Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Budai Simicska . O1G

2 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
"Lesznek tüntetések. Lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek" A fiatalabb olvasóim kedvéért: ezt Gyurcsány Ferenc mondta közel 13 évvel ezelőtt miniszterelnökként, amikor megszorító intézkedéseket (vagy ahogy ő akkor nevezte őket: reformokat) terveztek…..
A Budai Simicska . O1G 2020.02.21 18:12:55
@Vasszi Gábor: ezt én se vonom kétségbe, tökéletesen igazad van. Jó szívvel én se tudnék se a DK-ra, se az MSZP-re szavazni, se másra, aki ezeket vállalhatónak tartja - személy szerint én Kutyapártos vagyok, az önkormányzatin meg jobb híján Puzsérra szavaztam (bár őt sem különösebben bírom, de vannak jó meglátásai)
Mert én nagyon. Elegem van abból, hogy vagy sorosbérenc migránssimogató, vagy agymosott NER-birka vagyok, nincs átmenet, nincs értelmes vita, csak fekete és fehér van. Elegem van a felcsúti geciből és az őszödi böszméből, de legfőképp abból, hogy ha bármelyikükkel nem szimpatizálok, akkor…..
A Budai Simicska . O1G 2019.03.19 15:05:03
@VT Man: "A legtobb Fideszre szavazo szivesen szavazna masra, ha lenne mas."

Ezzel egyetértek.

2002-ben, 2006-ban és 2010-ben a Fideszre szavaztam, 2014-ben nem mentem el, 2018-ban pedig a Kétfarkú Kutya Pártra, mert én is azt látom, nincs értelmes alternatíva (tulajdonképpen csak azért mentem el, mert fontosnak tartom az állampolgári jogaim gyakorlását).

"Ha lenne olyan, aki azt mondja, hogy tartsuk meg az egykulcsos adot, tamogassuk a csaladokat -- hasonloan, de esetleg mashogy"

Az előző kommentben is szóba került a családtámogatást, nem ismételném magam, az egykulcsos adót nem tudom megítélni, szerintem igazságtalannak tűnik, legalább egy legalsóbb jövedelmi rétegben levőket segítő (esetleg adómentes) kulcs kéne, de az meg visszaélésre ad okot és a feketegazdaság felé terel, szóval ez nehéz ügy. A KATA viszont egyértelműen jó dolog, az mindenképp maradjon, én például fontosnak tartanám, hogy a fiatalok vállalkozókedvét erősítsük.

@Nincs közöttünk csicska:

"Hollandiaban konnyebb megelni. A gyarmatositas jol fizet."

Fizetett úgy 100 évvel ezelőtt. Manapság inkább az elektrotechnika, gyógyszeripar, hajógyártás, építőipar, meg a miénknél kissé fejlettebb mezőgazdaság húzzák Hollandiát, mi meg alacsony hozzáadott értékű összeszerelőüzemekkel próbálkozunk, mert a sok munkahely a cél, nem a jó munkahelyek.

@Ekrü: "A közösségi médiába mindenki azt ír vagy oszt meg amit akar."

Ez igaz, de a fontos problémákról és esetleg megoldásokról szóló dolgok sokkal kevesebb emberhez jutnak el, mint a felkapott baromságok, ami pedig baj, mert így a tartalomgyártók is arra vannak ösztönözve, hogy alacsony színvonalú, bugyuta tartalmakkal árasszák el a közösségi médiát, aminek a zaja elnyomja a gondolkodókat. Ezt írtam kb 2-vel ezelőtti kommentben Tibi Atyáról is, és ilyen értelemben az O1G 2.0 név találó: ha a népnek O1G kell, akkor nyomjuk az O1G-t, de közben legyen mellette más is, aminek értelme is van, hátha így többekhez eljut, mert ha valaki kérdezi, hogy mégis mire jó ez az O1G-zés, akkor lehet linkelni ezeket a posztokat.

@Sesquatch Hegyi: "Azzal együtt hogy számomra a fidesz vállalhatatlan, ha nem értjük meg, hogy különböző embercsoportok miért támogatják őket (és egyszerűen csak náciknak, bértrolloknak, kollaboránsoknak nevezzük őket), akkor soha sem lesz esély a kormány lecserélésére. "

Köszönöm, ez a cél, ami pedig az O1G nevet illeti, már fentebb leírtam, téged is csak azért tag-ellek, hogy lásd, válaszoltam (még ha nem is írom le még egyszer ugyanazt)

"Talán legjobb példa erre a gyerektámogatás körül kreált balhé, ami talán a svéd miniszter nyilatkozatával csúcsosodott ki, ahol kb a náci németországhoz hasonlította a támogatáskosarat."

Igen, ez benne is van a posztban a G csoport jellemzésénél, csak egy másik példával, amit a szocik mondtak: "Eleinte ösztönösen felszólaltunk ellene, aztán kiderült, hogy a saját bázisunk 70 százaléka egyetért vele. Nem biztos, hogy az a legjobb stratégia, ha a saját bázisodat akarod megnevelni" - hát ez tényleg gáz.

