Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chepunk2

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen volt időm tollat fogni, pedig nagyon régen szerettem volna már kiírni magamból ezt a szösszenetet, de amikor tegnap megláttam Elon Musk alábbi Twitter mém-posztját, akkor elhatároztam, hogy végre nekiállok, mert úgy éreztem, ha tovább várok, akkor Musk még az írásban is megelőz.....
chepunk2 2022.05.03 21:02:58
Nos egyrészt nem értem mi baja a konzervatív keresztényeknek a cancel culture jelenséggel. A kereszténységnél talán a testvére a muszlim volt nagyobb cancel culture a maga korában... Az érzékenyítéssel sem értem mi a baj? Legyen mindneki gyilkos hajlamú, szadista vadállat, mert az olyan macsó és történelmi? A frászt az ez a férfi ne sírjon, ne legynek érzései, vereje buzikat, meg a gyereket, faszság nehogy nem természetes, vagy konzervatív hanem aligtöbb mint 140-150 éves marhaság a sovinsizta hadiállamok kialakulása óta. Aztán a csúcs: inkább baloldalinak tartotta magát, de a házasság az egy nő és egy férfi? Atán mért is? Az csak egy jogi szerződés, az államnak kutya kötelessége a melegeknek is házasságot vagy azzal azonos jogi szerződést biztosítani a vagyonközösség, örökösödés, özvegyi jogok stb. területén, az élettársi szerződés nem az! Az egyház meg azt a házasságot áldja meg amelyiket akarja, ha akarja akkor mondjuk egy katolikus- evangélikus, vagy keresztény-zsidó pár házasságát is megtagadhatja... Jah és a házaaságnak a gyerekhez semmi köze!!! Akkor ugyanis a részévé tesszük, a házasságon kívül született gyereket fattyúnak kellene hívni, és nem örökölhetne semmit, maximum csak sírásó vagy hóhérsegéd lehetne belőle, esetleg szerzetes, lány esetében meg zárda... Ha meg a házasságot valaki nagyon szentnek tartja akkor az először is a válás betiltásáért lobbizzon, ugyanis a szentség ellen az a legnagyobb bűn! Isten előtt esküt tettek, nincs elválasztás, csak ha valamelyik álmában megszurkálja a másikat (ugye csak az ásó, kapa stb...), mert ugyanúgy ahogy melegeknél az Ő egyéni kis sorsuknál, sokkal fontosabb az szentség tisztelete. Jah de azt már azért nem, mi? Ebből látszik, hogy a konzervatívok, mennyire nem tudnak semmit az egész életről társadalomról, történelemről, csak saját csökött elképzeléseiket akarják másokra erőszakolni és tücsköt-bogarat összehordanak indoklásként. Aljas, jellemtelen, köpönyegforgató, erőszakos lények! Konzervatív, soviniszta, nem nevezhető embernek sem!!!
chepunk2 2022.05.03 21:25:20
@Andy73: Igen egyházi iskola azt tanít amit akar, még azt is akár, hogy Darwin egy bolond sátánista volt, és az élővilágot Isten teremtette 6000 évvel ezelőt, és a föld lapos, és körülötte kering a nap! Van ilyen! De még a libsi, füves, Hollandiában is az egyházi iskolák taníthatják, hogy a homoszexuálisok a pokolra jutnak, sőt iszlám iksolában azt is, hogy meg kell kövezni őket...
A címbéli kérdés máris egy abszurd feltételezéssel indít: csinálni lehet-e valakiből valamit, ergo külső behatással lehet-e befolyásolni valakinek a szexuális orientációját. Még a hagyományos pszichoterápiában sem a pszichológus változtat az egyénen, inkább afféle kísérője a kliensek belső…..
chepunk2 2021.09.12 14:48:44
@Ekrü: De van! Nem kell senkinek semmihez "igazodni"! Mi ez a bolsi ökörség? Igazodósdi? Egyentársadalom? Csak nem utálkozni a másikon, megbélyegezni, gyűlölködni, mindenáron egyenembert faragni...
