Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kunhalmi Nelymar

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Le kell vonni a kommunikációs hibák tanulságát, ennek ellenére Magyarországnak mindenképpen változtatnia kell politikai irányvonalán. Magyarország nagyon komoly szociális kérdések elé néz, ezek közül többre megadta a jó választ a demokratikus ellenzéki összefogás, azonban ezek az üzenetek nem…..
De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább. Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok…..
Kunhalmi Nelymar 2022.02.05 20:18:22
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
bircahang Az adat 2022.01.11 12:12:00
A legjobb dolog, melyet a negyedik műszaki forradalom hozott az az adatkezelés rendkívüli könnyülése. (Első: a mezőgazdaság megjelenése, második: a fémfeldolgozás kezdete, harmadik: az ipar kezdete, negyedik: informatika.) A legelső PC-számítógépem merevlemeze - ez 31 éve volt - 120 MB-os volt,…..
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Gyakran beszélünk arról, hogy a Fidesz domináns párt. Ritkábban arról, hogy – történelmi elődjével, a Szabadelvű Párttal szemben – egységes is. A belső egység nagy valószínűséggel egy tanulási folyamat eredménye. Ahogy az ellenzéki összefogás is. Csizmadia Ervin írása. ..
Nem valószínű, hogy véletlenül szól mostanában minden második poszt a BKK Facebook-oldalán az elsőajtózás népszerűsítéséről. Ez nyilván annak a jele, hogy radikálisan növelnék az ilyen vonalak számát, s e növelési szándék pedig alighanem egy lázas bevételmorzsa-keresős játék darabkája. A nem…..
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
Kunhalmi Nelymar 2020.05.22 14:04:29
@karit: "A nyolcadik mondatot a Hírtévében biztos elipszilonnal mondta? "

Nem, ő leírta. Minden tévécsatorna híradójában látható volt, a posztoló itt valamiért a Hír TV-t nevezi meg.
Kedves Gergely! Idősebb lévén, most, még beiktatásod előtt gyorsan, engedd meg, hogy tegezzelek! Köszönöm! Néztem a beszéded, melyet a fő-polgármesteri választás során aratott győzelmedet követően tartottál, és valahogy olyan volt, mintha hirtelen felébredtem volna.  Azt nem mondom, hogy hideg…..
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..
Úgy tűnik, hazánknak egyetlen problémája van: meg kell védeni az országot a migránsoktól. Holott Magyarországon az Európán kívülről érkező munkaerő száma egyre csak nő. Erről azonban nem szokás nyilatkozni az MTVA híradójában, ahol a műsoridő zömét amúgy a bevándorlók teszik ki. Azok a migránsok,…..
Kunhalmi Nelymar 2019.04.17 22:26:18
@Blogolo Blogi: "Emlékszel a plakátra, fideszbirka?"

Hát hogy ne emlékeznék? Én írtam. Azt jelenti, hogy nem VEHETI EL a magyarok munkáját. Ha jut neki munka, akkor csinálja bátran, de itt nem ő az első a sorban.

@math0: "akiket a tranzitzónában éheztetnek és kiutasítanak"

Idilyóta, senki nem éheztette őket. Bármikor szabadon elmehetnek, és mehetnek bevásárolni a migránskártyából vagy az uniós apanázsból. Csak nem a határnak ezen az oldalán. A túloldalon – Szerbiában – nem fenyegeti őket semmiféle veszély, nyitva van oda az út, nyugodtan visszamehetnek, sok boldogságot kívánunk hozzá. Ha én bemegyek egy zsákutcába, és ott senki nem hozza nekem helybe az ebédet, attól még engem nem éheztetnek, csak nem mentem ebédelni.

Mondd, az ilyen magadfajta barom valamiért kimondottan szereti ezeket a migriket, vagy csak annyi a problémád, hogy Orbán nem szereti őket?
Kunhalmi Nelymar 2019.04.17 22:29:06
@math0: "Németországban már 400 ezren dolgoznak közülük."

Majdnem 4 év telt el azóta, hogy háromszor ennyien odaözönlöttek. A német külügyminiszter egy évvel később arról panaszkodott, hogy még a nyelvtanfolyamokra sem járnak el, és basznak dolgozni. Most már, négy év elteltével, az egyharmaduknak találtak valami munkát. Vivát.
Kívül tágasabb Mi is a jelszó? 2019.04.16 06:30:00
E-mail fiókok, közösség oldalak, netbank, webshopok, állami és közüzemi szolgáltatók – tucatnyi helyen használunk jelszavakat, és nem tanácsos mindenhol ugyanazt...
Kunhalmi Nelymar 2019.04.17 22:14:20
@steery: "Ezért helyesen a »kulcsszó« kifejezést kéne használnunk..."

