Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honnanhova

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbáltam, de egész egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni Bódi Ábel és Vona Gábor vitáját, ami a külföldön élő magyarok levélszavazásáról szólt: https://www.youtube.com/watch?v=X-wd_RsUXJ8 A helyzet ugyanaz, mint Berki "Büntetőfékező" Krisztián feleségének magyarázó videója esetében. Van egy…..
honnanhova 2021.03.25 23:03:41
@eßemfaßom meg áll: És aki átmenetileg tartózkodik külföldön pont a szavazáskor, mert külföldi családtagot látogat, túrázik, kirándul vagy üzleti ügyet intéz, esetleg külföldön érte baleset, és ott kénytelen lábadozni, vagy mondjuk kijárási tilalom van vagy törlik a járatát és nem ér haza, az mit csináljon?
Halálos veszély fenyeget? Gonosztevők üldöznek és nincs aki megmentsen? Bankrablók, zsarolók, gyilkosok, terroristák, összeesküvők vagy épp földönkívüliek nehezítik meg a mindennapjaidat? Bármikor előfordulhat… de van segítség! Íme 5 filmes karakter, akik kerüljél bármilyen mély kalamajkába,…..
A kérdésre az első válasz nyilván az, hogy a jobb anyagi lehetőségek, a magasabb életszínvonal csábítja határátkelésre a magyarokat. Ebben sok meglepetés nincs, az azonban nagyon érdekes, hogy egy friss tanulmány szerint milyen más szempontok játszanak még szerepet a döntésben...
A diákoknak alapvető hiányosságaik vannak. Az alapszakos hallgatók magyarságtudata kognitív szinten 15-21. A Z generáció tagjai „nemcsak nem tudják, hol van Szentes vagy Gyula, de Tokajt Eger, Pannonhalmát pedig Balatonfüred helyére jelölik be egy vaktérképen". Száz hallgató közül egy sem ismeri fel…..
honnanhova 2019.11.16 09:42:29
A zab az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás, gyakorlatilag egy superfood, ami nem hiányozhat a sportolók étrendjéből. Nagyon sok rostot és fehérjét tartalmaz, és vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag, többek között kiváló kálium-,  kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és…..
honnanhova 2018.09.19 17:28:25
honnanhova 2018.09.19 21:11:59
@vavhab: így érthető, de innen Magyarországról olvasva komolyan hangosan felnevettem:) Amúgy szerintem attól bajnokok reggelije, hogy ha ezt eszed, rengeteg energiád lesz és legyőzhetetlen leszel. De te ezt akkor talán tudod is;) Vagy lehet, hogy pont a tej, méz és cukor teszi bele a bajnokságot:)
Megjelent a hírekben, hogy a Veszprémi Állatkert nem engedett be fogyatékos embereket kedvezményes jeggyel, hanem tagsági igazolvány hiányában a teljes árú jegy kifizetését követelték a vendégektől. Ez a helyzet nem csak Veszprémben létezik, hanem Budapesten is. Nézzünk az eset mögé és beszéljünk…..
honnanhova 2018.09.19 20:48:36
@Hórukk: Dehát pont ez van kiírva a honlapjukra, hogy a partnerszervezetek tagjai (pl. Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) vásárolhatnak kedvezményes partneri jegyet. Pont nem a fogyatékosság a kritérium, hanem a tagság. Mondjuk azt nem tudom, mióta van kint ezzel a megfogalmazással, ill. az említett törvényi utalás tartalmát azért tök jó lenne kifejteni. Ha csak arra van utalás, hogy ki számít fogyatékosnak és az mivel igazolható, attól még nem jár kedvezmény a fogyatékosoknak a fogyatékosság miatt. Ha arra van utalás, hogy kedvezményt kell nekik adni, akkor viszont nem előírásnak kéne lennie, ha lehet ilyet egyáltalán? Mert ha nem írja elő, akkor viszont tényleg annak adnak kedvezményt, akinek akarnak, akár bizonyos fogyatékosszervezetek tagjának, vagy akár a piripócsi mazsorettklub tagjainak...
"Oszlassunk el egy tévhitet! Az állam méretének, a közszolgálati béreknek a csökkentése nem a minisztériumi, önkormányzati 'léhűtők' ügye. Hanem a tanároké, orvosoké, rendőröké stb. A fűnyíró itt nem megy." Vendégszerzőnk, Holtzer Péter írása A…..
Ki gondolná, hogy ha valaki végre eljuthat a cipőkirály Manolo Blahnik New York-i boltjába, 10 perc múlva már a panaszkönyvet kéreti, majd felháborodva hagyja el a boltot, miszerint nincs luxus árkategóriában lábbeli az üzletben?Nem minden hétköznapi ember viselkedne így, de Wei…..
Van, aki szerint az idei Szemle legjobbja volt, noha csak az információs szekcióban vetítették: a héten mutatták be nálunk a Varga Katalin balladáját, az angol Peter Strickland elsőfilmjét. Erdélyben játszódik a történet, főhőse egy olyan asszony, akit sok évvel ezelőtt…..
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
honnanhova 2010.02.11 21:00:39
@NickRobi: Senki nem kényszerít rá, hogy itt élj, s ha jól veszem ki a szavaidból, nem kötődsz ehhez az országhoz. Javasolnám, hogy ha nem tetszik neked ez a környezet, menj Izraelbe, ott majd biztos nem fognak utálni, csak utalni.
honnanhova 2010.02.11 21:33:39
Egyébként azon túl, hogy milyen hullagyalázó módon próbálnak nyerészkedni a keresetet beadó "leszármazottak", érdemes lenne egondolkodni azon, hogy ez a vérlázító provokáció mi célt szolgálhat.
Tekintve, hogy hamarosan választások lesznek itthon, és a jobboldalnak nevezett oldal pozíciója tűnik jelenleg erősebbnek, szerintem elképzelhető egy kb. ilyen forgatókönyv:
- zsidók perelik dollármilliárdokra a magyar állam egyik legnagyobb vállalatát
- ez sokaknak nem teszik -> tiltakozások, vonulgatások (Jobbik, Gárda)
- a március 15-éig hátralévő kb. egy hónap alatt ezzel még bőven lehet borzolni a kedélyeket + nagy valószínűséggel várható egyéb etnikai jellegű feszültség (a Cozma-ügy, Kolompár-ügy egyébként is alakul, de nem nehéz bármikor újakat generálni melléjük)
- márc. 15-e mint az elnyomás elleni felkelés egyik szimbóluma az utóbbi időben más értelmet is nyert, különösen az igazság több részletének őszödi kibontása óta