@BéLóg: "A kormány NEM hiszi hogy a többség vele van.
A kormány (és egyébként MINDENKI) TUDJA hogy ez az igazság. "

2,6 millió ember objektíven nem a többség egy 10 milliós országban, ha csak a választásra jogosultakat nézzük, annak is kb 30 százaléka.

@Tzp: "Kizárólag a pártok tudnak összefogni, azokat meg anyagilag kényszerítette bele a széthúzásra."

Ki kényszeríti bele például Gyurcsányt, hogy a tavalyi bukta után 2022-ben is megpróbálja a stabilan 10% alatt vergődő pártocskájával megdönteni Orbánt? Lássa be, hogy ez nem megy, törődjön a vállalkozásaival és éljen meg belőlük jól, közben ha részt kíván venni a politikában (ami egy demokráciában állampolgári jog, sőt kötelesség) akkor meg írjon blogot, vagy azokat a bizonyos "kibaszott jó könyveket" a modernt magyar baloldalról. :)

@tittipecci: "Hiába megy a mostani hatalom, nincs senki az országban, aki végre normális morált tudna hozni, aki egységet teremtene ebben a nemzetben és nem megosztana."

Én a problémát inkább abban látom, hogy igény nincs rá, a másik poszt erről szól:

o1g2.blog.hu/2019/03/17/elobb-utobb_meguntak_hazamentek

(lehet, hogy hiba volt egyszerre kirakni a kettőt, mert külön-külön is Index-címlapra mehetett volna, de legalább így tudom mérni az átkattintások alapján az érdeklődést)

Az igény viszont olyan dolog, amit feljebb már írtam: 20 éve iPhone-ra se volt igény, és Uj Péter nyilvánosan hülyézte le azokat, akik szerint normális gondolat a villamoson internetezni. A világ változik, és az emberek is, ez a politikában javarészt a marketingen múlik.
A Budai Simicska . O1G 2019.03.19 15:52:53
@ételizésítő: "A blogger meg egy magától elszállt fidesznyik faszkalap."

Köszönöm, eddig még csak sorosbérenc hazaáruló voltam, vártam, hogy ezt is hozzám vágja valaki. A fenti grafikonból ugyanis következik, hogy van egy bizonyos társadalmi csoport, aki egyszerre fideszbérenc faszkalap és sorosbérenc libsi faszkalap, te vagy rá a bizonyíték, hogy ez így megy :D

@Minden ballib bérretteg: "Hogy a ballibek azok, akik agyatlanul náciznak, antiszemitáznak mindenkit aki a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe, kb 1945 óta "

Mik azok a nemzeti érdekek? Szerintem például az egyik legfontosabb, hogy még egyszer soha ne fordulhasson elő olyasmi értelmetlen pusztítás, ami 1938 és 1945 között, mert annál nagyobb nemzetáruló nincs, mint aki a nemzet akár egyetlen fiát is értelmetlenül a halálba küldi, mindezt valami magasztos cukormázzal leöntve hazafias kötelességnek állítja be.

Orbán egyébként szerintem nem náci, és nem is diktátor, inkább olyasmi, mint Kádár, aki látszólag a dolgozó nép érdekeit tartja szem előtt a gondolkodó értelmiség kárára.

"A csőcselék néhány száz tagját. És valóban nem verni kellett volna őket, hanem élessel halomra lőni a gyújtogató csürhét."

Ugye az megvan, hogy ez ugyanolyan szélsőséges és káros gongolat, mint a "lőjük le az összes migránst" az általad is kritizált oldalon? 2006 október 23-án megállapítást nyert, hogy hiba volt az Alkotmány utcában randalírozó csőcseléket a Bajcsyn végig (két kilométeren keresztül!) Astoriánál tartott békés megemlékezés felé terelni és ott oszlatni a vegyült tömeget.

@fátum: "A cikk címére válaszolva; a kommentekből látszik, hogy nem. :-)"

Erről írtam az A csoport jellemzésénél: soknak tűnik a fanatikusok kommentje, de ez nem annak köszönhető, hogy a többség fanatikus, hanem inkább annak, hogy általában a fanatikusok kommentelnek. A zárt csoportba jelentkezőktől például tök értelmes gondolatokat olvasok egy olyan egyszerű kérdésre feltett válaszként, hogy "mi a véleményed Orbán Viktor Miniszterelnök Úrról" :) (Arra számítottam, hogy a többség annyit ír majd, hogy "egy geci" de közel sem).

@Szabványok: "Rám leginkább az F illik.

A baj az, hogy az ellenzéktől is félek, szerintem hatalomra jutásukkor sem tudnák helyreállítani az intézményrendszert és a társadalmi tudatot ért károkat.
Pl. a xenofóbia visszaszorításoz évtizedek kemény munkája kell.

