseny. Nézzük mit találunk róla! A magyarországi meghonosítás Gróf Széchenyi István nevéhez fűződik. Igen, az a Széchenyi, akiről utcákat, parkokat és tereket neveztek el. Sőt, egy hidat is. Az a Széchenyi, aki az 1825-ös…..
A határtalan emberi képzeletnek köszönhetően megannyi karaktert, hőst és antihőst álmodtak már papírra, vászonra vagy TV-be az évezredek során. Hogy csak párat említsünk a legismertebbek közül: Superman, James Bond, Batman, Pán Péter, Darth Vader, Spock, Tarzan, Jon Snow, Gandalf, Zorro, Sherlock…..
A 80-as évek végével a rajzfilmek egy újabb generációja indult útnak nyugaton. Megváltozott a hangvétel és a tartalom is. Addig mentek a lári-fári játék és (tényleg) mese tartalmú rajzfilmek, amik jó értelemben voltak butuskák. Hupikék törpök vagy a Hanna-Barbera mesék és a lista hosszú. Még az…..
Eldorádó. Ó, az a misztikus hely Dél-Amerikában. Titkok és arany. Varázslatosan gazdag - tartja a legenda. A valódi lokációja a mai napi rejtély. Valahol Kolumbia hegyeiben lehet vagy az Orinoco és az Amazonas folyók közti vidéken. Vagy máshol? Ami viszont tuti, hogy ott nem kolbászból van a…..
A dobókocka elengedhetetlen kelléke a legtöbb társasjátéknak. Olyan, mint egy ezer éve ismert barát. Mintha mindig is velünk lett volna, csak nem tudjuk honnan ismerjük. Tehát érdemes megismerni kicsit. A legáltalánosabban elterjedt változat a 6 oldalú kocka, ahol az oldalak meg vannak számozva,…..
Miplik - Hungarian Meeples Hive 2020.11.30 20:56:40
"Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár." Igazi alapbölcsesség az általános iskola padjai közül. Az emberiség lélekszáma folyamatosan növekszik. A világ jelenlegi népessége kb. 7,7 milliárd ember. Húúú de sok. Mi uraljuk a bolygót! Jelenleg körülbelül 900 000 ismert rovar faj él a Földön. Ám…..
Miplik - Hungarian Meeples Nemesis 2020.11.25 17:56:01
1979-ben egy Ridley Scott nevű amerikai filmrendező a sci-fi / horror műfajban egy nagyot dobott. Az addig blődli ijesztgetős filmeket lecserélte és kreált egy sötét, szorongós új világot. Az idegen láthatatlan, nagy, csendes és félelmetes. Nem azért ijesztő, mert folyton a képernyőn van és látjuk…..
Miplik - Hungarian Meeples Jaipur 2020.11.20 15:05:50
Mi is Jaipur, vagy jó magyarosan Dzsáipur? Nem más, mint egy város India észak-nyugati részén. Méghozzá Rádzsasztán szövetségi állam fővárosa. Ha jobban be akarjuk lőni a helyét, akkor Delhitől kb. 300 km-re kell keresni dél-nyugatra, Agrától pedig 200 km-re nyugatra. Jaipur egy kereskedelmi,…..
Korábban azt mondám, hogy abban az esetben, ha a játék témájához kapcsolatos informatív intró már volt, akkor valami mást agyalok ki. Nyuszi. Volt már? Mindegy is, mert... ...ki ne szeretné a nyuszikat, kérem? Ezeket a tappancsos tapsifüleseket, akiknek a vemhessége 28-50 napig tart. A pihe-puha…..
Miplik - Hungarian Meeples Kwatro 2020.11.09 12:24:58
Nyuszi. A 4-es szám valahogy nem jutott be a varázsszámok közé, mint mondjuk az 1, 3, 7, 12 vagy a 101. Ezekből megannyit tudnánk felsorolni kezdve a sárkányok fejének számosságával, a kismalacokkal, a szegény ember fiain keresztül egészen a magyar igazságok mennyiségéig. Mégis a 4 az nem…..
Szökéses/szabadulós/logikás játékokról már volt többször szó, tehát az informatív intróban nézzünk utána valami másnak. Escape room. ER, ahogy magát nevezi a játék. Lássuk mit ír a szakirodalom! Az ER sorozat 1994-ben szerepelt először a képernyőkön és 2009-ig 331 epizódot forgattak belőle, ami…..
Azon gondolkodtam, hogy az informatív intrót most töltsem meg New Yorkról szóló érdekességekkel? Vajon van még új a nap alatt? Legyen benne egy rakat random infó? Példul, hogy New Yorkban olyan sokan laknak, hogy Amerikában gyakorlatilag minden 38-dik ember new york-i? Vagy, hogy több, mint 800…..
