Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tango Libre

30 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném fél hónapra, azaz 15 napra teljesen megváltoztatni a milonga szokásaimat, inspirálódva a Száraz November módszeréből. Nem merem többre, mert még így is félek attól, hogy nem fogom kibírni hogy a kedvesemmel sem táncolhatok. A múlt heti Hölgyválasz milonga zseniális volt, nagyon sokat…..
Amikor elkezdünk tangózni, szinte minden nehéznek tűnik a kezdetekben és az egyik "legzavaróbb" körülmény talán a tangó zene. A kezdő lépések közepette elveszünk a ritmusok és a dallamok világában és az is frusztráló lehet, amikor a körülöttünk lévő tapasztaltabb tangósok szájából röpködnek a…..
 2011 júliusában óriási meglepetésünkre az Argentin Tangó Európa-bajnokság döntőjébe jutottunk Ungvári Judittal. A verseny Olaszországban, Torinóban volt megrendezve olyan klasszis – a világbajnoki döntőben is rendszeresen pontozóbíróként szereplő – zsűritagokkal, mint például Juan Carlos Copes,…..
Mi a jelenlegi helyzet Buenos Airesben az argentin tangó szentélyében? Luca, egy magyar tangós lány, a mi imádott Lucánk, már január óta kinn van Argentinában. Fogadjátok szeretettel az írását.Csatai Luca vendégcikke: COVID vs. Buenos Airesem Épp a karantén (nem önkéntes, nem rugalmas - itt…..
Közeleg az idő, hogy újra milongákra, praktikákra járhassunk Budapesten és az egész országban. A mai napig nem tudható, hogy mekkora lesz a változások mértéke. Minden megy a maga medrében és táncolunk majd ismerttel, ismeretlennel? Vagy semmi nem lesz már olyan, mint ami előtte volt?  A tangó egy…..
Nem is olyan régen, amikor még nem volt koronavírusos eset Magyarországon, de már érezhetően kevesebben voltak a  budapesti táncesteken, az egyik tangó tanítványom megkérdezte, hogy nem szeretnék-e maszkban tanítani tangót a csoportos óráinkon. A kérdésen igencsak elcsodálkoztam. Bár megértettem a…..
Ha valaki azt mondja két hónapja, hogy nem fogunk tangóesteket szervezni Budapesten, akkor egész egyszerűen kinevettem volna. Ha valaki azt mondja egy hete, hogy milongát, sőt milongákat fogunk szervezni egy hét múlva, szintén elintéztem volna egy gúnyos mosollyal... Ugyanis, aki még nem hallott…..
Napok óta egy gondolat motoszkál a fejemben: Amikor elmúlik a vírushelyzet az argentin tangóra nagyobb szükség lesz mint eddig bármikor. Virginia Satir a híres pszichoterapeuta kijelentése érvényesebb lesz mint valaha: "Napi négy ölelés a túléléshez kell..." A bizonytalanság Ha megkérdezné valaki,…..
 A hatásvadász cím így lenne helyes: "Utolsó milonga Budapesten egy darabig". Bezártak a milongák nemcsak itthon, hanem Buenos Airesben, Londonban és a világ számos más pontján is. Az okokat már tudjuk, nem is fogom többször a koronavírus szót ebben a cikkben leírni. Kedden még abban bíztam, hogy…..
 A cikk megírásának pillanatában, a heti rendszerességű budapesti tangós táncestek = milongák, egy része meg van tartva, egy része pedig már elmarad. A milonga szervezők akikkel beszéltem, figyelik a hivatalos információs csatornákat és figyelembe veszik a kiadott protokollszabályokat. A tangó,…..
Amennyiben szeretnél megismerkedni a klasszikus tangó zenével, egy tangó dj, Gyenis Balázs készített egy remek kis gyűjteményt a legjobbakból: 10 zenekar, 20 énekes, 40 tangó címmel. Aki nem ismerné Balázst, ő az a magyar tangó dj, akinek köszönhető a világ leghallgatottabb tangó rádiója, a világ…..
 Amikor arra gondolunk, hogy férfiak tangót táncolnak egymással, akkor leginkább a a Rendőrakadémia című film képzeletbeli Kék Osztriga melegbár sztereotípiákkal megtüzdelt jelenete jut az eszünkbe. A valóság ehhez képest sokkal árnyaltabb. A 19 század elején a tangó kialakulásának korszakában a…..
Dél Amerikát nemcsak a tangóért érdemes meglátogatni, hanem a természeti szépségeiért is. Ilyen például az Iguazú vízesés. Néhány látványosságnál én is voltam és írtam ezekről a blogomban 2010 környékén. Szóval érdemes menni Argentínába, de a legfontosabb kérdés, mikor érdemes menni tangózni Buenos…..
