Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vnb

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kászim Szulejmáni likvidálását követő amerikai bázisokra sújtott iráni légicsapás után sokan biztosra vették: innen már nincs vissza út, jöjjék aminek jönnie kell és az új évtized egyből egy pusztító Közel-keleti háborúval debütál. És bár megjelentek képek amint amerikai ejtőernyős katonák…..
A nyugati társadalmakban a háború mint politikai téma sosem örvendett népszerűségnek. Európában a II. világháború és a hidegháború emléke ami a diskurzust befolyásolja, az Egyesült Államokban a vietnami mészárszék és az afganisztáni kudarc hat elrettentő érvként a társadalmi attitűdben. Így ha egy…..
Az Egyesült Királyság hadtörténelme méltán adhat okot büszkeségre a brit nemzettudatban. A birodalmi hódítások során a legnevesebb tábornokok halmozták a lenyűgöző sikereket és értek el kápráztató eredményeket egy világszínvonalú hadsereg élén. A XIX. századra már az egész világon ismerték és félték…..
  Since the 2016 presidential elections there is a strong debate about foreign interference. First of all to be clear: the interfering country is Russia. The eastern comrades in these times are engaged an intensive and a very aggressive foreign policy, hallmarked with the frequent use of hard…..
To discuss about America First policy, first we should decide what does it means. It would be a very hard task if we would try to find it out from the tweets of the President, so let’s just have a look on the same Wikipedia article, which says: America First refers to a foreign policy in the United…..
2018 októberében megölték Jamal Khashoggi szaúdi újságírót. Méghozzá nem is akárhogy! Miután brutálisan szanaszét kínozták, műanyag zacskót húztak a fejére, hosszú percekig tartó agonizálás után pedig szétfűrészelték a testét, mert így könnyebbnek találták elvinni a színhelyről- az isztambuli szaúdi…..
A világpolitikai küzdőtér egy egészen új színhellyel látszik bővülni. A globális felmelegedésnek köszönhetően az északi hajózási útvonalakon egyre inkább csökken a jég mennyisége. Az Északi-sarkon pedig szintén erősen olvadóban van a jégpáncél, így lassan megnyílik a lehetőség az elképesztően gazdag…..
Oroszország státusza a nemzetközi közösségen belül meglehetősen elszigetelt manapság, így külpolitikája gyakran keresi a kiutat ebből az állapotból, bár egyáltalán nem a nyugati konszenzusos, bi/multilaterális tárgyaláskultúrával. Az orosz diplomáciát meglehetős agresszivitás jellemzi, mely…..
  A rohamosan romló biztonsági tendenciák és a politikai rendszerekben uralkodó felfordulás tükrében mára egyre többen merik magabiztosan kijelenteni, hogy a hidegháború lezárultával kialakult világrend- ha nem is megszűnőben van, de erősen recseg- ropog és elindult egyfajta lassú és fájdalmas…..