Ismét egy pandémia játék! Viszont varietas delectat. Tehát az informatív intró szövege másról fog szólni. Legyeeeen mooooost... hm... Legyen egy 5-ös lista azokról a társasokról, amiket már láttunk itt a blogban, de lehet applikáció formában is játszani telefonon vagy tableten. Okés, pár Forintba…..
Mivel már többször volt szó a pandémiáról, így a bevezető most valami teljesen más lesz, ahogy ilyen esetekre korábban ígértem. Legyen most a Kickstarter a téma! Már többször előkerült, úgyhogy gondoltam ideje, hogy megkukkantsuk mi is az. A Kickstarter egy amerikai kezdeményezésű honlap. A lényege,…..
Miplik - Hungarian Meeples Hotel 2020.06.29 17:16:53
Micsoda üzeleti érzéke volt annak, aki először jött rá, hogy a lakásában az extra szobát pénzért odaadja valakinek egy-két éjszakára? Vagy ad reggelit is, és azért is kér pénzt. Bár nekünk jutott volna eszünkbe!  Görögországban 2,5 ezer éve meg is jelentek a szállást biztosító létesítmények. Oké,…..
Van még egyáltalán bármi, amit nem mondtak el a futballról? Mindenki ismeri. Nagyon-nagyon-nagyon sokan szeretik. A végletekig el-elmenve. Mindenki szakértő és edző. A rajongókat pedig futball klubok szerint osztja meg. Merjen valaki rosszat mondani! Egészen addig, amíg a válogatott nem játszik. A…..
Nem vagyok nagy kronómániás, nem lesegetem az órám folyton - igaz nincs is a karomon. Ám 3 olyan óra van a világon, ami tényleg érdekel. Az "evolóciós óra", a Doomsday clock, vagyis a Végítélet órája és dédapám Doxa zsebórája. Az első az evolóciót egy óra lapján illusztrálja. A szakirodalom szerint:…..
Ezúttal ismerkedjünk meg a Mississippi folyóval! Kedves Olvasó, ez Mississippi. Mississippi folyó ez a Kedves Olvasó. És hogy a bemutatkozás teljesebb legyen nézzünk jobban bele ebbe a folyóba, mit is lehet róla megtudni, ha utánajárunk? A Nílus, az Amazonas és a Jangce után a 4-dik leghosszabb…..
A játék kiegészítőjének ismertetője előtt nézzünk meg 5 random érdekességet az első nagy világégésről a világhálóból merítve: 1. Eredetileg volt nemük a tankoknak. Az ágyúkkal felszereltek voltak a fiúk, a gépágyúsok pedig a lányok. Az első tank neve Kicsi Willie volt. Az, hogy a Willie áthallásos…..
Ahogy korábban már mondám vala, ha olyan témájú az adott játék, amiról már volt szó az informatív intróban, akkor a változatosság kedvéért másról lesz szó. Mivel a pandémia már volt, így most helyette: bazsalikom! Azaz az én kis házi bazsalikom, ami egyedüli túlélőként nőttön nő lelkesen az…..
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (1859 - 1930), skót származású író legismertebb karaktere a pipázó, jellegzetes kalapot hordó, hegedülő, jó modorú és roppant éles eszű Sherlock Holmes. Lakcíme: Baker street 221B. Lakótársa (1887-es házasságáig) és hűséges társa, akivel az első regényben, "A…..
Nos, nos, nos. Mint korábban említettem, abban az esetben, amikor a bemutatott játék egy unásig átrágott téma lelkes résztvevője, dafke más támát választok a bevezetőhöz. A játék témája a zombik. Volt már róluk szó itt, meg itt, ne felejtsük el ezt sem, hja, meg ezt itt. Szóval, ahogy a Monty…..
Ez a bejegyzés lesz a Mr. Darcy-ról szóló trilógia befejező darabja. Utolsó abból a prózai okból kifolyólag, hogy nincs több kiegészítője a játéknak. Eddig ugyebár volt az alapjáték,  aholis Bennett úr folyton fecsegő feleségével 5 fruskájának fog férjet fogni. Természetesen megfelelő hozomány…..
Még egy szabaduló pakli-szerű játék. Úgy döntöttem, hogy amikor olyan témájú játékról van szó, ami már volt (példul zombik, Cthulhu, szabaduló valami, stb.), akkor a bevezetőben dafke nem a témába vágó szöveg lesz. Punktum! Így mivel már volt hasonló itt, ezért most itt egy nyuszi. Ki ne szeretné a…..
A világ egyik legismertebb bűvésze és szabadulóművésze egy bizonyos Weisz Erik volt. Ha utánanézünk a szakirodalomban szinte mindent megtudhatunk az életéről. 1874-ben született Budapesten, a VII. kerületben. Később, amikor megkérdezték, már simán azt állította, hogy Amerikában született. Kellett az…..