Ráadásul az ellenzék is paternalista módon képzeli a megújulást. Sőt, fél lábbal még a szocializmusban vagyunk, a rezsicsökkentés és az állami szabályzás a népszerű.
Ráadásul az emberek tudatában az ellenzék a "baloldal". Most hogyan magyarázza meg egy "baloldal", hogy a bank az egy piaci alapon működő szolgáltatás és nem jótékonysági intézmény?"

Üdv az F klubban :)

Ugyanezt gondolom én is, és a mozgalmunk egyik alapító tagjának van is erre koncepciója, ami szórakoztató ismeretterjesztő (főleg infografikás-animációs) anyagokkal próbálna egy kicsit rendet tenni az emberek fejében. Ha esetleg ilyesmihez értesz, mindenképp jelentkezz a belső körbe, a zárt csoportban többet is megtudhatsz.

@MEDVE1978: az egész kommenteddel egyetértek, ez engem is különösen aggaszt:

"1. Fidesz2-vé válik, hatalmasat vérengz és minden korábbi FIDESZ pozíciót elpusztít. Persze nem nagyon hihető, hogy szakértői posztokra, nagy részére megfelelő embert fog találni. Ezért ugyanolyan kontraszelektált elitet, rendszereket hoz majd létre, csak itt a saját "törzsét" haverjait hozza helyzetbe.
2. Megpróbál tisztességes politikai erő maradni. Ebben az esetben a saját halálos ítéletét írja alá. A különböző alrendszerekbe ültetett FIDESZ katonák szabotálják majd a munkát, szivárogtatnak. A nép hamar felejt, Viktor már egy-két év múlva visszatérhet."

Őszintén nem tudom, mi lenne rá a megoldás azon kívül, hogy reménykedünk: bárki is váltja a Fideszt, tanul a kormányzás hibáiból. Bár sajnos én ugyanebben reménykedve szavaztam 2010-ben a Fideszre, mert azt hittem, az akkori kormányt már nem lehet alulmúlni. Tévedtem :(

"Vak dolog azt nem észrevenni, hogy vannak haszonélvezői a rendszernek, akik nem hülyék. Ha csak a zsebem érdekelne, Orbánra szavaznék."

Ez viszont benne is van a posztban, a 8 csoport közül a második az intézkedések haszonélvezői.

@convar: "meg 2022-ben szarok majd a választásokra is, úgyse lesz akkor se egyetlen épkézláb alternatíva sem, de még azt is megkockáztatom hogy 90%-ban uaz lesz a politikai paletta mint 2018-ban. Vagy ha esetleg mégis elmegyek, akkor a Kutyapártra szavazok."

Hajrá, szerintem én is, tavaly is rájuk szavaztam :) De azért csak jó lenne addig megpróbálni valamit, mert mégiscsak a mi országunkról van szó, nem a politikusokéról, és nem nézhetjük tétlenül, ami történik. Én legalábbis nagyon rosszul érezném magam, ha tétlenül kéne néznem, legfeljebb ha nem sikerül, úgy megyek el innen, hogy megpróbáltam.
A Budai Simicska . O1G 2019.03.19 16:14:23
@ételizésítő: "ha néger, azzal semmi baj, de ha muzulmán, akkor kurvára próbálnám lebeszélni a lányomat, mert minden muszlim elmebeteg, csak van, amelyikben még csak lappang, és 30-40 éves kora táján tör elő."

Szerintem mindenki elmebeteg, aki 2019-ben felnőttként bármelyik ókori mendemondára alapuló vallást képes olyan szinten komolyan venni, hogy az egész életét alárendeli annak. A muszlimok között talán magasabb az arányuk, mert ők kb 600 év lemaradásban vannak (nálunk 300 éve volt a felvilágosodás, előtte itt is ugyanaz ment, mint ma náluk, 300 év múlva talán ők is észhez térnek) de én például a lányomat ugyanúgy lebeszélném egy hithű katolikusról is.

@Pipas: "Kapitalizmusban nem bűn munka nélkül pénzhez jutni."

Nem, ha a saját pénzedet játszod el mondjuk tőzsdén, vagy ha valami startup inkubátorba tolod. Benne van a pakliban, hogy milliomos leszel, de az is, hogy hajléktalan, a te bajod, Rogánék viszont a mi befizetett adónkkal hazardíroznak.

"mi ez a cenzúra dolog már? Nem vetted észre, hogy magyarországon mindenki olyan parasztságot terjeszthet, amilyet akar?"

Igen, de például a közszolgálati médiának nem valami random parasztságot kéne tolnia évi 80 milliárdból, hanem a közt kéne szolgálnia. A cenzúra egy formája az is, ha megmondják, hogy mit mondj, nem csak az, hogy mi az, amit nem lehet.

(Amúgy most, hogy a kommentek végére értem, nem találtam kirívóan trollt, úgyhogy nem cenzúráztam egyetlen egyet se) :)