A "jelszó" egy nagyon régóta használt fogalom. Azt "jelzi", hogy a magát azonosító egyén az adott körhöz tartozik, mert ismeri a csak a beavatottak körében terjesztett jelszót. Akár kuruc, akár huszita, akár klubtag, akár júzer. Haján a helyén a hülyén a hiéna, mondja a kém a kapcsolatának, aki visszaigazolásul azt mondja: Rebetli. És tudják, hogy a másik valóban az, akinek mondja magát.
Elképzelhető, hogy az ellenzék kényszeríti ki a Fideszből, hogy hagyjon fel a migráció veszélyeit sulykoló permanensnek tűnő kampányával. Van ugyanis egy olyan aspektusa is a migránsozásnak, amely nem vet túl jó fényt a kormánypártra. Ha ugyanis komolyan veszünk olyan propaganda célokkal meghozott…..
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Kunhalmi Nelymar 2019.03.09 16:35:45
@Csumpitáz Béla: "Kérlek, add oda a könyvet! – Hova?"

No, ez egy érdekes eset. Először is az "oda" meghatározásra ésszerűbb visszakérdezés lenne a "kinek". De az "ide" és "oda" között én érzek egy kis jelentéskülönbséget.

"Add ide a könyvet!" – ez egyértelmű, bár a művelet kívánt ideje ebből még nem derül ki, lehet most és később is. az "Add oda nekem, kérlek" viszont nekem azt sugallja, hogy a könyvet kölcsön kéri tőlem, haza szeretné vinni.
Az elmúlt napokban bejárta sajtót néhány ellenzéki politikus esete a helyesírással. Hol a J és LY betűket nem sikerült leírniuk hol egy betű maradt ki. Aztán persze lehet, hogy a képviselő asszonyok köztársasági elnöki címre pályáznak, mert hát ugye volt olyan "áLamfőnk" aki vagy másolta a…..
Kunhalmi Nelymar 2019.03.08 17:27:26
Friss hír: az Orbán-kormány 1400 arab fiatalnak kínál ösztöndíjat magyarországi egyetemeken. Miközben magyar gyerekeknek erre esélye sincs. A Fidesznek tényleg Magyarország az első - jelszavakban. Valójában egyáltalán nem érdeklik őket a magyarok. Egyre kevesebb magyar fiatal jut be az…..
Európai parlamenti kampány van. Az európai parlamentbe a pártcsaládok tagpártjaikon keresztül próbálnak bejutni. A konzervatív, keresztény, jobboldali pártok pártcsaládja az Európai Néppárt (idegenül: EPP), ennek Magyarországról egy tagpártja van: a Fidesz. Vagyis a hazai Fidesz-kampány az Európai…..
Néhány napja közel húsz év után először a kezembe került egy Hócipő. Farkasházy Tivadar, a jelen kormányzat egyik megrögzött, örök kritikusának lapját egészen fiatalon szerettem, minőségi karikatúrák és aranyos poénok. Az én humoromnak például tökéletesen kielégítő volt Göncz Árpádot látni, amint…..
Lassan vége a télnek (ezen a féltekén legalábbis), mi pedig majdnem lemaradtunk a 21. század egyik (ha nem a) legfontosabb téli segédeszközének bemutatásáról. Mea culpa, Kedves Olvasóink, mea maxima culpa - hibánkat rendezzük is gyorsan, s nézzük, mi fán terem a hógolyókészítő kanál!..
E rovat egyik olvasója kajánul kérdi, miként vélekedem a Párbeszéd-politikus furcsa kalandjáról. Azt is hozzáfűzte, hogy ha már írtam Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes csüggesztő megnyilvánulásáról, akkor Karácsony Gergely esetében kíváncsi arra, vállalom-e az ellenzéki politikusok totális…..
Kunhalmi Nelymar 2019.02.22 21:07:08
@F. Szabó: " ...tekintve, hogy ezek alaposan eltérnek az angoltól (ami ugye ma már egészen elterjedt nemzetközi kommunikációs eszköz...)"