  Véget ért számunkra a világbajnokság és a középdöntőben végeztünk holtversenyben a 74. helyen. Kicsit szomorúak, de egyben nagyon boldogok is vagyunk, hogy megmutathattuk a Mi táncunkat, ráadásul bizakodóak is, hogy van keresnivalónk ebben a mezőnyben. Nyavalyás dolog ez a matematika. Megnéztem…..
Egyszerűen le kell írjam, köszönöm Balázs a támogatást, nélküled nem lehetnék itt.  Lement a világbajnokság második napja és megint kiderült, valahogyan soha nem tudunk megúszni incidens nélkül egy tangó versenyt. Amikor megérkeztünk a selejtezőre elégedetten konstatáltuk, hogy a 37-es rondáig…..
Buenos Airesben vagyunk a tangó világbajnokságon. Ebben az évben nem terveztük jönni Argentínába, de mivel megnyertük a Müngsteri bajnokságot, ezért itt vagyunk, és zajlik is az élet, túl vagyunk a selejtező első napján. Második rész.  Hogyan kell puszit adni Buenos Airesben? Akármikor megérkezek…..
Azt olvasom a Clarín nevű argentin újságban, hogy egy 11 évvel ezelőtti tangó bajnok újra elindul a tangó világbajnokságon. "Nagyszerű" - az első gondolat, ami eszembe jut, olyasvalaki ellen kell versenyeznünk, aki egyébként zsűritag volt tangó versenyeken. De azért jólesően olvasom a cikkben, hogy…..
Nagyon bátran kezdtem el blogolni a Tangó Európa Bajnokságon való szereplésünkről. Szerencsére Budapesttől hosszú az út az Adriai tenger partján lévő Bellaria Igea Marina városig, így bőven volt idő az írásra. A verseny közben viszont nem nagyon volt egy percem se írni, így a második, egyben…..
Elindultunk Olaszországba részt venni a Tangó Európa bajnokságon. Másfél hete jöttünk vissza a Török Bajnokságról és frissen, kipihenve készen állunk az újabb megmérettetésre. Most sokkal egyszerűbb volt az indulás, nem úgy mint legutoljára, amikor is majdnem nagyon megjártuk a Magyar…..
Gőzerővel készülünk az Európa Bajnokságra. Egész héten gyakoroltunk, szombaton este meg a Hölgyválasz két órás praktikáján készültünk, ahol a légkondi igencsak megbecsülendő. Ezért is késett az élménybeszámoló amit a verseny után megígértem, de íme, jó szórakozást. Török Tangó Bajnokság A Török…..
Flaco Dany az argentin tangó egy igazi élő legendája. Nemsokára 83 éves de még mindig óriási tempóval járja világot. Egyik héten még Japánban tanít és lép fel, a másikon pedig már Európában. Így zajlik az élete, ráadásul a mai napig is végig táncolja a tangós bulikat. Flaco Dany Garcia 1936 május…..
  A tangó paródiák imádnivalóak, de sajnos kevés van belőlük. Annyira nehéz műfaj, hogy egy viccesnek szánt fellépés könnyen az előadók paródiájává válhat, de olyat is lehet látni, amikor egy komolynak tűnő show fordul át giccskomédiába. Éppen ezért össze is szedtük a legjobbakat. A lista…..
Mindössze négy taktus és szinte mindenki rögtön felismeri a tangó himnuszát, a La Cumparsitát. Slágerekben kérdéses, ki minden idők legsikeresebbje, lehet, hogy a Beatlestől a "Yesterday" vagy a Rolling Stones-tól az "(I can't get no) Satisfaction" vagy egy másik örökzöld, de a tangóban az első…..
Szeretünk táncolni. Mindenki megtalálhatja benne azt a mélységet, azokat a dolgokat, gondolatokat, érzéseket, amit szeret.  Legtöbbünkkel megtörtént már, hogy amikor táncoltunk valakivel, valamilyen érdekes, fantasztikus érzés járta át a testünket, lelkünket. Ahogy talán más páros táncokban is, a…..
Azt mondják, nem mi választjuk a tangót, hanem a tangó választ bennünket. Az biztos, hogy kell egyfajta életbátorság, őszinteség önmagunkhoz és érettség ahhoz, hogy valakit bevonzzon a tangó. Mert ha odateszed magad, akkor ez nem csak egy kisvidám történet. Megérkezel a partneredhez, egy szót sem…..
Tango Libre 2019.01.29 05:49:15