Szóval szerintem lehet, hogy a március 15-ei vízágyúzásnak ágyaznak meg jó előre, a szokásos gyurcsánytakarodj mellé igyekeznek új dramaturgiai elemként valami zsidózós-cigányozós motívumot is behozni, hogy aztán megint lehessen nácizni, fasisztázni, antiszemita-rasszistázni, illetve követelni, hogy "határolódjon el".
Aki nem határolódik el, az diktátornácinyilassovénantiszemitahomofóbcipőtolvajrablógyilkos - hogy mindenki megértse, kire szavazni nem kell félnetek jó lesz ha mind megijedtekstb.

hm?
HeStyle Divat és mozi #1 2010.01.06 10:30:00
Olvasónk, LuPuS utánajárt a divat és a mozi összefüggéseinek - át is adom a szót, a nagyobb lélegzetvételű cikk első részét olvashatjátok. A cikk folytatódik a tovább után! A XX.század elején járunk, a mozgó kép épp, hogy megszületett. A kor dámáinak és…..
honnanhova 2010.01.06 15:09:17
@perry: horvath911 íráskészségét nem kritizáltam, egyetértek veled abban, hogy rendszerint élvezetesek a bejegyzések. Azt hiszem, ő sem vette magára:)
Kedves horvath911!
Köszi, hogy válaszoltál, kár, hogy rohanva posztoltad a cikket. A téma egyébként nagyon érdekes, remélem, a folytatás összeszedetteb lesz:)
Január 5-ig már nincs sok hátra, aki még nem adta le a maga dolgozatát, azt a következő összeállítással szeretnénk szelíden a fotosopp elé rugdosni. Hét tervező, ennél jóval több munkája található hajtás után, és mivel az utóbbi időben csak nagyon szordínósan…..
honnanhova 2010.01.03 16:55:20
Szega mindenkinek!
Csak szeretnék szólni, hogy a Capri design terveiből kettő eléggé hasonlít a finn OTP logójára:
www.op.fi, úgyhogy az eléggé bankosnak tűnik számomra... De amúgy nekem az ő terveikből a 2. a legszimpibb, aztán Sarsteré. Remélem, jönnek még jó tervek, az eddigiekhez gratula:)