chepunk2 2021.09.12 14:52:39
@Ekrü: Kevered a rabszolgaságot és a velük való bánásmódot a homoszexuális hajlammal. Az emberek sajnos sokszor kegyetlenül bánnak a másikkal, a cső igazolt, heteró SS hogy is bánt a zsidókkal? Vagy kun páter és bandája? Vagy a csekisták a népellenségekkel? Mind, mind heteró...
chepunk2 2021.09.12 14:57:22
@Ekrü: Mert a bi vagy hezeró császárok bezzeg a női szexrabszolgákkal meg finomak voltak mi? Dehogy is ugyanaz, ez nem a szexualitásról, hanem a hatalomról szólt... Amúgy a kereszténység előtti római császárokról utólag a keresztények szőttek rémmeséket, hogy igazolják saját "erkölcsiségüket", hatalmukat, elnyomó szadizmusukat...
Az NDK titkosszolgálat sorozatban gyártotta a „Romeo-ügynököket” akik szingli nőkből szedték ki az információkat.....
chepunk2 2021.08.21 11:50:54
@rdos: " A tálibok nem "használják" a nőket" DE! Épphogy ők csak használják a nőket, vagy inkább csak elhasználják...
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
chepunk2 2021.03.26 09:16:05
@élveteg:

Hát nem! A háború elején nem volt technológiai német fölény, volt stratégiai és harcászati. A "csoda" fegyverek a háború folyamán fejlődtek és a végére lettek többé -kevésbé bevethetőek, de a háborút valójában nem a technológia, hanem a mennyiség döntötte el. Főként az USA termelési és szállítási kapacitása, még a keleti fronton is ez döntött, valójában. A háború egyik legnagyobb hatású csodafegyvere pedig nem a V2 és nem is a King Tiger, hanem az LST...
Sokat vagy úton? Rendszeresen kocsival közlekedsz? És van a csomagtartóban vészhelyzeti ellátmány? Ha igen ellenőrizd, hogy minden megvan-e, ami kellhet, ha nincs, akkor ideje bepakolni a lenti lista szerint!..
chepunk2 2021.02.13 06:23:49
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
chepunk2 2020.11.30 20:23:42
@Sendrov: Nekem is! Szerintem egy Mazda Go.
Hadrend és történelem A konfliktus hadseregeit bemutató sorozatban most a háború egyik legritkábban emlegetett és leglenézettebb haderejét, a Vietnámi Köztársaság fegyveres erőit fogjuk megvizsgálni. A rövid életű, húsz évig létező Dél-Vietnám katonasága fennállása során rengeteg problémával…..
chepunk2 2020.11.24 11:26:47
@Ekrü: "ők legalább nem tetszelegtek a "nagy demokratikus megmentő" " nem-e? Ők a nagy internacionalista népek szabadsága, felszabadítók, szerények és igazságosak, szerepében tetszelegtek! Még undorítóbbak voltak mint az USA!
Ha ez nem egy motoros blog lenne, akkor azt mondanám, hogy NDK-s kotonnal. De itt nem az ágyban történt "balesetekről" lesz szó, hanem a motoros esésekről. A mai napig nem értem, hogy éltem túl a kezdő éveimet, pedig a Rigás korszakban még sisak sem kellett, akkor tényleg zéró védelem volt rajtunk.…..
Diákhang Lehetetlenország 2020.02.02 12:11:41
Amikor egy ország polgárainak többsége, de legalább egy jelentős része képes észrevenni azt, hogy pártoktól, emblémáktól, oldalaktól és politikusoktól függetlenül tarthatatlan és zavarba ejtően gyalázatos az, ami az utcán történik, ami a tévében látható, ami az újságban elolvasható, akkor az nem egy…..
chepunk2 2020.02.03 19:41:13
@BiG74 Bodri:

"e lényegre". Hát ez. A háztáji ellenzék, gondoskodik az acsarkodási lehetőségekről, az oszd meg és uralkodj politikához, a társadalom megosztásához és egymás ellen hergeléséhez.
