Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KariKa

1 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Ugyanaz az író, rendező, operatőr és zeneszerző jegyezte a második magyar tévésorozatot, mint az elsőt, A Tenkes kapitányát. Annyi köze volt emennek a jelen valóságához, mint amannak a múltéhoz. A gyerekeken kívül mindenki tudta, hogy a laktanyák világa egyáltalán nem olyan. De amilyen népszerűtlen…..
KariKa 2020.02.17 15:26:27
@JTom: Azért nem annyira szép ez a kép. Olvastam vele egy interjút, ahol elmondja, hogy annak idején be akarták szervezni, ez elől menekült. Azt mondta, kettéhasadt az élete, qrvára nem akart ő elmenni innen. Szomorúsággal beszélt, és azt is elmondta, hogy nem bocsát meg azoknak, akik jelentettek, mert volt másik út.
Aki valamennyire is érdeklődik a második világháború vagy a fegyverek iránt, egészen biztos, hogy ismeri a rettegett 88 mm-es ágyút. Azonban kevesen tudják, hogy mégis miért vált ilyen hírhedté a szövetségesek körében...
Vérengzés a Csillag börtönben - 1984   1984 október: A szegedi Csillag börtön előtti piac népe csak annyit látott, hogy szirénázó mentők érkeznek a börtönhöz és véres testeket hoznak ki. A várost elárasztották a rémhírek. „A Szegedi Dózsa—Makó futballmérkőzésen... a szurkolók... a városban bujkáló…..
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
IDDQD Checkpoint Mini #91: Supaplex 2018.12.27 22:11:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
a Tóth-módszer A Tóth-módszer 2018.03.06 19:30:04
A kutyaugatás, mint kutyák egymás közötti, indulatmentes kommunikációjának vizsgálati módszere: a Tóth-módszer   A módszer célja nem a kutya és ember közötti, hanem a kutyák egymás közötti kommunikációjának vizsgálata. Az elméleti kiindulási feltételezés az, hogy a kutyák változatos ugatásukkal…..
33+1 képeslapot hoztam mára. Ebből egy szerintem kakukktojás, majd Ti megmondjátok melyik - magyar vonatkozása is van - nem lesz nehéz. A képek ma szép nagyok, ahogy lehet igyekszem egy kicsit nagyobb felbontású fotókra áttérni a jövőben is. Talán ma már a mobileszközökön sem gáz a nagyobb letöltött…..
KariKa 2018.02.21 19:32:07
KariKa 2018.02.21 19:32:49
A Tiloson futó Régen minden jobb volt James Bond-adásai után újabb műsorba kaptam nemrég meghívást: ezúttal a Klubrádió Popfilterében Csepely Adrienn faggatott ki a kedvenc rajzfilmjeimről. Valamint arról, hogyan hatja át a jövőre már 110 éves animációs műfaj a popkultúrát – sőt, a mindennapjainkat...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Amikor az ember azt hallja Magyarországon, hogy békítő-show, akkor felüvölt, hogy Maunika bazdmeg, és eszébe jut az egymás kurvaanyázó, kevés fogú nő meg a pasija párosa, akiket a falu kurvája akar szétszakítani és megfosztani a minden bizonnyal örök boldogságtól. Felsejlik előtte az olcsó…..
KariKa 2017.03.07 21:53:05
@scuynat: Propaganda
asztahűha A Lindberg sztori 2017.03.01 07:00:00
Ha még élne, már a 90. éve felé csoszogna a kis Charles Lindbergh, akinek az édesapja 25 évesen elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, ezzel világraszóló hírnevet szerezve és megnyerve egy rakat pénzt is ...
KariKa 2017.03.02 10:35:03
@hátramozdító: Meg sem közeliti az ottani színvonalt
KariKa 2017.03.02 16:48:17
@ClownPepito:
Nem kell fölkapni a vizet. Úgyse jövünk ide többet. Pá
Milliónyi tanulmány készült már arról, jobb-e éjszakai bagolynak lenni, mint reggeli pacsirtának, és arról is, hogy átjárható-e a két kategória, vagy valójában ez nem is a szokásainkon, hanem a génjeinken múlik. A mindennapok tekintetében viszont gyakorlatilag tökmindegy, hogy…..
Frenk 4 év után újra saját zenekarral tér vissza a színpadra. Az elmúlt években láthattuk őt több produkcióban is (hiperkarma, Budapest Bár, Braindogs), de idén saját új zenekarával is fellép. Frenk magával ragadó, különös lénye, erotikával túlfűtött, bizarr világa az, ami senkit nem hagy hidegen. A…..
KariKa 2017.02.08 18:37:08
2011 decemberében a TV2 és a Comment:com indított egy közös formátumpályázatot, azaz becsatlakoztunk a Pro7Sat1 akkor már évek óta működő, egész Európát lefedő műsorötlet-versenyébe, aminek során olyan tévés ötleteket, formátumokat kerestünk, amiket megvalósítva valami…..
Perverz, beteges hajlamait élhette ki a pop királya. S mindegy volt, kivel: nők, férfiak, gyerek.. Legalábbis a rendőrségi jelentés ezt mutatja. De valóban ilyen eltorzult szexuális predátor volt a világ egyik legnagyobb hatású művésze? Vegyük sorra...
  Amikor jónéhány évvel ezelőtt egy esti szolíd borozgatás közben előterjesztettem a barátaimnak, hogy hamarosan olyasmibe kezdek, amit életemben még sohasem csináltam: horgászni fogok, akkor asztaltársaim, az irodalomtörténész professzor és a színész-boxoló egyaránt hangos…..
KariKa 2015.05.29 01:33:09
Annyi jó játékról írtam már, nézzünk most egy igazi retekszart. És annyi ország játékairól kifejtettem xenofóbiás véleményem, hogy ideje kis hazánk vizeire evezni. Ezt a játékot a magyar Neocore Games kalapálta össze és 2008 nyarán meg is jelent. A Neocore egy viszonylag új csapat, mire ők…..
Charlie-to blogja „Buta” tyúk 2015.04.27 12:55:54
  Vajon miért kapta ez a hasznos madár ezt a nem éppen hízelgő jelzőt? Alighanem azért, mert amikor lerakja a „minden napra egy tojást”, azonnal nagy hangon, hetvenkedő kotkodácsolásba kezd és ezzel elárulja magát, hogy ti. megvan a tojás, tehát mehetnek a hang irányába az…..