Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OtthonÉsStílus

60 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk.  Az ikonikus bútorokat bemutató cikksorozat legújabb részében egy, ma is nagy népszerűségnek…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk.  Ahogy a világon bárhol, így a formatervezés világában is találkozhatunk híres magyar tervezőkkel,…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. A bútortörténeti sorozat harmadik részében a formatervezés témakörben megkerülhetetlen berendezési…..
  A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. A bútortörténeti sorozat második részében a formatervezés újabb klasszikus és időtálló…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. Léteznek bútorok és berendezési tárgyak, melyek időtlenségük, kortalan szépségük miatt sosem mennek…..
Akik nyomon követik a lakberendezési trendek változásait, azoknak az idei irányzatok nem okoznak csalódást. A színek, anyagok, stílusok és textúrák lenyomatként jelennek meg a körülöttünk zajló változásokból.  Az otthonunk életünk főszereplőjévé vált. Napjainkban valóban azt a szerepet tölti be,…..
Amikor felújítást vagy új otthont tervezünk, a prioritások között a fürdőszoba enteriőrjének kialakítása többnyire dobogós helyen szerepel. Ebben a helyiségben indítjuk és fejezzük be a napunkat, így atmoszférája, színei meghatározzák a hangulatunkat, legyen szó akár egy reggeli gyors zuhanyzásról…..
  Otthonunk kialakításánál az egyik legösszetettebb tervezési feladatot a fürdőszoba létrehozása adja. A funkcionalitás, a praktikusság és az ergonómia mellett kiemelt szerepet kap az anyagválasztás, textúrák és színek kiválasztása. Ezen felül az egyik legfontosabb kihívás a gondos és alapos…..
  Napjainkban minden olyan hely felértékelődik, ahol pihenhetünk, feltöltődhetünk és kicsit kiszabadulhatunk a bizonytalanság okozta feszültségből. Ha megtehetjük, hogy otthon maradunk, akkor most a falainkon kívül a kert, a terasz vagy az erkély az életterünk. A hívogató teraszok kialakításáról…..
  Otthonunk kialakításakor  elsősorban a kényelmet, funkcionalitást, komfortosságot tartjuk szem előtt. Megfogalmazódik bennünk a helyiségek ideális berendezése, kedvelt színeink és textúráink használata. Nagy vonalakban elképzeljük, színezzük és berendezzük a teret, ám a valódi otthonosságot és…..
  A lakberendezési trendeken túl minden évben nagy érdeklődésnek örvendenek a konyhabútorokra, konyhai megjelenésekre vonatkozó trendelőrejelzések. Kíváncsian keressük azokat a stílusjegyeket, irányzatokat, színeket, melyekkel modernné és hosszú távon időtállóvá, praktikussá tehetjük a családi…..
Az új év kezdetén, telve reményekkel, várakozással és optimizmussal tervezzük az idei feladatainkat és céljainkat. Az új év, mint tiszta lap, lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsuk régi elképzeléseinket és újakat tűzzünk ki. Ha ez a terv lakás – vagy házvásárlás, otthonunk felújítása vagy szebbé…..
  Vannak, akik már november végétől karácsonyi lázban égnek, tervezik a karácsonyi dekorációkat, menüt, ajándék – és tennivaló listát írnak. Vannak, akik szeretik vagy sem, de mindig az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi előkészületeket, így évek óta folyamatos improvizálásban telnek az ünnep…..
  A Pantone cég minden év decemberében kihirdeti a következő év színét, ami 2020-ban a Classic Blue, azaz a klasszikus kék, ami a Pantone 19-405 árnyalata. Ez a szín megnyugtató, bizalmat építő, segíti a koncentrálást, az elmélyült gondolkodást. A kék ezen árnyalata védelmet, megbízhatóságot,…..
  A hangulatos téli lakberendezés legtöbbször az ünnepi dekorációt jelenti, de az egész évszakra vonatkozó dekoratív enteriőröket is létrehozhatunk a kellemes atmoszféra megteremtéséhez. Inspirációnak használjuk a természet színeit, textúráit, motívumként a téli táj szépségeit, formáit jelenítsük…..
  A terasz utólagos beépítésével vagy a házépítésnél előre tervezett módon plusz helyiséget nyerhetünk az otthonunkban a télikerttel. Ahogyan a meleg évszak hűvösbe vált, úgy nő a jelentősége a télikertnek, mely a nagy üvegfelületeivel napos időben továbbra is a nyári meleg érzetét kelti. Ideális…..
  Az ünnepre hangolódás, az advent időszaka hamarosan újra beköszönt az életünkbe, otthonunkba. Sokan közülünk már elkezdtük dekorációkkal megteremteni a meghitt hangulatot, de vannak, akik lassabban kerülnek a várakozás hangulatába.  Az adventi gyertyagyújtásokra készült koszorúkon és dekorációkon…..
  Lakberendezőként sokszor találkozom azzal a dilemmával, hogy a vágyott enteriőrben kevés hely marad a valódi tárolásra. Ezt a kevés helyet általában a ruhák, cipők elhelyezésére fordítjuk, pedig manapság a táskák száma is jóval több, mint néhány generációval korábban. Okos és helytakarékos…..
  Az újonnan épülő vagy átalakítás alatt álló otthonokban az étkező mérete nem kapja meg minden esetben azt a teret, amire a használat során szükség van. Ezekben az esetekben olyan megoldást kell találnunk, ami funkciójában és esztétikumában is egyaránt megfelelő. Igazán használható és bájos…..
  Amióta elterjedtek az egylégterű nappali – konyha - étkező funkciójú helyiségek, azóta találkozhatunk konyhaszigetekkel. A lehetőségek tükrében törekszünk az ideális konyhasziget kialakítására, mivel funkcionalitása mellett rendkívül impozáns, karakteres része az enteriőrnek. Többféle változat…..
  Az építkezés vagy a felújítás során igyekszünk lehetőleg különleges és egyedi megoldásokat keresni az ízlésünk és a terek, helyiségek adta adottságok miatt. Ez alól a fürdőszobák sem maradhatnak ki, de amíg a kádnál és a zuhanyzónál viszonylag kötöttek a lehetőségek, addig a mosdóknál sokkal…..
  A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az otthonunk ma már többre képes, mint valaha. Jelenleg mintegy 7 milliárd okoseszközünk csatlakozik az internetre világszerte, ami várhatóan 2025-re 40 milliárdra nőhet. Különféle szenzorokkal, az eszközökbe integrált elektronikával és annak…..
  Az ősz előrehaladtával egyre inkább előtérbe kerülnek a különféle fűtési megoldások. Az egyik leghangulatosabb fűtési mód a kandalló, amely funkcióján kívül meghitt hangulatot varázsol az otthonunkba. Többféle típus közül választhatunk, teljes mértékben az otthonunk stílusához és az ízlésünkhöz,…..
  Nagy alapterületű konyhával nem mindenki rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy a kisebb helyiségekből ne lehetne kihozni a maximumot. Az apró méret ellenére törekedjünk arra, hogy szép és élhető konyhát alakítsunk ki, mely funkcionálisan és ergonómiailag is ideális a meglévő adottságokhoz…..
  A kis alapterületű fürdőszobák berendezése sok esetben kihívást jelent, mivel ebben a kis térben kell helyet találnunk mindennek, amire feltétlenül szükségünk lehet a nap kezdetén és végén. Átgondolt és előrelátó tervezéssel funkcionálisan és ergonómiailag is ideális fürdőszobát kaphatunk. Az…..