Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OtthonÉsStílus

68 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A zuhanyzók tervezésénél mindig dilemmát okoz, hogy milyen zuhanyfejre lesz szükség, mivel ma már itt is meglehetősen széles a választék. Több zuhanytípus előrelátó tervezést igényel, felújításnál vagy építkezésnél már a kezdeteknél érdemes tudnunk, hogy melyik változat lesz funkcionalitásában és…..
  Az otthonunk egyik meghatározó látványeleme a burkolat, melynek kiválasztása a legtöbbször nagy dilemmát szokott okozni. A helyiségek funkciói, a fűtési módok alapvetően meghatározzák a padlóburkolatok típusát és minőségét, míg a falburkolatok esetén a praktikusságon túl az ízlés a legfőbb…..
  A hűvösebb évszakokban az előszoba szerepe még jobban felértékelődik, hiszen több időt töltünk itt az elinduláskor és a hazaérkezésnél. Több tárolóhelyre van szükségünk, melyek már a megjelenésükben is esztétikusak, használatukban praktikusak. A funkcionalitáson túl az előszoba kinézete, összképe…..
  A lakberendezési stílusok változása, megújulása teljesen természetes és szerencsére a közkedvelt elemek, anyagok, textúrák gyakrabban térnek vissza otthonunkba, mint azok a stílusok, melyek csak kisebb csoportnak kedveznek. Jelenleg nagy visszatérést tapasztalhatunk az otthonos enteriőrök iránt,…..
Hamarosan kezdetét veszi az új tanév, melyet a kisebbek több, míg a nagyobbak egyre kevesebb lelkesedéssel várnak. A megfelelő inspiráló környezet kialakításával sokat tehetünk azért, hogy a kezdeti lendület megmaradjon vagy a nagyobb diákok esetén minimális kedvet adjon az otthoni tanuláshoz,…..
Sok családnál a kisállatok, háziállatok családtagként vannak jelen a mindennapokban, emiatt is érdemes mindenképpen az ő szempontjaikat is figyelembe venni, amikor az otthonunkat kialakítjuk vagy átalakítjuk. Ha lakásunkban, házunkban velünk élnek, körültekintőbben kell élettereiket létrehozni, hogy…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. A bútortörténeti sorozat hatodik részében a modern formatervezés klasszikusát, az Ant széket…..
  A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk.  Az ikonikus bútorokat bemutató cikksorozat legújabb részében egy, ma is nagy népszerűségnek…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk.  Ahogy a világon bárhol, így a formatervezés világában is találkozhatunk híres magyar tervezőkkel,…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. A bútortörténeti sorozat harmadik részében a formatervezés témakörben megkerülhetetlen berendezési…..
  A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. A bútortörténeti sorozat második részében a formatervezés újabb klasszikus és időtálló…..
A bennünket körülvevő bútorok, berendezési tárgyak többségének érdekes eredete, története van. Bútorválasztás előtt izgalmas mindezeket megismerni, hogy tudatos bútorvásárlók és használók lehessünk. Léteznek bútorok és berendezési tárgyak, melyek időtlenségük, kortalan szépségük miatt sosem mennek…..
Akik nyomon követik a lakberendezési trendek változásait, azoknak az idei irányzatok nem okoznak csalódást. A színek, anyagok, stílusok és textúrák lenyomatként jelennek meg a körülöttünk zajló változásokból.  Az otthonunk életünk főszereplőjévé vált. Napjainkban valóban azt a szerepet tölti be,…..
Amikor felújítást vagy új otthont tervezünk, a prioritások között a fürdőszoba enteriőrjének kialakítása többnyire dobogós helyen szerepel. Ebben a helyiségben indítjuk és fejezzük be a napunkat, így atmoszférája, színei meghatározzák a hangulatunkat, legyen szó akár egy reggeli gyors zuhanyzásról…..
  Otthonunk kialakításánál az egyik legösszetettebb tervezési feladatot a fürdőszoba létrehozása adja. A funkcionalitás, a praktikusság és az ergonómia mellett kiemelt szerepet kap az anyagválasztás, textúrák és színek kiválasztása. Ezen felül az egyik legfontosabb kihívás a gondos és alapos…..
  Napjainkban minden olyan hely felértékelődik, ahol pihenhetünk, feltöltődhetünk és kicsit kiszabadulhatunk a bizonytalanság okozta feszültségből. Ha megtehetjük, hogy otthon maradunk, akkor most a falainkon kívül a kert, a terasz vagy az erkély az életterünk. A hívogató teraszok kialakításáról…..
  Otthonunk kialakításakor  elsősorban a kényelmet, funkcionalitást, komfortosságot tartjuk szem előtt. Megfogalmazódik bennünk a helyiségek ideális berendezése, kedvelt színeink és textúráink használata. Nagy vonalakban elképzeljük, színezzük és berendezzük a teret, ám a valódi otthonosságot és…..
  A lakberendezési trendeken túl minden évben nagy érdeklődésnek örvendenek a konyhabútorokra, konyhai megjelenésekre vonatkozó trendelőrejelzések. Kíváncsian keressük azokat a stílusjegyeket, irányzatokat, színeket, melyekkel modernné és hosszú távon időtállóvá, praktikussá tehetjük a családi…..
Az új év kezdetén, telve reményekkel, várakozással és optimizmussal tervezzük az idei feladatainkat és céljainkat. Az új év, mint tiszta lap, lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsuk régi elképzeléseinket és újakat tűzzünk ki. Ha ez a terv lakás – vagy házvásárlás, otthonunk felújítása vagy szebbé…..
  Vannak, akik már november végétől karácsonyi lázban égnek, tervezik a karácsonyi dekorációkat, menüt, ajándék – és tennivaló listát írnak. Vannak, akik szeretik vagy sem, de mindig az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi előkészületeket, így évek óta folyamatos improvizálásban telnek az ünnep…..
  A Pantone cég minden év decemberében kihirdeti a következő év színét, ami 2020-ban a Classic Blue, azaz a klasszikus kék, ami a Pantone 19-405 árnyalata. Ez a szín megnyugtató, bizalmat építő, segíti a koncentrálást, az elmélyült gondolkodást. A kék ezen árnyalata védelmet, megbízhatóságot,…..
  A hangulatos téli lakberendezés legtöbbször az ünnepi dekorációt jelenti, de az egész évszakra vonatkozó dekoratív enteriőröket is létrehozhatunk a kellemes atmoszféra megteremtéséhez. Inspirációnak használjuk a természet színeit, textúráit, motívumként a téli táj szépségeit, formáit jelenítsük…..
  A terasz utólagos beépítésével vagy a házépítésnél előre tervezett módon plusz helyiséget nyerhetünk az otthonunkban a télikerttel. Ahogyan a meleg évszak hűvösbe vált, úgy nő a jelentősége a télikertnek, mely a nagy üvegfelületeivel napos időben továbbra is a nyári meleg érzetét kelti. Ideális…..
  Az ünnepre hangolódás, az advent időszaka hamarosan újra beköszönt az életünkbe, otthonunkba. Sokan közülünk már elkezdtük dekorációkkal megteremteni a meghitt hangulatot, de vannak, akik lassabban kerülnek a várakozás hangulatába.  Az adventi gyertyagyújtásokra készült koszorúkon és dekorációkon…..