:-)) +1

Voltak, akik szövegszerkesztőkről és helyesírás-ellenőrző programokról beszéltek. A poszt szerint Karácsony a hibát a Facebookon követte el. Hogy ott pontosan hol is, azt nem tudom, őszintén szólva a Facebookon való posztolás rendszerét sem ismerem igazán. De tudtommal ott nincs beépített helyesírás-ellenőrző program; az pedig életszerűtlen, hogy valaki a kommentjét először a Wordbe gépeli be, ellenőrzi, hogy az kifogásol-e rajta valamit, majd átmásolja a Facebookba. Ha az inkriminált írásmű nem csak egy futólag odavetett komment volt, akkor viszont Karácsony valóban szokjon rá a fenti eljárásra, mert egy országos emlegetettségű főpolitikus – előéletében PR-os – ne adogassa fel a labdákat az ellenségeinek. És egy olyan hiba, amelynek az elkerülését már az Én, te, ő ifjú olvasóitól is joggal várjuk el, túléli magát a főpolitikust is.
Kunhalmi Nelymar 2019.02.22 21:19:58
@Attilajukkaja: "Ha gyermekeinket már ly nélkül tanítanánk írni, ők azzal semmit nem veszítenének"

Visszatérhetünk tulajdonképpen a képíráshoz is, vagy a mutogatáshoz. Bár elismerem, hogy ezt kicsit eltúloztam. A ly–j különbség írásban néhol jelentésmegkülönböztető szerepű. (Igaz, valamikor beszédben az e–ë különbség is az volt.) Épp elég engedményt tesz a helyesírás a tömeges tanulatlanságnak azzal, hogy sok-sok éve időnként újabb helytelenül ejtett szóalakot nevezi ki helyesnek, nem kell hát szándékosan odadobni a disznók elé a szó eredetéről, történetéről is árulkodó, régi hagyományú írásmódokat olyankor is, amikor a művelt nagyközönség még felháborodva kapja fel a fejét egy efféle tévedésre.

A helyesírási egyszerűsítés lehetőségeiről itt egy régi, neves, angol nyelvű kis példabeszéd: www.smart-jokes.org/english-spelling-reform.html
Bangóné és Kunhalmi honanyák tegnap eltulajdonították a show-t az ellenzék elől. Kiálltak a képviselői irodaház folyosójára, keblükhöz ölelték a két példányban kinyomtatott papírlapot, hogy ország-világ elé tárhassák, mennyire elégedetlenek Kövér házelnök úr garázdálkodásával. A sminkjük hibátlan…..
Kunhalmi Nelymar 2019.02.20 13:05:37
@Minden ballib bérretteg: Erre esély sincs, mert ez szembe megy az európai alapértékekkel, de minimum antiszemitizmus. A fegyelem egyesek szerint fasiszta fogalom, a rend az önkényuralom non plus ultrája, a diák lelke pedig egy életre megnyomorodik, ha házi feladatot kell írnia. De a nemzetközi felmérésekben egyre rosszabbul szerepelünk, amire az egyetlen magyarázat az, hogy Orbán. Hát amíg ez a felfogás nem lesz közröhej – nem bánom, közröhely – tárgya, addig itt a helyzet már csak romolhat. Hiszen most tanítanak azok, akik a Magyar Bálint-féle korszakban tanultak.
A miniszterelnök idén elmondott évértékelőjének mind külső körülményeiből, mind tartalmi állításaiból és a megfogalmazott víziókból egyaránt levonhatjuk a konzekvenciát: Orbán Viktor végképp elveszítette a kapcsolatot a valósággal, maradék híveivel egyetemben sajátos álomvilágban él, ami…..
Kunhalmi Nelymar 2019.02.13 14:45:45
@sZulamith: "Miért, és ki ellen a kordon? Ellenünk, az itt élők ellen?"

Nem magyar találmány. Egyrészt a szennylapok fotósai ellen, amelyek szerkesztői boldogok, ha egy ismert emberről sikerül egy olyan fényképet készíteni, amelyen valami kifigurázható, poénkodó kommentárral tálalható pillanatban kapták el. A vörös szőnyeges és kifutós felvonulások előtt is vannak elzárt területek, ahol a megjelenésre fel lehet készülni.

Másrészt mert a jelen konstruktív ellenzéke maga alá csurrant országformálási gyönyörében, ha sikerül száz embert kivezényelnie, akik síppal vagy kiabálással beletrollkodhatnak egy efféle eseménybe. Az ilyesmi megakadályozása a névtelen protokollsegédek feladata az egész világon.
Kunhalmi Nelymar 2019.02.13 17:35:03
@sZulamith: Én a celebekre gondoltam, meg a most következő Oscarra. A szervezők normális esetben nem tesznek ki egy hírességet annak, hogy a fotósok hada kattintgasson, mikor az a fellépés előtt megigazítja a bugyiját – már ha visel –, vagy felhörpint egy gint, kifújja az orrát stb.

Az ellenségi sajtó abba is belekötne, ha nem lenne lepel. "Már nem is leplezik, ki kivel bratyizik", mondjuk. A kötekedés a lételemük, sajtóférgek.