Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeRTi

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap megkaptam, hogy valami biztosan elromlott bennem, mert az egyszerűen lehetetlen, hogy én ne szeressek egyetemre járni... Lehet van benne valami.Biztos volt már Veled is úgy, hogy érezted, valami nem jó, mégsem tudtad, mi az. Csak az üres, kongó, zavaró érzés. Átgondolsz mindent,…..
KeRTi 2010.11.09 23:08:08
szeptember magasságában küzdöttem ugyanezekkel a gondolatokkal... a kortársaim dolgoznak, pénzt keresnek, én pedig pazarlom az időm az egyetemen...

azóta persze végeztek az egyetemen ismerősök, és kiderült, az álomállás... nos nekik nem jött össze, aki nem lett munkanélküli, az - fogalmazzunk finoman - gyenge fizetésért semmittesz valamilyen multinál.

amikor szórakozni mentem, a már dolgozó barátok nem úgy költöttek mint én; ha ruhát akartak maguknak, elmentek és vettek... én a szülők pénzén éltem/élek (a diákhitel elől menekültem), a számláimra nagyon ügyelnem kell, a költségeket kétszer át kell számolni...

szeptemberben elkezdtem utolsó tervezett félévem, így közeledve az alapdiploma megszerzéséhez, mesterdiplomás álmok merültek fel, hiszen úgy érzem, az alapdiplomámmal nem feltétlenül élvezek előnyt másokkal szemben. ez persze újabb 4 félév, azaz 2 év, és munka nélkül... a kellemetlen nem elég jó jelző.

derült égből villámcsapásként ért az ajánlat, kaptam munkát, egyetem mellett, nem robotmunka, a tanultakat alkalmazom, és bár nem álmaim munkája, anyagilag óriási segítség.

mit mondhatnék segítségként? tanulmányaid ne add fel, ha egyszer felkelsz az iskolapadból, nem fogsz tudni visszaülni. és sokakkal beszéltem, volt, aki tapasztalta, volt aki javasolta, volt aki hallott róla: jobban jársz, ha tanulsz, ameddig csak bírsz. szedj össze mindenféle papírokat, certifikációkat, amit utadba sodor az élet, később így leszel előnyben. ha felkelsz, és otthagyod az egyetemet, rövidtávon _talán_ jobban járhatsz, de hosszútávon óriási lehetőséget buksz el... és ezt többen csinálják hallgatótársak, mint hinnéd.

a szabadidődet pedig jól használd ki, most csinálj meg mindent amit még diákként meg tudsz, avagy lásd meg az előnyt mostani helyzetedben :)