Talán sok ismerősünk gondolta azt, hogy őrültek vagyunk, amikor kitaláltuk, hogy mi nem egyszerűen Pugliaba szeretnénk utazni, hanem mindezt autóval tennénk meg. Nem úgy tehát, hogy leszállunk Bariban a repülőről és bérlünk egy kocsit, hanem úgy, hogy Budapestről egészen levezetünk az olasz csizma…..
Harminc fok felett rövidnadrágban is vezethetnek a buszsofőrök, és a kalauzoknak nem kell zakót viselniük. Hőhullámok idején még a légkondicionált irodában dolgozók is lazíthatnak az öltözködésükön, sőt Németországban a klímaváltozás miatt a kiugróan kánikulai napokra otthoni munkát írnának elő a…..
chepunk2 2019.07.30 08:01:07
@acycloren: És a végtelen gőgről hallottál már? Az egyik legnagyobb baja a mai társadalomnak! A gőg velejárója az irigység, ebből a kapzsiság születik, és a gőg a hiúsághoz vezet. Úgyhogy ezért, hogy bűnös lelked megmeneküljön mondj el 1000 Miatyánkot, 3000 Üdvözlégy Máriát, a vagyonod mely a gőg forrása adományozd oda az egyháznak, és vonulj el szerzetesnek, apostoli szegénységben.
chepunk2 2019.07.30 15:49:03
@acycloren: Én még mindig csak a végtelen gőgöt látom a hozzászólásodban. meg a megmagyarázkodását. Az, hogy te mit gondolsz a tetkós emberekről a te dolgod, ki nem szarja le? Ki vagy te? Isten tán? Erre válaszoltam, amiből a gőg süt: "mert motorszerelő, barista, kőműves, gépkezelő, szakács vagy hasonló aljamunkát végző korcs. " Lenézed az apostolokat is? Nincs olyan, hogy alja munka! Csak munka van! Nem vagy érett semmiféle vezetői állásba! Ne nézz le senkit még a csövest se! Te is csak éppoly kis halandó teremténye vagy az úrnak, semmivel sem több!
chepunk2 2019.07.30 15:49:43
@midnight coder: Inkább a szolidarítás nemléte...
Reinhard Heydrich Obergruppenführer neve elsősorban Himmler kegyetlen helyetteseként, másodsorban az ellene elkövetett merénylet hihetetlen története kapcsán maradt fenn az utókor emlékezetében. A merényletről 2017-ben Cédric Jimenez rendezett izgalmas akciófilmet (HHhH - Himmler agyát Heydrichnek…..
chepunk2 2019.07.01 21:08:36
@bloggerman77:
Ahha! Szóval Benes utasította Hitlert, hogy tessék már kegyetlenül megtorolni a merényletet mert ez volt ám a terv. Már csak az a kérdés, Hitler mért nem cseszett jól ki, már csak úgy brahiból, Benessel és hagyta volna a fenébe a megtorlást...
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
chepunk2 2019.03.28 07:58:21
@Leylandi: " tőlünk nyugatabbra is vannak gecik.
Csak nem olyan arányban." Igaz! Azt is hozzátéve, hogy az arányuk nő, ahogy a kelet-európai kivitelező vállakozók megjelentek...
1. kép: Szalay Miklós 1972-ben a Batthyány-örökmécsesnél 45 évvel ezelőtt már februárban riadót fújtak a BM III. főcsoportfőnökségén, hogy a tavaszi „Nagy Négyes” szocialista ünnepkörét se huligánok, se tüntetők, se egyéb nem kívánatos elemek ne zavarhassák meg. Ezek közül természetesen a március…..
Tarlós István drogháborúba kezd Budapesten, és sürgős eredményeket vár. Szakmai alapokon nyugvó bizottság és fővárosi drogstratégia helyett, végül csupán egy Tarlós által vezetett kábítószer egyeztető fórum jön létre a fővárosban. És a főpolgármester ettől várja az eredményeket. Kicsit olyan…..
