Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zaccc

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felszabtér Heti Asztrik 2019.02.24 09:52:27
„A kelet-közép-európai és a kelet-európai keresztény egyházak, az ortodoxok inkább, a katolikusok talán kevésbé, de valamennyien a nemzetek, a nacionalizmusok fogságában vannak. A történelmi nyomorúság és a tradíció a kereszténységet és a nacionalitást úgy összehozta, összeforrasztotta, hogy még a…..
Felszabtér Heti Asztrik 2019.02.17 09:34:21
"Sokan megfogalmazzák, hogy félnek egy katolikus vagy keresztény kurzustól, egy olyan államhatalommal vagy politikával összefonódott katolikus egyháztól, amely a két világháború között volt. Ezt a keresztény kurzust, ezt a katolikus kurzust minden ízében tagadnunk kell. Nekünk nem kell sem állammal,…..
Az ember a gyermekkor évei alatt elidegenedik saját érzelmi világától abban a tekintélyen alapuló szülő-gyerek viszonyrendszerben, amiben a szülőkhöz totális tévedhetetlenség, mindentudás és abszolút hatalom van társítva. Ebben a kötődési mintában kialakul az a belső dinamika, hogy a saját…..
Felszabtér Heti Asztrik 2019.02.10 09:50:01
"Az egyház maga is igyekszik, hogy ott lehessen a hatalom közelében. — Jézus és egyháza között sokszor valóban éppen ezért támad szakadék. Pedig nekünk nem az intézményrendszerünk biztosításán kellene fáradoznunk, hanem vállalni prófétai küldetésünket, ha szükséges a kisebbségi sorsot, vagy akár az…..
A new age-es, spirituális eszmék és gyakorlatok iránti vonzalom a nyugati kapitalizmusban mára már fogyasztási iparággá nőtte ki magát. A nagy divatcégek hippis kellékeket dobnak a piacra, a dílerek vígan meggazdagodnak a pszichedelikus szerek árusításából. Felsőoktatási előképzettséggel nem…..
Felszabtér Heti Asztrik 2019.02.03 10:14:54
"Az egyháznak nincsenek ugyan politikai előjogai, de az esélyegyenlőség alapján részt vehet, sőt bizonyos értelemben erkölcsi kötelessége, hogy részt vegyen az ember szabadságáért folytatott küzdelemben.” (Magyarország, 1989. augusztus 18.) Online megjelent: https://arcanum.blog.hu Fotó: MTI..
Felszabtér Zsidó női imák 2019.01.30 09:32:57
A hajnalok ezüstjéből léptélFelém. A harmatos nádbólRám mosolyogtál, sKezemet fogtad… Mondd, ki vagy te? Démon?Hágár pusztai félelme?A sumér mítoszok koronája,Az istennők irigysége,A hegyek és völgyek szépsége?Mutasd meg arcodat,S velünk légyA véget nem érő úton! De ne légy szófogadó,Se…..
Felszabtér Heti Asztrik 2019.01.26 09:23:47
"Én szenvedtem, mert a diktatúrában vállaltam, hogy pap, hogy szerzetes leszek, és akkor ránk mosolygott a szabadság, jöttek új emberek, akik elmagyarázták nekem, hogy mi az, hogy katolikus, hogy mi az, hogy keresztény, akik úgy harminc-negyven évet kihagytak a folyamatosságból. Ez az embernek úgy…..
Felszabtér Heti Asztrik 2019.01.17 09:20:03
Várszegi Asztrik elnökölte a Lénárd Ödön Alapítványt, melynek feladata az volt, hogy fényt derítsen az egyházi személyek múltbéli tevékenységére. Szerepet vállalt a Hitvallók és ügynökök című dokumentumfilmben is, amely az egyház és az egyházi vezetők belügyi fertőzöttségéről szólt. A film az…..
A Magyar Katolikus Egyházban a szocialista múlttal való őszinte szembenézés a mai napig nem történt meg. Ha a főpapok és klerikusok állambiztonsági tevékenységét kérik rajtuk számon, ők általában egyházellenességet emlegetnek. Miért is teszik ezt és miért maradhatott magára Várszegi Asztrik a…..
Felszabtér Napi Asztrik 2019.01.12 09:25:13
"Elbeszélésekből tudom, hogy a lengyel püspökök nem nagyon akartak szóba állni a magyar püspökökkel, és nem keresték a kapcsolatot a II. Vatikáni Zsinat idején a mieinkkel, és később sem a szocialista időszakban. Távolságot tartottak, mert nem tartották helyesnek azt az utat, amit a magyarok…..
Felszabtér Napi Asztrik 2019.01.10 09:10:39
"Vannak kérdések és problémák, ahol nagyon egyedül vagyok, és ahol nem szabad bizonyos dolgokról beszélnem, vagy nem tanácsos, annak ellenére, hogy én nagyon szókimondó vagyok, és erre rá is szoktam fizetni." (168 óra, 1999. november 18.) Fotó: MTI Online megjelent: https://arcanum.blog.hu    ..
"Ha Isten könnyet helyez a szemedbe, az csak azért van, mert a szívedben szivárványt akar kifeszíteni." (Charles Haddon Spurgeon) Ha ilyen idézeteket és képeket keresel, ne is lájkolj minket, ez itt nem a Fundi-zájn Center! Másban utazunk... ;)  ..
Némelyek valószínűleg azt, hogy: A trónbitorló ellenpápa el akarja törölni a Szentlélek által sugallt egyházi tanítást... És szerinted? Fotó: Gerhard Mester - www.wir-sind-kirche.at..
Sokan élnek abban a tudatban, hogyha az életükben válaszút elé kerülnek, akkor a döntésüket ők hozzák meg. Boldogok attól a tudattól, hogy van képességük és szabadságuk arra, hogy olyan döntéseket hozzanak, amilyet csak akarnak. Ám gyakran, évek évtizedek is eltelnek, mire az ember eljut arra a…..
Felszabtér 300!!! 2018.12.27 16:57:21
Karácsony atmoszférája semmivel sem téveszthető össze. A hideg utcák szűkülő érzete, az izzósorok fényében úszó szobák, sütemények és sokfogásos ebédek illata lengi körbe a kis család tagjait, akik sokat készültek erre a pillanatra, hogy szerethessék egymást. (László Dávid írása) Sokat…..