(és: tanulj tovább, ne add fel, hovatovább: ne légy depi, legyél hepi ;) )
Ha munkát keresel a neten, rengeteg dologgal összefutsz. Legkedvesebb hirdetésem az a kamionsofőr, aki angolnyelvtanulás céljából keres maga mellé kedves, egyszerű, angolul nagyjából beszélő fiatal lányt, akinek van kedve kikamionozni vele Írországba, hogy az úton tanulgassanak.…..
Elég mókás lenne Budapestről megoldani az angolfoci problémáját, hiszen a saját slamasztikánkból sem tudunk kimászni már évtizedek óta, de azért egy-két dolgot innen is észre lehet venni. Egy ilyen szintű bukás sosem egy konkrét eseményhez köthető, mi mégis a tegnapi meccs…..
Nou San Trafford A ghánai rugó 2010.06.19 19:56:00
Megtetszett nekem ez a Ghána, afrikai válogatottól ritkán látni ilyen fegyelmezett és részleteiben is kidolgozott csapatjátékot. Sokan kárhoztatták őket, hogy nem tarolták le, szedték ízekre, koncolták fel az emberhátrányban játszó ausztrálokat, de én nem így érzem. Ghána…..
Ha valaki ügyesen bánt a távirányítóval, akkor akár átlagosan kilencpercenként is láthatott gólt a képernyőjén a két keddi BL-nyolcaddöntő második mérkőzésén. A meccsenkénti öt gól kiemelkedően magas, de ettől függetlenül volt hiányérzetünk a látottak miatt. A Porto…..
Nincs olyan hét, hogy ne akadnánk sokatmondó hírekbe új Messikről, Zizoukról és Maradonákról, 12-14 éves igazgyöngyökről, scoutokkal egyezkedő szülőkről és az élklubok legszűkebb elitjének versenyfutásáról. A különleges tehetségek előtt - ha akarják, ha nem - nagyon…..
KeRTi 2010.03.03 13:12:47
@mickeyknox: a semminél ez is több
@balu11: csak online találtam én is néhány adót ami közvetít, nomeg nso szövegel majd live.
@imici77: no comment :D
KeRTi 2010.03.03 15:00:34
@shinigami: nem tudom mennyire örülnek a linkelgetésnek, de kérésedre: myp2p.eu/broadcast.php?matchid=67202&part=sports
valamint az nso-n szigorúan szövegben:
tudositas.nso.hu/reports.php?submenu=1&sportid=1&report=10196
Lassacskán már jön, amire a második hó lehullta óta várok: szép s jó idő, meleg. Úgy gondolom, hogy a mínuszok mostmár elvonulóban vannak. Megkönnyebbülés, hogy reggelente nem kell harisnyát és plusz nadrágot magamra ölteni, ha nem akarok megfagyni, hogy a kötött sapkát…..
Jelentős növekedésre számítanak az USA-ban a mobil alkalmazások piacán, míg a közösségi szájtokhoz készülő alkalmazások biznisze idén már stagnálni fog a tengerentúlon.Engagement was the top reason to choose either mobile or social as an app platform, but social sites were…..
Ha a zergebaszó hideg nem is erről árulkodik, beköszöntött a tavasz. A 20. játéknaptól kezdődően már a visszavágókra fenekedik a Serie A mezőnye, ha már egyéb komoly izgalmat nem tartogat az első tavaszi játéknap. Szegény Siena újra a San Siróban találja magát, és a múlt…..
Nos, ha minden igaz, hamarosan élesedik a Szörcs újabb, immár publikusan elérhető verziója. Barátaink még júniusban indították útjára a keresőjüket, azzal az ígérettel, hogy - legalábbis idehaza - versenyre keljenek a nagy nemzetközi keresőkkel. Akkor még csak zárt bétában…..
Nézi az ember az olasz meccseket, lát egy hétvégén mondjuk 3-4-et végig, azaz cirka egy hónap alatt többször látja játszani a mezőny jó részét, és az utolsó őszi forduló zárómeccsén azt veszi észre, hogy a Serie A legrosszabb csapata a Juventus. Vegyük csak például a…..
Peresztegi Zoltán a Twitteren jelentette be, hogy két év után vált: januártól új kihívásokkal próbálkozik meg, egy új munkahelyen. Az imént beszéltem vele, és annyit sikerült megtudnom, hogy Magyarországon marad, és hasonló pozíciót fog betölteni az új munkahelyén, mint…..
KeRTi 2009.12.11 16:06:08
@dojle: a nap poénját neked köszönhetem! :D
KeRTi 2009.12.07 21:26:29
@Vyca: előszele, avagy a szorgalmi időszak vége :) én is csak a leadandó feladatokat publikálom, másra nem futja ezekben a kreativitástól mentes, szabadidő-hiányos, ínséges időkben :D
labdabiztos Innen szép nyerni 2009.11.09 14:30:00
Az utóbbi időben szinte csak negatív tartalmú, világvégét vízionáló beszámolók láttak napvilágot a Fradival kapcsolatban. Bár a blog szellemiségétől nem áll távol némi malícia, úgy gondoltam, itt az ideje rózsaszín szemüvegben látni a világot. Elképzeltem, hogy lesz BL…..
Csendben eltelt újabb két hét, amelynek folyományaként a bajnokságban mostanában kevésbé szép arcukat mutató hajdúsági ikonok ismét a BL-ben próbálhatnak vigasztalódni, ezúttal a Dávid-szobor lábánál. Ennek alkalmából ezennel körbehordozzuk a félhomályban…..
KeRTi 2009.11.03 10:33:38
A márciusi és a mostani interfészátalakítással egyre csak gyengült a kisalkalmazások megjelenése Facebookon belül. Akik emlékeznek még a 2007-es Facebookra, azok tudják, hogy anno sokkal jobban tudtak terjedni az ismeretségi hálókban a különféle kisalkalmazások. Hol vannak már…..
Utoljára valami Bee Gees jutott el ilyen magasságokba, de most simán lecsapdáztuk, meg különben is, ki a fene akar rájuk emlékezni, mikor itt száguld tovább a Rorschach. Rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé,…..
KeRTi 2009.10.29 12:34:40
@zsakfos : a nyertes!
Kedves olvasók!Új rovatot indítunk, melyben sportolók hasonmásait keressük meg. Kezdetnek az U20-as válogatott tagjait vettük górcső alá!Jó szórakozást hozzá!M.Z. & Ő.T...
A jubileumi tizedik fordulóhoz érkezett Európa legnívósabb bajnoksága. Az erőviszonyok kezdenek kristálytisztán körvonalazódni. Bár a bajnokcsapat nevét még csak félve mondanánk ki, de tuti kiesőnk már van. A hétvégén világraszóló rangadót (Liverpool - MU) játszanak, de…..
Korábbi hasonló című bejegyzésem egy roppant sikeres sziltan ZH-ról számolt be. A mostani egy közel ugyanilyen hidrológia II. ZH története.Minden kedd reggel kezdődött. Felébredtem olyan dél tájékán, és nem nagy örömmel tapasztaltam, hogy cudarul vagyok. Valamit reggeliznem…..
Van az úgy, hogy nem tudod mit akarsz. Aztán elhatározod magadat, úgy érzed, meg kell tenned valamit. És megteszed. Aztán rájössz, hogy úgy sem jó. De nem érzed, hogy rosszul tetted volna, és ha újra lenne esélyed ugyanúgy tennél, de valamiért mégsem jó sehogysem. Visszacsinálni…..
Bár a beígért nagyszabásút - legalábbis egyelőre -  nem tudjuk elétek tárni, és - ismét csak: egyelőre - a beígért újabb interjú sem jött még össze, próbálunk új fogást találni a blog történetének eddigi kedvenc témáján. Még egyszer a Vb-bronzérmes U20-as…..