Akár csak egy háborús film. Először megszólaltak a szirénák, majd egyre jobban hallhatóvá váltak a repülőgépek motorhangjai. Az emberek menekülni kezdtek, majd a süvítő bombákat robbanások követték. Néhány perc múlva pedig már csak a szálló por, kigyulladt épületek, és romok maradtak Szombathelyen.…..
chepunk2 2019.03.05 08:20:50
@MAXVAL bircaman közíró: Nácik fejére csak az hullt vissza amit ők tettek, csak Ludas Matyi 3-szor adta vissza... A coventryzálás nevű eljárás egy németek által bombázott angol városról kapta a nevét!
chepunk2 2019.03.05 12:26:03
@Nancsibacsi: Ahha mindneki hazudik a 2. vh-ról, nyilván csak te tudod az igazat! Nyilván a gyikemberek súgták a füledbe a csemtré konferencia szünetében...
chepunk2 2019.03.05 12:30:19
@MAXVAL bircaman közíró: Jam! Civilek összefogdosása hadifogyolnak a hadifogyoly terveik miatt? Málenykij robot. Ehrenburg? Na ezek a háborús bűncselekmények, nem a 3x visszaadás (ha amúgy erről lett volna szó, de kezdesz aszalódni nem érted a viccet...). Kezdesz egyre nagyobb ökörségeket irogatni össze-vissza!
Mint minden szerdán, most is 18:30-kor találkoztunk az érdi futócsapattal, meg akartam nekik mutatni a hétvégi futónagykövet találkozón kapott klassz kék futómellényt, így legkülső rétegként azt kaptam magamra a decathlonos fényvisszaverő futómellény helyett. Realizáltam, hogy így a szokásosnál…..
Érdekes és fontos évforduló kötődik az idei januárhoz a világpolitikában, melyről csak néhány sajtóorgánum tett említést világszerte: az USA afganisztáni háborújának hossza túllépte a vietnami háborúét és ezzel az Egyesült Államok történetének leghosszabb háborújává nőtte ki magát. Az amerikaiak…..
chepunk2 2019.02.20 14:55:18
@Berelhetoreklamfelulet: És akkor is más lehetne, ha a ruszkik se erőltetik a kmmunista forradalmat, hanem hagyják őket a farancba... Ezt se felejtsd!
The but(t) girl Akcióba lendülök 2019.02.10 19:49:12
Drágám!   Tudom, hogy ma estére mozit terveztünk, és ugyan továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy Anne Hathaway-nek hogy áll a vásznon a kiszőkített haj, de ha te is olvastad a friss híreket a családvédelmi akciótervről, tudhatod: fordulóponthoz érkezett az életünk. Minden, ami eddig meggátolt…..
chepunk2 2019.02.11 09:03:42
@teéjesenmindegy: Nem akar felvenni hitelt mert nem kötelező? Vagy egyszerűen csak nem felelnek meg a hitelvizsgálaton (a szigorított jövedelemterhelhetősséggel...) mert ugyebár azon meg kellene feleni... De akkor ugye nekik az ingatlan ára is lemegy? Mert az ingatlanra megtakarított pénz hiperinflációját épp a támogatások indították be...
chepunk2 2019.02.11 11:01:57
@MAXVAL bircaman közíró: A hiperinfláció az ingatlanra megtakarított pénz tekintetében bizony megvalósult!
chepunk2 2019.02.11 11:05:49
@midnightcoder2: Nem nem! Volt egy alap árnövekedés a válság után, ez rendben is van, de a hiperdrágulást bizony a támogatások gyujtották be. Különösképp igaz ez az építőanyagok árára, amik még az ingatlanoknál is sokkal nagyobb mértékben emelkedtek és csak és semmi másnak nem köszönhetően csak a támogatás miatt!
Engem mindig elborzasztott, hogy egyes emberek életük legnagyobb beruházásához, a házépítéshez milyen igénytelenül állnak hozzá. Gyökerezhet ez a pénzügyi életre való felkészítés hiányából, de lustaságból is. 3 éve foglalkozunk az építkezés témával, mi akkor építkeztünk és a Házépítők face csoportot…..
1888. A befagyott Niagara-vízesés..